Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

1ος αγώνας ορεινού τρεξίματος 25,3χλμ. στα μονοπάτια του Όρους Κάκκαβος στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής

«Ξε Σκουριά Ζω»     

Προκήρυξη του αγώνα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Γυναικών Μεγάλης Παναγίας, προκηρύσσουν τον 1ο αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 25,3 χλμ. με την ονομασία «Ξε-Σκουριά-Ζω» στο Όρος Κάκκαβος στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής, με σκοπό την προώθηση του αθλητισμού, την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής, αλλά και την ανάδειξη της σοβαρής απειλής που υφίσταται το βουνό από την καταστροφική εκμετάλλευση, που προωθούν στο βωμό του κέρδους ελαχίστων, απαξιώνοντάς το ως πηγή ζωής και χαράς για όλους και για πάντα. 

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τις ζημιές που υπέστησαν οι ελαιοκαλλιεργητές Χαλκιδικής από ακραίες καιρικές συνθήκες της άνοιξης

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: Ζημιές ελαιοκαλλιεργητών Χαλκιδικής από ακραίες καιρικές συνθήκες της άνοιξης.
Η φετινή χρονιά για το εισόδημά των ελαιοπαραγωγών της Χαλκιδικής και όλης της χώρας είναι καταστροφική.
Οι ακραίες καιρικές συνθήκες Απρίλη - Μάη στο στάδιο της ανθοφορίας έφεραν τα γνωστά αποτελέσματα με την απώλεια της ανθοφορίας και τη τελική μείωση της αναμενόμενης ελαιοπαραγωγής μέχρι και στο 90%! Λόγω των κλιματικών συνθηκών που επικράτησαν στην περίοδο άνθησης – γονιμοποίησης, παρατηρείται σε αρκετές περιοχές μετά την ολοκλήρωση της καρπόδεσης, ένα μεγάλο ποσοστό ατροφικών καρπών που δεν εξελίσσονται και αργότερα πέφτουν.

Ξεκινάει τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις η ομάδα του Πολύγυρου


3η ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την 3η Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Γαλάτιστα, που  θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2013 από τον Δήμο Πολυγύρου – Δ.Ε. Ανθεμούντα – Τ.Δ. Γαλάτιστας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η Γιορτή Κτηνοτροφίας στόχο έχει την περεταίρω ενίσχυση του ρόλου  της κτηνοτροφίας ως κινητήριο μοχλό  ανάπτυξης στην περιοχή. Μέσα από  μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων επιδιώκεται η προβολή των τοπικών προϊόντων, η ενίσχυση της εξωστρέφειας της τοπικής επιχειρηματικότητας και η ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής.
Μετά από δύο πετυχημένες  διοργανώσεις το 2011 και το 2012 η Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Γαλάτιστα εξελίσσεται σε έναν σημαντικό για τον τόπο θεσμό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, έκθεση τοπικών αγροτικών - κτηνοτροφικών προϊόντων, γεωργοκτηνοτροφικών μηχανημάτων, γευσιγνωσία, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις.

Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας 4 - 6 / 9 2013 κ πορεία δεθ (7/9)

Βρισκόμαστε στη τελική ευθεία πριν την έναρξη του Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας που θα διεξαχθεί στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου. «Από την Κατάσταση Εξαίρεσης στη Συντακτικότητα των Κινημάτων για την Κοινωνική Αντιεξουσία», η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει πλήθος πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως:
συζητήσεις και workshops με διεθνείς συμμετοχές, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παιδότοπο, άμεση διάθεση προϊόντων, ντοκυμανταίρ, τουρνουά πινγκ πονγκ και kick boxing, κουζίνα κ.α. Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και μετά το τέλος του τριημέρου (εν όψει ΔΕΘ), το Μπλοκ Άμεσης Δημοκρατίας καλεί σε πορεία, με προσυγκέντρωση στις 17.00 στην πλατεία Συντριβανίου με τη ΒΙΟ.ΜΕ. και στις 18.00 συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας με τις επιτροπές αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ.

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Σεπτέμβρης 2013 και η ώρα του «εφιάλτη» για την χώρα, αλλά κυρίως για τους Έλληνες, το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών ήρθε.
Ανοίγουν τα σχολεία (ΑΝ ανοίξουν λόγο κινητοποιήσεων που ετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί) και μαζί με αυτά ξεκινούν και όλα τα υπόλοιπα, φροντιστήρια κλπ.
Η κατάσταση στη χώρα μέρα με τη μέρα χειροτερεύει, οι άνεργοι αυξάνονται, τα ποσοστά ανεργίας που δίνουν τα διάφορα εργατικά κέντρα μιλούν για 36% ανεργία (πολλοί μιλούν για μεγαλύτερη γιατί ΔΕΝ θεωρείται εργαζόμενος κάποιος που εργάζεται λίγες ώρες την εβδομάδα χωρίς ασφάλεια χωρίς τίποτα), και βγαίνουν οι αρμόδιοι κοροϊδεύοντας έναν ολόκληρο λαό προσπαθώντας να χρυσώσουν το χάπι, λέγοντας ότι τα νούμερα ΔΕΝ ισχύουν και ότι μέσα από «προγράμματα» δίνεται η δυνατότητα για εργασία σε πολλούς ανέργους, σε ΝΕΟΥΣ ανέργους.

ΣΥΡΙΖΑ στους διάφορους εκπροσώπους της κυβέρνησης και τον Πρωθυπουργό σχετικά με τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης

Αλήθεια, πως αποκαλούν εκεί στη ΝΔ και στην κυβέρνηση γενικότερα τους κκ Παπαγεωργόπουλο, Ψωμιάδη, Λιακόπουλο, Μπαλάσκα, αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη της ΝΔ και φίλους του κ. Σαμαρά;
Αυτές είναι μερικές από τις πρόσφατες περιπτώσεις που έλαβαν χώρα και ο κατάλογος των ονομάτων είναι μακρύς από διάφορους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο, όπου η διαφθορά, η διασπάθιση δημοσίου χρήματος, οι καταχρήσεις και οι κομπίνες ήταν ο κανόνας για τους αιρετούς και τα κόμματά τους, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποτέλεσαν διαχρονικά τη μήτρα της διαφθοράς και της διαπλοκής.

ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΠΕΡΙ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

«Αναζητούν σωσίβιο με εκλογομαγειρέματα»
 Με έκπληξη ακούσαμε τον Υπουργό Εσωτερικών να διαφημίζει ως αξιοκρατική και αναλογική (!) την εκλογή όλων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και δημάρχων από ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Μετά από δεκαετίες κατά τις οποίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επέμεναν σε ακραία πλειοψηφικά εκλογικά συστήματα που απέδιδαν τα 3/5 των εδρών στον πρώτο συνδυασμό, όποιο κι αν ήταν το ποσοστό του, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ένα κακέκτυπο του κεντρικού δικομματικού συστήματος, ο κ. Μιχελάκης θυμήθηκε την αξιοκρατία και την αναλογική εκπροσώπηση.

¨Τρωάδες¨ του Ευριπίδη - Πολιτιστική Εταιρεία Αρναίας

Βράβευση του Porto Carras από το «World Travel Awards» !

Στο υψηλότερο βάθρο των  οικογενειακών ξενοδοχείων το Porto Carras Grand Resort στα World Travel Awards!
To Porto Carras Grand Resort βραβεύτηκε στη κατηγορία «Greece's Leading Family Resort» ως το κορυφαίο ελληνικό οικογενειακό ξενοδοχείο από τον παγκόσμιο τουριστικό θεσμό βραβείων «World Travel Awards».
Επίσης, μεγάλη επιτυχία αποτελεί η επιλογή της Βίλας Γαλήνης, στη κατηγορία ‘’Europe’s Leading Boutique Hotels’’ ανάμεσα στα 14  συνολικά Boutique Hotels της Ευρώπης. Η Βίλα Γαλήνη αποτελεί την μοναδική ελληνική επιλογή στην κατηγορία αυτή και αποτελεί άλλη μια σπουδαία διάκριση για το ιστορικό αυτό αριστούργημα. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η Βίλα Γαλήνη αποσπά διάκριση, καθώς αποτελεί περήφανο μέλος των Ιστορικών Ξενοδοχείων της Ευρώπης και των Ελληνικών Ιστορικών Ξενοδοχείων Υάδες, βραβευμένη από το Conde Nast Traveller!