Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Σαμαράς για την ΕΡΤ και η απάντηση των εργαζομένων

"Ο πρωθυπουργός απόψε αναρωτήθηκε, αν κόψαμε από τον αέρα της ΕΡΤ την ομιλία του. Τον διαβεβαιώνουμε ότι η ομιλία του προβλήθηκε ολόκληρη σε ζωντανή σύνδεση.

Να εκλάβουμε ως αυτοκριτική τις καταγγελίες για αδιαφάνεια και κυκλώματα και λεηλασία;
Οι διοικήσεις διορισμένες από την κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά, την ώρα που απολύονταν συμβασιούχοι έπαιρναν αποφάσεις για πρόσληψη συμβουλών και μεικτές και εξωτερικές παραγωγές σε ημέτερους, με υπέρογκα για την εποχή ποσά και με περιθωριακά ποσοστά τηλεθέασης. Αυτά καταγγέλλουμε τόσο καιρό που λέμε ότι δεν απεργούμε για τα προνόμια μας αλλά για να αποτρέψουμε την απαξίωση της ΕΡΤ και την περιθωριοποίηση της.

Θεσσαλονίκη, Τσίπρας: Δρομολογούνται ραγδαίες εξελίξεις

Δείτε την ιντερνετική αναμετάδοση της ΕΡΤ


Δείτε την ιντερνετική αναμετάδοση της ΕΡΤ 
στη συνέχεια της ανάρτησης

Η Ελλάδα χωρίς ΕΡΤ είναι χαζή, ξανθιά και το επίθετό της είναι Μπόμπολας

Με εντολή Σαμαρά, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η απόφαση πάρθηκε με “πράξη νομοθετικού περιεχομένου”, γιατί πια δεν έχουμε βασιλιά για να υπογράφει βασιλικά διατάγματα και ο Παττακός είναι μεγάλος σε ηλικία για να υπουργοποιηθεί και να αναλάβει το δύσκολο έργο που (φευ) πρέπει να υλοποιήσει ο Σίμος Κεδίκογλου.

Έγκλημα και αγυρτεία

Θανάσης Καρτερός - ΑΥΓΗ
Διέσυραν την ΕΡΤ εδώ και μήνες με όλους τους υπέργειους και υπόγειους τρόπους. Διόρισαν εκεί ένα σκασμό δεξιά λυκόπουλα και δεξιές σουσουράδες ειδικών αμοιβών. Ταύτισαν την ενημέρωση με τα γλου του Κεδίκογλου. Πέταξαν έξω ενοχλητικούς και απείθαρχους. Τη διοίκησαν με τουςσμπίρους τους και παγίωσαν την αναξιοκρατία και τη φαυλότητα. Και τώρα επιχειρούν να δώσουν στο κλείσιμό της χαρακτήρα δίκαιης καταδίκης. Φορτώνουν σε χιλιάδες ανθρώπους τις δικές τους αμαρτίες και τους τιμωρούν με την εσχάτη των ποινών για κάθε εργαζόμενο - την απόλυση.

2.656 απολύσεις με μια υπογραφή


Κυβερνητική ντουντούκα. Αντρο ρεμούλας και διαφθοράς. Χώρος συγκέντρωσης λαμόγιων. Αυτά και πολλά άλλα ήταν η ΕΡΤ. Διαχρονικά. Από την εποχή του γέρου Καραμανλή, όταν ο αμίμητος Μεμάς Τσαλδάρης διατύπωνε το δόγμα «είδηση αποτελεί μόνο ό,τι αφορά το κυβερνητικό έργο, διότι μόνον η κυβέρνηση επιτελεί έργο», μέχρι σήμερα.
Μήπως, όμως, η «νέα ΕΡΤ», αυτή που θα στήσουν ο Σαμαράς με το επιτελείο του, δίνοντας μερικά πόστα και στους άλλους δύο θλιβερούς βαστάζους του τρίο ξεφτίλα, δε θα είναι το ίδιο;

Η κρυφή γοητεία της ΥΕΝΕΔ

Σίγουρα η εν ψυχρώ εκτέλεση της ΕΡΤ είναι ένα καλό δώρο στα ιδιωτικά κανάλια, για το οποίο η ΝΔ περιμένει τα κατάλληλα ανταλλάγματα. Ασφαλώς η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της έχει να κάνει με την προσπάθεια αλλαγής του θέματος της ημέρας, που διαφορετικά θα ήταν το φιάσκο Gazprom-ΔΕΠΑ. Οπωσδήποτε η επιλογή της χρονικής στιγμής έγινε με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που εμφανίζουν την ΝΔ να προηγείται ελαφρώς, την ίδια ώρα που τα άλλα δύο συγκυβερνώντα κόμματα χάνουν έδαφος, με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Και είναι τέλος γεγονός ότι συνιστά μια ακόμη κίνηση υποταγής στην τρόικα, που εδώ και και 2 χρόνια γκρινιάζει επειδή τρία δημόσια κανάλια της φαίνονται πολλά.

ΟΚΔΕ: Η ΕΡΤ να γίνει η δική μας πλατεία Ταξίμ!

Η ΕΡΤ να γίνει η δική μας πλατεία Ταξίμ!
Όχι στο κλείσιμο - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Όλοι στις Συγκέντρωσεις για την υπεράσπιση της ΕΡΤ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, Τετάρτη, 6μμ
Αθήνα: στα κεντρικά της ΕΡΤ (Μεσογείων)
Θεσσαλονίκη: έξω από τα γραφεία της ΕΡΤ-3, στη λεωφόρο Στρατού
Όλοι στη Γενική Απεργία Πέμπτη 13/6 στις 11πμ στις εγκαταστάσεις τις ΕΡΤ/ΕΡΑ σε όλες τις πόλεις
ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
- Για να τσακίσουμε το πραξικόπημα του Σαμαρά ενάντια σε ΕΡΤ και εργαζόμενους
- Για να διώξουμε τη λαομίσητη Χούντα της Συγκυβέρνησης

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Ο θίασος της τρικομματικής κυβέρνησης απεφάσισε να κλείσει την ιστορική συχνότητα της ΕΡΤ, αφήνοντας στο δρόμο τουλάχιστον 2.656 εργαζομένους. Με περισσό μάλιστα θράσος ο εν Ελλάδι εκπρόσωπος τύπου της ΤΡΟΙΚΑ δήλωσε πως είναι μία απόφαση τομή για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, καθώς η εποχή των παχέων αγελάδων έλαβε τέλος. Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται την έννοια της λέξης εξυγίανση. Όπως εμείς, η Νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έχουμε κατ’ επανάληψη διατυπώσει, η χθεσινή πράξη, αποτελεί μόνο ένα από μια σειρά λουκέτων σε οργανισμούς που έρχεται προκειμένου να καλυφθεί η απαίτηση της ΤΡΟΙΚΑ για 20.000 απολύσεις.

Βράβευση του ξενοδοχείου ΜΕΛΙΤΩΝ του Porto Carras Grand Resort για το Ελληνικό Πρωινό του από τον Ξ.Ε.Ε. στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Σε πανηγυρική εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος που  πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, βραβεύθηκαν οι Ενώσεις Ξενοδόχων που συνέβαλαν στην υπογραφή των 15 πρώτων Τοπικών Συμφώνων Ελληνικού Πρωινού, καθώς και τα 100 πρώτα ξενοδοχεία που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα. Μέσα στα ξενοδοχεία αυτά που υιοθέτησαν το ''Ελληνικό Πρωινό'' συγκαταλέχθηκε και το ξενοδοχείο ΜΕΛΙΤΩΝ του  ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς.

Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ και ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η  «κυβέρνηση»  Σαμαρά και με την τελευταία πράξη  νομοθετικού περιεχομένου που βάζει  λουκέτο στην ΕΡΤ , αποκαλύπτει για  άλλη μια φορά με κραυγαλέο τρόπο  ότι έχει μεταλλαχτεί ανοιχτά σε κυβέρνηση της Χ.Α  και των ακροδεξιών περιθωριακών κύκλων της Ν.Δ.
«Κυβέρνηση» που βασίζεται στο κοινοβουλευτικό φύλλο συκής-στήριξη-που της παρέχουν οι σφουγγοκωλάριοι της σύγχρονης ανανήψασας αριστεράς του Κουβέλη (τυφλά να έχουν οι Α.Μ. της Μακρονήσου) και η πλειάδα των ενόχων της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Η υπεράσπιση της  ΕΡΤ και του δημοσίου χαρακτήρα  της είναι το ίδιο με την υπεράσπιση των πιο βασικών αγαθών κάθε κοινωνικού ανθρώπου. Νερό-τροφή-στέγη-πολιτισμός-ενημέρωση-δημοκρατία.

Χούντα είναι και δεν θα φύγει αν δεν … ξεσηκωθούμε!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Πραγματικά δεν εκπλήσσομαι …. για τα τελευταία γεγονότα και τις αποφάσεις της κοινοβουλευτικής δικτατορίας που εδώ και τρία χρόνια μας καταδυναστεύει και μας οδηγεί μετά την εξαθλίωση στον σίγουρο αφανισμό μας σαν έθνος.
Αυτός ο ανεκδιήγητος Μεσσήνιος “κωλοτουμπας” έχει το θράσος και λέει πως έχει την λαϊκή εντολή για να κάνει ότι κάνει δηλ. να ξεπουλάει την γη και τα όνειρα μας.
Βέβαια ο σύγχρονος “Πινόκιο” δεν λέει πως πήρε αυτή την εντολή με ψέματα και δόλιες υποσχέσεις όπως είχε κάνει νωρίτερα και το άλλο “φρούτο” και παλαιός συμμαθητής του στις Αμερικάνικες σχολές των μελλοντικών ηγετών ο περίφημος …. Γ.Α.Π.

Φασίστες της ΧΑ: Απροκάλυπτα στο πλευρό της Κυβέρνησης για ΕΡΤ

Για άλλη μια φορά η Χρυσή Αυγή δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, τον πραγματικό της ρόλο. Είναι ένα φασιστικό ναζιστικό μόρφωμα, γέννημα του καπιταλισμού που υπερασπίζεται αυτόν και τις κυβερνήσεις του με νύχια και με δόντια.
Μετά τις «αντισυστημικές» της τοποθετήσεις υπέρ των Ελλήνων εφοπλιστών, υπέρ του ξεπουλήματος των βραχονησίδων, υπέρ της δουλειάς με 14 και 18 ευρώ μεροκάματο, έρχεται άλλη μία, υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΪΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΪΜΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Αναμφίβολα έχει προκαλέσει σοκ και δέος ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ για να την ξανανοίξει με λιγότερο προσωπικό και ανύπαρκτη κομματική παρέμβαση, όπως λέει...
 Περίπου 2.700 εργαζόμενοι μπήκαν σε μια νύχτα στις μακριές λίστας της ανεργίας, που έχουν γίνει θηλιά γύρω από το λαιμό 1.500.000 Ελλήνων. 
Όπως φαίνεται αυτοί οι εργαζόμενοι πλήρωσαν ΌΛΑ τα σπασμένα για το ατελείωτο φαγοπότι που υπήρχε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση τα τελευταία 20 χρόνια με ευθύνη κυρίως των εκάστοτε κυβερνήσεων, που αντιμετώπιζαν την ΕΡΤ σαν χώρο εκπλήρωσης ρουσφετιών και ταξιμάτων.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Αυτή τη φορά θα υπάρξουν όροι και προϋποθέσεις ;

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ να διαφυλάξουν αποφασιστικά οι ίδιοι τον αγώνα τους. Καλούμε την υπόλοιπη αριστερά να σταθεί αυτή τη φορά στο ύψος των περιστάσεων. Για να μην ξεπουληθεί κι αυτός ο αγώνας, για να μην ξανακούσουμε ότι "δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις" για να συνεχιστεί και να νικήσει.
Όρος και προϋπόθεση για να νικήσουν οι εργαζόμενοι στη δημόσια τηλεόραση είναι η οργάνωση του αγώνα να περάσει στις συνελεύσεις και στις απεργιακές επιτροπές, μακριά και έξω από τη γραφειοκρατική λογική και πρακτική των συνδικαλιστών θαμώνων της διοίκησης και των υπουργικών γραφείων. Καμία εμπιστοσύνη στους συνδικαλιστές του συμβιβασμού και της υποταγής.

Πολύγυρος: Συναυλία του ωδείου "ΗΔΥΜΕΛΟΝ"


Καθολική καταστροφή της καρπόδεσης της ελιάς λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 στις Καλύβες  και στα γραφεία του Γεωργικού Συνεταιρισμού συγκεντρώθηκαν οι εκπρόσωποι των παραπάνω  συνεταιρισμών  με μοναδικό θέμα:
Καθολική καταστροφή της  καρπόδεσης της ελιάς λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.
Παρακαλούμε όπως όλοι οι αρμόδιοι φορείς  άμεσα να επιδείξουν ενδιαφέρον για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί του Ν.Χαλκιδικής .
Η ολική σχεδόν καταστροφή του ελαιοκάρπου θα μας οδηγήσει με μηδενικό εισόδημα σε πρόβλημα βιοποριστικό. Δεν μπορούμε να ξανακαλλιεργήσουμε, δεν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας . Είναι επιτακτική η ανάγκη στήριξής μας.

ΕΔΩ ΕΡΤ...


Εκδήλωση για την Πράσινη Διάκριση στο ξενοδοχείο Sonia Village Family Resort

Λίγες μέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ,την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 το ξενοδοχειακό συγκρότημα "Sonia Village Family Resort " που εκπροσώπησε την Ελλάδα και τιμήθηκε με το 1ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο Relacs 2013 για την Πράσινη Ενέργεια στον Τουρισμό, πραγματοποίησε εκδήλωση για τον εορτασμό της σημαντικής αυτής διάκρισης.
Σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα , στο χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου ,οι ιδιοκτήτες της ξενοδοχειακής επιχείρησης Κων/νος Κουγιώνης & Υιοί Α.Ε μοιράστηκαν με φίλους, συνεργάτες και επίσημους προσκεκλημένους τη χαρά της Πράσινης Διάκρισης.

Η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για την ακύρωση της πράξης Ν.Π. που αφορά το κλείσιμο της ΕΡΤ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ
 Στο σχέδιο νόμου: «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Τροποποίηση του άρθρου 1 της από 30.10.2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία κηρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 4118/2013 Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών του κοινωφελούς, μη κερδοσκοπικού ιδρύματος με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ Α΄32)»
 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
 Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την τακτική  της να « νομοθετεί» τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα  με την απαράδεκτη διαδικασία των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, εξέδωσε στις 11-6-2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής καταδικάζουν την πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των εργαζόμενων για τη σωτηρία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Η ίδια κυβέρνηση που ξεπούλησε τον τόπο μας σε ξένα και ντόπια συμφέροντα και τον ξεκοιλιάζει, φιμώνει τώρα την ενημέρωση των πολιτών κλέβοντας τους τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Έπρεπε να ξεμπερδεύει με το εμπόδιο της ελεύθερης  ραδιοφωνίας για να παίζουν ανενόχλητοι το παιχνίδι της παραπληροφόρησης και του άπληστου κέρδους οι ασύδοτοι καναλάρχες των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών δικτύων, όντας ταυτόχρονα μεγαλοεργολάβοι, εφοπλιστές, και αφεντικά κακοπληρωμένων και υποταγμένων εργαζόμενων.

Επικοινωνία Κουτσούμπα - Παπούλια για την ΕΡΤ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στον οποίο εξέφρασε την αντίθεση του στην προκλητική απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την ανησυχία του και για άλλους δημόσιους οργανισμούς και πρώην ΔΕΚΟ, όπως τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, που βρίσκονται επίσης αντιμέτωποι με το ίδιο ενδεχόμενο, και του ζήτησε να ασκήσει στην κυβέρνηση τη μέγιστη δυνατή πίεση προκειμένου να παρθεί πίσω αυτή η απαράδεκτη απόφαση, να μην ισχύσει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Γ. Παναγιωτακόπουλος: Η αποδοχή από το ΠΑΣΟΚ των τετελεσμένων της κυβέρνησης Σαμαρά, την οποία δυστυχώς εξακολουθεί να την στηρίζει, πρέπει να σταματήσει σήμερα.

Η αποδοχή από το ΠΑΣΟΚ  των τετελεσμένων της κυβέρνησης Σαμαρά, την οποία δυστυχώς εξακολουθεί να την στηρίζει, πρέπει να σταματήσει σήμερα.
Το ΠΑΣΟΚ δεν  μπορεί να είναι συμμέτοχο σε αποφάσεις που δυναμιτίζουν την ίδια την δημοκρατική προοπτική της χώρας ούτε να σφυρίζει αδιάφορα, όταν με αντισυνταγματικά πραξικοπήματα καταργείται η ίδια η Βουλή.
Οι δημοκρατικοί πολίτες  της χώρας δεν μπορούν να εμπιστεύονται  μια κυβέρνηση που αυθαιρετεί, που εκβιάζει, που συμπεριφέρεται σαν σύγχρονος φεουδάρχης, που  διαλύει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Θανάτῳ, θάνατον πατήσας»

Την ώρα, πριν λίγο, που έπεσε το σήμα της κρατικής τηλεόρασης σε ολόκληρη την Ελλάδα το κανάλι της Βουλής παρουσίαζε την ελεγεία «Θανάτῳ, θάνατον πατήσας».
...Σύμπτωση!