Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας» έκαναν την παρακάτω δήλωση σε σχέση με το ποσοστό της στο ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ:
«Η "Αριστερή Πλατφόρμα" θεωρεί πολύ θετικό το ποσοστό που συγκέντρωσε η λίστα της στο ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ποσοστό αυτό καταδεικνύει εμπιστοσύνη προς την «Αριστερή Πλατφόρμα» και επιβεβαιώνει τη μεγάλη και ανοδική απήχηση που συναντούν οι θέσεις και οι εναλλακτικές προτάσεις της όχι μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε όλη την Αριστερά και τον κόσμο της και ευρύτερα στην κοινωνία.

Τραυματίστηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αρναίας στα επεισόδια για τα μεταλλεία!

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αρναίας, Αστέριος Βαρκάρης, ο οποίος τραυματίστηκε στη διάρκεια των επεισοδίων, που σημειώθηκαν στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής για τα μεταλλεία χρυσού.
Σύμφωνα με τον χειρουργό του νοσοκομείου Παναγιώτη Κολοκούρη, ο κύριος Βαρκάρης έχει θλάση στον αυχένα και κάκωση στο γόνατο, ενώ ανέφερε ήπια ζάλη και απώλεια μνήμης των γεγονότων του τραυματισμού του. 
Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για παρακολούθηση και σε λίγες μέρες αναμένεται να πάρει εξιτήριο. 

Από τον Πολύγυρο στην Αρναία... και στο Παλαιοχώρι

Από τη διαδήλωση στον Πολύγυρο
Οι διαδηλωτές της σημερινής διαδήλωσης στον Πολύγυρο κατά της εξόρυξης χρυσού και κατά των προφυλακίσεων συμπολιτών, που προέρχονται από τη Β. Χαλκιδική, έκαναν διαδήλωση διαμαρτυρίας και στην Αρναία!
Οι πληροφορίες λένε πως πρόκειται να διαδηλώσουν και στο Παλαιοχώρι και πιθανά να υπάρξει "συνάντηση" με μεταλλωρύχους που έχουν (;) μεταφερθεί από το Στρατώνι και τις Σκουριές!

Εγκαίνια της περιμετρικής οδού Πολυγύρου

Την περιμετρική οδό Πολυγύρου και συγκεκριμένα το τμήμα από Άγιο Βλάση προς Βράσταμα Χαλκιδικής θα εγκαινιάσουν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης της Π.Κ.Μ. για θέματα τουριστικής ανάπτυξης Γιάννης Γιώργος, την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013, στις 12.00 το μεσημέρι, στη γέφυρα του Αγίου Βλάση (κατεύθυνση προς Γερακινή).
Το  έργο αφορά στην κατασκευή κύριας οδικής αρτηρίας, που αρχίζει από  την επαρχιακή οδό Πολυγύρου-Βραστάμων και καταλήγει στην επαρχιακή οδό Γερακινής-Πολυγύρου, με στόχο την εκτροπή της διερχόμενης κυκλοφορίας, από και προς τη Σιθωνία, από τον πολεοδομικό ιστό του Πολυγύρου. Ο προϋπολογισμός της μελέτης του έργου ανέρχεται σε  4.991.844 ευρώ.

"ΛΕΟΝΤΙΟΣ & ΛΕΝΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ "Θ ΟΠΩΣ ΘΕΑΤΡΟ" ΣΤΟ 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Με τη θεατρική παράσταση «ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΛΕΝΑ» του Georg Büchner από την ομάδα θ… όπως θέατρο συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο 5ο Φεστιβάλ Πολυγύρου, το Σάββατο 20 Ιουλίου 2013, στις 9.30 μ.μ.
 Μια κωμωδία, ένα παραμύθι με όλα τα απαραίτητα: περιπλανώμενα βασιλόπουλα, μελαγχολικές πριγκίπισσες, βασιλιάδες, αυλικούς και χωρικούς. Με τραγούδι, παντομίμα, μαριονέτες και παλιάτσους. Και τον Έρωτα να κινεί τα νήματα. Μα έχουμε σήμερα την πολυτέλεια να μιλάμε με παραμύθια; Ναι, όταν αυτά μας κάνουν ασυνήθιστες ερωτήσεις.
Μπλέκοντας γλυκά τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, τον Άμλετ, τον Δον Κιχώτη, τον Ερωτόκριτο, μύθους και αρχέτυπες εικόνες, ο Μπύχνερ ρωτάει, αφουγκράζεται, ψάχνει να βρει από τι υλικό είναι φτιαγμένο το παραμύθι της ανθρωπότητας.

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΕΘΑΝΕΤΕ...


Δεν είναι μόνον τα σκουπίδια! Απλά, αυτά φαίνονται.

Ήδη διαφαίνεται ότι η "τάξη" των Αντιπροσώπων, εντείνει την προσπάθεια, ώστε να παραμείνει επί σκηνής μέχρι τις δημοτικές εκλογές.      Αυτά έχει η αντιπροσωπευτική δημοκρατία.
Το πεδίο της λεγόμενης αντιπαράθεσης όμως είναι σχεδόν αποκλειστικά τα σκουπίδια.
   Όμως με το αποχετευτικό δίκτυο, του οποίου οι σταθμοί μεταφοράς βρωμοκοπάνε από απόσταση εκατοντάδων μέτρων, τι γίνεται;  Αυτό πλέον έχει γίνει κατάσταση που τη θεωρούμε σχεδόν φυσιολογική.
   Άλλη μια .... φυσιολογική κατάσταση: χαθήκανε ... από μόνα τους τα ψάρια και η θάλασσα .... χάλασε από μόνη της.

Ποιοι εκλέγονται στην νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - Τέσσερα (4) στελέχη στην νέα Κ.Ε. από την Χαλκιδική. - Διευκρίνηση του Γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για επισήμανση της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ

Έξι ξεχωριστά ψηφοδέλτια διεκδίκησαν, αλλά πέντε πέτυχαν την εκλογή μελών στη νέα Κεντρική Επιτροπή.
Στο "Ενιαίο Ψηφοδέλτιο" συμμετείχαν υποψήφιοι από την πλειοψηφία του ΣΥΝ (ΑΡΕΝ και Πλατφόρμα 2013), από την ΑΝΑΣΑ, από την ΚΟΕ, από το ΕΚΜ, καθώς και ανένταχτοι. Στο ψηφοδέλτιο της Αριστερής Πλατφόρμας συμμετείχαν υποψήφιοι του Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΝ, της ΚΕΔΑ, της ΔΕΑ, της ΑΠΟ, της οργάνωσης Κόκκινο, καθώς επίσης και προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ.

Πολύγυρος, τώρα: Πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και στις προφυλακίσεις των αγωνιστών


Ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 οι εξετάσεις απόκτησης πιστοποιητικών επαγγελματικής επάρκειας οδικών μεταφορέων επιβατών και εμπορευμάτων για το Β΄τρίμηνο 2013 θα διενεργηθούν εντός ωραρίου εργασίας.
Για το λόγο αυτό την ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων, στις 17 Ιουλίου 2013, η υπηρεσία θα πραγματοποιήσει μόνο τις προγραμματισμένες εξετάσεις (θεωρητικές και πρακτικές υποψηφίων οδηγών και οδηγών) και δεν θα εξυπηρετήσει κοινό και ΚΕΠ.

Κλειστές για το κοινό οι υπηρεσίες του Δήμου Ν. Προποντίδας

Οι υπηρεσίες του Δήμου Νέας Προποντίδας, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αρ. απόφασης 304/12-07-2013, ΑΔΑ: ΒΛ4ΙΩΚΤ-7ΚΣ), θα μείνουν κλειστές για το κοινό μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή των Ελλήνων.

Κάτω η κυβέρνηση και η πολιτική της. Ξεσηκωμός τώρα ενάντια στις απολύσεις, στα λουκέτα, την εξαθλίωση

Η πραξικοπηματική κυβέρνηση μειοψηφίας στον λαό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα που προωθεί:
·  Πετάει στον δρόμο 2500 εκπαιδευτικούς, 2200 σχολικούς φύλακες,  3500  εργαζόμενους στην δημοτική αστυνομία! Σε αυτούς προσθέτουμε 10.000 απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μεγάλος αριθμός υγειονομικών!! 
·  Διαλύει σε μια νύχτα την τεχνική εκπαίδευση σπρώχνοντας δεκάδες χιλιάδες φτωχά παιδιά στα νύχια των σχολαρχών, φίλων του υπουργού παιδείας και την αμορφωσιά. Διαλύει ολόκληρες υπηρεσίες Δήμων υποχρεώνοντάς τους να τις δώσουν σε χρυσοπληρωμένους  ιδιώτες και να φορτώσουν το κόστος στους πολίτες.

Κάτω η κυβέρνηση - Εμπρός για το κίνημα της «αριστερής κυβέρνησης»

Σχετικά με τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Τις προηγούμενες μέρες εμφανίστηκε μια κίνηση που παρουσιάζεται ως πρωτοβουλία 12 ομοσπονδιών, με την πραγματοποίηση μιας σύσκεψης ορισμένων εκπροσώπων τους. Ως κεντρικό ζήτημα σε αυτήν αναδείχθηκε ένα κάλεσμα για «κοινό συντονισμό και προετοιμασία για την προκήρυξη πολιτικής απεργίας, με στόχο την άμεση ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της κυβέρνησης που τις εφαρμόζει». Πρωταγωνιστές αυτής της κίνησης είναι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην στελέχη της ΠΑΣΚΕ που βρήκαν στέγη σε αυτόν, διάφοροι άλλοι πρόθυμοι στη στήριξη ενός νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η στόχευση είναι σαφής:

Κάλεσμα Π.Α.ΜΕ. - ΟΤΑ Χαλκιδικής

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ ΣΤΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
Μπροστά στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 11πμ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Είναι ανάγκη να σημάνει γενικός ξεσηκωμός  με οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς, για να βάλουμε μπλόκο στις απολύσεις και σ’ όλα τα αντιλαϊκά μέτρα!
Τα μέτρα της Κυβέρνησης είναι σφαγείο για κάθε εργατοϋπάλληλο. Η αντιλαϊκή επίθεση είναι  σφοδρή, τσακίζει ότι εργατικό δικαίωμα είχε απομείνει μέχρι σήμερα. Τα μέτρα δεν αφήνουν κανέναν  απ’ έξω, δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο  τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.