Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ PART ΙΙ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Προχωρημένος Σεπτέμβρης στη χώρα του ΠΟΤΕ, στη χώρα του «πλεονάσματος», της Ευρώπης, της φτώχειας και της ανεργίας.
Ακόμα δεν ήρθε ο χειμώνας αλλά δεν είναι μακριά, οι διάφορες ιώσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, να δούμε φέτος τι θα γίνει και με τη γρίπη, που ακόμα δεν εμφανίστηκε για να προκαλέσει τον καθιερωμένο «τηλεοπτικό» θόρυβο.
Η εικόνα που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία (όσα δεν διαλυθήκαν ακόμα από την πολιτική των συγχωνεύσεων και τα σχέδια της κυβέρνησης) είναι η ίδια με αυτή που βλέπουμε κάθε χρόνο, ιδιαίτερα με πολλά παιδάκια στην αναμονή για γιατρό.

Έναρξη Μαθημάτων Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου


ΑΝΤΑΡΣΥΑ :Να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά του αγωνιστή Γ. Καλλινάκη Στο δρόμο θα τσακίσουμε την τρομοκρατία και την καταστολή

Ακριβώς μετά την προκλητική επίδειξη ανοχής της ΕΛΑΣ στη δολοφονία του 34χρονου αγωνιστή Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη και της συμμορίας του, η αστυνομία και οι κρατικοί μηχανισμοί έδειξαν για άλλη μια φορά το χυδαίο τους πρόσωπο. Στη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σημείο της δολοφονίας την Τετάρτη 18/9, όπου συμμετείχαν χιλιάδες λαού, η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων που κόστισαν σε διαδηλωτή την όρασή του, χτύπησε για ακόμα μια φορά αναίτια εκατοντάδες διαδηλωτές, προέβη σε 130 προσαγωγές στο σωρό, από τις οποίες οι 33 μετατράπηκαν σε συλλήψεις με κατασκευασμένα κατηγορητήρια. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο τεταρτοετής φοιτητής της ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ Γιώργος Καλλινάκης, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του σχήματος ΕΑΑΚ στη σχολή του, ο μοναδικός στον οποίο ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα με χρήση των κατάπτυστων επιβαρυντικών διατάξεων του κουκουλονόμου.

Πρώην στέλεχος της Χ.Α.: "Τον Φύσσα τον σκότωσαν για την αντιφασιστική του δράση - Το ΟΚ το δίνει ο αρχηγός"

Συγκλονιστικά στοιχεία για την εγκληματική δράση που αναπτύσσουν οι συμμορίες της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει πρώην στέλεχος της οργάνωσης. Διαβάστε την ανατριχιαστική συνέντευξη για τα τάγματα εφόδου (Pic)
Πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, μίλησε στην εφημερίδα "Έθνος" και αποκαλύπτει πώς οργανώνουν τις επιθέσεις, που "εξαφανίζουν τα όπλα", αλλά και τι μπορεί να συνέβη τη νύχτα που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.
Ο ίδιος δίνει ονόματα και στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Δηλώνει ότι ο καθ' ομολογίαν του δολοφόνος του Παύλου Φύσσα ήταν υπαρχηγός στην ομάδα και πως ο 34χρονος είχε στοχοποιηθεί λόγω της αντιφασιστικής του δράσης. Το πρώην μέλος της ΧΑ αποκαλύπτει ποιος είναι ο καθοδηγητής της ομάδας και ποιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής ενημερώνεται για κάθε κίνηση, ώστε να δοθεί το "πράσινο φως" από τον αρχηγό.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τη διασπορά τοξικών αποβλήτων στην περιοχή του Δήμου Βόλβης, στο βωμό της κερδοφορίας της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ»

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
 Θέμα: Διασπορά τοξικών αποβλήτων στην περιοχή του Δήμου Βόλβης, στο βωμό της κερδοφορίας της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ».
 Στις σημερινές συνθήκες μιας παραγωγής κριτήριο της οποίας είναι το κέρδος, η εξόρυξη χρυσού στην περιοχή της Χαλκιδικής, αλλά και αλλού, έχει δραστικά αρνητικά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία της περιοχής, στην προστασία της δημόσιας υγείας, στη ζωή των κατοίκων της περιοχής, και μοναδικούς κερδισμένους τους μονοπωλιακούς ομίλους που αναλαμβάνουν την εξόρυξη.

Πολύγυρος, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013, στις 11.00 π.μ., στο πάρκο του Γυμνασίου Πολυγύρου, ο Δήμος Πολυγύρου οργανώνει εκδήλωση-αφιέρωμα στη μνήμη του Πολυγυρινού Καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ., Βασιλείου Χριστίδη, με ομιλητές τους Δημήτριο Λιαμάδη, Ομότιμο Καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ., Απόστολο Φασούλα, Ομότιμο Καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. και Μιχαήλ Χριστίδη, Πρέσβη, Διευθυντή της Β΄ Διεύθυνσης Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.
Θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια του έργου τέχνης, του καλλιτέχνη Βαγγέλη Γαληνού, στην κάτω είσοδο του πάρκου.

ΑΜΑΝ ΠΙΑ...


ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ


Δήμος Πολυγύρου: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ

Ανακοινώνεται ότι οι αιτήσεις των κατοίκων Πολυγύρου για τα καυσόξυλα έτους 2013 θα γίνονται στο Δημαρχείο από την Τρίτη 24/9/2013 έως και την Δευτέρα 14/10/2013. Παρακαλούνται οι δικαιούχοι να προσέρχονται με την αστυνομική τους ταυτότητα κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Δημαρχείο για να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις τους.
Η ποσότητα των καυσόξυλων που θα χορηγηθεί είναι 3 χωρικά κυβικά μέτρα ανά δικαιούχο και θα ικανοποιηθούν κατά προτεραιότητα οι αιτήσεις των οικονομικά ασθενέστερων.

Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής: Τριτοκοσμικές οι συνθήκες ασφάλειας των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών στη Χαλκιδική

Με τις ευλογίες της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής, στην προκήρυξη του πρωταθλήματος 2013-2014 δεν απαιτείται η παρουσία γιατρού σε αγώνες.
Παρόλο που στην προηγούμενη ποδοσφαιρική περίοδο είχε επισημανθεί εγγράφως το γεγονός από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Χαλκιδικής δεν διαπιστώθηκε καμία ενέργεια από μέρους της Ε.Π.Σ.Χ.. Θεωρούμε λοιπόν υποχρέωση μας να ενημερώσουμε και δημόσια πλέον ότι κατά τη διάρκεια των αγώνων η υγεία των αθλητών καθώς και η αντιμετώπιση των τραυματισμών βασίζεται σε μη ειδικούς με ότι αυτό συνεπάγεται.
Αποτελεί τουλάχιστον επιπόλαια πράξη η ανάθεση θεμάτων υγείας σε μη ιατρούς.
Καλούμε λοιπόν την Ε.Π.Σ.Χ.

Χοντρή προβοκάτσια

Κάποιες ιστοσελίδες ειδικευμένες στις αντιΚΚΕ προβοκάτσιες (π.χ. «makeleio.gr», «Defencenet»), έγραψαν σήμερα ότι ο δολοφόνος του Π. Φύσσα, πριν ενταχθεί στη Χρυσή Αυγή, «ήταν μέλος του ΚΚΕ στα Πετράλωνα», ότι πρόκειται για «απολύτως διασταυρωμένη είδηση» και κουνούσαν το δάκτυλο στο ΚΚΕ, ζητώντας να δώσει απαντήσεις! Είναι γνωστές, χρυσαυγίτικων απόψεων, ιστοσελίδες. Με αξιοσημείωτη ταχύτητα, όπως γίνεται πάντα με τα αντιΚΚΕ μυθεύματα στο διαδίκτυο, το δημοσίευμα αναπαράχθηκε. Η βρομιά που διέρρευσαν χρυσαυγίτες και χαφιέδες, είχε ήδη σπαρθεί στο διαδίκτυο και όχι μόνο.

Και στα επεισόδια στο Μελιγαλά ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα

Πράξεις ή μόνο λόγια του Πρωθυπουργού;


Περίθαλψη; Τι είναι αυτό!


Και δεν τον είχαμε σε εκτίμηση...

«Όποιος ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συνταγματικά αποδεκτό κόμμα είναι επικίνδυνα ανιστόρητος και πολιτικά ανόητος». (Ευάγγελος Αντώναρος)
Η δήλωση αφορά τις δηλώσεις του πρωθυπουργικού συμβούλου Χρύσανθου Λαζαρίδη που τοποθέτησε τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός του συνταγματικού τόξου.

Το 2008 έγιναν οι περισσότερες προσλήψεις στο Δημόσιο !

Το 2008 έγιναν οι περισσότερες προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΑΣΕΠ, τα οποία διαβιβάστηκαν στη Βουλή κατόπιν ερώτησης της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη.
Η βουλευτής είχε υποβάλει την ερώτηση με αφορμή δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου περί προσλήψεων με πλαστά δικαιολογητικά λόγω του ότι το ΑΣΕΠ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στους ελέγχους. Σε απάντηση της ερώτησης από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, διαβιβάστηκε στη Βουλή το σχετικό έγγραφο του ΑΣΕΠ.

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Σε μια χώρα που την δέρνει η ανεργία , η φτώχεια, και ένα σωρό άλλα τα οποία δεν προέκυψαν φυσικά από μόνα τους, σε μια χώρα που καθημερινά ο λαός της ακούει το ένα ψέμα πίσω από το άλλο στα πλαίσια (κατά κάποιους) των κινήσεων για την «ανασυγκρότηση» της,, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται πόσο ακόμα θα αντέξει ο κόσμος, πόση υπομονή ακόμα θα κάνει πριν «εκραγεί», πριν βγει στους δρόμους, με πολύ άσχημες αυτή τη φορά  συνέπειες για όλους εκείνους που τον κοροϊδεύουν.
Ο πρωθυπουργός πολλές φορές αναφέρθηκε στις «αδικίες» των κυβερνήσεων (τόσο της δικής του όσο και των προηγούμενων) απέναντι στους πολίτες, και άλλες τόσες φορές, αναφέρθηκε στην «αποκατάσταση» των αδικιών αυτών.