Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Η "εγκληματική οργάνωση" των 27 στις Σκουριές, ένα φριχτό πείραμα

Στις Σκουριές της Χαλκιδικής επιχειρείται σήμερα για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία, η εφαρμογή της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας ενάντια σε ένα κίνημα πολιτών. Από τη 17Ν και τον ΕΛΑ το 2001, στους κατοίκους που αγωνίζονται ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους το 2013.
Η υπόθεση που εμπλέκει τους 27 κατοίκους των Σκουριών ως ύποπτους για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και συμμετοχή σε μια σειρά επεισοδίων στην περιοχή, δεν στηρίζεται απλά πάνω σε αστείες κατηγορίες και ελλειπή στοιχεία. Στηρίζεται πάνω σε υπαρκτά νομοθετικά εργαλεία που έχει ενσωματώσει το ελληνικό δίκαιο μέσα στα χρόνια και μπορούν να μετατρέψουν τις αστείες αυτές κατηγορίες και τα στοιχεία σε πραγματικό εφιάλτη για τους εν δυνάμει κατηγορούμενους κατοίκους.

Η δημοσκόπηση της Marc

Ισχνό προβάδισμα 0,2% της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, αλλά και απογοήτευση των πολιτών τόσο από την πολιτική της κυβέρνησης, όσο και από την απουσία εναλλακτικής πρότασης, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για τον ALPHA. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 22,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, η Χρυσή Αυγή 7,1%, το ΠΑΣΟΚ 5,3%, οι Ανεξάρτητες Έλληνες 5,2%, το ΚΚΕ 4,9%, η ΔΗΜΑΡ 4,6%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 1,2%, η Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου 1%, άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψήφιζε το 5% των ερωτηθέντων, άκυρο/λευκό το 5,3%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 15,2%.

Το ΧΩΝΙ αυτήν την Κυριακή: Kροίσος πήρε επί χούντας τη... μισή Σιθωνία, συνεργαζόμενος με αγιορείτικο μοναστήρι


ΤΟ ΑΒΟΥΛΟ ΚΟΠΑΔΙ.

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Στη χώρα του ΠΟΤΕ, της υποτιθέμενης Ευρώπης, της προόδου και όλων των άλλων ουτοπικών καταστάσεων (κατά εκείνους που ζουν στην κοσμάρα τους) υπάρχει ακόμα μια κατηγορία ανθρώπων οι οποίοι υποστηρίζουν με πάθος τα κόμματα και τις κινήσεις τους άσχετα με το αν θίγονται οι ίδιοι και οι οικογένειες τους από όλη αυτή την καταστροφή που μας εξασφάλισαν οι υποτιθέμενες κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.
Σήμερα μάλιστα, ελέω γεγονότων χρυσής αυγής, αν κάποιος τολμήσει και  πει δημόσια πόσο ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ είναι όλοι αυτοί που προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι «εργάζονται για το καλό της χώρας» αυτομάτως χαρακτηρίζεται η χρυσαυγίτης, ή συριζαίος από τους φανατικούς κομματολάγνους.

Διαρροή τοξικών υλικών της Ελληνικός Χρυσός στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης


Σε διακομιστή επικίνδυνων τοξικών της Ελληνικός Χρυσός έχει μετατραπεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενώ καμία αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας δεν φαίνεται να κάνει σχετικό έλεγχο όσον αφορά τα επικίνδυνα υλικά που μεταφέρονται μέσα από την Θεσσαλονίκη και φορτοεκφορτώνονται εκεί. Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου ο καπετάνιος του πλοίου paris.gr της ΜSC που μεταφέρει συμπυκνώματα μετάλλων της Ελληνικός Χρυσός αρνήθηκε να φορτώσει containers με φορτίο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός καθ`ότι διαπιστώθηκε σε κάποια από αυτά διαρροή τοξικών.

Και στα δικά σας...

ΤΟ ΚΟΤΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ...


Corso στον Πολύγυρο


ΣΑΝΑ: ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ 2013


Στήνεται προβοκάτσια!

Σχέδιο που ξεφεύγει από κάθε έννοια και της πιο οξυμένης δημοκρατικής αντιπαράθεσης και αποτελεί επικίνδυνη, για τη δημοκρατία και την ομαλότητα, πολιτική προβοκάτσια κατά της Αριστεράς και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν εισηγηθεί οι ακραίοι σύμβουλοί του και συζητεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αυτό προκύπτει από πληροφορίες, ακριτομύθιες, δημόσιες δηλώσεις, αλλά και διαρροές που έχουν ως πηγή τους στελέχη της ΕΥΠ, μετριοπαθείς προσωπικότητες της Ν.Δ., αλλά και "βιαστικούς" του Μαξίμου.

Anonymous: «Η φωνή της Χρυσής Αυγής θα πάψει από το Διαδίκτυο»

ΣΥΡΙΖΑ: Το success story γκρεμίζεται συθέμελα

Η τριπλή αμφισβήτηση από το ΔΝΤ, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Bουλής των κυβερνητικών εκτιμήσεων για την κατάσταση της οικονομίας έρχεται να ενισχύσει την εκτίμηση πως η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε σχέση με την οικονομική πραγματικότητα ή ψεύδεται ασυστόλως.
Η μη βιωσιμότητα του χρέους, η ψευδαίσθηση της επιστροφής στις αγορές το 2014, ο αναπόφευκτος –ατελέσφορος νέος δανεισμός, η παράταση της ύφεσης για δυο ακόμη χρόνια και η εκτίμηση για ένα νέο πακέτο μέτρων 6,5 δις αλλά και η αμφισβήτηση επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος για το τρέχον έτος αποτελούν τα βασικά συμπεράσματα των τριών εκθέσεων .

Η Χρυσή Αυγή απειλεί μέλη της που θέλουν να καταθέσουν

Απειλές κατά όσων μελών της επιθυμούν να καταθέσουν στην έρευνα που διεξάγεται ενώπιον της Δικαιοσύνης εκτοξεύει η Χρυσή Αυγή.
Σε χθεσινή της ανάρτηση στον ιστοτοπό της η οργάνωση στέλνει ένα διπλό μήνυμα. Από τη μια, ότι τα ονόματα θα γίνουν γνωστά και από την άλλη ότι σε αυτό θα βοηθήσει και η αστυνομία.
«To θέμα είναι κατά πόσον θα σταθούν στο δικαστήριο αυτά που θα καταθέσουν. Για να σοβαρευτούμε: Όλων των «προστατευόμενων μαρτύρων» τα στοιχεία είναι σε γνώση των αντιδίκων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, όπως έχει φανεί από τις δηλώσεις και τον κατονομασμό τους.

Αυτό είναι βία και πολιτική αλητεία ...

Με όση δύναμη και να βρίσεις δεν το "χορταίνεις"...

Γιατί ο Che Guevara δεν νικήθηκε ποτέ

Λένε πως αν τύχει και μια μάνα χάσει το παιδί της, τότε αυτή πεθαίνει κάθε χρόνο τουλάχιστον μια φορά. Στην επέτειο του πρόωρου θανάτου. Και πως δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος και πιο βαριά ισόβια καταδίκη.
Δεν είναι όμως ως φαίνεται πάντα έτσι. Υπάρχει ένας παράξενος θεός που είναι στοργικός με τις μανάδες που έχουν πονέσει πολύ. Σε αυτές που έτυχε να τους σκοτώσουν, να τους αδικήσουν ή να τους πληγώσουν πολλά από τα παιδιά τους, τους χαρίζει κάποιους μοναδικούς γιούς και υπέροχες κόρες. Αυτά τους τα ιδιαίτερα παιδιά, σα χαθούν, όχι μόνο δε γίνονται πηγές δακρύων, αλλά γεννιούνται κάθε χρόνο, ξανά και ξανά. Γλυκαίνοντας τον πόνο της μάνας για τη μεγάλη απώλεια, αλλά και χαρίζοντας χαμόγελα και αισιοδοξία σε όλους.
Μια τέτοια μάνα μοιάζει να είναι η Λατινική Αμερική. Της συνέβηκαν τα χειρότερα. Να πως περιγράφει ο Galeano τον κακοτυχία των παιδιών της:

Εισήγηση του καθηγητή του Α.Π.Θ κου Χάρη Λαζαρίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου, για το θέμα των μεταλλείων χρυσού στην Β.Α. Χαλκιδική

Μεταλλεία – μεταλλουργεία χρυσού και επιπτώσεις στην ανάπτυξη της Χαλκιδικής
Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου - Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013
Κύριε Δήμαρχε, αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου,
Σας ευχαριστώ θερμά για την λίαν τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχω σε αυτή την ανοικτή συνεδρίασή σας με θέμα την μεταλλεία - μεταλλουργεία χρυσού και τις επιπτώσεις της στην ανάπτυξη του τόπου μας.
Είμαι υποχρεωμένος να μιλήσω με διπλή ιδιότητα. Εκείνη του επιστήμονα που υπηρετεί τον χώρο της γεωργίας με εξειδίκευση την παραγωγή τροφίμων και μια δεύτερη, του Χαλκιδικιώτη, που αγωνιά για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας του και έχει πατριωτικό χρέος να συμβάλει στην ευημερία και τη βιώσιμη ανάπτυξή της.

Το τίμημα του χρυσού

Οι εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης τους τελευταίους μήνες. Οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και των περιβαλλοντικών οργανώσεων υπήρξαν από την αρχή- και εξακολουθούν να είναι- ιδιαίτερα δυναμικές.
Της Φραγκίσκας Μεγαλούδη
Οι κυβερνητικοί φορείς ωστόσο και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι επενδυτές επιμένουν στα επιχειρήματα περί νέων θέσεων εργασίας και οικονομικών εσόδων που φέρνει η επένδυση στα ταμεία του κράτους. Στον αντίλογο για τις τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές που οι εξορύξεις χρυσού ενδέχεται να προκαλέσουν, η εταιρεία και τα φιλικά προσκείμενα μέσα επαναλαμβάνουν ότι θα τηρηθούν οι πιο αυστηρές προδιαγραφές όπως γίνεται σε όλα τα αναπτυγμένα κράτη.