Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

55 νέες διώξεις σε κατοίκους της Χαλκιδικής

Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως επιδόθηκαν κλήσεις σε κατοίκους χωριών της Χαλκιδικής, για υπόθεσεις που συνδέονται με τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν σχηματιστεί τρεις διαφορετικές δικογραφίες που περιλαμβάνουν περίπου 55 άτομα στο σύνολο. Οι δικογραφίες αφορούν περιστατικά μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου και οι κατηγορίες είναι πλημελημματικού χαρακτήρα -απρόκλητη βία-. Στις δικογραφίες εμπλέκονται κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας.

ΚΚΕ για την ομιλία Σαμαρά στην Π.Ε. της Ν.Δ.

Υποταγή στην αντιλαϊκή πολιτική απαιτεί ο πρωθυπουργός, επιδιώκοντας να βάλει στο ίδιο τσουβάλι την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και τις προβοκάτσιες με τις δίκαιες εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις. Παρά το ότι η εγκληματική ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής καμιά σχέση δεν έχει με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, ο κ. Σαμαράς επικαλείται τα περί νομιμότητας με στόχο να επιβάλει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, μαζί με τις προσπάθειές του να την εξωραΐσει, καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες για ανακούφιση που θα προέλθει από τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ν. Μιχαλολιάκος: «Μισότρελος "γκουρού"», σύμφωνα με πρώην στέλεχος της ναζιστικής συμμορίας (Βίντεο)

Το βίντεο που παραθέτουμε είναι αρκετά μεγάλο –διαρκεί 40 λεπτά- και είναι απ’ την εκπομπή «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ και καταγράφει την πορεία του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Αντί για σχολιασμό να παραθέσουμε ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Γκρεμίζοντας τον μύθο της Χρυσής Αυγής» που έγραψε ένας απογοητευμένος πρώην χρυσαυγίτης ο Χαρης Κουσουμβρής και αποσπάσματα του ακούστηκαν στην εκπομπή:

Ένας πρωθυπουργός που δεν μπορεί να ξεχωρίσει απλά πράγματα!


Επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη δυσλειτουργία των Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
- Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
- Οικονομικών
Στις 2 Μαΐου του 1976, 300 άτομα με δυσκολία στην όραση επαναδιατυπώνουν το αίτημα του Πολυτεχνείου ως «Ψωμί, Παιδεία και όχι Επαιτεία», καταλαμβάνοντας τον Οίκο Τυφλών Καλλιθέας. Το πολιτικό αίτημα αυτής της διαμαρτυρίας ήταν η διεκδίκηση της ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εργασιακή απασχόληση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εκπαίδευση. Τη δεκαετία του ’80, μετά από βίαιη καταστολή και συνεχή ποινική δίωξη των μελών της συντονιστικής επιτροπής τής κατάληψης, ικανοποιούνται μερικώς κάποια από τα αιτήματα των ατόμων με αναπηρία. Δημιουργείται έτσι ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που διαμόρφωσε νέους όρους στον τομέα της εκπαίδευσης, της επαγγελματικής αποκατάστασης και της επιδοματικής πολιτικής.

ΑΓΩΝΑΣ ΒΟΛΛΕΫ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α.Ο.Πολυγύρου


ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΞΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με το «ατύχημα» που συνέβη το Σάββατο 5 Οκτώβρη στο λιμάνι Θεσσαλονίκης με τη μεταφορά τοξικών και επικίνδυνων ορυκτών υλών από την εξόρυξη της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» στη Χαλκιδική, αποκαλύφθηκε για μια ακόμα φορά η επικινδυνότητα της «επένδυσης» σε όλες τις φάσεις της (εξόρυξη, αποθήκευση, μεταφορά) με επιπτώσεις όχι μόνο στους κατοίκους της Χαλκιδικής αλλά και όσων βρίσκονται στη πορεία μεταφοράς των αποβλήτων.

Ο Καρανάσιος με τον διοικητή του ΕΟΠΥΥ

Ο βουλευτής Χαλκιδικής, ΝΔ, Ευθύμης Καρανάσιος, συνόδευσε  το Διοικητή του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτριο Κοντό στις επισκέψεις που πραγματοποίησε σε φορείς της Χαλκιδικής, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013.
Κατά την επίσκεψη του κ. Κοντού στην υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ Πολυγύρου, ο κ. Καρανάσιος ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε η υπηρεσία αυτή να καταστεί αυτόνομη νομαρχιακή μονάδα. Επίσης επεσήμανε την ανάγκη διατήρησης των δώδεκα θέσεων γιατρών που υπηρετούν στη μονάδα, αλλά και την έλλειψη  φαρμακείου του οργανισμού στην περιοχή.

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Ευθύμη Καρανάσιου

Ο βουλευτής Χαλκιδικής, Ευθύμης Καρανάσιος, συνυπέγραψε κοινή ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τον υπουργό οικονομικών με θέμα «Επιδότηση για το Πετρέλαιο Θέρμανσης». Στην ερώτηση οι βουλευτές αναφέρουν:
«Λίγο πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου και αναφορικά με το ζήτημα της
επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης, επικρατεί απόλυτη σύγχυση. Παρά το γεγονός ότι από τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, τι θα ισχύσει τελικά φέτος με τη διαδικασία επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης.