Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Το άκρον άωτον της πολιτικής γελοιότητας...

Το άκρον άωτον της πολιτικής γελοιότητας, μετά τα σημερινά με την ΕΡΤ, θα είναι η συνέχιση της στήριξης κυβέρνησης Σαμαρά από τα, ούτως ή άλλως, πολιτικά ανδρείκελα Βενιζέλο και Κουβέλη!

Τα ιδιωτικά πουστ#κάναλα

Χαμός γίνεται με το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης και τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια έχουν της ... το χαβά!
-Εμ, βέβαια αφού χρωστάνε εκατομμύρια και κανείς δεν τους ενοχλεί, είναι παράνομα και κανείς δεν τους ενοχλεί, τι ζόρι τραβάνε για την κρατική τηλεόραση!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ !...

Καμμένος: Κλείνουν την ΕΡΤ με φασιστικό τρόπο

ΕΡΤ-ΟΓΑΝ


ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Οι τροϊκανοί δολοφόνοι δεν θα περάσουν !

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τα κυβερνητικά σχέδια κλεισίματος ή συρρίκνωσης της ΕΡΤ, που προωθεί με τον πιο κυνικό τρόπο η τρικομματική «χούντα». Η ΕΡΤ γίνεται θυσία στο βωμό των μνημονίων και των τροϊκανών τοκογλύφων, καθώς η κυβέρνηση ψάχνει εναγωνίως να βρει μαζεμένους μερικές εκατοντάδες εργαζόμενους για να τους πετάξει στο δρόμο. Ταυτόχρονα, η διάλυση κι απαξίωση της ΕΡΤ αποτελεί ένα μεγάλο δώρο στους καναλάρχες της ιδιωτικής ασυδοσίας. Ο ακρωτηριασμός της ΕΡΤ θα οδηγήσει σε εκατοντάδες απολύσεις, σε κτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων και σε ακόμα πιο έντονο περιορισμό του δικαιώματος του λαού στην πληροφόρηση.

Μπήκαν στην πόλη οι φασίστες!

-Τι δουλειά έχουν οι φασίστες με τους κοινωνικούς αγώνες;
-Βεβήλωση του αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής.
-Ελαφρά τη καρδία δεν μπορεί να γίνονται, σιωπηλά χωρίς αντίδραση, αποδεκτές τέτοιου είδους προσπάθειες ναζιστών να καρπωθούν ενός αγώνα ζωής της κοινωνίας της Ιερισσού και των υπόλοιπων κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής!
-Μας κάνει εντύπωση το ότι το Συντονιστικό Φορέων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού δεν πήρε ακόμα θέση για το θέμα.

Δ. Κουτσούμπας για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Κάποτε είχαν τα βασιλικά διατάγματα. Σήμερα έχουν τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Αυτή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που φιμώνει τη δημόσια τηλεόραση είναι η 19η στη σειρά στον ένα χρόνο της διακυβέρνησης του κ. Σαμαρά. 
Πρόκειται για πραξικόπημα. Πρόκειται για πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως όχι μόνο ενάντια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά ενάντια στον ελληνικό λαό στο σύνολό του που πληρώνει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και δικαιούται να έχει αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση. 

Και λένε ψέματα στον ελληνικό λαό ότι δήθεν κόπτονται για τη σπατάλη. 

Δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Πάνου Σκουρλέτη για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Πριν από λίγο παρακολουθήσαμε μια ακραίου αυταρχισμού δήλωση εκ μέρους του κ. Κεδίκογλου, ο οποίος υιοθετώντας τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», μας ανακοίνωσε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης. Μίλησε για αδιαφάνεια και σπατάλες. Προφανώς πρόκειται για μία δημόσια αυτοκριτική του πολιτικού προϊστάμενου της δημόσιας τηλεόρασης, του ίδιου και των προκατόχων του, διότι αυτοί ευθύνονται για όλα αυτά τα οποία ο ίδιος χρέωσε στους εργαζόμενους.
Πρόκειται για μία πράξη ενάντια στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία, ενάντια στην πολυφωνία και τη δημοκρατία. Θέλουν να κόψουν και να ράψουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στα μέτρα τους. Την θέλουν απόλυτα ελεγχόμενη ώστε να είναι ακίνδυνη. Αυτά είναι τα όρια της δικιάς τους αντίληψης της δημοκρατίας.

Πρόεδρος ΟΕΝΓΕ: Ο τόπος πρέπει ν΄ απαλλαγεί άμεσα από την τρικομματική εταιρεία εργολαβιών, λουκέτων και δημοπρασιών

ΔΗΛΩΣΗ Για το κλείσιμο της ΕΡΤ
Τέλος δεν έχει η αθλιότητα της τρικομματικής συγκυβέρνησης, η οποία ανέλαβε ως εργολαβία την εκποίηση της περιουσίας του ελληνικού λαού.
Μετά την δημόσια υγεία, την παιδεία, το νερό και τον ορυκτό πλούτο πήραν σήμερα σειρά η δημόσια ενημέρωση και πληροφόρηση. Με μιαν επαίσχυντη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου λοιδορούνται και διασύρονται συλλήβδην δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και αναγγέλλεται το άμεσο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Το τελευταίο 24ωρο του φασισμού

Ας υποθέσουμε ότι κάποιο άγνωστο προς το παρόν, μείζονος εθνικής (λέμε τώρα) σημασίας γεγονός προασπίζει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος με την συνέργεια του συνονόματου Αντώνη Μανιτάκη αποφασίζει ένα 24ωρο μετά την νέα άφιξη της τρόικας να κλείσει εντός 24 ωρών την δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Ας το υποθέσουμε, λέμε, επειδή αυτή η απόφαση συμπίπτει με την κήρυξη του διαγωνισμού πώλησης ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ ως άγονου, πράγμα που δραματικά επιβεβαιώθηκε από την εσπευσμένη ανεύρεση του ευρωπαϊκού δεκανικίου που λέγεται Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα για να πει στα έκπληκτα αυτιά μας ότι μπορεί και να φταίει η Κομισιόν, η Ευρωκυβέρνηση δηλαδή, για την “αποτυχία” του διαγωνισμού.

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ πουλάνε τη δημόσια τηλεόραση!

Τι είπε το ...τομάρι !!!

"Ο νέος Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης θα ξεκινήσει να λειτουργεί το συντομότερο. Μέχρι τότε οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το χαράτσι που πληρώνουν ως σήμερα." !!! (Κεδίκογλου)
-Βρε τομάρι, μάς έχετε ξεθεώσει στα χαράτσια, αυτό της ΕΡΤ νομίζεις πως μας πείραξε; τα 5 ευρώ το μήνα;

ΚΚΕ για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

H επιλογή ιδιωτικοποίησης ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, καθώς και η εξέλιξη του σχετικού διαγωνισμού, τόσο με τη ρωσική GAZPROM στη ΔΕΠΑ όσο και την αζερική SOCAR με τη στήριξη των ΗΠΑ - EE, αποδεικνύουν ότι η πολιτική παράδοσης του ενεργειακού πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους η οποία θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό του κέρδους, πάει χέρι χέρι με την όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ των διαφόρων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Κάλεσμα εργαζομένων στην ΕΡΤ

Κεδίκογλου: Αποφασίζομεν και διατάσσομεν... το κλείσιμο της ΕΡΤ

Ζωντανά έξω από την ΕΡΤ


Χορευτικό αντάμωμα της Εταιρείας Πολιτισμού και Παράδοσης Μ. Παναγίας.

==Χορευτικό αντάμωμα Εταιρείας Πολιτισμού και Παράδοσης Μεγάλης Παναγίας.
==Η Μεγάλη Παναγία υποδέχεται και φιλοξενεί 800 παραδοσιακούς χορευτές καθώς και 65 συλλόγους από Θεσσαλία, Θράκη καιΜακεδονία.
==Σάββατο 15 Ιουνίου 2013, ώρα 10:00 π.μ., στην Μ. Παναγία.
Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013, ώρα 10:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί το Χορευτικό αντάμωμα της Εταιρείας Πολιτισμού και Παράδοσης Μεγάλης Παναγίας.
Η Μεγάλη Παναγία υποδέχεται και φιλοξενεί 800 παραδοσιακούς χορευτές, 65 συλλόγους από Θεσσαλία, Θράκη και Μακεδονία, σε μία μοναδική συνάντηση ήχων και χρωμάτων, μουσικής και χορού, πολιτισμού και εθίμων.
Την εκδήλωση διοργανώνει η Εταιρεία Πολιτισμού και Παράδοσης Μεγάλης Παναγίας, με την υποστήριξη του Δήμου Αριστοτέλη και του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αριστοτέλη.

ΚΚΕ: "Νομοθετικό τερατούργημα κλείνει την ΕΡΤ"

Με την καταδικαστέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση δρομολογεί την κατάργηση και τη συγχώνευση δημόσιων φορέων και οργανισμών με σοβαρές συνέπειες για το λαό. Οι κίνδυνοι να κλείσει άμεσα η ΕΡΤ με βάση το νομοθετικό τερατούργημα πρέπει να βρουν τη συνολική αντίθεση των εργαζομένων και όλου του λαού. Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους καλεί να ορθώσουν ανάστημα και να συντονίσουν την πάλη τους με όλους τους εργαζόμενους.

Τέλος για την ΕΡΤ! Έρχεται η ΥΕΝΕΔ;


"Πόλεμος" μεταξύ της νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χαλκιδικής και πολιτευτή της Χαλκιδικής

"Πόλεμο" έχει κηρύξει η νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χαλκιδικής σε πολιτευτή του κόμματος στη Χαλκιδική και μέλους του Εθνικού Συμβουλίου.
Προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή και με τον συγκεκριμένο πολιτευτή και θα σας ενημερώσουμε για το θέμα.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ ενάντια στη συρρίκνωση και το λουκέτο

Η απόφαση του Σαμαρά να προχωρήσει σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία ανοίγει το δρόμο για λουκέτα και μαζικές απολύσεις σε οργανισμούς είναι άλλο ένα βήμα στο αυταρχικό κατήφορο επιβολής των μνημονιακών μέτρων με καταστροφικές συνέπειες στις ζωές, τις δουλειές και τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη εκατομμύρια άνθρωποι.
Στηρίζουμε το αγώνα των εργαζόμενων στην ΕΡΤ για να μην κλείσει και να μην συρρικνωθεί ένας οργανισμός που απαλλαγμένος από το μακρύ χέρι της κυβέρνησης που την μετατρέπει σε εργαλείο προπαγάνδας και στήριξης των μέτρων του Μνημονίου μπορεί να προσφέρει ενημέρωση, πολιτισμό, ψυχαγωγία και μόρφωση .

Το κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε η κυβέρνηση


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΑΣΟΚ στην Χαλκιδική

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
ΨΗΦΙΣΑΝ 608
ΕΛΑΒΑΝ.
1.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 310
2.ΠΡΑΤΣΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 170
3.ΤΣΙΝΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ 145
4.ΠΙΝΑΚΙΔΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ 120

Ανάδειξη αντιπροσώπων από την Χαλκιδική για το 9ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της ΝΔ

Στα πλαίσια της οργάνωσης του 9ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου του Κόμματος που θα διεξαχθεί στην Αθήνα κατά το χρονικό διάστημα 28-30 Ιουνίου 2013 σας καλούμε να συμμετάσχετε στην ανάδειξη των αντιπροσώπων του Ν. Χαλκιδικής, η εκλογή των οποίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 μεταξύ της 10.00πμ και της 19.00μμ στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.
Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία εκλογής των αντιπροσώπων έχουν όλα τα μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ «ΧΑ» ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Αίμα, τιμή, ..."γαλατική" στοργή!!!
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Το πόσο βαθιά ριζωμένος είναι ο κοινωνικός ρατσισμός απέναντι στους μεταλλωρύχους της Ιερισσού, ήρθε να επισφραγίσει η χαλαρή και δίχως παρατράγουδα επίσκεψη κλιμακίου της ΧΑ στο κατά τ’ άλλα «γαλατικό χωριό»...
Όταν είναι να περάσουν από τα μπλόκα της Ιερισσού οι κάτοικοι που εργάζονται στα μεταλλεία, περνούν το μαρτύριο της σταγόνας. Προπηλακίζονται, δέχονται ύβρεις, υφίστανται φθορές στα οχήματα τους. Αν περάσουν τα μπλόκα δεν ξέρουν αν θα τα ξαναπεράσουν... στο γυρισμό για τα σπίτια τους.

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Προέδρου ΔΚ Σημάντρων

Ο Δήμαρχος, Το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Νέας Προποντίδαςεκφράζουν τη θλίψη τους για τον αδόκητο χαμό του Προέδρου της Δ. Κ. Σημάντρων Μιχαήλ Κοκκινίδη.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Πληροφορίες για «λουκέτο» στην ΕΡΤ και νέα εταιρεία τον Σεπτέμβριο

Από ώρα σε ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναμένεται να ανακοινώσει την παύση λειτουργίας της ΕΡΤ, με σκοπό να απολυθεί όλο το προσωπικό και να δημιουργηθεί μία νέα εταιρεία η οποία θα επαναλειτουργήσει τη δημόσια τηλεόραση από τον Σεπτέμβριο, με σαφώς μικρότερο σχήμα. Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να έχει ενημερώσει τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι δηλώνουν ότι διαφωνούν κατηγορηματικά. 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στις 7 μ.μ.

2ο παιδικό Τουρνουά ποδοσφαίρου Δήμου Αριστοτέλη

==2o παιδικό Τουρνουά ποδοσφαίρου Δήμου Αριστοτέλη.
==14-15 Ιουνίου 2013, δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου Στρατονίκης.
Την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 θα διεξαχθεί το 2ο παιδικό Τουρνουά ποδοσφαίρου του Δήμου Αριστοτέλη, στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου Στρατονίκης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλούσια αγωνιστική δράση, που θα ξεκινά από τις 11:00 το πρωί.
Το δεύτερο παιδικό Τουρνουά ποδοσφαίρου Δήμου Αριστοτέλη συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αριστοτέλη και το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.
Στο τουρνουά πρόκειται να συμμετέχουν αρκετές παιδικές ομάδες του Δήμου, οι οποίες ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή.

«Σπάσιμο» των 325 δήμων του «Καλλικράτη» προαναγγέλλει ο Τσίπρας

Την κατάργηση του «Καλλικράτη» με ταυτόχρονη «χωροταξική αποκλιμάκωση των ΟΤΑ, έτσι ώστε να καλυφθεί το τεράστιο σημερινό έλλειμμα πρωτογενούς δημοκρατίας που υπάρχει στη χώρα μας», προανήγγειλε μιλώντας στο Ναύπλιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.  Μάλιστα όπως είπε, «στην Ελλάδα ο μέσος πρωτοβάθμιος Καλλικρατικός ΟΤΑ έχει 34.780 κατοίκους και έκταση 406 τετρ. χλμ, τη στιγμή που οι αντίστοιχοι μέσοι όροι στην ΕΕ 27 είναι 5.630 κάτοικοι και 50 τετρ. χλμ περίπου».

Νεόκοπος μεταρρυθμισμός και κυβερνητικές αυταπάτες

Η επιχείρηση καπιταλιστικής ανασυγκρότησης στο φάσμα των στόχων της εντείνει την επίθεση της και στην αντικαπιταλιστική - επαναστατική Αριστερά με άμεσες και έμμεσες μορφές. Δεν αιθεροβατούμε. 'Όχι κυρίως λόγω του υπαρκτού μεγέθους και της επιρροής της, που σημειώνει όμως αξιοσημείωτη αυξητική τάση, αλλά περισσότερο λόγω της δυνατότητας, υπαρκτής σε συνθήκες κρίσης, όπου αποδειγμένα το μικρό και το μεγάλο αλλάζουν θέση, επικίνδυνης εκτίναξης της επιρροής της.

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους αγωνιστές της Τουρκίας

Εμείς οι κάτοικοι της Β.Α. Χαλκιδικής στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους τούρκους αγωνιστές.
Ο αγώνας για τα “δυο δέντρα” στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης κι ο αγώνας για άλλα “δυο δέντρα” στον Κακαβό είναι κοινός.
Είναι αγώνας για το δικαίωμα στο δημόσιο χώρο, που πρέπει να ανήκει στους πολίτες και όχι στους μεγαλοεργολάβους.
Είναι αγώνας για το δικαίωμα συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων που αφορούν την ποιότητα ζωής τους.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΚΕΤΒΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ"

Εμείς, οι εικαστικοί του ΣΚΕΤΒΕ (Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος) , εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους κατοίκους της Χαλκιδικής. Ο αγώνας τους ενάντια στα σχέδια της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ μας βρίσκει απολύτως αλληλέγγυους, ενώ ταυτόχρονα δηλώνουμε τον προβληματισμό και την αντίθεσή μας στα μέτρα καταστολής που εφαρμόζονται με τόση σπουδή.
Τα προβλήματα που δημιουργούνται στο περιβάλλον είναι δεδομένα και πολύ σοβαρά. Τα προβλήματα στην τοπική κοινωνία επίσης δυσβάσταχτα. Τέλος, είναι αδιανόητη η εμμονή των Αρχών να στηρίζουν με κάθε μέσο μια «επένδυση» που δεν αποφέρει κέρδη στο Ελληνικό Δημόσιο.

ΚΑΣΣΑΝΔΡΩΜΕΝΑ 2013