Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου

Μικρές περιπλανήσεις

Δημιουργία επιτροπής αλληλεγγύης στους διωκόμενους του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και κάλεσμα σε πορεία στον Κάκκαβο

Σας ενημερώνουμε για τη δημιουργία στη Θεσσαλονίκη της "Επιτροπής Αλληλεγγύης στους διωκόμενους του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού" παραθέτοντας και επισυνάπτοντας παράλληλα, το πολιτικό πλαίσιο της επιτροπής αυτής με τα στοιχεία επικοινωνίας. 
Επιπλέον σας ανακοινώνουμε πως η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους διωκόμενους του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού καλεί το Σάββατο 3 Αυγούστου σε πορεία στον Κάκκαβο με προσυγκεντρώσεις στις 10 π.μ σε Ιερισσό και Μεγάλη Παναγιά (σχετική αφίσα).

Επικοινωνία : http://solidaritynogold.blogspot.gr/

Η ναζί-πρεζού και η μπουζού

Αξίζει να κρατήσει κανείς τη μύτη του, να επιστρατεύσει την υπομονή του, και να δει το βίντεο (δείτε εδώ) με τις αθλιότητες της Ζαρούλια για την «πρεζού» και τη «μπουζού» στη Βουλή. Για να καταλάβει από τα λόγια της, αλλά και από το ύφος της, σε ποια υπόγεια μίσους οδηγεί τον άνθρωπο η πρέζα του ναζισμού. Να καταλάβει, επίσης, πώς άνθρωποι που είχαν παιδιά, άκουγαν Βάγκνερ και δάκρυζαν με τον Σίλερ έριχναν στη βάρδια τους χιλιάδες συνανθρώπους τους στα κρεματόρια και επέστρεφαν ύστερα στο σπίτι τους χωρίς καμιά τύψη.

Δήμος Αριστοτέλη: Υπογραφή σύμβασης υδρευτικών γεωτρήσεων Πυργαδικίων και Δεβελικίου

==Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου: «Ανόρυξη και αξιοποίηση δύο υδρευτικών γεωτρήσεων και κατασκευή δύο εξωτερικών υδραγωγείων στις Τοπικές Κοινότητες Πυργαδικίων και Γοματίου (Δεβελίκι)», αρχικού προϋπολογισμού458.000,00€.
==Ξεκινά άμεσα η εκτέλεση των εργασιών του έργου.
Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αριστοτέλη και της αναδόχου Κοινοπραξίας κατασκευής του έργου: «Ανόρυξη και αξιοποίηση δύο υδρευτικών γεωτρήσεων και κατασκευή δύο εξωτερικών υδραγωγείων στις Τοπικές Κοινότητες Πυργαδικίων και Γοματίου (Δεβελίκι)».

Νέος καθαρισμός παραλίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Μουδανιών

Σε νέο καθαρισμό της παραλίας των Νέων Μουδανιών προχωράει ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Μουδανιών τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στις 4μ.μ. σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Νέων Μουδανιών. Η συγκέντρωση των εθελοντών θα γίνει στο ξενοδοχείο Bambola στην παραλία.
Η προσπάθεια θα ενισχυθεί με τα χειροκίνητα μηχανήματα του κ. Σάββα Μηχανετσίδη, ο οποίος θα συμμετάσχει στον καθαρισμός και αυτή τη φορά. Από την πλευρά του, θα διαθέσει γάντια, σακούλες και άλλα είδη που απαιτούνται για τον καθαρισμό.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : 39 χρόνια μετά τη μεταπολίτευση το δίλημμα είναι: ή δικτατορία των τραπεζών ή δημοκρατία των εργαζομένων

Η φετινή επέτειος της Μεταπολίτευσης έρχεται να υπογραμμίσει πως οι αγώνες του λαού ενάντια στη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967 για ψωμί, παιδεία, ελευθερία και δημοκρατία έμειναν αδικαίωτοι.
Το χουντικό καθεστώς κατέρρευσε κάτω από το βάρος των εγκλημάτων του, την ενοχή του για το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αλλά και της πάλης του αντιδικτατορικού κινήματος με αποκορύφωμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973. Αυτή η πάλη σφραγίστηκε από την πρωτοπόρα και ηρωική δράση της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος. Η Χούντα που ήθελε να φαντάζει αιώνια και ακλόνητη αποδείχτηκε πως μόνο ανίκητη δεν ήταν.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΑ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου  Ν. Προποντίδας θα ήθελε να ενημερώσει τους δημότες και τους κατοίκους  του Δήμου μας για την εξέλιξη των ενεργειών σχετικά με την κατασκευή κολυμβητηρίου στα Ν. Μουδανιά. Γι΄ αυτό το λόγο θα ακολουθήσει εκτενής αναφορά των ενεργειών που έχουν λάβει χώρα και οι οποίες έχουν ως εξής: 
Με το υπ' αριθμ.  ΤΥ-Δ/Φ550/οικ. 7045/27-03-2013 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ζητήθηκε από το Δήμο μας Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για παραχώρηση κατά χρήση στη  Γ.Γ.Α. της έκτασης που θα κατασκευασθεί το Ανοικτό Κολυμβητήριο  στην περιοχή ''ΑΛΜΥΡΑΣ '' στην Δ.Κ. Ν. Μουδανιών μέσω του προγράμματος ΣΔΙΤ.

Στρατώνι: Συναυλία-αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη με τον Αλέξανδρο Μπελλέ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ 2013
==Συναυλία-αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη με τον Αλέξανδρο Μπελλέ στο Στρατώνι.
==Κυριακή 28 Ιουλίου 2013, ώρα 21:15, στο λιμάνι Στρατωνίου.
==Συμμετέχει η χορωδία νέων Στανού, του Δήμου Αριστοτέλη.
Συναυλία-αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη με τον Αλέξανδρο Μπελλέ, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των ΕΦΕΤΙΝΏΝ «Αριστοτελείων» την Κυριακή 28 Ιουλίου 2013, ώρα 21:15, στο λιμάνι Στρατωνίου.

Αρναία: Συναυλία με τους Μίμη Πλέσσα, Δημήτρη Μπάση

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ 2013
==Κορυφαία συναυλία με τους Μίμη Πλέσσα, Δημήτρη Μπάση, Εύη Σιαμαντά, Κοκσάλ Φιντέ και Σπύρο Κλείσσα.
==Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013, ώρα 21:15, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αρναίας.
Ο Δήμος Αριστοτέλη και το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αριστοτέλη διοργανώνουν, στο πλαίσιο των εφετινών «Αριστοτελείων», κορυφαία συναυλία με τους Μίμη Πλέσσα, Δημήτρη Μπάση, Εύη Σιαμαντά, Κοκσάλ Φιντέ και Σπύρο Κλείσσα, την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013, ώρα 21:15, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αρναίας.

Στρατονίκη: Λαϊκή βραδιά-Συναυλία με την Μαριώ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ 2013
==Λαϊκή βραδιά-Συναυλία με την Μαριώ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των «Αριστοτελείων».
==Η μεγάλη Ελληνίδα ρεμπέτισσα στην Στρατονίκη.
==Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013, ώρα 21:15, στο προαύλιο του Γυμνασίου Στρατονίκης.
Τα «Αριστοτέλεια» συνεχίζονται με λαϊκή βραδιά-συναυλία με την Μαριώ στην Στρατονίκη, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013, ώρα 21:15, στο προαύλιο του Γυμνασίου Στρατονίκης.

Στον Χαλκιδικιώτη Τάσο Κανταρά η αρμοδιότητα για την Αγροτική Πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ


Σε συνεδρίασή της η νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετέχει ο Χαλκιδικιώτης (Γαλάτιστα) Τάσος Κανταράς,  ασχολήθηκε με τον καταμερισμό των αρμοδιοτήτων των μελών της και αποφάσισε:
Πρόεδρος: Αλέξης Τσίπρας
Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής: Βίτσας Δημήτρης
Εργατική πολιτική: Γαβρίλης Γιώργος
Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα – Προστασία Πολίτη: Ήσυχος Κώστας
Επικοινωνία: Καρίτζης Ανδρέας
Αγροτική Πολιτική: Κανταράς Τάσος
Πολιτικός Σχεδιασμός: Καλύβης Αλέκος
Υπεύθυνος Οργανωτικού: Κορωνάκης Τάσος
Οργανωτική Πολιτική: Παπαδόγιαννη Σόφη – Ρούντι Ρινάλντι 
Περιβαλλοντική Πολιτική – Νεολαία: Κυπριανίδου Ερμίνα

Εκδηλώσεις: 14ου κάμπινγκ Αγωνιστικών Κινήσεων - Μαθητικής Αντίστασης {COMITSA Ν.Ρόδα Χαλκιδικής}


Μιχαέλα Κυργιαφίνη: Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου - Σάββατο 27 Ιουλίου 2013