Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

Προς απορριπτέο για "μνηστήρα της Πηνελόπης" !

Δεν μπορούμε,  και ίσως δεν μπορέσουμε ποτέ, να αντιληφθούμε το λόγο για τον οποίο ο καθηγητής από την Ιερισσό επιτίθεται για δεύτερη φορά στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ, μέσω του προσωπικού του ιστολογίου! Τα απωθημένα του καθενός δεν είμαστε σε θέση να τα γνωρίζουμε και πολύ περισσότερο αδυνατούμε να "θεραπεύσουμε"!
"Αφορμή" για τη νέα επίθεση εναντίον της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ ήταν η ανάρτηση ενός εκ των συνεργατών μας με τίτλο: "Δήμος Αριστοτέλη: Οι μνηστήρες της Πηνελόπης". Να σημειώσουμε ότι τέτοιες αναρτήσεις, όπως άλλωστε έχουμε ανακοινώσει, θα γίνουν για όλους τους Δήμους της Χαλκιδικής το επόμενο χρονικό διάστημα.
Δεν θα ασχοληθούμε (δεν αξίζει άλλωστε...) μαζί του! Θέλουμε όμως να τονίσουμε:

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Tου ΤΑΣΟΥ ΚΑΝΤΑΡΑ*

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πια παρελθόν. Οι αποφάσεις του με την συνεδριακή «βούλα», δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Ιδιαίτερα από όσους δεν τις ψήφισαν. Ασφαλώς αυτές δοκιμάζονται και θα δοκιμάζονταισυνεχώς στη ζωή. Εξάλλου για τούτο το λόγο αποτελούν το προγραμματικό οπλοστάσιο του φορέα και όχι για να διατηρηθούν στο κομματικό ψυγείο. Αποτελούν βέβαια ανησυχητικά σημάδια, οι πρώτες μετά το συνέδριο συνεντεύξεις ηγετικών στελεχών, που ψήφισαν μάλιστα ταντοκουμέντα και την επόμενη μέρα επιχειρούν να τα ερμηνεύσουν με ένα πιο στρογγυλεμένο τρόπο.
Σε μικρότερη κλίμακα, προκαλεί εντύπωση πως: παρά την σαφή αποτύπωση-παραδοχή των συσχετισμών του συνεδρίου από μέρους όλων, την μη ψήφιση σε μικρότερο η μεγαλύτερο βαθμό τωνεναλλακτικών προτάσεων της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ,

...στις κάβες της Γερακινής...

Τριτοκοσμικές συνθήκες στα Σήμαντρα!!!

Δυσφορία από την έντονη μυρωδιά των αποβλήτων των εργοστασίων ελιάς είναι το αντίτιμο που πληρώνουν οι κάτοικοι των Σημάντρων, επειδή κάποιοι έχουν γεμίσει με «χαβούζες» χώρους περιμετρικά του χωριού.
Το πρόβλημα ήταν προχθές εντονότερο λόγω της άπνοιας και της υγρασίας σε όλο το χωριό και πολλοί κάτοικοι παρέμειναν κλεισμένοι στα σπίτια τους! μη μπορώντας να αντέξουν την έντονη μυρωδιά!

Από το φεστιβάλ Βαρβάρας 2013


5o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ Μ. ΣΤΡΑΤΗΣ & Η. ΜΑΤΙΑΜΠΑ

Την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013, στις 9.30 το βράδυ, το 5ο Φεστιβάλ Πολυγύρου συνεχίζεται με τη συναυλία του Μύρωνα Στρατή και του Ησαΐα Ματιάμπα, στο Αμφιθέατρο Πολυγύρου.
Ο Μύρωνας και ο Ησαΐας, ο καθένας με την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα αλλά και οι δύο μαζί, ανακαλύπτουν τις κοινές μουσικές τους αγάπες και ετοιμάζουν ένα κεφάτο, εξαντλητικό, νεανικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.
Σε μια διαδρομή που ξεκινά από δυνατές rock κιθάρες, πλησιάζει την soul, φλερτάρει με το funk και λοξοκοιτάζει την disco, οι δύο νεαροί τραγουδοποιοί παρουσιάζουν τα δυνατά προσωπικά τους τραγούδια και ξαφνιάζουν με αναπάντεχες διασκευές!
Οργάνωση Αθλητικός Όμιλος Πολυγύρου.
Είσοδος: 12 € Προπώληση 10 €.

Φεστιβάλ Γαλάτιστας 2013

Οι σύλλογοι «Νεολαία Γαλάτιστας» και «Αθλητικός Όμιλος Γαλάτιστας» διοργανώνουν για πρώτη φορά Φεστιβάλ με γνωστούς και καταξιωμένους Djs, το οποίο θα λάβει χώρα στο εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής το Σάββατο 10 Αυγούστους και ώρα 21.30!
Οι Maria Antwna, Nicolas Chatzis και Alexandros Detsaridis θα γεμίσουν τη νύχτα και το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας με όμορφες μουσικές, ενώ τα μέλη των συλλόγων θα είναι έτοιμα να σας εξυπηρετήσουν προσφέροντάς σας άφθονο φαγητό και ποτό! Η είσοδος θα είναι δωρεάν (με προαιρετική ενίσχυση 2 ευρώ υπέρ των διοργανωτών).
Η 10η Αυγούστου 2013 θα καθιερωθεί ως η αρχή ενός νέου θεσμού διασκέδασης που με τη δική σας συμβολή θα συνεχίσει να πραγματοποιείται στο χωριό μας και τα επόμενα έτη!
Περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσίας σας!
ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑ - ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ???

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Εχουν περάσει ακριβώς 34 μέρες όταν απ’ αυτό το blog απευθύναμε το συγκεκριμένο ερώτημα προς τους φανατικούς πολέμιους της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική. 
Επειδή ποτέ δεν μας έπεισαν, ότι όλος αυτός ο πόλεμος που έχουν εξαπολύσει οφείλεται αυστηρά και μόνο σε περιβαλλοντικά ζητήματα, ζητούσαμε εμμέσως πλην σαφώς από τις ηγετικές φυσιογνωμίες των αντιδρώντων να μιλήσουν με ειλικρίνεια και να πουν σ’ όλη την κοινωνία της  Χαλκιδικής «ποιός είναι ο επενδυτής, που τους έχει πάρει τα μυαλά?»...και ζούμε όλο αυτό το κακόγουστο θέατρο του παραλόγου. 

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Ο Αύγουστος προχωρά στη χώρα του ΠΟΤΕ, και ενώ ο κόσμος περιμένει τα νέα «μέτρα» που έρχονται πολύ σύντομα, στη «σκηνή», και λέω σκηνή γιατί ζούμε ένα κανονικό θέατρο του παραλόγου, εμφανίστηκαν και οι «άλλοι»….
Ποιοι άλλοι;
Μα καλά, τους ξεχάσατε;
Οι «κύριοι» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Θα μου πείτε,  τι θέλουν τώρα και αυτοί;
Μα καλά ακόμα δεν το καταλάβατε;
ΨΗΦΟΥΣ.
Έρχονται οι δημοτικές εκλογές, οπότε οι άνθρωποι πράττουν το καθήκον τους όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιόδους.