Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΧΡΕΟΣ "ΜΑΜΟΥΘ" 321 ΔΙΣ ΠΝΙΓΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Εκτοξεύθηκε, πέρα από κάθε πρόβλεψη, το ύψος του δημοσίου χρέους στο τέλος του πρώτου εξαμήνου, φτάνοντας το γιγάντιο για τα ελληνικά δεδομένα ύψος των 321 δισ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι στο ύψος του χρέους δεν υπολογίζονται οι εγγυήσεις του Δημοσίου για δάνεια φορέων και επιχειρήσεων του τελευταίου, οι οποίες εγγυήσεις στη μεγάλη πλειοψηφία τους, καταπίπτουν στη συνέχεια, φορτώνοντας ισόποσα το δημόσιο χρέος.
Κυρίως, όμως, στο ύψος του δημοσίου χρέους δεν υπολογίζεται το αφανές χρέος που αντιπροσωπεύουν οι εγγυήσεις του Δημοσίου προς τις τράπεζες για τη δανειοδότησή τους από τηνΕυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το οποίο, λόγω αδυναμίας των τραπεζών και του Δημοσίου να το εξοφλήσουν, ισοδυναμεί στην ουσία με πρόσθετο δημόσιο χρέος.

Μεταλλεία χρυσού: "Να τελειώνουν επιτέλους τα παραμύθια...";

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΗ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...
Ο κ. Αργ. Λαφαζάνης αν δεν κάνω λάθος είναι μηχανικός και όχι ένας οποιοσδήποτε άσχετος. Θα περίμενε λοιπόν κανείς να εκφράζει πιο τεκμηριωμένες απόψεις και κυρίως να μην προσπερνάει τα όσα έχουν πει, κατά καιρούς, για την βλαπτικότητα της επέκτασης των μεταλλείων στη ΒΑ Χαλκιδική όλοι οι ειδικοί φορείς και επιστήμονες, που δεν διακρίνονταν από καμιά ιδιοτέλεια ή οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα.
Δεν ήταν και λίγες οι φορές, που εξειδικευμένοι σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης μίλησαν τεκμηριωμένα για την καταστροφή του τουρισμού ΟΛΗΣ της Χαλκιδικής από μια πιθανή λειτουργία των μεταλλείων χρυσού. Δεν χρειάζεται, εξάλλου, καμιά ιδιαίτερη γνώση για να αντιληφθεί και ο πλέον απλός πολίτης τον φόβο, που ευλόγως θα προξενείται, λόγω της λειτουργίας των μεταλλείων, στον οποιονδήποτε έχει πρόθεση να επισκεφτεί την Χαλκιδική ως τουρίστας ή παραθεριστής.