Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Πατέρα Χριστόδουλε, 
πρωτίστως οφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε δημοσίως  για το γεγονός, ότι το ερώτημα που σας απευθύναμε το τοποθετήσατε στη βάση της καλής προαίρεσης από τη μεριά μας αναγνωρίζοντας παράλληλα το σεβασμό που δείξαμε και θα συνεχίσουμε να δείχνουμε προς το πρόσωπο σας.

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΑΙ .. «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ»

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Τον τελευταίο καιρό μεγάλος θόρυβος γίνεται για τον υιό του Δυτικού Νείλου, και μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία φέτος τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με πέρσι.
Πριν μερικά χρόνια (έξι αν δεν κάνω λάθος) η Ελλάδα έμαθε για το τρομερό «κουνούπι τίγρη» το οποίο είχε τότε πρωτοεμφανιστεί (έτσι είχαν πει) στη χώρα μας, και είχαν πανικοβάλει τον κόσμο με το πόσο επικίνδυνο είναι.
Βέβαια, το ίδιο επικίνδυνα είναι και τα κοινά κουνούπια που η δουλειά τους είναι να μας πίνουν το αίμα και να μας μεταδίδουν διαφορές ασθένειες (αυτό το είχε πει χαριτολογώντας ένας φίλος γιατρός).

Ρήξη με το μνημονιακό πλαίσιο ή «βελτιωμένη» διαχείρισή του;

Μια τοποθέτηση στην συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη στο «Βήμα της Κυριακής» 
Του Νίκου Μαυρομάτη (ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ)
Η συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη στο τελευταίο φύλλο του έντυπου-ναυαρχίδα του ΔΟΛ «Βήμα της Κυριακής» έχει ήδη προκαλέσει μια σειρά από αντιδράσεις από διάφορες πλευρές που πολιτικού συστήματος. Δύσκολα πράγματι μπορούσε να περάσει απαρατήρητο ή ασχολίαστο ένα πρωτοσέλιδο με τον εξής πηχυαίο τίτλο «από την ουτοπία στον... ρεαλισμό» και τον υπέρτιτλο «ο Γ. Δραγασάκης αναγγέλει τη μεγάλη στροφή του Σύριζα». 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο Δήμος Πολυγύρου, σε συνέχεια της  προσπάθειας για την προστασία  του περιβάλλοντος και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου δημοτών και επισκεπτών, υλοποιεί χάρη στη δική σας βοήθεια προγράμματα ανακύκλωσης συσκευασιών και οικιακής κομποστοποίησης.
Η συμμετοχή όλων στα παραπάνω προγράμματα είναι ιδιαίτερα μαζική και ενθαρρυντική.
 Συνεχίζοντας όλοι μαζί την προσπάθεια ας ακολουθήσουμε,  δημότες και επισκέπτες, τα παρακάτω:

ΓΙΟΡΤΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Φέτος οργανώνουμε  την 5η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στα Ψακούδια Χαλκιδικής.
 Στις συναντήσεις  αυτές καλλιεργητές και χειροτέχνες  από όλη την Ελλάδα βρισκόμαστε  για να εκθέσουμε και να πουλήσουμε τα προϊόντα μας, να ακούσουμε μουσική, να διασκεδάσουμε και να χαρούμε, να μάθουμε να φτιάχνουμε μόνοι μας διάφορα χειροτεχνήματα όπως φυσικά σαπούνια, κηραλοιφές με θεραπευτικά βότανα, κοσμήματα, κ.α.
 Βρισκόμαστε όμως και για να μοιραστούμε τις  γνώσεις και τις εμπειρίες  μας γύρω από τον οικολογικό τρόπο καλλιέργειας και ζωής σαν μια εναλλακτική πρόταση, που απαντάει, θέλουμε να πιστεύουμε, στα περισσότερα αδιέξοδα του σημερινού τρόπου ζωής, που οδήγησε σε αυτήν την παρατεινόμενη κρίση σε όλα τα επίπεδα. (ηθική, κοινωνική, οικονομική, οικολογική κτλ).

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ... ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟ 2004 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Ο πατήρ Χριστόδουλος Αγγελόγλου μας έκανε την τιμή και έδωσε μια απάντηση στο ερώτημα, που μας γέννησε η ανοιχτή επιστολή του προς τους "Εργολήπτες Χαλκιδικής", όπου μεταξύ άλλων έκανε και μια εξόχωςαποκαλυπτική αναφορά για επενδυτή που ενδιαφέρονταν για την εξαγορά των μεταλλείων Κασσάνδρας το 2004 έναντι"του πραγματικού αντιτίμου της αξίας τους", όπως έγραψε χαρακτηριστικά, προτού αυτά περιέλθουν στην ιδιοκτησία της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" συμφερόντων Μπόμπολα. 

3rd STANOS REGGAE FESTIVAL 2013

Ο  Αθλητικός Σύλλογος Θύελλα Στανού, σας προσκαλεί την Παρασκευή 23  Αυγούστου 2013 στο 3rd STANOS REGGAE FESTIVAL 2013 που διοργανώνει για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου.
 Στην σκηνή  του  3rd STANOS REGGAE FESTIVAL 2013 θα εμφανιστούν οι Τakis Jah Roots (d.j set), Reggetiko Project (live act) , Ital Light( full band) και Ste & Northical (Κακό Συναπάντημα soundsystem) 
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30 ενώ η είσοδος είναι 5 ευρώ . Ακόμη θα υπάρχει χώρος για δωρεάν camping, ενώ οι τιμές  θα είναι πολύ προσιτές αφού οι μπύρες , τα αναψυκτικά και η ρετσίνα   θα έχουν  από 1,5 ευρώ και τα σουβλάκια  1,25 ευρώ.
Το φεστιβάλ έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα με τα  έσοδα να πηγαίνουν στην οικονομική ενίσχυση του συλλόγου..

Πάνω από 7 συντάξεις; ...Κακώς τους ενοχλούν!


Σκουριές 03-08-2013

Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια (του μισθού κτλ) , δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια. 

Παραφράζουμε λίγο την φράση του Βενιαμίν Φραγκλίνου (1706-1790), Αμερικανού πολιτικού & συγγραφέα καθώς και εφευρέτη του αλεξικέραυνου γιατί περιγράφει καθαρά τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στις Σκουριές, στην Χαλκιδική στην Ελλάδα του μνημονίου και της εξαθλίωσης.
Στις Σκουριές που η εταιρεία ΄΄ξεριζώστε - παραχώστε΄΄ μετατρέπει σε κρανίου τόπο , με τις ΄΄ευλογίες - ανοχή΄΄ των μηχανισμών της επίσημης πολιτείας.

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ...