Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΣΣΑΝΔΡώΜΕΝΑ 2013 - Τελευταίο τριήμερο εκδηλώσεων

Ο Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Κασσάνδρειας «Η Κασσάνδρα» σας προσκαλεί στο τελευταίο τριήμερο εκδηλώσεων που θα γίνουν στο πλαίσιο των «Κασσανδρώμενων 2013».

Άνεργη ανάπτυξη (ή παραμύθια της Χαλιμάς)

Η είδηση σε πολλούς φάνηκε εντυπωσιακή: Με βάση τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ – ΓΣΕΕ),  θα απαιτηθούν τουλάχιστον 20 χρόνια προκειμένου να δημιουργηθούν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας και να μειωθεί το ποσοστό της ανεργίας κάτω από το 10%.
 Δεν είναι ούτε είδηση, ούτε κάποιο σοφό συμπέρασμα, αλλά αποτέλεσμα απλής αριθμητικής.
 Να προσθέσουμε μόνο ότι για να συμβεί ακόμη και αυτό το αποτέλεσμα, που δεν το λες και αισιόδοξο, ούτε και ‘’όραμα’’, χρειάζεται μια μέση σταθερή ετήσια ανάπτυξη επί 20 χρόνια κοντά στο 4%.  Έχετε ακούσει να το ισχυρίζεται καμιά τρόικα ή η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όταν μιλούν για την νέα εποχή ‘’ανάπτυξης’’; Ούτε στην πιο δημαγωγική τους απογείωση δεν τολμούν να ξεστομίσουν τέτοια ψευδολογία.

Πολύγυρος: Κέντρο Γερμανικής Γλώσσας


Πολύγυρος: Γερμανικά ΛΑΜΝΙΔΟΥ


Ταξιάρχης: Γιορτή Μανιταριού


Α.Ο.Πολυγύρου Εισιτήρια διαρκείας 2013-14


Ακαδημίες Α.Ο.Πολυγύρου


Τα βρήκαν σκούρα με τις πορείες και θυμήθηκαν το …αρσενικό. Τι κάνει η απόγνωση των ξεχασμένων οικολόγων!

Σε όλους είναι γνωστό πως μια μειοψηφία από τους αντιδρώντες στην προσπάθεια τους να ματαιώσουν την επένδυση χρυσού δεν δίστασαν, να αιχμαλωτίσουν εργαζόμενους και να τους περιχύσουν με βενζίνη, να πυροβολήσουν αστυνομικούς, να κάψουν το αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού, αυτοκίνητα και μαγαζιά  αλλά και να  τρομοκρατούν τους μεταλλωρύχους κάτοικους  της Ιερισσού.
Βλέποντας  όμως πως αυτή η τακτική δεν τους έφερε αποτέλεσμα και οι φιλήσυχοι κάτοικοι που κατάφεραν να παρασύρουν, απομακρύνθηκαν από κοντά τους και μείνανε μόνο με τους οικολόγους από την υπόλοιπη  Ελλάδα, αποφάσισαν να αλλάξουν τακτική.

Συνάντηση της ΕΕΚΕ ΥΠΕΚΑ του ΣΥΡΙΖΑ με την ΠΕΔΔΥ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χτες μεταξύ των βουλευτίνων  της ΕΕΚΕ ΥΠΕΚΑ του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώς Διώτη, Αφροδίτης Θεοπεφτάτου,  Κατερίνας Ιγγλέζη και Χαράς Καφαντάρη, με το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων με αφορμή το οργανόγραμμα του κατ’ ευφημισμόν Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.  
Στην συνάντηση αυτή διαπιστώθηκε ξανά μέσα από την συζήτηση με τους εργαζόμενους ότι σ’ ένα ήδη προβληματικό πλαίσιο διασποράς αρμοδιοτήτων για την δασική πολιτική, τη διαχείριση των δασών και τους δασικούς χάρτες, στην πορεία μιας συστηματικής αποψίλωσης των δασικών υπηρεσιών από προσωπικό κάθε βαθμίδας και αρμοδιότητας, έρχεται μια πρόταση διοικητικής αναδιοργάνωσης που απομειώνει πρακτικά ακόμα περισσότερο τη δυνατότητα των δασικών υπηρεσιών να διαδραματίσουν τον ρόλο τους ως εγγυητές των δασών, δηλαδή ενός προστατευτέου αντικειμένου και δημόσιας περιουσίας έναντι οποιουδήποτε καταπατητή.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  ψηφίζει την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη  το Νομοσχέδιο για την Παιδεία.
Με τις ρυθμίσεις  του συγκεκριμένου νομοσχεδίου  γίνονται ακόμα περισσότερα βήματα στην κατεύθυνση του σχολείου της  αγοράς, μπαίνουν ακόμα περισσότεροι ταξικοί φραγμοί στα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων.

Όχι στο κλείσιμο ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ !

Η κυβερνητική ανακοίνωση για το κλείσιμο ουσιαστικά των τριών βιομηχανιών (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ) με την επίκληση του mail της Τρόικας είναι ενδεικτική της αλήτικης πολιτικής τρόικας-κυβέρνησης απέναντι στην εργατική τάξη και τον λαό.
Τρεις βιομηχανίες, από τα λίγα πια εργοστάσια που έχουν μείνει σε αυτήν τη χώρα, πάνε για κλείσιμο! Το ένα εξ αυτών, η ιστορική ΛΑΡΚΟ, εκμεταλλεύεται κοιτάσματα νικελίου, μοναδικά στον κόσμο!
Η πολιτική αυτή:
Ø  έρχεται από τα αφεντικά της κυβέρνησης, ιδιωτικές εταιρείες πολυεθνικές, αλλά και ντόπιες, που σαν αρπακτικά έχουν πέσει στους εργαζόμενους και τον δημόσιο πλούτο να τον κατασπαράξουν.

Διοργάνωση ιππικών αγώνων στο Porto Carras Grand Resort.

Το Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 ο Ιππικός Όμιλος του Porto Carras Grand Resort θα διοργανώσει για μία ακόμη φορά, διεθνείς ιππικούς αγώνες υπερπήδησης εμποδίων, με συμμετοχή πάνω από 150 άλογα.
Το Porto Carras Grand Resort αποτελεί παραδοσιακό υποστηρικτή  της Ιππασίας στην Ελλάδα, καθώς  φιλοξένησε στις μαγευτικές εγκαταστάσεις  του συγκροτήματος τους πρώτους  διεθνείς αγώνες Ιππασίας το 1981. Επιπλέον για πάνω από 10 χρόνια, το Porto Carras Grand Resort διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία δημοφιλείς διεθνείς αγώνες υπερπήδησης (Anthemia CSI* κλπ),  όπου τα άλογα, από διάφορα κράτη, που συμμετέχουν ξεπερνούν τα 250 ανά διοργάνωση, κατά τη διάρκεια των οποίων οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, η μαγευτική φύση και η απαράμιλλη φιλοξενία του Porto Carras Grand Resort κέρδισαν τον θαυμασμό όλων όσοι παραβρέθηκαν. Οι Έλληνες και ξένοι αθλητές, οι συνοδοί, προπονητές αλλά και οι επισκέπτες έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σιγά την πρόβλεψη! Δεν βλέπουν την καθημερινή έντονη "σεισμική" δραστηριότητα;

...Κινητικότητα, διαθεσιμότητα, απολύσεις, κλείσιμο Σχολείων, κλείσιμο νοσοκομείων, ανεργία, μειώσεις μισθών, μειώσεις συντάξεων, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, πλειστηριασμοί, φτώχεια, πείνα... 

...Σιγά τα αίματα !!!


Δεν άκουγε...