Σάββατο, 17 Αυγούστου 2013

Να στηθούν ανδριάντες...

Οι "ήρωες" είναι αυτοί της συγκυβέρνησης, μη γίνει το λάθος και στηθούν και για τους μη κυβερνητικούς...

ΠΕΡΙ «ΡΑΜΠΟ» ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΩΝ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Βαρεθήκαμε τις τελευταίες μέρες να βλέπουμε σε διάφορα κανάλια τις «εφόδους» των …. «ράμπο» του Σ.Δ.Ο.Ε .
Δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους, προς Θεού!
Μπράβο που υπάρχουν και μπράβο για το έργο τους το οποίο χρειάζεται στη χώρα του ΠΟΤΕ που είναι ξέφραγο αμπέλι (για να μην τη χαρακτηρίσω αλλιώς).
Βλέπουμε και διαβάζουμε (αρχικά) για τους ελέγχους στα νυχτερινά μαγαζιά, και οι παρουσιαστές των ειδήσεων όλο «έκπληξη» μιλούν για…. επιχειρήσεις που ΔΕΝ εκδίδουν αποδείξεις, που λειτουργούν χωρίς άδεια, που έχουν ένα σωρό παραβάσεις..
Και «τυχαία», οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ γίνονται (τουλάχιστον αυτοί προβάλλονται αδιάκοπα) ΜΟΝΟ στη βόρεια Ελλάδα, σε Χαλκιδική, Πιερία, κλπ.

Γιορτή Ροδιού στα Ριζά Χαλκιδικής

Το Σάββατο, 24 Αυγ 2013, στις 19.30, στην κεντρική πλατεία, στα Ριζά Χαλκιδικής, η Ομάδα Παραγωγών Ριζών οργανώνει την 2η Γιορτή Ροδιού.
Τα Ριζά είναι ένα από τα Ζερβοχώρια Χαλκιδκής, στην ημιορεινή περιοχή του Χολομώντα οι κάτοικοι του οποίου αποφάσισαν να προχωρήσουν στην συστηματική καλλιέργεια ροδιού και στα Αρωματικά & Φαρμακευτικά Φυτά. Η Γιορτή Ροδιού θα περιλαμβάνει τρεις κύκλους:
1. Ομιλίες για τα αγροτικά επαγγέλματα, για την καλλιέργεια ροδιού και για τις ευκαιρίες στην συστηματική και οργανωμένη καλλιέργεια Αρωματικών ΦαρμακευτικώνΦυτών
2. Έκθεση τοπικών παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων και παρουσίαση της προόδου των νέων καλλιεργειών στα Ριζά και
3. Παραδοσιακό γλέντι στο χωριό

Και να θέλεις "ν' αγιάσεις" δεν σ' αφήνουν οι "διαβόλοι" !

Σε ιστολόγιο της Θεσσαλονίκης (ΕΔΩ) έγινε η ανάρτηση που βλέπετε στην εικόνα αριστερά!
Καλώς έγινε, καλώς στάλθηκε και σε πολλά ιστολόγια της Χαλκιδικής, ανάμεσα σ' αυτά και σε μας.
Το σχόλιο, οπωσδήποτε, δεν μας βρίσκει σύμφωνους  και πάμε παρακάτω:
Η ανάρτηση αυτή σε συνδυασμό με το αποδεκτό  σχόλιο, της εικόνας παρακάτω, από τους διαχειριστές του ιστολογίου "ΙΕΡΙΣΣΟΣ" αποτελεί συνέχεια της γνωστής "επίθεσης" κατά της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ αλλά και της εσωστρέφειας σε ορισμένους "κολλημένους" που νομίζουν ότι βοηθούν στον αγώνα κατά των μεταλλείων στην ΒΑ Χαλκιδική με τον τρόπο αυτό

Ο Πάχτας ζητά και τα ρέστα

Αγωγή κατά του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής Χρήστος Πάχτας και ζητεί αποζημίωση 240.000 ευρώ για ηθική βλάβη που, όπως ισχυρίζεται, υπέστη από ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στις 18 Φεβρουαρίου 2013, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά των χρυσορύχων στις Σκουριές Χαλκιδικής. Στην εν λόγω ανακοίνωση αναφερόταν χαρακτηριτικά: "Η υπόδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ως υπεύθυνου πολιτικού χώρου για τα γεγονότα, από το γνωστό διπαλεκόμενο και υπόλογο για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της πολιτικής ιστορίας κ. Πάχτα, έχει ως προφανή στόχο να ανακόψει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Αυτές οι δηλώσεις βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία με τα επιχειρηματικά συμφέροντα". Ο κ. Πάχτας θεωρεί συκοφαντικό και εξυβριστικό τον χαρακτηρισμό του ως "γνωστού διαπλεκόμενου" και "υπόλογου".

Σημεία προπώλησης για τη συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα

ΣΤΑΝΟΣ
===Από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου: Κασαμπαλή Αννα – Στεφανή Βάγια –Στέλιος Μαριανός – Κασαμπαλή Μαριάννα 
===Από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Συλλόγου: Γερακούδης Βασίλης –Κυριαφίνης Μιχάλης -Γκόγκος Σάκης
===Δημοτικό Κατάστημα Στανού
ΑΡΝΑΙΑ:
===Καφέ ΄PassαLimani΄
===Καφέ ΄Φουαγιέ΄, Κεντρική Πλατεία Αρναίας
===Ασφαλιστικό γραφείο Κώστα Τουπλικιώτη, απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο Αρναίας
===Περίπτερο Αποστόλου Τουπλικιώτη, απέναντι από το Ταχυδρομείο

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ...


Πώς να βουτάμε στον Καιάδα με τρόπο πολιτικώς ορθόν

Με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου «τζαμπατζή» από τους κεφαλοκυνηγούς των ΜΜΜ, το κτηνώδες σχόλιο της Λένας Αντουανέτας Διβάνη και την συνηγορία που παρείχε στη σχολιάστρια από τη θέση του πολιτικώς ορθού ο ομόσταυλός της και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τατσόπουλος, έχω να επισημάνω τα εξής:
==Το ψυχρό αίμα των προαναφερομένων δεν έχει σχέση με την έννοια ψυχραιμία αλλά αποτελεί τον ευφημισμό της χοντροπετσιάς.
==Η νόσος που διαπερνά και μολύνει την ελληνική κοινωνία έχει χαρακτηριστικά ανθρωπολογικού εκφυλισμού και ο διαχωρισμός αριστερά-δεξιά δεν μπορεί πλέον να αναγνώσει επαρκώς το πρόβλημα και να ανιχνεύσει την έξοδο από την βαρβαρότητα.

Πολύγυρος - "Ώρα Ελλάδος" : Μείωση τιμών...

Δείτε τις νέες μειωμένες τιμές

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για την αγωγή του Πάχτα εναντίον του

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την αγωγή του Δημάρχου Αριστοτέλη εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:
"Η αγωγή του κ. Πάχτα κατά του ΣΥΡΙΖΑ  είναι  δηλωτική του πανικού στον οποίο έχει περιέλθει ο εν λόγω δήμαρχος εξαιτίας της εμπλοκής του σε σειρά υποθέσεων και σκανδάλων, η παράθεση των οποίων δεν μπορεί να εξαντληθεί σε μια και μόνο μας ανακοίνωση.
Θα συνιστούσαμε, λοιπόν, στον κ. Πάχτα ψυχραιμία και περιμένουμε με ανυπομονησία την παρουσία του στο δικαστήριο."
Η αγωγή του Πάχτα κατά του ΣΥΡΙΖΑ έγινε για το παρακάτω δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 18/2/2013 με αφορμή τα γεγονότα στο εργοτάξιο των Σκουριών:

Αγροτική Επιχειρηματικότητα στην παραλία Φλογητών, 17-8-2013

Η Αγροτική Επιχειρηματικότητα θα είναι στο επίκεντρο της συζήτησης κατά την συνάντηση που οργανώνει η Ένωση Νέων Αγροτών Χαλκιδικής με το Επιμελητήριο στην ΤΟΠΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στην παραλία Φλογητών Χαλκιδικής (Δήμου Προποντίδας) το Σάββατο, 17 Αυγ 2013, στις 21.00.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Χαλκιδικής κ. Παύλος Γιαλαγκολίδης  είπε: Μετά την επιτυχημένη 11η Γιορτή του Αγρότη (Ν. Τρίγλια, 24-26/7/2013) και την 2η Έκθεση Χαλκιδικής (Ν. Μουδανιά, 9-11/8/2013), οι Νέοι Αγρότες Χαλκιδικής προσκαλούν στην Τοπική Γιορτή (Φλογητά, 14-17/8/2013) και στην Γιορτή Ροδιού (Ριζά, 24/8/2013), ενώ θα είναι παρόντες στην Ημέρα Συλλογής Σταφυλιών (Ν. Γωνιά, 1/9/2013) για να συγχαρούν, να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν τα βραβευμένα Προϊόντα Μαριάνας του αμπελουργικού Οίκου Καζάκη (του αντιπροέδρου της ΕΝΑ Χαλκιδικής Πάγκαλου Καζάκη), μαζί με όλους τους επισκέπτες.

ΝΙΚΗ Πολυγύρου: Ευχαριστήριο

Η διήμερη εκδήλωση των προηγούμενων ημερών στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και όλοι στο συμβούλιο της Νίκης νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν όλους όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια και βοήθησαν από το υστέρημα τους τις Ακαδημίες της Νίκης, αφού όλο το ποσό θα διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών του τμήματος.
Ιδιαίτερα το Δ.Σ. θέλει να ευχαριστήσει δημόσια τους επαγγελματίες του δήμου μας κ. Ανδρέα Παπαθανασίου και Αλέκο Ζαγορίτη για τις προσφορές τους στην ομάδα, τους αδερφούς Πολυκανδριώτη για την άψογη συνεργασία αλλά και τους αδερφούς Αυγερινού για την πολύτιμη-πολύωρη βοήθεια τους.
Στην λαχειοφόρο της εκδήλωσης οι τυχεροί λαχνοί ήταν οι: 90 - 417 - 600 - 788.

Απόλλων Αρναίας – Αχιλλέας Περαίας 4-1