Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Τρία στρατηγικά λάθη του ΣΥΡΙΖΑ

1) Υπό ομαλές συνθήκες, η επιδίωξη μιας «κυβέρνησης της Αριστεράς», όπως ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν και εύλογη και θεμιτή, εφόσον βέβαια συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις άσκησης πραγματικής εξουσίας, δηλαδή -πρώτα και κύρια- η στιβαρή παρουσία λαϊκού κινήματος, ικανού όχι μόνο να δώσει την εντολή στις πολιτικές δυνάμεις που το εκπροσωπούν αλλά και να απαιτήσει στη συνέχεια -και στην ανάγκη να επιβάλει- την εκτέλεσή της.
Δυστυχώς σήμερα δεν συντρέχουν τέτοιες προϋποθέσεις. Το λαϊκό κίνημα είναι τραυματισμένο από δεκαετίες κομματοκρατίας και διαφθοράς και η Αριστερά παραμένει κομματικά διασπασμένη και χωρίς άμεση προοπτική επανένωσης. Επιπλέον, οι επικρατούσες συνθήκες κάθε άλλο παρά «ομαλές» είναι.

Η ερώτηση που εξόργισε τον Τσίπρα

Στην αντεπίθεση περνά ο Γερμανός δημοσιογράφος της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», Μίκαελ Μάρτινς, για τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, στην Κουμουνδούρου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο συνέντευξης που επρόκειτο να του παραχωρήσει.
Η συνέντευξη είχε εγκριθεί από το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πρόκειται για μία ευρείας κυκλοφορίας και μεγάλου κύρους γερμανική εφημερίδα, ωστόσο η επαφή των δύο ανδρών ήταν επεισοδιακή και είχε ως αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να αντιδράσει, να διακόψει την κουβέντα και να πει στον δημοσιογράφο ότι η συνέντευξη «θα γίνει σε μια άλλη ζωή».

Συναυλία Φίλιππου Πλιάτσικα στο Στανό

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο Αθλητικός Σύλλογος Θύελλα Στανού Χαλκιδικής συνδιοργανώνουν συναυλία με τον Φίλιππο Πλιάτσικα  που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Στανού.

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΕΝΟΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥ ΣΤΗ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

Με αφορμή τα ασφαλιστικά μέτρα συντρόφισσα  κ. Λιάνα Κανέλλη με σκοπό το κλείσιμο του μεταλλείου (αδιαφορώντας για τους 1400 εργαζομένους αορίστου χρόνου), θέλω να ρωτήσω τα εξής:
Πρέπει ή δεν πρέπει κ. Κανέλλη να σεβόμαστε τις αποφάσεις του Συμβούλιου της Επικρατείας και αν ναι, γιατί δεν λαμβάνεις υπ’ όψιν την απόφαση τους  που προκαλέσατε οι ίδιοι και δικαιώνει την εταιρεία;
Σαν επίτιμος  δημότης  της Ουρανούπολης   που είσαι κ. Κανέλλη δεν βλέπεις ότι στην περιοχή μας επικρατεί το δίκαιο του ισχυρού που έχουν επιβάλει οι αντιδρώντες,  με τα γνωστά επεισόδια και αναγκάζουν τους μεταλλωρύχους της Ιερισσού να φύγουν από το χωριό τους;

Ένοπλη ληστεία στη Νικήτη

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 25.07.2013, στη Νικήτη Χαλκιδικής, τρεις άγνωστοι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φέροντας όπλα μαζί τους, αφού πυροβόλησαν για εκφοβισμό, εισήλθαν στην οικία του 77χρονου όπου διαμένει μαζί με μια 51χρονη και αφού τους ακινητοποίησαν με την χρήση βίας, τους έδεσαν και στη συνέχεια αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές αξίας (600) ευρώ, μία κυνηγετική καραμπίνα και ένα μικρό μεταλλικό χρηματοκιβώτιο που περιείχε τιμαλφή και διάφορα προσωπικά έγγραφα του 77χρονου.

Παπαμέτη VS Σταθώρου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ SUPER ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΣΤΑΘΩΡΟΥ
 Ως ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ συμπεριφορά, που δεν συνάδει με τους κανόνες της δημοσιογραφίας, θεωρώ την αναφορά του κ. Σταθώρου προς το πρόσωπο μου στο δελτίο της Τρίτης 23/7.
Ο χαρακτηρισμός «ΑΝΑΦΟΡΑ» βέβαια είναι ιδιαίτερα ήπιος, καθώς, ΧΩΡΙΣ  ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΗΜΕΡΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ  ΕΧΩ  ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ, ΟΥΤΕ ΕΡΩΤΗΘΕΙ ούτε καν στο πλαίσιο του ρεπορτάζ , ΔΕΧΤΗΚΑ,  χωρίς να έχω την δυνατότητα να αντιδράσω Ερωτήματα με τη μορφή καταγγελιών - αν κρίνουμε από το ύφος και τον τόνο του παρουσιαστή - καθώς και σαφή υπονοούμενα για κακούς χειρισμούς και κρυφές συμφωνίες που ΘΙΓΟΥΝ την πρόεδρο αλλά και όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Μουδανιών, ενός θεσμικού Οργάνου με ΒΑΡΥΝΟΥΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ για τον νομό και το πανελλήνιο . 

Ναι, μέρος των ισοδύναμων του Ζάππειου 1...


Διαρκώς "καταπίνουν" ότι βρουν μπροστά τους!


Γιορτή Αγρότη στην Τρίγλια Χαλκιδικής¨Γεωργική Πολιτική & Αγροτική Επιχειρηματικότητα¨

Ενημέρωση απο την Ένωση Νέων Αγροτών την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2013 21:00, στην Νέα Τρίγλια στην Γιορτή του Αγρότη 2013,
Στον τέταρτο τουριστικό προορισμό της Ελλάδος, την Χαλκιδική, οι Νέοι Αγρότες Χαλκιδικής, επέλεξαν για να προβάλουν, μέσα στην ένταση των θερινών αγροτικών εργασιών, την ανάγκη συνολικής τοπικής ανάπτυξης, τόσο του τουρισμού, όσο και τον αγροτικό τομέα, αλλά και όλες τις αναγκαίες δεξιότητες, ώστε η τοπική αγροτική κυρίως κοινωνία της Χαλκιδικής, να αναπτύσσεται με αυτάρκεια και βιωσιμότητα.

Μεταμόρφωση: Εθελοντική Αιμοδοσία


Μεταμόρφωση: Ελληνική Λαϊκή βραδιά