Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΠΟΥ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟ-ΑΚΤΙΒΙΣΜΟ

Σκεπτόμενος Πολίτης
«Απ’ αυτούς κι αυγά να πάρεις, μέσα κρόκο δε θα βρεις» (λαϊκή σοφία).
Manitoba και Β. Ελλάδα: Βίοι παράλληλοι
Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι, πριν κάμποσες μέρες στην Αλεξανδρούπολη. Ο εκεί κατά φαντασίαν ακτιβιστής δήμαρχος της ΝΔ, παρασημοφόρησε την Καναδέζα ψευτο-αντισυστημική βουλευτίνα Niki Ashton, λόγω της ευδοκίμου υπηρεσίας της. Σώου με αβάντα του ενός στον άλλο, πολλά παλαμάκια και τραγούδι στο τέλος. Ο δήμαρχος σε ένα μνημείο αερολογίας και τσιτάτων, ανέφερε ότι πρέπει να σωθούμε από τις επενδύσεις του χρυσού ακυρώνοντας τα έργα και μετά να δούμε πώς θα αναπτυχθούμε. Το πώς θα αναπτυχθούμε, το γιατί δεν το καταφέραμε τόσα χρόνια και σε τι μας εμποδίζουν τα μεταλλεία να αναπτύξουμε παράλληλα αυτές τις άλλες, μαγικές και σωτήριες δραστηριότητες, ήταν ασήμαντες λεπτομέρειες που απαξίωσε να αναλύσει.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Τόσο η ελάφρυνση χρέους, που υπόσχεται η κυβέρνηση μέσω της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, όσο και το νέο κούρεμα που διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δε θα ανακόψουν την πορεία χρεοκοπίας του λαού, στην οποία οδηγεί η πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου. Φιλολαϊκή διέξοδος από το φαύλο κύκλο της κρίσης, του νέου δανεισμού και της υπερχρέωσης του κράτους, δε μπορεί να δοθεί εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Ο λαός πρέπει και μπορεί να βγει αγωνιστικά στο προσκήνιο, απαιτώντας μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με εργατική-λαϊκή εξουσία.

Εκδήλωση στην Ν. Καλλικράτεια


Ο Τσίπρας και οι ..."βλαχοδήμαρχοι" !!!

Διαβάστε την ομιλία Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (31/08/13) ΕΔΩ

ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ, ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΛΕΝΙΝ ΣΤΗΝ ΤΣΑΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ…

Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΣΟΥΛΤΑΝΙΔΟΥ*
Το παρακάτω άρθρο (απόσπασμα) γράφτηκε από τον Λένιν στις 8 Ιούνη του 1913 και δημοσιεύτηκε μια εβδομάδα μετά στην Πράβντα, με την υπογραφή "Β."
«…..Πολιτισμός, ελευθερία, φτήνια προϊόντων, αναζωογόνηση του εμπορίου, όλα για το λαό! Μόλις δείτε την αγγελία: "εταιρία λαϊκών διαμερισμάτων" θα ξέρετε ότι το υπόγειο είτε η σοφίτα θα είναι φτηνά και κάτω από ιατρική περίθαλψη: για να πεθάνεις, φυσικά δεν θα πεθάνεις, αλλά από φυματίωση θα αρρωστήσεις.

Μόλις δείτε την επιγραφή: "λαϊκό εστιατόριο" μπείτε μέσα άφοβα. Θα έχει φτηνό βρασμένο κρέας που πέρασε με έλεγχο από το σφαγείο και κρέας που πέρασε χωρίς έλεγχο από το σφαγείο.
Μόλις δείτε την επιγραφή: "λαϊκή βιβλιοθήκη", μπορείτε να πανηγυρίζετε. Θα βρείτε εκεί φτηνή, ή και δωρεάν μπροσούρα, που εκδόθηκε από την Ένωση του Ρώσικου λαού ή από την πανρώσικη λέσχη των εθνικιστών κάτω από την ιατρική επίβλεψη της πνευματικής λογοκρισίας.

46o Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

31η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, η εποχή όπου η σύγχρονη Ελλάδα διδάσκει στυλ και ύφος.  Ταυτόχρονα με την ανθούσα τότε Δ.Ε.Θ. ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης διοργανώνει για πρώτη φορά το Ράλλυ Δ.Ε.Θ., τον αγώνα  που έμελλε να γίνει ο μακροβιότερος της Ελλάδας μετά το Ράλλυ Ακρόπολις.
Πέρασαν 47 χρόνια από την πρώτη  διοργάνωση και με εξαίρεση το 1969 και το 2009, ο αγώνας έγινε συνολικά 45 φορές. Αγωνιζόμενοι ή μη, με πολλές ή λίγες συμμετοχές, με ήλιο ή βροχή, το ραντεβού για όλους τους εμπλεκόμενους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ήταν και παραμένει να είναι το  τελευταίο Σαββατοκύριακο της Διεθνούς  Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Ανακοίνωση Δήμου Αριστοτέλη για την ποιότητα του πόσιμου νερού στο Νεοχώρι.

Από το 2011 που συστήθηκε ο Δήμος Αριστοτέλη, πραγματοποιούνται διαχρονικά και σε συνεργασία με το ΚΕΠΑΜΑΧ, συστηματικές δειγματοληψίες και εργαστηριακές αναλύσεις στα δίκτυα ύδρευσης όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη.
Εργαστηριακές αναλύσεις μετάλλων και τοξικών στοιχείων (μεταξύ των οποίων και αρσενικό) πραγματοποιήθηκαν στην Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του έτους 2011, βάση της σχετικής σύμβασης με τον διευρυμένο Δήμο Αριστοτέλη.

«ΕΛΗΞΕ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Από σήμερα και επισήμως τίθεται σε ισχύ άλλο ένα «σωτήριο» μέτρο, το οποίο θα «κατατροπώσει» τα κρούσματα φτώχειας, που πλήττουν βάναυσα την κοινωνία! Τα ληγμένα τρόφιμα πλέον πωλούνται ελεύθερα σε… οικονομική τιμή…
Το άκουσμα αυτής της είδησης πριν λίγο καιρό μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Στην Ελλάδα του 2013 όμως, και μετά από διαδοχικές «αναπτυξιακές» κυβερνήσεις, δυστυχώς δεν είναι απλά αιτία άφθονου ανεκδοτολογικού γέλιου, αλλά αιτία θρήνου για την κατάντια, στην οποία έφεραν τη χώρα οι, αυτοχαρακτηριζόμενοι και ως σωτήρες, υποτελείς κυβερνώντες.

ΛΗΓΜΕΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ...;


Κ. ΙΓΓΛΕΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Το Σάββατο ανακοινώθηκε, από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη, στους κατοίκους του Νεοχωρίου, ότι το νερού του δικτύου ύδρευσης είναι ακατάλληλο προς χρήση λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων αρσενικού.
Κατά τη διενέργεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε προ 15 ημερών, διαπιστώθηκε η παρουσία αρσενικού στο νερό σε υψηλά επίπεδα. Η Δημοτική Αρχή επέλεξε να αποσιωπήσει το γεγονός και να περιμένει τον επανέλεγχο των δειγμάτων, θέτοντας την υγεία των καταναλωτών σε άμεσο κίνδυνο και επιδεικνύοντας εγκληματική αμέλεια.
Το περιστατικό αυτό εγείρει σειρά σοβαρών ερωτημάτων που πρέπει να απαντηθούν άμεσα απ΄τους αρμοδίους: