Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013

Γαλάτιστα: Εκδήλωση για τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές

Δήμος Αριστοτέλη: Οι "Μνηστήρες της Πηνελόπης"

Σε λιγότερο από ένα χρόνο και εκτός απροόπτου θα γίνουν οι Δημοτικές Εκλογές! Με τις συνθήκες που επικρατούν, πολιτικο-οικονομικές, είναι αρκετά πρόωρο να γίνονται συζητήσεις γι' αυτές, θα μπορούσε να πει κάποιος. Γι' αυτό άλλωστε πουθενά δεν γίνεται λόγος γι' αυτές!
Δεν είναι όμως το ίδιο και για το Δήμο Αριστοτέλη όπου οι δημότες του ζουν εδώ και χρόνια σε άλλους "ρυθμούς" λόγω της επένδυσης χρυσού η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και των συνεχών αγώνων του κινήματος που δημιουργήθηκε ενάντια στην επένδυση χρυσού.
Με αφορμή την επικρατούσα κατάσταση στο Δήμο Αριστοτέλη, αλλά και δύο ανακοινώσεων, μία του ΣΥΡΙΖΑ Β. Χαλκιδικής και άλλης μίας αυτής Πολιτών της Β. Χαλκιδικής θα επιχειρήσουμε να σας παρουσιάσουμε την κατάσταση που επικρατεί στους πέντε Δήμους της Χαλκιδικής σε σχέση με τις πιθανές υποψηφιότητες και τις οποίες εμείς βαφτίσαμε ως "Μνηστήρες της Πηνελόπης".
Ξεκινούμε σήμερα από το Δήμο Αριστοτέλη, αφού εκεί υπήρξαν και οι πρώτες κινήσεις στην σκακιέρα των Δημοτικών εκλογών:
 Η διαφαινόμενη κατάσταση σε κόμματα και "μνηστήρες" έχει ως εξής:

ΕΚΤΟΣ «ΣΤΟΧΩΝ» ΟΙ… ΕΦΟΡΙΕΣ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Αύγουστος μήνας στη χώρα του ΠΟΤΕ, στη χώρα του παραλόγου, και η καθημερινότητα κυλά με όλο και κάτι καινούργιο για το οποίο φροντίζουν οι κυβερνώντες (λέμε τώρα) της χώρας αυτής.
Βγήκε λοιπόν ο «φύλαρχος» και διέταξε το επιτελείο του να μην «πάρει ανάσα», να δουλεύει (τον κόσμο) ακόμα και τον δεκαπενταύγουστο προκειμένου το θεάρεστο έργο της (υποτιθέμενης) κυβέρνησης να μην παρουσιάσει κενά, να μη χτυπήσει πίσω ούτε λεπτό, να μη φύγει η «χώρα» από τους στόχους της.
Μάλιστα, ο φύλαρχος ενημέρωσε και τα «μεγάλα αφεντικά» του, ότι αν χρειαστεί, θα πάρει και επιπλέον «μέτρα».

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ...


Αργύρης Λαφαζάνης: "Παρακράτος στις δασικές υπηρεσίες της Χαλκιδικής"

Με επιστολή του ο πρώην Βουλευτής Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης προς τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης καταγγέλλει την κατάσταση που επικρατεί, κατά τον ίδιο, στις δασικές υπηρεσίες της Χαλκιδικής, χαρακτηρίζοντας την διαμορφωμένη κατάσταση ως "παρακράτος".
Διαβάστε το κείμενο της επιστολής στη συνέχεια:
Προς τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης
Θέμα: Παρακράτος στις δασικές υπηρεσίες της Χαλκιδικής.
κ. Γενικέ Γραμματέα

Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στις Σκουριές...

Το Σαββάτο 27 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην Ιερισσό, μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με ομιλητές, κατά σειρά, τον Γιώργο Ζουμπά από την επιτροπή αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού, τον Κώστα Καραΐσκο εκδότη του Αντιφωνητή της Θράκης και του Γιώργου Καραμπελιά, συγγραφέα και εκδότη του περιοδικού ΑΡΔΗΝ και της εφημερίδας Ρήξη.
Η εκδήλωση ήταν στα πλαίσια του 3ήμερου camping αλληλεγγύης που διοργάνωσε η κίνηση πολιτών ΑΡΔΗΝ μεταξύ 26 και 28 Ιουλίου 2013.

ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στη Χαλκιδική διοργανώνουν προφεστιβαλική εκδήλωση στην παραλία της Ιερισσού την Κυριακή 4 Αυγούστου στις 7μμ. 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία με τους Ecstacy και προβολή ταινίας. Την κεντρική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Τρύφων Μίτιτζης, μέλος ΕΟΕ της ΤΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ."

Αλώνια...

Αναρωτιέται αναγνώστης μας:
"Είναι δυνατόν ιδιώτης να χρησιμοποιεί και να χειρίζεται μηχάνημα (οδοστρωτήρα εν προκειμένω) της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας;
Αυτό συνέβη σήμερα, 3 Αυγούστου 2013, σε περιοχή του Δήμου Πολυγύρου, μεταξύ Διονυσιάτικου και Βάβδου!"
Σήμαντρα 3/8/13