Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Κινητικότητα στις Σκουριές δημιουργεί η Πολεοδομία του Δήμου Αριστοτέλη

Το τμήμα Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη με έγγραφό του προς το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας ζητάει τη διακοπή των οικοδομικών εργασιών στις Σκουριές ενώ με δεύτερο έγγραφό της ζητάει από το υπουργείο Περιβάλλοντος την "Διερεύνηση θεμάτων που αφορούν σε εργασίες της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός στις επικείμενες Μεταλλευτικές εγκαταστάσεις στη θέση Σκουριές"
Δείτε τα σχετικά έγγραφα:

Άγιος Νικόλαος Χαλκιδικής: 10/6/2013 ώρα 22:00


Οι νομαρχιακές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Ακόμα δεν μάθαμε για τα αποτελέσματα των νομαρχιακών εκλογών του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική!
-Μάλλον θα γίνεται η διαλογή και η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων ακόμα!

Ποιες περιοχές μπαίνουν από αύριο σε νέο κλοιό καταιγίδων

Οι καλύτεροι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι για το 2013. - 2oς ο Χαλκιδικιώτης Αντώνης Παπαδημητρίου!

Κοντεύουμε στα μισά του 2013, και μπορούμε να παρουσιάσουμε τη λίστα με τις καλύτερες επιδόσεις από Έλληνες και Ελληνίδες φέτος στον Μαραθώνιο, όπως έχει διαμορφωθεί ως τώρα.
ΑΝΔΡΕΣ (όλες οι επιδόσεις κάτω από 3 ώρες)
Αθλητής – Επίδοση – Τόπος – Ημερομηνία

Ο τουρισμός και οι υποδομές στη Χαλκιδική

Η ανάπτυξη του τουρισμού και η διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες δεν είναι μόνο απόρροια της προσπάθειας των επιχειρηματιών του κλάδου. Απαιτεί και τη διασφάλιση ενός μίνιμουμ επιπέδου υποδομών, οι οποίες θα λειτουργούν με επάρκεια και θα μπορούν να προσφέρουν στους τουρίστες υποστήριξη και βοήθεια ό,τι και αν χρειαστούν.
Η Χαλκιδική παρόλο που συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες, ξένους και Έλληνες, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποδομών, τα οποία δεν μπορείς να τα έχεις, όταν θέλεις να είσαι προορισμός υψηλού επιπέδου. Η κατάσταση του οδικού δικτύου, ιδιαίτερα στο δεύτερο και στο τρίτο «πόδι» της Χαλκιδικής είναι από μέτρια έως κακή. Δεν μιλώ για την ανάγκη κατασκευής νέων δρόμων, αλλά για την συντήρηση των υφιστάμενων, προκειμένου να είναι σε θέση να εξυπηρετούν τα χιλιάδες Ι.Χ.

Σωστός ο Μητσάρας !


Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου για τις δηλώσεις Σαμαρά

Στις χθεσινές (09.06.2013) δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε και να διαβεβαίωσε με έμφαση ότι η “επένδυση” της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική θα προχωρήσει. 
Υπενθυμίζουμε στο κ. Πρωθυπουργό, που με κάθε ευκαιρία αναφέρεται στην “τήρηση της νομιμότητας”, ότι για την υπόθεση των μεταλλείων Κασσάνδρας και το εξορυκτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στη Χαλκιδική, εκκρεμεί η απόφαση επί προσφυγής κατοίκων στο ΣτΕ. 
Δεν γνωρίζει ο κ. Σαμαράς ότι υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα ή προκαταβάλλει εκούσια την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας; Στην πρώτη περίπτωση ίσως θα πρέπει να ενημέρωνεται καλύτερα και από εγκυρότερες πηγές. Στη δεύτερη και σοβαρότερη περίπτωση, καταγγέλουμε τον Πρωθυπουργό για ευθεία και απροκάλυπτη παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.

Ο κόσμος καίγεται και ...


69 χρόνια από τη σφαγή στο Δίστομο


Συνάντηση Ζωγράφου - Μιχελάκη

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκε  και ο βουλευτής Επικρατείας  της ΝΔ, Ιωάννης Μιχελάκης, που  από το πρωί του Σαββάτου πραγματοποίησε στον Πολύγυρο σειρά συναντήσεων  με εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών  τάξεων, στο πλαίσιο του προσυνεδρίου της ΝΔ, στη Θεσσαλονίκη. Στη συνάντησή του με Δήμαρχο Πολυγύρου συζήτησαν τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Χαλκιδικής, δίνοντας έμφαση στην χρηματοδότηση των δήμων από την κεντρική διοίκηση, στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων, στην ένταση, που επικρατεί στην στη Β.Α. Χαλκιδική, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Στον Πολύγυρο βρίσκεται από  το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 η Κινητή Περιοδική  Έκθεση του Υπουργείου Μακεδονίας και  Θράκης «Κειμήλια Απελευθέρωσης  Μακεδονίας. Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913», την οποία εγκαινίασε ο ίδιος ο Υπουργός,  κ. Θεόδωρος Καράογλου, παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας και του Στρατού, της Αυτοδιοίκησης, δημοτών και κατοίκων του Δήμου Πολυγύρου.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Η Κινητή Περιοδική Έκθεση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης «Κειμήλια  Απελευθέρωσης Μακεδονίας. Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913» θα παραμείνει στον Πολύγυρο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού  Συμβουλίου, στο Δημαρχείο, μέχρι  και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 και θα λειτουργεί με το εξής ωράριο: 08.30 – 14.00 και 19.00 – 21.00.
Το πρωί στην έκθεση ξεναγήθηκαν  μαθητές του 1ου και του 3ου Δημοτικού  Σχολείου Πολυγύρου, που εντυπωσιάστηκαν  από τα εκθέματα, και έλαβαν έντυπο υλικό για τουςΒαλκανικούς Πολέμους. Σειρά έχουν αύριο Τρίτη οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου.
Επικοινωνία για την πραγματοποίηση ομαδικών επισκέψεων στα τηλέφωνα 23713 50781 και 23710 21420 και στο mail: pr@poligiros.gr .

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, ένα από τα πιο σημαντικά Συνέδρια στην Ιστορία του Κόμματος, συζήτησε και πήρε σημαντικές αποφάσεις για το σήμερα και για το αύριο των εργαζομένων, της πλειοψηφίας του λαού και της νεολαίας.
Η ΚΕ του ΚΚΕ, με αυτές τις αποφάσεις, με αισιοδοξία απευθύνει κάλεσμα συζήτησης, συμμετοχής και συσπείρωσης:
Σε όλους τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους άνεργους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους.

''ΑΝΑΠΤΥΞΗ''...


Δήμος Αριστοτέλη: Δημοπρασία του έργου ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων Παλαιοχωρίου.

==Δημοπρατήθηκε το έργο: «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Τοπικής Κοινότητας Παλαιοχωρίου», προϋπολογισμού774.016,02€, σύμφωνα με την συνταχθείσα μελέτη ολοκληρωμένης αστικής ανάπλασης Τ.Κ. Παλαιοχωρίου.
==Σημαντικές αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις αναπλάσεων πρόκειται να υλοποιηθούν στον οικισμό του Παλαιοχωρίου.
Δημοπρατήθηκε το έργο: «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Τοπικής Κοινότητας Παλαιοχωρίου», προϋπολογισμού 774.016,02€, σύμφωνα με την συνταχθείσα μελέτη ολοκληρωμένης αστικής ανάπλασης Τ.Κ. Παλαιοχωρίου.

Ποδηλατικός Γύρος Σιθωνίας “LACARA 2013”

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προετοιμασίας για τον Ποδηλατικό Γύρο Σιθωνίας “LACARA 2013” που θα διεξαχθεί την Κυριακή 16.06.2013 στις 10 π.μ. με εκκίνηση και τερματισμό το CAMPING «LACARA» στην ακτή Κουτλουμουσίου.
O αγώνας διοργανώνεται από τον ποδηλατικό Όμιλο “ΒΕΛΟΣ-ΒΟΤΤΕCCHIA” σε συνεργασία με τον Δήμο Σιθωνίας και το Camping “LACARA” και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.
Οι αθλητές κατηγορίας Ανδρών Elite- Νέων και Εφήβων προερχόμενοι από όλη την Ελληνική Επικράτεια, θα κληθούν να αποδείξουν την αξία τους σε μια πανέμορφη διαδρομή συνολικής απόστασης 106 klm, με μορφολογική ποικιλία εδάφους και εξαιρετικού κάλλους τοπία, κάτι που εξάλλου χαρακτηρίζει ολόκληρη τη Χαλκιδική αλλά και το δεύτερο πόδι ειδικότερα. Στον ίδιο ακριβώς  στίβο θα συναγωνισθούν και οι γυμνασμένοι λάτρεις του αθλήματος που θα θελήσουν  να συμμετάσχουν στις κατηγορίες Open από 18 έως 50+ , καθώς και οι ποδηλάτισσες που θα εκπροσωπήσουν το κατ’ όνομα «ασθενές» φύλο.

Παρουσίαση Πιστοποίησης ¨Ελληνικού Πρωϊνού¨ για το Porto Carras Grand Resort.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Carras Grand Resort, με γνώμονα  την ανάδειξη του γαστροτουρισμού, υλοποίησε το πρόγραμμα «Ελληνικό  Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε), λαμβάνοντας με επιτυχία την πιστοποίηση του σημαντικού αυτού θεσμού. Σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδoχείων Χαλκιδικής, την Παρασκευή 7 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Porto Carras Meliton πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση παρουσίασης του «Ελληνικού Πρωινού».
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» το πρωινό που  προσφέρεται στο Porto Carras Meliton, εμπλουτίστηκε  πλέον με αγνά και μοναδικά προϊόντα της Ελληνικής Γης, καθώς και  παραδοσιακά εδέσματα της Σιθωνίας και ολόκληρης της Χαλκιδικής.

Το Συμβούλιο Τριτέκνων Πολυγύρου σε ...δράση

Στο περιθώριο των εγκαινίων της έκθεσης κειμηλίων των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της Μακεδονίας, που έγιναν το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 στο Δημαρχείο Πολυγύρου, το Συμβούλιο του Συλλόγου Τριτέκνων του Δήμου Πολυγύρου, πραγματοποίησε σειρά ιδιαιτέρων επαφών με το Δήμαρχο Πολυγύρου κ. Αστέριο Ζωγράφο, τον Υπουργό Μακεδονίας - Θράκης κ.Θεόδωρο Καράογλου και με το Βουλευτή Επικρατείας κ. Ιωάννη Μιχελάκη.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνοι γενικά, πρωτίστως σε θεσμικό πλαίσιο, επιδόθηκαν τα ανάλογα υπομνήματα και αναπτύχθηκαν οι δράσεις του συλλόγου.
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Το μήνυμα των Παπαστεριανού, Ψυχογιού: «Λευτεριά στη Χαλκιδική»

Τρεις επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, οι Γιώργος Μπαντής, Μανώλης Παπαστεριανός, Νίκος Ψυχογιός, μίλησαν για τον κοινό τόπο καταγωγής τους, τις Σκουριές, και για τον αγώνα των κατοίκων κατά της εξόρυξης χρυσού! Οι δυο από αυτούς παίζουν στον Άρη!
Ο λόγος για τους Μανώλη Παπαστεριανό και Νίκο Ψυχογιό, αλλά και τον τερματοφύλακα του Αστέρα Παναγιώτη Μπαντή
Είναι από την Ιερισσό της Χαλκιδικής, εκεί όπου κορυφώνεται η διαμαρτυρία των κατοίκων κατά των μεταλλείων εξόρυξης χρυσού που θέλει να ξεκινήσει στην περιοχή η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός». Η φωνή τους ενώνεται με τους συντοπίτες τους, αδελφικοί τους φίλοι κρατούνταν στα κρατητήρια, γείτονες και συγγενείς τους ένιωσαν την αστυνομική βία…
Αναλυτικά τα όσα είπαν στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»:

Ηχηρό πρωτοσέλιδο...

...που αφορά τη Χαλκιδική.
Δεν είδαμε την έντυπη έκδοση, αλλά στην ηλεκτρονική ...πολλή θεωρία χωρίς στοιχεία!