Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

Aρχαία Τραγωδία στην Αρναία.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΡΝΑΙΑΣ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το κορυφαίο έργο ‘’ΤΡΩΑΔΕΣ’ του Ευριπίδη, από το Θέατρο ΓΕΝΝΕΣΙΣ, παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, ο Δήμος Αριστοτέλη και η Πολιτιστική Εταιρία Αρναίας , την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 21:00 στο αύλειο χώρο του Λυκείου Αρναίας Δήμου Αριστοτέλη.
ΤΟ ΕΡΓΟ
Από το 415πχ που ο Ευριπίδης έγραψε τις ‘Τρωάδες’ μέχρι σήμερα το 2013 η ανθρωπότητα παρακολουθεί με τρόμο και αγανάκτηση άδικους και βρώμικους πολέμους που εξαπολύουν οι ισχυροί του κόσμου εναντίον μικρών και αδύναμων λαών, με γνώμονα τα συμφέροντά τους.

ΠΑΜΕ: Στις 7 Σεπτέμβρη το πανεργατικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο πανεργατικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:
«Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες

ΚΚΕ για τη συνάντηση Σαμαρά - Παπούλια

Η Ελλάδα «προπύργιο σταθερότητας» είναι σήμερα μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα συμφέροντά τους, ενώ αντίθετα για το λαό, θα κυριαρχεί η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα, που δημιουργεί τόσο η πολιτική εξόδου από την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου με τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα, όσο και η πολιτική στήριξης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, όπως αυτή που προετοιμάζεται στη Συρία, με την εμπλοκή και της Ελλάδας.

Πάμε Αϊ-Μάμα ...στο Μάριο με το 9 !


Η ΥΓΕΙΑ «ΠΕΘΑΝΕ» ΖΗΤΩ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Ενώ λίγες μέρες μας χωρίζουν από τον Σεπτέμβρη, στη χώρα του ΠΟΤΕ το μπάχαλο γίνεται όλο και πιο μεγάλο!
Καθημερινά η χώρα βαδίζει από το κακό στο χειρότερο, και ενώ πολλοί είναι εκείνοι που με πάθος υποστηρίζουν ότι γίνονται «προσπάθειες πτυχωμένες» για την «ανόρθωση» της χώρας σε όλους τους τομείς, η σκληρή πραγματικότητα όχι μόνο τους διαψεύδει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο, αλλά σκάει σαν χαστούκι επάνω τους.
Μόνο που δεν καταλαβαίνουν από χαστούκια οι αναίσθητοι.
Στη χώρα του ΠΟΤΕ τα πράγματα πήραν να ξεκαθαρίζουν σε ότι έχει σχέση με την υγεία στην οποία θα αναφερθούμε.

ΝΙΚΗ Πολυγύρου: Ακαδημίες Ποδοσφαίρου


Αρναία: Δηλητηρίαση ζώων με φόλες, από ασυνειδήτους

===Απαράδεκτα φαινόμενα χρήσης φόλας για θανάτωση ζώων από ασυνείδητους στην Αρναία.
===Η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη καταγγέλλει τις απάνθρωπες πράξεις δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων με χρήση φόλας καιπροειδοποιεί τους δράστες ότι οι πράξεις αυτές τιμωρούνται αυστηρά και παραδειγματικά.
Σήμερα πληροφορηθήκαμε για τον εντοπισμό νεκρών ζώων (σκύλων) στην κεντρική πλατεία Αρναίας, τα οποία δηλητηριάστηκαν με χρήση φόλας από ασυνείδητους.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου, την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013, στις 14.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Πολυγύρου, με 28 θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Αναλυτικά τα θέματα:
1. Κατανομή για πολιτική προστασία (Εισηγ.: Χ. Βορδός)
2. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα (οκτάμηνα) (Εισηγ.: Χ. Βορδός)
3. Φιλοξενία των αποδήμων Χαλκιδικής στα πλαίσια της ενημέρωσης για θέματα φορολογικά και συναλλαγών με τις δημόσιες υπηρεσίες (Εισηγ.: Χ. Βορδός)

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Τη δυνατότητα προσθήκης ή αφαίρεσης  ακτών από το υφιστάμενο Δίκτυο Παρακολούθησης της Ποιότητας των Υδάτων Κολύμβησης έχουν οι πολίτες στο Δήμο Πολυγύρου έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2013.
Στο δίκτυο παρακολούθησης περιλαμβάνονται  ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό  αριθμό λουομένων, παρουσιάζουν ιδιαίτερο  ενδιαφέρον (αναπτυξιακό, τουριστικό, περιβαλλοντικό κλπ.) και αυτές που  δέχονται έντονες περιβαλλοντικές πιέσεις.
Η διαδικασία υλοποιείται στο πλαίσιο  εφαρμογής της νέας εγκυκλίου (ΑΔΑ  ΒΛΩΒ0-ΘΣΚ) της Ειδικής Γραμματείας  Υδάτων.

Στα ράφια από 1η Σεπτεμβρίου προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας

Επιτρέπονται από 1ης Σεπτεμβρίου οι πωλήσεις προϊόντων "περασμένης διατηρησιμότητας". Θα πωλούνται σε χαμηλότερη τιμή. Ποιοι οι όροι που προβλέπονται
Επιτρέπονται από 1ης Σεπτεμβρίου οι πωλήσεις προϊόντων «περασμένης διατηρησιμότητας», κάτω από συγκεκριμένους όρους, όπως προβλέπεται από τους «Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) που αποτελούν μετεξέλιξη του Αγορανομικού Κώδικα.

Το παρεάκι των πουθενάδων

Του Γιώργου Αλεξάτου
Συνεχίζει ακάθεκτος τις προκλήσεις σε βάρος του κοινού αισθήματος ο παραλογοτέχνης βουλευτής. Τον έχει λούσει κρύος ιδρώτας, καθώς η αγανάκτηση για τις αλλεπάλληλες εκφράσεις των κανιβαλικών διαθέσεων της παρέας του (Διβάνηδων, Χωμενίδηδων, Χειμωνάδων, Σώτηδων κ.ά.) συνοδεύεται και από την έκφραση και όλο και ευρύτερη αποδοχή της άποψης ότι όλος αυτός ο συρφετός υπήρξε υπερτιμημένος στα χρόνια της κυριαρχίας του ωχαδερφισμού και της αρπαχτής.

39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Στη μάχη των εργασιών για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ

Το Σάββατο, από νωρίς το πρωί, το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκηπλημμύρισε από μέλη και φίλους της ΚΝΕ που με αποφασιστικότητα μπήκαν στην μάχη ξεκινώντας τις εργασίες για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", που θα πραγματοποιηθεί στις 12,13 και 14 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.