Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα "Παραπολιτικά".


Ένα άγνωστο τραγούδι για τον σεισμό της Ιερισσού το 1932

Φωτογραφία από το αρχείο της ομάδας του «Κυττάρου»
Άγγλοι ναύτες αποβιβάζονται στην παραλία
Ένας γλυκός μελαγχολικός ήχος διαπέρασε το αποψινό σούρουπο την Ιερισσό. Ήταν ο ήχος από τις παλιές καμπάνες του χωριού που σώθηκαν από τον σεισμό του 1932.
Ογδόντα ένα χρόνια πέρασαν από την αποφράδα ημέρα που η αιώνια καστροπολιτεία της παλιάς Ιερισσού ισοπεδώθηκε από τον σεισμό των 7.1 R.
Πάνω από 2.5 χιλιάδες χρόνια αέναης κίνησης στην ιστορία ως πόλη Ελληνική[1], η παλιά Ιερισσός στάθηκε θεματοφύλακας μέσα στους αιώνες του Χριστιανισμού και του Ελληνικού πολιτισμού στη ΒΑ Χαλκιδική.

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική εκδήλωση στην Ορμύλια


Δήμος Πολυγύρου: Έναρξη σεμιναρίων στο πλαίσιο του προγράμματος "Νέες ευκαιρίες απασχόλησης - Αντίδοτο στην κρίση"

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των επιτυχόντων του προγράμματος «Νέες ευκαιρίες απασχόλησης - Αντίδοτο στην κρίση» (ΤΟΠΣΑ), που υλοποιεί ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με την Α.Σ. «Συνέργεια για την απασχόληση στην Χαλκιδική». Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου και θα υλοποιηθούν στον πιστοποιημένο χώρο των Πετραλώνων Χαλκιδικής. Η μετάβαση των ενδιαφερόμενων από τον Πολύγυρο προς τα Πετράλωνα και αντίστροφα θα γίνεται με λεωφορείο.

Νέα σεμινάρια δια βίου μάθησης στο Δήμο Πολυγύρου

Ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συνεχίζει το πρόγραμμα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων με καινούργια τμήματα, που ξεκινούν άμεσα στις Δημοτικές Ενότητες στις οποίες συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός των ενδιαφερομένων.

Μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων στη Δημοτική Ενότητα Ορμύλιας με θέμα:
=="Επεξεργασία Κειμένου-Διαδίκτυο", διάρκειας 25 ωρών, θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα σεμινάρια:
==Επεξεργασία Κειμένου-Διαδίκτυο, διάρκειας 25 ωρών, στο χώρο του Γυμνασίου Πολυγύρου.

Στα Κ.Ε.Π. οι αιτήσεις για τις θέσεις Κοινωφελούς Χαρακτήρα

Από το Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι τα ΚΕΠ του Δήμου εξυπηρετούν τους δημότες, προκειμένου να συντάξουν – υποβάλουν την αίτηση για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα του Ο.Α.Ε.Δ., που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.
Πρόκειται για θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης και η προκήρυξη λήγει στις 11 Οκτωβρίου 2013.

Εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου - Δωρεάν η συμμετοχή στο τμήμα μουσικής προπαιδείας

Το Δημοτικό Ωδείο  Πολυγύρου άνοιξε τις πύλες του, για να καλωσορίσει τους παλιούς  και νέους μαθητές του, φίλους της μουσικής, τη σχολική χρονιά 2013-14. Οι εγγραφές ξεκίνησαν στα μέσα Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται καθημερινά στο παλαιό Δικαστικό Μέγαρο.
 Για το έτος 2013-2014 λειτουργούν  τα παρακάτω τμήματα:
Μουσικής Προπαιδείας (ΔΩΡΕΑΝ)
Πιάνου
Βιολιού
Κιθάρας
Κλαρινέτου
Φλάουτου - Φλογέρας
Τσέλου
Υποχρεωτικών & Ανώτερων Θεωρητικών: Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα, Σύνθεση

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το νερό - δηλητήριο στη Χαλκιδική

Προς τα Υπουργεία: Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, 
Εσωτερικών, 
Υγείας
 Θέμα: Υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού στο πόσιμο νερό του Νεοχωρίου Χαλκιδικής.
Την 31/08/2013 η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη ανακοίνωσε στους κατοίκους του Νεοχωρίου την ακαταλληλότητα προς χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης λόγω υψηλών συγκεντρώσεων αρσενικού.

Εμπορικός Σύλλογος Ν. Μουδανιών: Λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Από την 1η Απριλίου μέχρι την 31η Οκτωβρίου δίνεται η δυνατότητα στα εμπορικά καταστήματα του δήμου Ν. Προποντίδας να παραμένουν ανοιχτά τις Κυριακές βάσει της κοινής απόφασης των Εμπορικών Συλλόγων του δήμου, η οποία λήφθηκε σε συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των Συλλόγων με το δήμαρχο Ν. Προποντίδας, Δαμιανό Ιορδανίδη.

Miss Porto Carras 2013!

Την Πέμπτη  26 Σεπτεμβρίου 2013, στο lobby του Porto Carras Meliton 5*, πραγματοποιήθηκε Διαγωνισμός Ομορφιάς για την ανάδειξη της Miss Porto Carras 2013: η Arnela Zekovic, 20 ετών, μάγεψε κοινό και κριτική επιτροπή!
 23 καλλονές από τη Σερβία, στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για τα Καλλιστεία ανάδειξης της Miss Σερβία 2013, παρουσίασαν τις δημιουργίες τoυ γνωστού Σέρβου σχεδιαστή Petja Neric. Την εκδήλωση παρουσίασαν  οι  Jovanka Atanaskovic  και Dr. Feelgood, ενώ την παραγωγή ανέλαβε η Πρόεδρος των καλλιστείων Miss Serbia & Balkan Beauty και καταξιωμένη δημοσιογράφος, Vesna De Vinca. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος , ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Χαλκιδικής κος Ιωάννης Γιώργος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και πολλοί άλλοι επώνυμοι.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΒΗΜΑ FM

Δημοσιογράφος: Πώς τα βλέπετε όλα αυτά τώρα με επίκεντρο τη Χρυσή Αυγή; Είναι πιθανό να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές;
Δ. Κουτσούμπας: Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται ή αλλιώς το ναζιστικό θηρίο όταν παγιδεύεται έτσι βρυχάται. Και τα δύο παίζουν με αυτό το μόρφωμα, μη ξεχνώντας κάθε στιγμή και τώρα που μιλάμε, ότι πρόκειται για μια ναζιστική, εγκληματική, δολοφονική οργάνωση. Δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα, για μια ιδεολογία, με κάποιες θέσεις. Πρόκειται για το ναζισμό, για το φασισμό προσωποποιημένο σε αυτό το μόρφωμα που ονομάζεται Χρυσή Αυγή και που κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και με την ανοχή του αστικού πολιτικού συστήματος, βρέθηκε εδώ που βρέθηκε. Δεν νομίζω δηλαδή ότι θα προχωρήσουν, για να απαντήσω και στο ερώτημά σας.

Προθεσμία στις 3-4 Οκτωβρίου οι 27 για να απολογηθούν

Προθεσμία για να καταθέσουν την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης πήραν οι 27 ύποπτοι, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε σωρεία αξιόποινων πράξεων που αφορούν καταγγελίες και περιστατικά των τελευταίων μηνών, στη Χαλκιδική, συνδεόμενα με τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή.
Οι 27 ύποπτοι, στην πλειονότητά τους κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, δεν παρουσιάστηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης και εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους. 
Τις τελευταίες μέρες είχαν λάβει κλήσεις για να καταθέσουν ανωμοτί -δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων- στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πολυγύρου, με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά την αστυνομική προανάκριση.

Η ΕΞΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ...


Μήπως δεν έπρεπε να ψηφίσεις τα μνημόνια; (Που θα ψηφίσεις και το επόμενο!)

Ο φόρος πολυτελείας και τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας σε πολυτεκνικά οχήματα 2000 κ. εκ., είναι το θέμα της ερώτησης που κατέθεσαν βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Ευθύμης Καρανάσιος της Ν.Δ., προς τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα .
Οι βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν από τον υπουργό, αν σκοπεύει να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για την ευνοϊκότερη μεταχείριση των πολυτέκνων που αγόρασαν οχήματα μέχρι 2000 κ. εκ. σύμφωνα με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου 3220 του 2004.
Ακολουθεί όλη η ερώτηση:

Άλλο θα πει Χαλκιδική και άλλο θα πει Χαλκίδα

Το σήμα το έδωσε ο Λαζαρίδης και ακολούθησαν συντεταγμένοι, γυαλισμένοι και κομβιωμένοι ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης, ο Φαήλος, ο Κασιμάτης, ο Πρετεντέρης: Ναι, μπορεί η Χρυσή Αυγή να μαχαιρώνει παιδιά της εργατικής τάξης στο Κερατσίνι, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ υποδαυλίζει τα εγκλήματα της συμμορίας που δρα στις Σκουριές της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Αμ έπος, αμ έργον. Με το που ξεστόμισε η διμοιρία των σαμαροφυλάκων τη λέξη «συμμορία», η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κάλεσε 24 κατοίκους της Χαλκιδικής και τέσσερις της Θεσσαλονίκης να καταθέσουν, για να διαπιστωθεί αν έχουν συστήσει εγκληματική οργάνωση. Δόξα τω θεώ, ακόμη και στην αμαρτωλή εποχή μας γίνονται θαύματα. 

Αυτοί είναι και το ήξερε όλος ο κόσμος!