Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ματαίωση ποδοσφαιρικού αγώνα


«... καθίστε πρώτα και μάθετε τα ελληνικά...»

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Είναι μοιραίο, στην εποχή που υπέρλαμπρα αστέρια της βιομηχανίας του πολιτικού (;) θεάματος είναι οι Γεωργιάδηδες και οι Γιακουμάτοι, θέματα σοβαρά και μείζονα να μετατρέπονται σε «νούμερα» για τα μηχανάκια της AGB. Να αξιοποιούνται στον κατευθυνόμενο δημόσιο λόγο σαν εργαλεία με τα οποία έννοιες απόλυτα συνδεδεμένες με το «φως», όπως η γνώση και η μόρφωση, να μεταμορφώνονται στο αντίθετό τους, για να παραχθεί, τελικά, βαθύ σκοτάδι.
Ζούμε τις τελευταίες μέρες, για μια ακόμα φορά, το ζήτημα της Παιδείας, και ειδικότερα της Γλώσσας, να αξιοποιείται ως όχημα που υποβιβάζει το διάλογο σε μια άναρθρη χάβρα όπου πρωταγωνιστούν οι φορείς των δυο όψεων του ίδιου νομίσματος:

Δήμος Αριστοτέλη: Υπογραφή σύμβασης του έργου δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Τοπικής Κοινότητας Πυργαδικίων.

===Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «Κατασκευή και λειτουργία δικτύου βαρύτητας και καταθλιπτικών αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων στην Τοπική Κοινότητα Πυργαδικίων Δήμου Αριστοτέλη», προϋπολογισμού 520.905,00€.
===Ξεκινά άμεσα η εκτέλεση των εργασιών του έργου.
Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αριστοτέλη και της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης του έργου: «Κατασκευή και λειτουργία δικτύου βαρύτητας και καταθλιπτικών αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων στην Τοπική Κοινότητα Πυργαδικίων Δήμου Αριστοτέλη».
Η εκτέλεση των εργασιών του έργου αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου έχει καθοριστεί σε δεκαπέντε (15) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Καταγγελία σωματείων για επίθεση Χρυσής Αυγής στο Πέραμα

Τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης που υπογράφουν το κείμενο αυτό καταγγέλλουν στους εργαζόμενους της πόλης, την επίθεση της ναζιστικής - δολοφονικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, ενάντια σε εργαζόμενους, νεολαίου και συνδικαλιστές στο Πέραμα του Πειραιά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών από αυτούς μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου του Πειραιά και στελέχους του ΠΑΜΕ, σ. Σωτήρη Πουλικόγιαννη.
Με σιδηρογροθιές με καρφιά, χτυπήθηκαν με ιδιαίτερη μανία οι συνδικαλιστές των ταξικών συνδικάτων δείχνοντας το μίσος των χιτλερικών της Χ.Α κατά του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και αποδεικνύοντας ότι είναι πληρωμένα τσιράκια των μεγάλων εργοδοτών (εφοπλιστών, βιομήχανων κ.λ.π.) στους οποίους προσφέρουν υπηρεσίες.

Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, των ΔΣ των Ομοσπονδιών – μελών της, των ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων  και όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στο απεργιακό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται τη ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.
Για να διευκολύνουμε τη συμμετοχή  των συναδέλφων στο συλλαλητήριο της Αθήνας κηρύσσουμε Παναττική στάση εργασίας από τις 11:30πμ έως τη λήξη του ωραρίου.

Ανακοίνωση των Τοπογράφων Μηχανικών Χαλκιδικής σχετικά με το Κτηματολόγιο


ΚΚΕ: "Η χτεσινή δολοφονική επίθεση επιβεβαιώνει το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής "

Ανακοίνωση εξέδωσε τοΓραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕσχετικά με τη δολοφονική επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ύπουλη και δολοφονική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής χτες το βράδυ στο Πέραμα, σε βάρος μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκαναν αφισοκόλληση προπαγανδίζοντας το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή". Από τη δολοφονική επίθεση υπήρξαν εννιά τραυματίες στελέχη του ΚΚΕ, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης.

Ερωτήσεις που τέθηκαν από το Σύλλογο Τοπογράφων στα πλαίσια της ημερίδας για το Κτηματολόγιο (Πολύγυρος) και οι απαντήσεις που δόθηκαν

ΝΙΚΗ Πολυγύρου - ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ Αφύτου


Ημερίδα για την Ανάρτηση Κτηματογράφησης στο Δήμο Πολυγύρου

Πλήθος ερωτημάτων σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων διόρθωσης και ενστάσεων όσον αφορά την ανάρτηση της κτηματογράφησης στο Δήμο Πολυγύρου δέχθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια ημερίδας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου οι εισηγητές της Εθνικό κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ.
Στη Δ.Ε. Πολυγύρου καταγράφηκαν 17.034 γεωτεμάχια και 39.290 δικαιώματα ενώ 5.460 δικαιώματα προέκυψαν από την επεξεργασία άλλων στοιχείων παρότι δεν δηλώθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους (πχ. περίπτωση συνιδιοκτησίας, όπου ο ένας συνδικαιούχος δήλωσε το ποσοστό του και ο άλλος όχι, ή περίπτωση που από τον ίδιο τίτλο ιδιοκτησίας προκύπτουν δύο δικαιώματα εκ των οποίων το ένα δηλώθηκε και το άλλο όχι κ.ο.κ.).

"Κοινωνική εταιρική ανευθυνότητα"

Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
Εχτές, 12 Σεπτέμβρη, στην περιοχή της Ρεντίνας Θεσσαλονίκης σημειώθηκε διαρροή συμπυκνώματος αρσενοπυρίτη από φορτηγό που μετέφερε το υλικό από εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός προς στη ΒΙ.ΠΕ Θεσσαλονίκης.
Το όχημα υπέστη μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα τη μετακίνηση του φορτίου και τη διαρροή του επικίνδυνου αρσενοπυρίτη. Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και η πυροσβεστική καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου Βόλβης. Επίσης στο χώρο μετέβη κλιμάκιο της εταιρίας. Οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός υποχρεώθηκαν να συλλέξουν το επικίνδυνο υλικό χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τους. Ο χώρος του ατυχήματος έχει σφραγιστεί και έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη Για την ύπαρξη αρσενικού στο πόσιμο νερό του Νεοχωρίου

ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ 46ου ΡΑΛΛΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Δ.Ε.Θ.)


Πολύγυρος: Κατέβασαν την επιγραφή από τα γραφεία της Χ.Α.

Τα γραφεία της ετοιμάζει, στον Πολύγυρο, η εκτός συνταγματικού τόξου (φασιστική) Χρυσή Αβγή.
Χθες το απόγευμα τοποθέτησαν την επιγραφή στα γραφεία τους αλλά... το βράδυ άγνωστοι την κατέβασαν! 

Ξεκινά η Ανάρτηση κτηματογράφησης στον Δήμο Πολυγύρου «Ελέγχουμε, επιβεβαιώνουμε, διορθώνουμε»

Από την ΕΚΧΑ Α.Ε. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 Την Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013 ξεκίνησε η Ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στη Δημοτική Ενότητα Πολυγύρου του Δήμου Πολυγύρου της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής. Τα στοιχεία θα παραμείνουν αναρτημένα για δύο μήνες (έως τις 29 Οκτωβρίου 2013) στο Γραφείο Κτηματογράφησης (Κωνσταντινουπόλεως 5, (3ος όροφος) Πολύγυρος, τηλ. 23710-22128, 22318).
 Εκτός από την  Ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στο Γραφείο Κτηματογράφησης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων απεστάλησαν ήδη ταχυδρομικά αποσπάσματα από τους Κτηματολογικούς Πίνακες και τα Διαγράμματα, στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί από κάθε δικαιούχο.

-Γ@ΜΩ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΑΣ !!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Κρα ...Κρα ...Κρα...

...Για όλα φταίνε ΟΛΜΕ - ΣΥΡΙΖΑ !!!  
-Λογικές του γνωστού "ΑΓΝΟΥ" συγκροτήματος!

Ανεργία στο κόκκινο ! Στην Ελλάδα των μνημονιακών...


Πέραμα: Δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Συγκέντρωση απάντηση στην πλ. Ηρώων στο Πέραμα στις 18:00
Πανεξόρμηση σε όλο το Πέραμα είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα από τις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σαν μία πρώτη απάντηση στη δολοφονική και άνανδρη επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και καλούν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.
Η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η Νομαρχιακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ καταγγέλλουν τη δολοφονική και άνανδρη επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής σε συνεργεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που προπαγάνδιζαν το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή.
Όπως καταγγέλλουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ:

Διαρροή τοξικών στην Ρεντίνα από φορτίο της Ελληνικός Χρυσός


Περιβαλλοντικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή Ρεντίνα Θεσσαλονίκης. Φορτηγό της Ελληνικό Χρυσός που μετέφερε συμπυκνώματα μετάλλων στην ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης σταμάτησε λόγω μηχανικής βλάβης σε κοντινό βουλκανιζατέρ για επιδιόρθωση. Από το ατύχημα όμως που υπέστησαν τα ελαστικά του φορτηγού μετακινήθηκε το φορτίο, άνοιξε η πόρτα και οι αρσενοπυρίτες έπεσαν στο έδαφος. Αυτή τη στιγμή η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο ενώ φορτηγά της εταιρείας έχουν πλησιάσει για να συλλέξουν τα ιδιαιτέρως τοξικά συμπυκνώματα. Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί ήδη κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι του Δήμου Βόλβης. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για επικίνδυνα υλικά τα οποία υπόκεινται στις διατάξεις της Οδηγίας SEVEZO για τα βιομηχανικά απόβλητα και την επιμόλυνση πληθυσμού και μεγάλης έκτασης γης. Σε δήλωση του στο alterthess.gr ο δήμαρχος Βόλβης Δ. Γαλαμάτης τόνισε ότι αμέσως μετά το ατύχημα δόθηκε εντολή κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας να προσεγγίσει το χώρο και να συντάξει έκθεση για το συμβάν.

Μαραθούσα: Γιορτή τρύγου


Τάσος Κανταράς*: "Πλήγμα για τους παραγωγούς η άρση της υποχρεωτικής αναγραφής της προέλευσης του γάλακτος"

Η κυβέρνηση μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα σε βάρος του κτηνοτροφικού τομέα (διακοπή χρηματοδοτήσεων με το ξεπούλημα έναντι πινακίου φακής της Αγροτικής Τράπεζας, εκτόξευση κόστους παραγωγής, φορολόγηση, κλείσιμο Δωδώνης, κλείσιμο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, εγκατάλειψη στο έλεος των ασθενειών των κοπαδιών τους κλπ), δίνει μια νέα χαριστική βολή στην πολύπαθη ελληνική κτηνοτροφία και τους έλληνες κτηνοτρόφους, με την άρση της υποχρεωτικής αναγραφής της προέλευσης του γάλακτος, στις συσκευασίες των προϊόντων. Αυτό προβλέπεται από σχετική αγορανομική διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης, όπου στους νέους κανόνες διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και παροχής υπηρεσιών (ΦΕΚ Τεύχος 2044), δεν συμπεριλήφθηκε η διάταξη του 2009 σύμφωνα με την οποία οι γαλακτοβιομηχανίες υποχρεώνονταν να αναγράφουν την προέλευση της πρώτης ύλης των προϊόντων τους. 

ΕΛΜΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ συνεδρίασε στις 12-9-2013 και κατέληξε στην πρόταση  για ένα πρόγραμμα δράσεων  που μπορούν να ακολουθήσουν τα σχολεία  του Νομού, τροποποιώντας το αναλόγως με την ιδιαιτερότητα ανα περιοχή και με όριο την φαντασία των συναδέλφων.
Δευτέρα 16/9 και Τρίτη 17/9
08:00 – 09:00 Εκπαιδευτικοί (και συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα), Σχολικοί Φύλακες, Γονείς συγκεντρωνόμαστε στα σχολεία μας και περιφρουρούμε την απεργία.  Δίνουμε έμφαση στην συζήτηση με τους μαθητές.

Φουκαρά τηλεθεατή μου...

Μήπως μπορείς να μου πεις, καλέ μου τηλεθεατή, τί ακριβώς κατάλαβες για την απεργία που έχουν προκηρύξει οι εκπαιδευτικοί; 
Αν παρακολούθησες όσα "ανέλυσε" ο Πορτοσάλτε, πρέπει να κατάλαβες ότι έχουμε να κάνουμε με μια "πολιτική απεργία". Έτσι εκριβώς την χαρακτήρισε ο πολυπράγμων και δοκησίσοφος Αρούλης τού Σκάι: πολιτική απεργία. Δηλαδή, έχουμε να κάνουμε με μια απεργία η οποία έχει ως κύριο -αν όχι μοναδικό- στόχο της να ρίξει την κυβέρνηση. 
Αν εμβάθυνες σε όσα παρουσίασε ο Αρβανιτόπουλος (ο υπουργός παιδείας, ντε!), πρέπει να κατέληξες ότι οι εκπαιδευτικοί εξανίστανται επειδή είχαν καλομάθει στο αραλίκι και τώρα έρχεται η ευνομούμενη πολιτεία να τους χαλάσει το βόλεμα.