Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Καρανάσιος για το δρόμο Ριζών - Πλατανοχωρίου


Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα Ειδικά Σχολεία

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
 Θέμα: Για τα Ειδικά Σχολεία
 Η νέα σχολική  χρονιά ξεκίνησε και τα προβλήματα στα Ειδικά Σχολεία είναι οξυμμένα. Γονείς και παιδιά ενημερώνονται  ότι λόγω της έλλειψης σε εκπαιδευτικούς και άλλο ειδικό και βοηθητικό  προσωπικό θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους «μέχρι νεοτέρας», ή ότι οφείλουν οι γονείς με δική τους ευθύνη να φέρουν τα παιδιά στο σχολείο λόγω της σχεδόν παντελούς ελλείψεις οδηγών και συνοδών για να κινήσουν τα σχολικά οχήματα που διαθέτουν. Τα ειδικά σχολεία σχεδόν στο σύνολο τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν, είτε λειτουργούν «εκ περιτροπής» για τα παιδιά και το όποιο μάθημα λήγει στις 11.30 π.μ.

ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή δήλωση του Πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά και τη συνέντευξη του Ευάγγ. Βενιζέλου στο ΒΗΜΑ FM

Η αυτονόητη καταδίκη της φασιστικής δράσης της Χ.Α.  και της δολοφονίας  του Π. Φύσσα αποκτά πραγματικό περιεχόμενο όταν συνοδεύεται από συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές, χωρίς συμψηφισμούς και αποσιωπήσεις .
Καλέσαμε τον πρωθυπουργό και τον κ. Βενιζέλο να αποκηρύξουν τις επικίνδυνες απόψεις  του κ. Χ. Λαζαρίδη , περί της θεωρίας των δύο άκρων, καθώς και για την αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντισυνταγματικό κόμμα . Ο μεν πρωθυπουργός  επέλεξε την τακτική της αναδίπλωσης προσπερνώντας το θέμα, προφανώς σε μια προσπάθεια να κατευνάσει εσωτερικές φωνές εντός του κόμματος του αλλά και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την κυβέρνηση του στο εξωτερικό. Ο δε κ . Βενιζέλος επανήλθε επιτιθέμενος, καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ την στρατηγική της έντασης .

Πολύγυρος - Zanzi bar 28/9


Εθελοντική αιμοδοσία - 22 Σεπτεμβρίου 2013


Ενημέρωση: "Επιπτώσεις από την ανοιχτή εξόρυξη χρυσού"


Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για το ακατάλληλο νερό στο Νεοχώρι του Δήμου Αριστοτέλη στην ΠΕ Χαλκιδικής


Φύσσας-Λαμπράκης. Δύο υποθέσεις με απίστευτες ομοιότητες

Ποιος οργάνωσε τη δολοφονία που έκανε η Χρυσή Αυγή;
Και τότε και τώρα υπάρχουν φασιστικές-παρακρατικές ομάδες που αντιπαρατίθενται στο "πεζοδρόμιο¨ με τις αριστερές πολιτικές δυνάμεις και το κίνημα.
Και τότε και τώρα, οι ομάδες αυτές έχουν "αρχηγούς" που βγάζουν το παντεσπάνι τους με σκοτεινούς τρόπους. Αλλά και οπαδούς που συνιστούν μια αγέλη, η οποία συντηρείται με χαρτζιλίκια από θελήματα και συγκροτούνται στη βάση της ψυχολογικής αναφοράς τους σε μια στενή συλλογικότητα.

Χρυσή Αυγή: Δολοφονικά μαντρόσκυλα του συστήματος

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Ο λαός μας σήμερα μπορεί να δει πιο καθαρά και με αίσθημα ευθύνης τον εγκληματικό ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής.
Ταυτόχρονα, να μην πέσει στην παγίδα όσων επιδιώκουν να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, να φρενάρουν και να βάλουν εμπόδια στις οργανωμένες εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες των εργατικών σωματείων, των λαϊκών επιτροπών που καταδικάζουν, απομονώνουν και αποφασιστικά μπορούν να αχρηστεύσουν τα δίχτυα της ΧΑ σε κάθε τόπο δουλειάς και μόρφωσης, σε κάθε εργατική λαϊκή γειτονιά.

Ένα προφητικό κείμενο του Μάνου Χατζιδάκι για το φασισμό

Λίγους μήνες πριν από το θάνατό του ο Μάνος Χατζιδάκις αφιέρωσε τη συναυλία της Ορχήστρας των Χρωμάτων με έργα Βάιλ Λιστ και Μπάρτον εναντίον του Νεοναζισμού. Ήταν Φεβρουάριος του 1993 και ο ίδιος αποφάσισε να καταγράψει τις σκέψεις του στο παρακάτω κείμενο, το οποίο αρχικά προοριζόταν για το πρόγραμμα της συναυλίας. Τελικά όμως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν όσο περισσότεροι συμπολίτες μας.
Διαβάστε το κείμενο του Μάνου Χατζιδάκι:

20o Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑΝΟΥ  "ΑΓΙΑ ΧΑΙΔΩ" 

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
 Ο Σύλλογος γυναικών Στανού σας προσκαλεί στην 1η συμμετοχή του 20ου φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή παιδιών από Ελλάδα, Ιταλία, Σερβία, Ρωσία, Ουκρανία, Αρμενία και Τουρκία που είναι αφιερωμένο στην παράδοση και στο πάντρεμα των λαών.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί Πέμπτη 26/9/2013 στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείο Στανού. 

Είσοδος ελεύθερη. 
Ώρα έναρξης 18:00    

Οι δηλώσεις του Καμμένου για την επίθεση που δέχθηκε

Έχει σχέση με τη Χ.Α. ο δολοφόνος του Φύσσα; (!!!)

«Όλοι Ναζί τον φάγατε»

Πέρυσι το καλοκαίρι είδες το διαφημιστικό τρέιλερ και γελούσες στο καφενείο. «Και λίγες έφαγε η παλιοκουμμούνα» έλεγες στον κολλητό σου κι αυτός σου απαντούσε «να αγιάσει το χέρι του Ηλία». Τον επιβράβευσες τον Ηλία με την ψήφο σου και τον έστειλες στο «μπουρδέλο» να τους πλακώσει όλους στο ξύλο. Μαζί έστειλες στη Βουλή και μια συμμορία «γνήσιων Ελλήνων» για να ξεβρομίσουν τον τόπο από αλλόθρησκους «υπάνθρωπους» και αλλόφυλες «κατσαρίδες». Εδώ και ένα χρόνο κάποιοι δεν τολμούν να στο πουν στα ίσια επειδή φοβούνται μη σε χάσουν από «πελάτη».

ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ’Η ΠΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥNΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ

ΒΑΡΥ ΧΑΡΑΤΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΚΤΗΡΙΑ!
ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ 
Πενταπλάσια επιβάρυνση για ταοικόπεδα και τα αγροτεμάχια που έχουνκτίσμα και έως και τριπλάσια για τιςπαραλιακές περιοχές περιλαμβάνει ονέος φόρος ακινήτων που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπ. Οικονομικών και θα ισχύει από το 2014.
Ο νέος φόρος ακινήτων συνιστά την καλύτερη συνταγή για την απαλλοτρίωση των σπιτιών, τωνοικοπέδων και των αγροτεμαχίων των μικρομεσαίων στρωμάτων.

«Σκοτώσανε το γιο του μαστρο-Τάκη»...

Του Νίκου Μπογιόπουλου 
«Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον (...)/πάλι θέ ν' απλώσει σα χολέρα/
πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου/
και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα/
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου»

«Σκοτώσανε το γιο του μαστρο-Τάκη, που κουβαλάει λαμαρίνες στη Ζώνη»!
«Κι ο Παύλος στη Ζώνη δούλευε μέχρι το 2003»...
Είναι λόγια ενός από τους φίλους του Παύλου Φύσσα, του παλικαριού που δολοφονήθηκε από την αγέλη των φασιστών.

Αυτόπτης μάρτυρας: οι χρυσαυγίτες πέρασαν μπροστά απ τους αστυνομικούς έκαναν την δολοφονία και μετά έφυγαν ανενόχλητοι (2 Βίντεο)

Άλλη μια συγκλονιστική μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα αφήνει έκθετο τον υπουργό προστασίας του συστήματος, και αποδεικνύει τις «σχέσεις αγάπης» που έχουν οι ένστολοι υφιστάμενοι του Δένδια με τα μέλη της δολοφονικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου.
Συγκεκριμένα ακούμε τον αυτόπτη μάρτυρα να μας λέει, ότι όταν οι χρυσαυγίτες μαχαίρωσαν τον Παύλο βρισκόταν πίσω τους και παρακολουθούσαν αδιάφοροι το γεγονός 3-4 αστυνομικοί. «Μετά οι χρυσαυγίτες έφυγαν, σχεδόν περπατώντας και κανένας αστυνομικός δεν τους κυνήγησε» συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας προκαλώντας την απορία της δημοσιογράφου της εκπομπής:

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον... Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ...

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Καθημερινά στη χώρα του ΠΟΤΕ συμβαίνουν γεγονότα από εκείνα που τα Μ.Μ.Ε δεν ασχολούνται γιατί είναι λιγότερο σημαντικά (κατά την εκτίμηση τους) από τις «ειδήσεις» που προβάλλουν και έχουν ως θέμα το τι έκαναν οι διάφοροι και διάφορες της σόου μπιζ, η τα λεγόμενα στα πάνελ των διαφόρων μαϊντανών, πολιτικών και μη.
Όλα αυτά τα «ασήμαντα», είναι καθημερινές ανθρώπινες ιστορίες φτώχειας, εξαθλίωσης, θανάτου, που έχουν άμεση σχέση με την «κρίση» που περνάμε, αλλά πάνω απ’ όλα, με τους ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ, εκείνους που θέλουν να λέγονται «κυβέρνηση», που λέγονται «πολιτικοί καριέρας», και κάνουν πειράματα, παίζουν με τις ζωές και την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού.

ΟΥΓΚΑ...


Μήνυση κατά σουηδικής εξορυκτικής εταιρείας

Για 29 χρόνια, 20.000 τόνοι μεταλλευτικών αποβλήτων αποθέτονταν στο χωριό Polygono – κοντά στην πόλη Arica – της βόρεια Χιλής. Μέχρι σήμερα 707 κάτοικοι έχουν δηλητηριαστεί από το αρσενικό της σουηδικής εξορυκτικής εταιρείας Boliden. To 1993 η Boliden κήρυξε πτώχευση εγκαταλείποντας τα μεταλλευτικά απόβλητα στην περιοχή.

Το τέρας του ναζισμού σκοτώνει ...!