Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Σοκ: Το εφάπαξ στο Δημόσιο γίνεται μόλις...5.300 ευρώ

Δραστική περικοπή στα εφάπαξ του Δημοσίου και όσων άλλων Ταμείων Πρόνοιας επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό έρχεται από τον Ιανουάριο του 2014 ενώ επισπεύδεται η περικοπή των επικουρικών συντάξεων που θα υπολογίζονται με βάση τις ετήσιες εισφορές των εν ενεργεία εργαζομένων.
Τη διπλή ανατροπή προμηνύει το τελεσίγραφο που παρέδωσε τεχνικό κλιμάκιο της Τρόϊκα στη Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας σε συνάντηση η οποία έγινε στο πλαίσιο της παρακολούθησης της πορείας των οικονομικών των Ταμείων (και δεν ανακοινώθηκε). Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η Ημερησία, οι εκπρόσωποι της Τρόϊκα:

Μητσοτάκης για Σαμαρά!

"Νομίζω ότι το μεγαλύτερο επίτευγμά του ως τώρα ήταν ότι έριξε εμένα. 
Έκανα λάθος. 
Το κορυφαίο είναι ότι θα ρίξει και τον εαυτό του".
(Δήλωση του Κων/νου Μητσοτάκη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ")

"Το γαλατικό χωριό ενάντια στους χρυσοθήρες"

Χθες σε ανάρτησή μας, ΕΔΩ, σας παρουσιάσαμε την Εφημερίδα των απεργών στα ΜΜΕ "ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΓΝΩΜΗ".
Η εφημερίδα έχει και αναφορά στην Ιερισσό με τίτλο: "Το γαλατικό χωριό ενάντια στους χρυσοθήρες".
Δείτε το δημοσίευμα στη συνέχεια της ανάρτησης.

NO MORE TV...


Ψέματα και αλήθειες: Mια απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά.

Κύριε πρωθυπουργέ,
Διάβασα με ιδιαίτερη προσήλωση το άρθρο σας στην εφημερίδα «Καθημερινή» και αναρωτήθηκα: Γιατί ξαφνικά γίνατε τόσο σκληρός με τα ίδια τα «παιδιά σας» στα οποία εδώ κι ένα χρόνο παραδώσατε, εν λευκώ, την ΕΡΤ;
Ρωτάτε κύριε πρωθυπουργέ: «Μπορείς να κάνεις μεταρρυθμίσεις χωρίς να ξεβολευτούν οι βολεμένοι»;
Υποθέτω ότι αναφέρεστε σε εκείνους που βολέψατε είτε εσείς ο ίδιος, είτε οι συνοδοιπόροι και εταίροι σας στην κυβέρνηση. Αναφέρεστε, προφανώς, στους 30 – αργόμισθους στην πλειοψηφία τους - ειδικούς συμβούλους και Προσωπικό Ειδικών Θέσεων, που διορίσατε στην ΕΡΤ, από την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης των καθηκόντων σας.

Πολύγυρος: ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Το φροντιστήριο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνει εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα την Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 με προσκεκλημένο ομιλητή τον υποψήφιο Διδάκτωρ Α.Π.Θ. και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ» κ. Κωνσταντίνος Κότιος
Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο στις 18.30μ.μ . Οι μαθητές και οι γονείς τους θα ενημερωθούν για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, για όλα τα στοιχεία που αφορούν στην εισαγωγή στα Α.Ε.Ι. – Τ.Ε.Ι., για όλες τις αλλαγές και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», αλλά και γενικότερα για τις σπουδές και τα επαγγέλματα. Ο σύμβουλος σταδιοδρομίας θα αναφερθεί σε πλήθος θεμάτων και θα απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις Σχολές και τα Επαγγέλματα που σχετίζονται με το κάθε τμήμα, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές. Παράλληλα, θα αναλύσει τα Ειδικά Δεδομένα που αφορούν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις όπως οι ειδικές κατηγορίες, έξυπνες πληροφορίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των αποφοίτων, τις κατηγορίες των αθλητών κ.ά.

Σκουριές (ρέμα Καρατζά) 16 Ιουνίου 2013

Η εταιρεία ''ξεριζώστε - παραχώστε'' συνεχίζει το ΄΄αναπτυξιακό έργο΄΄ της στον Κάκαβο γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Χαλκιδικής αλλά και της Ελλάδας (όπως αυτή αποτυπώθηκε ξεκάθαρα και σε πρόσφατη σφυγμομέτρηση) .
Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο βίντεο που αναρτήσαμε, η πολυεθνική μεταλλευτική εταιρεία αντί να δημοσιοποιεί τις κινήσεις της και να προβάλλει τα ''έργα΄΄ της στους ιθαγενείς της Β.Α. Χαλκιδικής εφόσον είναι ΄΄όλα νόμιμα΄΄ όπως ισχυρίζεται προτιμά να απλώνει συρματοπλέγματα και γενικά να αδιαφορεί για την σφοδρή αντίδραση χιλιάδων πολιτών , κρυβόμενη κατ'ουσίαν πίσω από την ποινικοποίηση των κοινωνικών-πολιτικών αγώνων και χρησιμοποιώντας τα ΜΑΤ ως ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ''επενδυτική ασπίδα''.

Προς το τέλος της η Ανάπλαση της πλατείας Μουσείου Υφαντικής (πρώην Γιαννούδενας)

Τελειώνουν στην Αρναία οι εργασίες του έργου «Ανάπλαση πλατείας Μουσείου Υφαντικής (πρώην Γιαννούδενας) και παρακείμενων κοινόχρηστων χώρων». Οι αναπλάσεις περιλαμβάνουν τη δημιουργία πλακόστρωτων και λιθόστρωτωνεπιφανειών (καλντερίμια), την κατασκευή σκαλών και τη διαμόρφωση επικλινούς τμήματος, την τοποθέτηση ξύλινης κουπαστής για την εξυπηρέτηση των περιπατητών, την τοποθέτηση καθιστικών (ξύλινα παγκάκια), την κατασκευή παρτεριών και την οριοθέτηση σημείων όπου θα γίνει φύτευση δέντρων.

Τεράστιο πανό υπέρ της δημοκρατίας στην εθνική οδό Θεσ/νίκης – Χαλκιδικής

Εντύπωση προκάλεσε η ανάρτηση ενός πανό μήκους 10 – 11 μέτρων σε αερογέφυρα του αυτοκινητόδρομου Θεσ/νίκης – Χαλκιδικής, στο ρεύμα επιστροφής προς Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στη Θέρμη και το Ρύσιο. Το πανό γράφει “ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ“. Αριστερά στο πανό βλέπουμε το σήμα της ΕΡΤ με ένα μεγάλο Χ διαγραφής και δεξιά βλέπουμε το γνωστό “πουλί” της Χούντας σε απόδοση του Σορλούπ.
Το πανό ήταν ορατό για τους 55.000 – 80.000 εκδρομείς που περνούν, κατά μέσο όρο, κάτω από αυτήν τη γέφυρα κάθε Κυριακή του Ιουνίου.