Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

Απορρίφθηκε αίτημα της νέας αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου για εκτέλεση δικαστικής απόφασης εντός Αυγούστου

Απορρίφθηκε από το Ειρηνοδικείο Αρναίας Χαλκιδικής το αίτημα που κατέθεσε η νέα αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, με το οποίο ζητούσε την εκτέλεση δικαστικής απόφασης που διατάσσει την εκκένωση του αντιπροσωπείου της Μονής στις Καρυές και εκδόθηκε μετά από σχετική προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Στην ουσία, η νέα αδελφότητα προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο, επιδιώκοντας να αρθεί ο περιορισμός που προβλέπει η Πολιτική Δικονομία αναφορικά με τη διενέργεια οποιασδήποτε πράξης εκτέλεσης κατά τον μήνα Αύγουστο.
Με την απόρριψη του παραπάνω αιτήματος εκτιμάται ότι εξασφαλίστηκε μέχρι το τέλος του μήνα η ηρεμία στην Αθωνική Πολιτεία, που διαταράχθηκε πριν από λίγες μέρες όταν επιχειρήθηκε εκκένωση του αντιπροσωπείου, κατ' εφαρμογήν απόφασης (με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων) του Πρωτοδικείου Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Ουρανούπολη: ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...

Για την Επέκταση της Μεταλλευτικής Δραστηριότητας στη Χαλκιδική και τις συνέπειες στο περιβάλλον, την υγεία και την οικονομία της περιοχής.
Κυριακή 18 Αυγούστου 9:00 μμ
Κεντρική πλατεία ΟΥΡΑΝΟΥΠΌΛΗΣ
ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
Θα μιλήσουν οι έγκριτοι γνωστοί πανεπιστημιακοί και επιστήμονες:

Bridge Quintet

"Λεφτά υπάρχουν" !!!


ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ένας από τους βασικούς εχθρούς του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πατάτα. Η πατάτα, μάλιστα. Πατάτα εγχώρια, αυτόχθων, ριζοσπαστική. Πατάτα άκρως πολιτική. Πατάτα που καλλιεργούν αριστεροί παραγωγοί σε αριστερά χωράφια για αριστερούς καταναλωτές. Αλλά που άπαξ και πέσει στην πολιτική αγορά καταλήγει συνήθως πρώτη ύλη για τσιπς Σίμου και σνακς Μουρούτη -να γλείφουν τα δάχτυλά τους οι μονταζιερίστας.
Ως βρώσιμος βολβός η πατάτα είναι μια χαρά -την τρως και δοξάζεις τον Καποδίστρια. Ως πολιτικό φρούτο όμως δεν τρώγεται με τίποτε. Πολύ περισσότερο όταν ο πατατοπαραγωγός είναι βουλευτής ή ημιβουλευτής, επώνυμος ή ημιεπώνυμος, στέλεχος, ή ημιστέλεχος.

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ SANI-SIMANTRO BEACH HOTEL-ΦΩΚΑΙΑ (βίντεο)

«Στο βίντεο που έχω αναρτήσει στη σελίδα  στο youtube φαίνεται -νομίζω για μια ακόμη φορά- η έλλειψη σωστού ελέγχου-επιθεώρησης από αρμόδιους της κατάστασης σήμανσης των ελληνικών δρόμων...Όποιος θέλει, όποτε θέλει -ίσως για κάποιο λόγο- τοποθετεί μια νέα πινακίδα (που έρχεται σε αντίθεση με την παλιά), χωρίς όμως να τελειώσει "σωστά" τη δουλειά του...Η συγκεκριμένη διασταύρωση βρίσκεται σε μια πολυσύχναστη περιοχή, καθώς σε 3-4 χλμ βρίσκονται 2 πολύ μεγάλα ξενοδοχεία (4-5 *) με πληρότητα 90-100 % κατά την καλοκαιρινή περίοδο

Νικήτη: ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ 2013

''ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ'' - λουσμένος με ήχο και στίχο.
Τετάρτη 21 Αυγούστου, ώρα 20:30 μ.μ.
Στο παλιό Δημοτικό Σχολείο της Νικήτης (κάτω από την εκκλησία του Αγ. Νικήτα).
Μια εκδήλωση του Γυμνασίου Νικήτης υπό την αιγίδα της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Σιθωνίας.
Αφιερωμένη εκείνη η αυγουστιάτικη βραδιά με την πανσέληνο στο φεγγάρι και στον έρωτα.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

"Αλιευμένες" διευκρινίσεις από το Λάζαρο Λαζάρου*

Σε πρόσφατη δημοσίευση του Blog Ρεσπέντζα υπήρξε και μια αναφορά στο όνομά μου, ως επίδοξου "Μνηστήρα στο Δήμο Αριστοτέλη" από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Αφού, αρχικά, ευχαριστήσω το Blog για την αναφορά στο όνομά μου, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:
Πρώτα απ'όλα έπαψα, προσωπικά, να πιστεύω στα Κομματικά Χρίσματα και στη χρησιμότητά τους, ειδικά σε μια εποχή που τα κόμματα έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών. Ταυτόχρονα, βέβαια, το πρόσφατο παρελθόν απέδειξε πως όταν δεν υπάρχει η πραγματική Βούληση, οι όποιες στηρίξεις αποτελούν "γράμμα κενό".