Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΟΥΡΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΣΤΑ ΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Του ΤΑΣΟΥ ΚΑΝΤΑΡΑ*
Το 1ο τακτικό συνέδριο μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό σταθμό στο δρόμο μιας βασανιστικής, αλλά αναμφισβήτητα θετικής πορείας του ενωτικού εγχειρήματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Η συνέχεια του πρωτόγνωρου αυτού ενωτικού εγχειρήματος, η αποτελεσματικότητα του, η επίτευξη των στόχων του, εξαρτάται πια περισσότερο από ποτέ, από εμάς τους ίδιους. Από το 1ο τακτικό συνέδριο περιμένουμε να φυσήξει ο απαραίτητος ούριος άνεμος! Και τα σημάδια είναι θετικά.
Αν αναλογισθούμε πως ξεκινήσαμε από το βομβαρδισμένο αριστερό τοπίο του 89 –λόγω της κατάρρευσης του «υπαρκτού» - και τις μεμονωμένες προσπάθειες επιβίωσης, πως περάσαμε στην συνάντηση του Χώρου Διαλόγου, στα Κοινωνικά Φόρουμ, στην μικρή Συμπαράταξη, στην μεγαλύτερη Συμπαράταξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και δεν είναι πια μακριά ο απώτερος στόχος της ολικής Συμπαράταξης της

Περιοδικό "ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ"

Κυκλοφόρησε το 73ο τεύχος του περιοδικού "ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ".
Θα το βρείτε στα καταστήματα: Βιβλιοπωλείο Χατζηχρήστου,  Εφημερίδες Θεοδώρου, Καφέ-ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ, Υποδήματα Καστρέτσιου.

Ελληνικός Χρυσός: Θέσεις εργασίας με ξένα «κόλλυβα»

Με χιλιάδες ωφελούμενους των ευρωπαϊκών προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων ανοίγει θέσεις εργασίας ο ΑΚΤΩΡ του Γιώργου Μπόμπολα και κυρίως η Ελληνικός Χρυσός, η οποία με αυτόν τον τρόπο κάνει πράξη τη δέσμευσή της για ανάπτυξη στην ανατολική Χαλκιδική. Αυτό που η εταιρία, συμφερόντων Μπόμπολα, διατυμπανίζει μήνες ολόκληρους, θέλοντας να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα και τις αντιδράσεις του κόσμου της ευρύτερης περιοχής του δήμου Αριστοτέλη, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Μια σημαντική λεπτομέρεια όμως αλλάζει τα δεδομένα και καθιστά ακόμη και αυτή τη δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός σκανδαλώδη.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΡΙΨΕΩΝ, ΣΙΘΩΝΕΙΑ, 14η Ioυλίου 2013

                  Ανακοίνωση
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τη Κυριακή 14η Ιουλίου 2013, στο Δημοτικό γήπεδο Νικήτης θα πραγματοποιηθεί η 12η διεθνής συνάντηση ρίψεων “Σιθώνεια 2013”. Στη συνάντηση αυτή θα συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες Παγκοσμίου, Ολυμπιακού και Ευρωπαϊκού επιπέδου, κάτοχοι ρεκόρ, πολλοί φιναλίστ σε μεγάλα πρωταθλήματα, οι περισσότεροι Έλληνες-Ελληνίδες ρίψεων και μικροί Αθλητές των ομάδων στίβου στην Χαλκιδική.και όχι μόνον. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ενημέρωση-Πρόσκληση προς Χαλκιδικιώτες

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Φέτος οι Αγωνιστικές Κινήσεις (ΑΕΙ-ΤΕΙ) και η Μαθητική Αντίσταση επιλέξαμε να διοργανώσουμε το ετήσιο φοιτητικό-μαθητικό κάμπινγκ μας στην περιοχή της Β.Α. Χαλκιδικής στο κάμπινγκ COMITSA (Ν. Ρόδα).  Εκεί θα βρεθούμε νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα από τις 23 Ιουλίου ως τις 2 Αυγούστου. Κάναμε αυτή την επιλογή θέλοντας να γνωρίσουμε τον τόπο όπου χτυπάει η καρδιά αυτού του τόσο σημαντικού και ζωντανού κινήματος ενάντια στην καταστροφή της Χαλκιδικής, να έρθουμε σε επαφή με τους κατοίκους, να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας και όχι μόνο. 

ΤΑ «ΜΙΛΗΣΑΝΕ» ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝΕ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Τα έβαλαν πάνω και κάτω από το τραπέζι τρόικα και «κυβέρνηση», τα είπαν, τα απαίτησαν, και οι αποφάσεις πάρθηκαν χωρίς να ληφθει υπ όψιν το παραμικρό κόστος.
ΝΕΑ μέτρα, χαράτσια, φόροι και άλλα πολλά έρχονται να δώσουν τη χαριστική βολή σε έναν εξαθλιωμένο λαό.
Η τρόικα ήρθε στην χώρα με άγριες διαθέσεις αποφασισμένη να «γδάρει» και οι υποτελείς της για ακόμα μια φορά έσκυψαν το κεφάλι, έβαλαν την ουρά στα σκέλια και αυτό ήταν.
Μην το ξεχάσω, γιατί πρέπει να λέμε και τα «καλά», οι ευρωπαίοι αναγνώρισαν ότι η χώρα έχει σημειώσει «πρόοδο», τέτοια πρόοδο μάλιστα, που σε λίγο καιρό ΔΕΝ θα ανήκει τίποτα στους έλληνες, οι οποίοι πουλούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να ζήσουν.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ

Με τη στήριξη της τρόικα για συνεχή, γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης προς το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων, έληξε και αυτός ο γύρος των «διαπραγματεύσεων». Η κλιμάκωση της φοροεπιδρομής για τη λαϊκή οικογένεια, η ιδιωτικοποίηση τραπεζών, οι απολύσεις, η κινητικότητα, τα προετοιμαζόμενα νέα μέτρα και στο χώρο της υγείας, αποδεικνύουν ότι η επίθεση αφορά τους αυτοαπασχολούμενους και τους μισθωτούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Προδιαγράφουν συνεχή επίθεση για την εξυπηρέτηση των στρατηγικών συμφερόντων της αστικής τάξης.

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

Τη Διεύθυνση Ελέγχου και Συντήρησης Έργου Χαλκιδικής (ΔΕΣΕ) επισκέφτηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κ. Μακεδονίας –Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος όπου συναντήθηκε με τον υπεύθυνο Γιάννη Κιοσεδάκη .
Ο κ. Πάνας θέλησε να ενημερωθεί για τη κατάσταση του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας καθώς υπάρχουν μεγάλα προβλήματα παρά τις σημαντικές προσπάθειες της ΔΕΣΕ.
Από τη πλευρά του ο κ. Κιοσεδάκης τόνισε την έλλειψη προσωπικού και την έλλειψη προμήθειας υλικού για τη συντήρηση του οδικού δικτύου .

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΘ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΛΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ (ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ) ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη συνεδρίασή της με αριθμό 5/5-4-2013, όρισε ως μέλη επιτροπής για την υποβολή εισήγησης σχετικά με τις επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον από τη λειτουργία Μεταλλείων Χρυσού επιφανειακής εξόρυξης, στην περιοχή της Χαλκιδικής τα παρακάτω μέλη ΔΕΠ:

Στο ΔΣ του Πράσινου Ταμείου ο Ιωάννης Τζίτζιος

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου, ως μέλος, ορίστηκε ο Δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Τζίτζιος με την 39335/1-7-13 (ΦΕΚ 311/2-7-13) απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Σκοπός του Πράσινου Ταμείου είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος  με την διαχειριστική, οικονομική, τεχνική και χρηματοπιστωτική υποστήριξη προγραμμάτων, μέτρων, παρεμβάσεων και ενεργειών που αποβλέπουν στην ανάδειξη και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, η στήριξη της περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας και η εξυπηρέτηση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος.
Ο Δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του ανέφερε: