Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ
ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία στο  Βόρειο Αιγαίο, που δεν έβγαλε της  ταχύτητες που περίμεναν οι ιστιοπλόοι, δύο μόνο σκάφη κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους πριν αλλάξει η μέρα, ενώ ο κύριος όγκος της διοργάνωσης κατέπλευσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, με το τελευταίο πλήρωμα να κλείνει εικοσιτέσσερις ώρες μέσα στη θάλασσα.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Στην απόλυση και την ανεργία οδηγούνται 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι μέσω της «διαθεσιμότητας», προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι υποχρεώσεις της χώρας στην ΕΕ και το ΔΝΤ, αλλά και τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Διαθεσιμότητα σημαίνει απολύσεις και τα περί «καλύτερης αξιοποίησης του εργατικού δυναμικού», που λέει ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, είναι παραμύθια. Η διέξοδος βρίσκεται στην ενιαία συντονισμένη πάλη των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συμπόρευση με το ΚΚΕ για ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Οι μεταλλωρύχοι θυμούνται...- Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα ;


...όλα κάποτε τελειώνουν !


Παροχή τεχνικής βοήθειας σε καλλιεργητές ελιάς και παραγωγούς ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς.

Εγκρίθηκε για συγχρηματοδότηση από  τo Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOC) η πρόταση που κατέθεσε η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς  και Υποτροπικών Φυτών, που έχει έδρα στα Χανιά, για την παροχή τεχνικής βοήθειας σε καλλιεργητές ελιάς και παραγωγούς ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς.
Η πρόταση, η οποία φέρει τον  τίτλο “Training olive sector’s stakeholders in diverse areas in Greece on innovative practices to mitigate climate change and meet market’s requirements”, αφορά σε διεθνή προκήρυξη του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου και επιλέχθηκε μεταξύ πολλών άλλων προτάσεων που είχαν υποβληθεί.

Οι θέσεις της ΕΣΕΕ για τις αλλαγές στην επαγγελματική στέγη και τις εμπορικές μισθώσεις

Οι μεταβολές του  καθεστώτος της επαγγελματικής στέγης και της απελευθέρωσης των εμπορικών μισθώσεων άρχισαν να εξετάζονται από την Επιτροπή που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης, κατόπιν απαίτησης της τρόικας να καταργηθεί το ισχύον προστατευτικό νομοθετικό πλαίσιο. Επειδή η «φήμη της απελευθέρωσης» έχει ήδη κυκλοφορήσει και το ενδιαφέρον κυρίως από τους Εμπορικούς Συλλόγους της Περιφέρειας είναι μεγάλο, προβλέπεται ότι το θέμα που θα κινηθεί από το Σεπτέμβριο και μετά, θα είναι αντίστοιχο της«πρώτης κατοικίας».

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Τα θέματα που αφορούν την Χαλκιδική
 Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013, στις 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη),  με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Γεωργιάδης: "Έπρεπε να σας απολύσουμε για να καταλάβετε τι εστί βερίκοκο"

"Ντροπή σας. Ντροπή σας. Έπρεπε να σας απολύσουμε για να καταλάβετε τι εστί βερίκοκο", είπε σήμερα ο Υπουργός Υγείας στους εργαζόμενους της Πολυκλινικής Αθηνών!
-Ο Μπουμπούκος, μάλλον, νοιώθει ότι βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο του!

Με απευθείας ανάθεση δόθηκε στον ΑΚΤΩΡΑ ο λιγνίτης της Φλώρινας

Ενεργειακός Κροίσος ο Μπόµπολας, που πήρε το λιγνιτωρυχείο της Βεύης για τα επόµενα 50 χρόνια. Του παραχωρήθηκε η εκµετάλλευση δηµόσιας περιουσίας, της οποίας η αξία ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ!
Στις 9 Αυγούστου 2013 δόθηκε τέλος σ’ άλλο ένα πολυετές σίριαλ, ακόµη ενός µεγάλου έργου που δόθηκε «µε απευθείας εκµίσθωση»... στον Μπόµπολα. Πρόκειται για το λιγνιτωρυχείο της Βεύης στη Φλώρινα που το πήρε ο ΑΚΤΩΡ για 15 χρόνια αλλά µπορεί να ανανεώνει τη σύµβαση µέχρι να φτάσει τα 50 χρόνια!

"Αρχίζει η ...κυνηγετική περίοδος" !!!


Σχόλιο- μήνυμα με πολλούς αποδέκτες!

...Αν ο σχολιαστής ήταν και περισσότερο σαφής!

"Τι φαντάζονται, πως η Ανατροπή θα είναι ένα ραντεβού στην παραλία;"


Θεσσαλονίκη στις 7 του Σεπτέμβρη