Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013

Ιερισσός: Παρουσίαση βιβλίου

Την Πέμπτη, 25 Ιουλίου, στις 9.00 μ.μ. στην Ιερισσό, θα γίνει εκδήλωση - αφιέρωμα στο έργο του συγγραφέα και τραγουδοποιού Θωμά Κοροβίνη. 
Θα παρουσιαστεί το μυθιστόρημα "΄55" (βραβείο Νίκου Θέμελη 2013), που αναφέρεται στο τούρκικο πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων της Πόλης τον Σεπτέμβριο του 1955, με ομιλήτριες την Καθηγήτρια του ΑΠΘ Έλλη Τρίμη και την Φιλόλογο Σταυρούλα Φοίτου. 
Στην συνέχεια ο συγγραφέας θα διαβάσει, υπό μορφήν αναλογίου, το αφήγημά του "ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΚΡΟΥΣΜΑ - Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ". 
Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τον Κλεάνθη Κουκουλιάτα στο πιάνο και την Έλσα Μουρατίδου τραγούδι.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ "ΚΛΕΙΓΕΝΗΣ"

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ «ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ» ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Σκεπτόμενος Πολίτης
«Το πιο επικίνδυνο πράγμα στη βία είναι η ορθολογικότητά της»
(Μ. Φουκώ)
-------------------------
«…Αντίληψη κυρίαρχη, αντικοινωνική και εξουσιαστική, το στίγμα τής "απόλυτης αλήθειας" πού μισεί και εκδικείται όσους δεν συμμετέχουν στην"εξέγερση" και στην έπαρση της "επαναστατικής καθαρότητας". Μοιράζονται παντού κατηγορίες, καταδίκες και αφορισμοί (όλοι φταίνε εκτός από "εμάς" τους…"ξεχωριστούς")από το αυτόκλητο "λαϊκό δικαστήριο" σε θαμώνες που...δεν δώσανε"παρουσία" στο συλλαλητήριο και δεν "τιμήσανε την παρέλαση τής υπερ - αγωνιστικής πρωτοπορίας" πού εκ τού ασφαλούς Εξουσιάζει και Τρομοκρατεί στα Εξάρχεια.

Ο θρίαμβος της Famatina

Το βουνό προστατεύτηκε από τους κατοίκους ενός χωριού που θριάμβευσε.
Τέλος, νικήσαμε.Famatina: Οι κάτοικοι μιας πόλης επτά χιλιάδων κατοίκων έχτισαν ένα φυλάκιο το οποίο κόβει τον δρόμο .Αυτοί είπαν «όχι». Τέλος,ο Κυβερνήτης Luis Beder Herrera υπέγραψε το διάταγμα 874 το οποίο τερματίζει τη σύμβαση μεταξύ της επαρχίας και της Εταιρείας Μεταλλείων Osisko, μια καναδική εταιρεία που ήθελε να εγκαταστήσει ένα μεγάλο έργο ανοιχτής εξόρυξης στην περιοχή.

Κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ. Χαλκιδικής


ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ

Κυκλοφορεί ελεύθερος...


Η ομιλία του Κουτσούμπα στο 22o Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, στα Χανιά (VIDEO, ΦΩΤΟ)