Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Δήμος Σιθωνίας: Όλα έτοιμα για τα φετινά «Σιθώνεια»

Όλα είναι έτοιμα για  τη διεξαγωγή της 12ης Διεθνούς Συνάντησης Ρίψεων “Σιθώνεια 2013”  που θα διεξαχθεί  την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο της Νικήτης.
Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο  υπεύθυνος της διοργάνωσης κ. Νίκος Παπαδημητρίου αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα των αγωνισμάτων που θα ξεκινήσουν στις 4 το απόγευμα της Κυριακή και περιλαμβάνει δισκοβολία, σφαιροβολία και σφυροβολία ανδρών και γυναικών.

Ποιος είσαι εσύ;

Εχθές γύρω στις 19:30 το απόγευμα περάσαμε έξω από τη Μεγάλη Παναγία. Είδαμε πέτρες, νερό και καμένα κλαδιά στους δρόμους. Είδαμε αστυνομική δύναμη… να παρίσταται... Είδαμε ανθρώπους συγκεντρωμένους, όχι διαμαρτυρόμενους, όχι. Ετοιμοπόλεμους ναι! Παρατεταγμένοι στρατιωτικά, με πέτρες και ξύλα στα χέρια, φορούσαν μάσκες για να προστατευτούν από τα δακρυγόνα. Έτοιμοι να προκαλέσουν, να δώσουν μάχη, να χτυπήσουν και να χτυπηθούν. Αν η εικόνα δε μου προκαλούσε τόσο φόβο θα σταματούσα να ρωτήσω:

Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΧΩΡΟΣ ΜΙΑΣ ΞΕΠΕΣΜΕΝΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

Toυ ΠΑΝ.ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει μια διπλή πρόκληση. Να σπάσει το φράγμα των ποσοστών των προηγούμενων εκλογών και να κατακτήσει ένα ισχυρό προβάδισμα στην πολιτική ζωή. Να γίνει, ταυτόχρονα, ο καταλύτης και ο εμπνευστής ενός πλατιού ενωτικού μετώπου όλων των αριστερών δυνάμεων και μεγάλων ενωτικών κοινωνικών-ταξικών αγώνων μιας ευρείας κοινωνικής συμμαχίας.
Αυτό το δεύτερο άλμα του ΣΥΡΙΖΑ, απείρως δυσκολότερο και πιοσυγκρουσιακό από εκείνο που τον έφερε στην αξιωματική αντιπολίτευση, για να καταστεί δυνατό απαιτεί να διαπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ ένα δεύτερο και βαθύτερο κύμα ριζοσπαστικοποίησης, προκειμένου να φέρει σε πέρας ένα αληθινό, τώρα και έμπρακτο, «τσουνάμι» ρήξεων με τα μεγάλα εγχώρια, ευρωπαϊκά και υπερατλαντικά κεφαλαιακά, χρηματιστικά και διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Τοποθέτηση σύνεδρου της Χαλκιδικής στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ


9 ΔΙΣ ΚΟΣΤΙΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ!

ΤΑ ΚΑΡΠΩΘΗΚΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΛΙ ΡΕΝ ΣΤΟ Ν.ΧΟΥΝΤΗ
Περισσότερα από 2 δις ευρώ πάνω από τα προϋπολογισθέντα, κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο η μεταβίβαση της «καλής» ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς! Αυτό αποκαλύπτεται από την απάντηση του Όλι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, σε σχέση με το μέγεθος της επιβάρυνσης που υπέστη το ελληνικό δημόσιο κατά τη μεταβίβαση της «καλής» ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς. Στην απάντηση του ευρωπαίου Επίτροπου αναδεικνύεται το τραγικό γεγονός ότι, εν μέσω κρίσης, η ελληνική οικονομία «αποζημιώνει» την Τράπεζα Πειραιώς για τη μεταβίβαση της Αγροτικής, δίνοντάς της και επιπλέον «αέρα» μερικών δις ευρώ!

Αναμένοντας το ατελείωτο τέλος μας ή στην ατζέντα o ξεσηκωμός χωρίς όρια;

"Όχι για δημοσιονομικό όφελος αλλά για να σπάσει το «ταμπού» της μονιμότητας στο Δημόσιο", σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ζήτησε η τρόικα τη διαθεσιμότητα – απόλυση χιλιάδων καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης, σχολικών φυλάκων και υπαλλήλων της Δημοτικής αστυνομίας. Έτσι για αρχή….
Την ίδια στιγμή ο Καψής, ειδικός για τη σφαγή και το πούλημα της ενημέρωσης, δήλωνε ανερυθρίαστα ότι το ‘’κράτος δεν θα παραμείνει στην ομηρία των συνδικαλιστών’’, σχολιάζοντας τις μαζικές κινητοποιήσεις που πυροδότησε η ανακοίνωση των μέτρων του νέου μίνι μνημονίου. Δεν το ξέραμε ότι κυβερνάνε τα συνδικάτα…

Ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων εκφράζει την συμπαράσταση του στον αγώνα των εργαζομένων.

5.000.000 φτωχοί, 1.500.000 άνεργοι,  εκατοντάδες χιλιάδες απολυμένοι, 4.000 αυτοκτονίες… Ένας λαός που  οδηγείτε, στην ανθρωπιστική καταστροφή… 
Δεν μπορούμε να δεχθούμε, άλλη αριθμητική, ούτε μπορούμε να περιμένουμε  άλλο να προστεθούν και «άλλοι» σε αυτόν τον κατάλογο…
Το Σχέδιο νόμου που  κατέθεσε η κυβέρνηση υπό τον  τίτλο «Φορολογία Εισοδήματος, Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις», φέρνει νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις, διαλύει την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, τους ΟΤΑ, δημιουργεί νέα φορολογικά βάρη.

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων που εξακολουθούν να προωθούν και να υλοποιούν Κυβέρνηση και Τρόικα με λυσσαλέα ένταση.
 Σε συνέχεια της σημερινής, Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013, κινητοποίησης (Στάση Εργασίας και Συλλαλητήριο) σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και εν όψει της συζήτησης και ψήφισης του νέου πολυνομοσχεδίου την ερχόμενη Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 στη Βουλή, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί:

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

Ο λαός της Ιερισσού, της Μεγάλης Παναγιάς, των Νέων Ρόδων, της Ουρανούπολης και της ευρύτερης περιοχής πρέπει να γνωρίζουν, ότι στο δίκαιο αγώνα τους δεν είναι μόνοι. Υπάρχουν παντού άνθρωποι πού τους συμπαραστέκονται και τους βοηθούν με κάθε τρόπο. Οι διωγμοί που υφίστανται απ’ την άνομη και ανίερη συμμαχία κυβέρνησης ̶ μέσων καταστολής ̶ ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ είναι αναμενόμενοι. 
Στα χτεσινά επεισόδια (10—7—13) κάποιοι απ’ τους αδικούμενους αντέδρασαν στις προσαγωγές απ΄την Αστυνομία συγγενικών προσώπων τους βλαστημώντας την Παναγία και αυτόν ακόμη το Χριστό που είναι ο Θεός μας! νομίζοντας οι δυστυχείς ότι έτσι αντιμάχονται τους αστυνομικούς.

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής για τα γεγονότα στις Σκουριές

Το κράτος- τρομοκράτης της δικομματικής κυβέρνησης συνεχίζει σταθερά και με συνέπεια το έργο του για την καταστροφή της χώρας και των κατοίκων της. Σε μια περίοδο νέων μέτρων και νέων απολύσεων η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ σε συμφωνία με τις επιταγές της Τρόικας κάνουν ό,τι μπορούν για να φιμώσουν την φωνή του κόσμου, μια φωνή που απαιτεί το δίκιο. Σήμερα λοιπόν το δικαστήριο Πολυγύρου αποφάσισε την προφυλάκιση δύο ακόμα ατόμων – ενός 26χρονου κι ενός 41χρονου - που θεωρούνται ύποπτα για την υπόθεση του εμπρησμού στην περιοχή των δραστηριοτήτων της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές τον Φεβρουάριο.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν εισπράττει ούτε τα 15 εκατ. ευρώ από την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο στις Σκουριές Χαλκιδικής

Τη στιγμή που η κυβέρνηση κυριολεκτικά έχει γονατίσει τους πολίτες, με φόρους, χαράτσια και περικοπές, αποτελεί σκανδαλώδη πρόκληση το γεγονός ότι δεν εισπράττει καν τα 15 εκατομμύρια ευρώ από την Ελληνικός Χρυσός, που ακόμα και η Κομισιόν, με ιδιαίτερα συντηρητικές εκτιμήσεις, έχει ορίσει ως εύλογο τίμημα.
Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν μετά από έρευνα, το 2011 είχε κρίνει ότι η διαδικασία πώλησης των μεταλλείων ήταν σκανδαλώδης, αφού η πώληση έγινε χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, με ιδιαίτερα χαμηλό τίμημα πώλησης μεταλλείων και γης και με φοροαπαλλαγές που συνιστούσαν παράνομη κρατική ενίσχυση εκ μέρους του κράτους στην εταιρία Ελληνικός Χρυσός.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

Ο λαός χρειάζεται σαν μια γροθιά να αντιπαλέψει τα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης και της ΕΕ, τις πολιτικές προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών που τον οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη χρεοκοπία. Σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν ακόμη περισσότερες αποδείξεις στα χέρια τους για το τι σημαίνει διαπραγμάτευση στα πλαίσια της ΕΕ και της κυριαρχίας των μονοπωλίων. Για σκληρή διαπραγμάτευση μιλούσε ο πρωθυπουργός και τα κόμματα της συγκυβέρνησης, για σκληρή διαπραγμάτευση μιλάει στο συνέδριό του και ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη».

ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια και τις χθεσινές προφυλακίσεις στη Χαλκιδική

Η νέα ανυπόστατη και χωρίς στοιχεία προφυλάκιση δύο πολιτών της Ιερισσού, η αναίτια ρίψη χημικών και χρήση βίας στον Πολύγυρο μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο, η νυχτερινή επιδρομή των ΜΑΤ κατά της Μ. Παναγίας και των κατοίκων της μακραίνουν τον κατάλογο των προκλήσεων προς τους πολίτες της Β.Α. Χαλκιδικής από την πλευρά τόσο της ΕΛΑΣ του κ. Δένδια όσο και από την πλευρά της δικαιοσύνης. Εκεί, όπου όπως έγινε γνωστό, απαλλοτριώνονται αναγκαστικά 1.000 στρέμματα γης για τις ανάγκες της El Dorado.

Το όνομα μου είναι ‘δέντρο’ και έχω κάτι να σας πω:

Ακούστε με Έλληνες παρακαλώ:
 Το όνομα μου είναι ‘δέντρο’ και έχω κάτι να σας πω:
 Πριν από χρόνια πολλά, αμέτρητα χρόνια,
 ξεκίνησα την ζωή μου  μέσα από τη μήτρα του βουνού που λιάζεται κάτω από τον ήλιο της Χαλκιδικής και που εσείς το λέτε Κακαβο.
 Εγώ και τα αδέρφια μου εδώ πάνω, τ’ ονοματίζουμε Μητέρα.

ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΑΝΑΜΟΝΗ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Και ενώ έχουμε τις νέες «διαταγές» της τρόικα, ενώ η «επικαιρότητα» είναι γεμάτη με «καυτά» θέματα όπως οι δημοσκοπήσεις, οι διακοπές των επωνύμων, τα ξέκολα (με το συμπαθειο) μαγιό των τηλεπερσόνων, και άλλα πολλά συνταρακτικά νέα που συγκλονίζουν την καθημερινότητα της χώρας, στο παρασκήνιο έχουμε και κάποια άλλα, λιγότερο σημαντικά γεγονότα.
Και δεν τα χαρακτηρίζω εγώ έτσι, αλλά οι «αρχισυντάκτες» των ειδήσεων οι οποίοι «φροντίζουν» για την ενημέρωση μας.

ΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ... ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ

"Δύο δρόμους έχει η ζωή"!
Και οι ψαράδες της Ιερισσού γνωρίζουν και τους δυο...
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Την ώρα που οι συντονιστές... του συντονιστικού έχουν μπλοκάρει τον τουρισμό στο παραλιακό μέτωπο της ΒΑ Χαλκιδικής, τους προσκυνητές προς και από το Άγιο Όρος και τα φορτηγά προμήθειας τροφίμων, οι ψαράδες της Ιερισσού βρήκαν... άλλο μονοπάτι για να διακινήσουν τα αλιεύματα τους παρακάμπτοντας τα μπλόκα.
Πήγαν και έδεσαν στο λιμάνι του "εχθρικού" Στρατωνίου για να πουλήσουν τις ψαριές τους στους εμπόρους, που προφανώς ήταν αδύνατο να περάσουν από τα μπλόκα. 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η Τομεακή Επιτροπή Χαλκιδικής του ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο όργιο βίας και καταστολής που εξελίχθηκε την Τετάρτη 10/7.
Για μια ακόμη φορά η ταξική δικαιοσύνη προχώρησε στην προφυλάκιση δυο κατοίκων χωρίς σοβαρές αποδείξεις.
Η εξέλιξη αυτή πυροδότησε κινητοποιήσεις στα χωριά Ιερισσός και Μ. Παναγία.
Η απάντηση του κράτους του «Νόμου και της Τάξης» στις δίκαιες αυτές κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής, για μια ακόμα φορά ήταν βία και καταστολή.
Αποτέλεσμα της επέμβασης των ΜΑΤ ήταν να ξυλοκοπηθεί και να συλληφθεί αναίτια ο σ/φος Καραβασιλικός Θόδωρος, ηλικίας 73 χρονών, να κρατηθεί, παρότι τραυματισμένος, στο ΑΤ Πολυγύρου και τελικά μετά από παρέμβαση της ΚΟ, να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Πολυγύρου φρουρούμενος από αστυνομική δύναμη.

Ένταση στην Β.Α. Χαλκιδική μετά τις νέες αποφάσεις προφυλάκισης

Στην Χαλκιδική εδώ και καιρό είμαστε αυτόπτες μάρτυρες μιας αισχρής προσπάθειας - συμπαιγνίας μεταξύ κυβέρνησης και πολυεθνικής εταιρίας και των ντόπιων υποτακτικών της να επιβάλλουν την εξόρυξη χρυσού χωρίς να έχουν την απαραίτητη σε κάθε δημοκρατική κοινωνία συναίνεση των κατοίκων.

Στα πλαίσια αυτά ο διάλογος έχει αντικατασταθεί με την βία της ''επενδυτικής εμπροσθοφυλακής'' των ΜΑΤ-ΕΚΑΜ-ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ και σία του κ. Δ(Ένδεια) σε συνδυασμό με τους οχετούς λάσπης , προπαγάνδας και παραπληροφόρησης που εκτοξεύονται από τα πρόθυμα παπαγαλάκια της εταιρείας

Πολιτικό Βαρόμετρο , Ιούλιος 2013

Περισσότερα ΕΔΩ