Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Παίξτε μπάλα, ρε!

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και οι ζέστες που έσφιξαν μας δίνουν το δικαίωμα να ασχοληθούμε και με κάτι εκτός πολιτικής: Με το ποδόσφαιρο ή, κατά το κοινώς λεγόμενο, με την μπάλα. Και να δούμε όχι απλώς ως φίλαθλοι και μάλιστα προοδευτικοί, αλλά και ως πιστοί οπαδοί, τι εννοεί η κερκίδα όταν φωνάζει: Παίξτε μπάλα, ρε! Και τι ξεχωρίζει μια ομάδα που νικά από μια ομάδα που χάνει ή που θεωρεί επιτυχία το μηδέν-μηδέν.
Οι παίκτες, θα πείτε. Φυσικά οι παίκτες, αλλά έτσι σκέτο δεν λέει τίποτε. Οι παίκτες σε συνδυασμό, σε αρμονία - αυτή είναι η αλήθεια και αν αμφιβάλλετε,

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Ευθ. Καρανάσιου

Στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και  Εμπορίου της Βουλής συμμετέχει σήμερα  ο Βουλευτής Χαλκιδικής-Νέα Δημοκρατία Ευθύμης Καρανάσιος, κατά τη συζήτηση που ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα για  τη Συνέχιση της επεξεργασίας και  εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις».
Ο κ. Καρανάσιος κατέθεσε στην επιτροπή υπόμνημα για βελτιώσεις επί του  νόμου περί αυθαιρέτων με προτάσεις τις οποίες επεξεργάστηκε η αρμόδια ομάδα εργασίας που λειτουργεί στο πολιτικό γραφείο του και η οποία απαρτίζεται από μηχανικούς, Δικηγόρους, εκπροσώπους Δήμων και ιδιοκτήτες αυθαιρέτων κτισμάτων.
Οι προτάσεις σχετίζονται :

ΒΙΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΤΩΝ ΥΠΕΡΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ

"Δημοκρατία... τέλος"
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Διαβάζοντας την «αγχωμένη» ανακοίνωση που εξέδωσε η διανομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης - Έβρου κατά των μεταλλείων χρυσού για τα γεγονότα, που έλαβαν χώρα την περασμένη Παρασκευή στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης,  κατά τη διάρκεια της περίφημης ... ανοιχτής συζήτησης ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για πολέμιους της μεταλλευτικής πιστέψαμε αρχικά, ότι έγινε της... Ιερισσού!

Στρατώνι: Αριστοτέλεια 2013

Άρση της προσωρινής διαταγής παύσης των εργασιών στο ρέμα του Καρατζά

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πολυγύρου των δυο αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη για αναστολή εργασιών από την Ελληνικός Χρυσός στο ρέμα του Καρατζά, στην περιοχή Σκουριών.
Στο δικαστήριο κατέθεσαν και εκπρόσωποι των κατοίκων αλλά και εκπρόσωποι της εταιρείας στους οποίους δόθηκε προθεσμία τριών ημερών να προσκομίσουν ό,τι πρόσθετα στοιχεία έχουν. Το δικαστήριο αποφάσισε να άρει την προσωρινή διαταγή παύσης των εργασιών στην περιοχή λάκος του Καρατζά που είχε εκδόσει στις 27 Ιουνίου μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία μπορεί τις επόμενες μέρες να προχωρήσει την παράνομη αποψίλωση του ρέματος στην περιοχή. 

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μετά την επιτυχημένη συναυλία της Πολυγυρινής Μιχαέλας Κυργιαφίνη το πρόγραμμα του 5ου Φεστιβάλ Πολυγύρου συνεχίζεται με τις ακόλουθες εκδηλώσεις:
 Την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 στις 21:30 στο προαύλιο του Δημαρχείου ο Σύλλογος Πολυγυρινών Θεσσαλονίκης παρουσιάζει στο προαύλιο του Δημαρχείου Αφιέρωμα στον ποιητή, Λευτέρη Παπαδόπουλο. Θα παρουσιαστούν τραγούδια μεγάλων συνθετών, τα οποία θα ερμηνεύσουν οι: Μαρία και Ελευθερία Συρμαλόγλου, Μάρθα Μπουσνάκη, Μάκης Αλεξιάδης, Χρήστος Χαλκιαδάκης, Παναγιώτης Μαυρόπουλος, Γιώργος Ζιούπος και το τρίο Σαλόνικα. Θα απαγγείλει η Θεώνη Κοσμά. Στο μπουζούκι ο Χρήστος Χαλκιαδάκης και στα συνθεσάιζερ ο Κώστας Τσολοδήμος. Φιλολογική επιμέλεια: Γιάννης Καραμίχος. Μουσική επιμέλεια: Κώστας Τσολοδήμος.

Συζήτηση γίνεται! Λες να...;


ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ...


Ξεκίνησαν τα δρομολόγια για το γύρο της Σιθωνίας

Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών ξεκίνησε καθημερινό  δρομολόγιο δημοτικής  συγκοινωνίας στο Δήμο Σιθωνίας.
Το λεωφορείο αναχωρεί από τη Μεταμόρφωση και κάνει το γύρο της Σιθωνίας και επιστρέφει πάλι στη Μεταμόρφωση. Στο συγκεκριμένο δρομολόγιο υπάρχουν 34 στάσεις, καθώς το λεωφορείο σταματάει σε όλες τις στάσεις που υπάρχουν στις παραλίες και στα κάμπινγκ του Δήμου Σιθωνίας.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος, η ιδέα για την έναρξη δρομολογίου που θα συνδέει καθημερινά οικισμούς και παραλίες της Σιθωνίας συζητήθηκε και επεξεργάστηκε από τα αρμόδια όργανα του Δήμου

ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “ΑΓΩΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΑΡΣΕΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ Ν. ΤΡΙΓΛΙΑΣ”

Το έργο “Αγωγός μεταφοράς νερού από εγκαταστάσεις αποαρσενικοποίησης στην κεντρική δεξαμενή Ν. Τρίγλιας” αφορά την κατασκευή αγωγού μεταφοράς παροχής νερού 100 κυβικών μέτρων ανά ώρα, συνολικού μήκους 4.800 μέτρων περίπου, από τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις αποαρσενικοποίησης στην υφιστάμενη δεξαμενή Ν. Τρίγλιας με αξιοποίηση όλων των ενδιάμεσων έργων που έχουν ήδη κατασκευαστεί (αντλιοστάσια, αγωγός Φ 160 από PVC 10atm,δεξαμενή), καθώς και η προμήθεια κι εγκατάσταση του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Με φαγάνα προσπαθούν να σπάσουν την πόρτα της Μονής Εσφιγμένου(ΒΙΝΤΕΟ)

Ακόμα και με φαγάνες προσπαθούν να κάμψουν την αντίσταση των μοναχών και να εισχωρήσουν στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου.
Ένταση επικρατεί από το πρωί στο κονάκι καθώς δικαστικός επιμελητής προσπάθησε να αφήσει έγγραφο με το οποίο διατάσσεται η αποχώρηση των μοναχών. Η αντίδρασή τους ήταν άμεση, ενώ δηλώνουν πως δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να φύγουν από το "σπίτι" τους. Η αστυνομία που περιπολεί την περιοχή εδώ και μέρος παρενέβη, ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο οι αρχές κάνουν τα πάντα για να βγάλουν τους μοναχούς από το κονάκι ακόμα και με... φαγάνες!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Η τοπική οργάνωση  Δήμου Αριστοτέλη του ΣΥΡΙΖΑ , λαμβάνοντας υπόψη τις προθέσεις  και  το αίτημα  του αγωνιζόμενου λαού του Δήμου Αριστοτέλη για ενιαία κοινή κάθοδο όλων των συμπολιτών μας, που συμμετέχουν στο κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, σε μία ενωτική  δημοτική παράταξη,αποφάσισε :
·Να συμμετέχει με όλες της τις δυνάμεις στην επίτευξη αυτής της ενωτικής- αγωνιστικής κίνησης.
Θέλοντας να συμβάλλει στη διαμόρφωση των αρχών της διακήρυξης αυτής της δημοτικής κίνησης, προτείνει προς διαβούλευση τους εξής βασικούς στόχους:

Παραλία Ιερισσού 26-07-13, συζήτηση στα πλαίσια του 14ου camping

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις λήψεις γεννετικού υλικού στην Β.Α. Χαλκιδική

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τα Υπουργεία
Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
&
Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
 Θέμα: Δια της βίας λήψη γενετικού υλικού

Τον τελευταίο καιρό, στα πλαίσια προκαταρκτικών ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, που αφορούν γεγονότα στις «Σκουριές» και «Λάκκο Καρατζά» Χαλκιδικής, δεκάδες πολίτες έχουν προσαχθεί ή κληθεί ώστε να καταθέσουν δείγμα γενετικού υλικού στις Αστυνομικές Δ/νσεις Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης. Σε όλες τις περιπτώσεις άρνησης, το δείγμα γενετικού υλικού αποσπάστηκε με την άσκηση βίας από τους αστυνομικούς υπαλλήλους.

TIVERIUS στον Πολύγυρο


ΝΙΚΗ Πολυγύρου - Εισιτήρια Διαρκείας 2013-2014