Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

ΝΟΔΕ Χαλκιδικής: "ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ"

Σειρά πολιτικών δράσεων εναντίων της βίας, απ' όπου κι αν προέρχεται ξεκίνησε η Νέα Δημοκρατία, με κεντρικό σύνθημα "φτάνει πια".
Την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου κατά τις απογευματινές ώρες στελέχη του πολιτικού μας οργανισμού συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο του Πολυγύρου και σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για την προστασία της Δημοκρατίας μας από τη βία, απ' όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει, όποιο πρόσχημα και αν επικαλείται.
Για μας η βία δεν μπορεί να διακρίνεται σε "καλή" και "κακή", σε "δικαιολογημένη" και "αδικαιολόγητη", σε "θετική" και "αρνητική".

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (Άγιος Πρόδρομος)

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕ.Π.Α;

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Εδώ είμαστε και πάλι με το επίμαχο θέμα των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, το επίμαχο θέμα της ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ των ασθενών με αναπηρίες από το «κράτος πρόνοιας».
Μετά από το βολικό για την κυβέρνηση και για τα λεγόμενα Μ.Μ.Ε θέμα της Χρυσής Αυγής, είναι σαν να μην υπάρχει τίποτα άλλο που να απασχολεί τη χώρα, κανένα άλλο πρόβλημα.
Ούτε η ανεργία, ούτε η φτώχεια, ούτε ο χειμώνας ο μαρτυρικός που έρχεται για τον περισσότερο κόσμο, ούτε η διαλυμένη και ξεπουλημένη υγεία, ούτε η παραχωρημένη σε κάθε συμφέρον παιδεία, ούτε φυσικά και τα «κορόιδα» που περιμένουν να περάσουν κάποια επιτροπή αναπηρίας.

Συμμετοχή Δημάρχου Αριστοτέλη στην 11η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων 2013

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη συμμετέχει στην 11η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων 2013 με τίτλο «Οι Περιφέρειες και οι Πόλεις της Ευρώπης απογειώνονται για το 2020», η οποία θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα από 7 έως 10 Οκτωβρίου, στις Βρυξέλλες.
Ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 και με σύνθημα «Ξεκινάμε για το 2020», οι εκδηλώσεις OPEN DAYS 2013 προσφέρουν στις Περιφέρειες, τις Πόλεις και τις Διαχειριστικές Αρχές την ευκαιρία ανταλλαγής τεχνογνωσίας και πληροφοριών σχετικά με νέες προσεγγίσεις της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης, τα νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία και τις στρατηγικές έρευνας και καινοτομίας.

Χαιρετισμός της β. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κ. Ιγγλέζη, στο 16ο Δασολογικό Συνέδριο (Θεσσαλονίκη)

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας και σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, επιστήμονες που ασχολούνται με θέματα του περιβάλλοντος, να συναντιούνται, να συζητούν και να προτείνουν λύσεις στα προβλήματα.
Το περιβάλλον, στις μέρες της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης που ζούμε, πρέπει να αποτελεί ένα από σημαντικότερα θέματα που πρέπει να συζητήσουμε ως κοινωνία και ως επιστημονική κοινότητα. Κι αυτό γιατί ενώ το περιβάλλον, εκτός από την ηθική διάσταση της προστασίας του, είναι ίσως και ο σημαντικότερος πόρος που καθορίζει την ποιότητα ζωής αλλά και τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης μιας χώρας.

ΗΤΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ Η ΚΑΛΥΨΗ & Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΕΤ3?

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν οι πολέμιοι της μεταλλευτικής. Η συναυλία που διοργάνωσαν στο στρατόπεδο Παύλου τα πήγε περίφημα, καθώς χιλιάδες κόσμου ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους. 
Το πόσοι θα πήγαιναν απασχολούσε ιδιαίτερα του διοργανωτές, καθώς πέρα από τη συνήθη επικοινωνιακή χρήση του αριθμού των παρισταμένων θεατών, υπήρχε και το πρακτικό ζήτημα του χρηματικού ποσού που θα άφηναν πίσω τους για το περίφημο «ταμείο του αγώνα». Άλλωστε η κινητοποίηση ήταν πολύ μεγάλη, όπως επίσης το άγχος και η αγωνία για την κεφαλαιοποίηση αυτής της κινητοποίησης σε απόλυτους αριθμούς.

Δημοψήφισμα χθες στην Θεσσαλονίκη για το χρυσό-35.000 στην συναυλία για μία εξόρυξη που δεν θα γίνει


Μπορεί το Μέγκα τσάνελ να είδε 2.000 άτομα στην χθεσινή μεγαλειώδη συναυλία ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στην Χαλκιδική (σ.σ. δείτε ένα "καλό" σχετικά μ' αυτό στη συνέχεια) αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. 
Πάντα αυτό κάνει εξάλλου, δεν βλέπει γιατί έχει κοινωνική μυωπία, δεν μπορεί να δει μακρυά αλλά μόνο μέχρι την τσέπη του αφεντικού του. 

Οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης για τη "Συναυλία για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ"

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι στείλαμε μήνυμα αλληλεγγύης, ενότητας και αποφασιστικότητας. Στη συναυλία “για μια εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ”, μέσα από τη μουσική, τους στίχους, τα λόγια, τα συνθήματα, η αντίσταση ενάντια στην καταστροφή της Χαλκιδικής πήρε για μια ακόμη φορά σάρκα και οστά. Οι 35.000 συμμετοχές “τρομοκρατών” αποδεικνύουν ότι η θεωρία των δύο άκρων δεν αγγίζει κανέναν άλλον πέρα από την κυβέρνηση και τα συστηματικά ΜΜΕ που για ακόμα μία φορά MOUGA θηκαν.

Ένοχος για όλα τα αδικήματα κρίθηκε ο Τσοχατζόπουλος