Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Με Αrmani στην Ιερισσό...


Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής

Την Κυριακή 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν εκλογές για τα όργανα την Νομαρχιακής και των Τοπικών Συντονιστικών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική.
Απ' ότι μαθαίνουμε οι υποψήφιοι για τη Νομαρχιακή Επιτροπή του Νομού είναι, κοντά, στους είκοσι (20) !
Αν λάβουμε υπόψη την ...πολύπλευρη κρίση που περνάει το κόμμα, θεωρούμε ότι είναι πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον και μάλλον έχει υπερβεί κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη.
Βέβαια σημαντικό θα είναι ο αριθμός των συμμετοχών, φίλων και μελών, στην εκλογική διαδικασία και από τον αριθμό αυτό θα μπορεί κανείς να κρίνει την πορεία του ΠΑΣΟΚ στο νομό, μ' αυτή την παράμετρο όσο αισιόδοξος και να είναι κανείς ...άστα να πάνε!

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην Χαλκιδική

Εχτές, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στην Ιερισσό η μόνη προγραμματισμένη εκδήλωση ήταν μια βόλτα με ποδήλατα, παρέα με τα παιδιά μας. Μια ποδηλατοδρομία που οργανώνεται από το Σύλλογο Περιβάλλοντος τα τελευταία 12 χρόνια και φέτος ήταν πιο σημαντική από ποτέ. Μια διαδρομή με θέα το βουνό και τη θάλασσα. Χωρίς κανάλια, δημοσιογράφους, ΜΑΤ, δακρυγόνα. Με το σύνθημα “SOS Χαλκιδική” να είναι πλέον βίωμα και να εκφράζεται χωρίς ήχο.
Αυτή την ημέρα διάλεξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας να επισκεφτεί τη Χαλκιδική. Τη Χαλκιδική όπου η Ημέρα Περιβάλλοντος, δεν είναι μια επετειακή υποχρέωση, αλλά καθημερινός αγώνας. Στην ομιλία του στην Ιερισσό αναγνώρισε το δίκαιο αυτού του αγώνα και δήλωσε τη υποστήριξή του στους αγωνιζόμενους κατοίκους και την αλληλεγγύη του στους άδικα προφυλακισμένους συμπολίτες μας.

ΚΚΕ για την άρνηση του Πρωθυπουργού να απαντήσει σε ερωτήσεις του

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση αρνείται να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ, που απευθύνεται στον πρωθυπουργό και αφορά στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Αυτή τη φορά σε ερώτηση που αναφέρεται στο κρίσιμο ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης, της κατάστασης των ασφαλιστικών ταμείων και των περικοπών στις συντάξεις. Έχει γίνει κανόνας ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί να επικαλούνται άλλες υποχρεώσεις και να αποφεύγουν τη συζήτηση των ερωτήσεων του ΚΚΕ.

Νέοι εμπρησμοί και επεισόδια μετά την επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αριστοτέλη

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ
Σε μία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για την περιοχή, με δεκάδες βιαιοπραγίες κατά πολιτών και καταστροφές ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, όπου έχει καταλυθεί κάθε έννοια νομιμότητας και ασφάλειας των πολιτών, ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, επισκέφτηκε το Δήμο μας, όχι για να συμβάλλει στο κατευνασμό των παθών και την ηρεμία των πολιτών, αλλά για να επιβεβαιώσει με τους λόγους και τις πράξεις του, ότι Δίκαιο είναι μόνον ό,τι αποφασίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και μέσο για την εφαρμογή του δεν αποκλείεται να είναι, ακόμη και η χρήση βίας.

Σωματεία εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας για την επίσκεψη Τσίπρα στην Ιερισσό

Στρατώνι  06 Ιουνίου 2013,
 Παιχνίδι στην πλάτη μας φαίνεται πως παίζει πια ο μόνος αριστερός ηγέτης του πλανήτη, που κάνει πως δεν βλέπει την εργατική τάξη, και τα λαϊκά στρώματα της χώρας, που φιλοδοξεί να κυβερνήσει.
 Δεν φτάνει που ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε στην Χαλκιδική ΚΡΥΦΑ, χωρίς να μας εντάξει στο πρόγραμμά του, δεν φτάνει που μας απέφυγε αλλάζοντας δρομολόγια, δεν φτάνει που βγήκαμε στους δρόμους  για να τον δούμε λίγα λεπτά, ακολούθησαν και τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

ΟΕΜΛΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Στρατώνι, 06 Ιουνίου 2013,
 Μέχρι και στον μακρινό Καναδά αναγκάστηκαν να φτάσουν οι «ηγέτες» της αντιμεταλλευτικής εκστρατείας στην απεγνωσμένη πια προσπάθειά τους να βρουν συμμάχους.
Μετά την «κούραση» και την «κάμψη» των «οπαδών» τους εντός συνόρων αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν στο Μόντρεαλ, την Οτάβα, το Τορόντο και το Βανκούβερ για να ξαναπούν σε ειδικά ακροατήρια, σε συγκεκριμένους συνομιλητές και στημένες συγκεντρώσεις που δεν είδε, δεν άκουσε και δε μετέδωσε κανείς, αυτά που ΕΙΠΑΝ και ΞΑΝΑΕΙΠΑΝ και στα ελληνικά ακροατήρια….

ΚΚΕ για την έκθεση του ΔΝΤ

Οι όποιες αντιθέσεις μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την εκτίμηση του «ελληνικού προγράμματος», δεν αφορούν το λαό. Εκφράζουν τη διαπάλη μεταξύ διαφόρων κέντρων και τμημάτων κεφαλαίου για το πώς θα επιμεριστούν οι ζημιές και τα κέρδη από την κρίση και από ένα πιθανό νέο κούρεμα του δημοσίου χρέους το οποίο θα πληρώσει ξανά ο ελληνικός λαός. Άλλωστε τόσο το ΔΝΤ όσο και η ΕΕ με κάθε ευκαιρία τονίζουν ότι τα αντιλαϊκά μέτρα πρέπει να συνεχιστούν.

Συνέντευξη του προέδρου του Συλλόγου "Φίλοι Χαβρία", Γιάννη Γέργου, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΝΟΣ ΘΛΙΒΕΡΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Η πολιτεία του δήμαρχου (λέμε τώρα) Πάχτα στο δήμο Αριστοτέλη αποτελεί ένα παράδειγμα προς αποφυγή όλων των αιρετών αρχόντων της χώρας. 
Φαίνεται να μην του αρκούν τα σκουπίδια, που με την αδιαφορία του και την εγκατάλειψη της περιοχής κατακλύζουν τα χωριά και τις πιο όμορφες τοποθεσίες μας. 
Το μόνο που τον απασχολεί είναι η λειτουργία των μεταλλείων της καταστροφής κι ας γεμίσει η περιοχή τοξικά απόβλητα, κι ας χαθούν τα νερά μας, κι ας καταστραφούν το περιβάλλον και οι ποικίλες οικονομικές δραστηριότητες των κατοίκων που λατρεύουν τον τόπο τους... 
Ο κυρ Πάχτας με την ημιμάθειά του νομίζει πως είναι πάνω από τους ειδικούς επιστήμονες του ΑΠΘ, του Τεχνικού Επιμελητηρίου, των ΤΕΙ και των πολλών ευαισθητοποιημένων και μη εξαρτημένων από οικονομικά συμφέροντα επιστημόνων, που κρούουν τον κώδωνα του

Σκανδαλώδες πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης σε μεταλλευτικές δραστηριότητες

Ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινας Χαραλαμπίδου προς τον υπουργό εργασίας με θέμα το πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης σε μεταλλευτικές δραστηριότητες.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
Ερώτηση Προς τον κ. Υπουργό:  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Θέμα: Σκανδαλώδες πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης σε μεταλλευτικές δραστηριότητες «τζάμπα» εργατικών χεριών για τις επιχειρήσεις «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» και «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ»
Στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έχει αναρτηθεί ανακοίνωση σχετικά με το πρόγραμμα κατάρτισης με τίτλο «Κατάρτιση με επιχορήγηση (training voucher) ανέργων στον τομέα Β΄ της οικονομίας με υποχρεωτική απασχόληση».

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων και Ερασιτεχνών στο Πόρτο Καρράς


ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΣΑΚΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-6-2013 ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ
ΤΩΝ ΣΑΚΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
Με κεντρικό σύνθημα «Κάνε την ανακύκλωση τρόπο ζωής» ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ξεκινά την υλοποίηση ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανακύκλωσης στα διοικητικά του όρια.

Μιχελάκης και στελέχη της Ν.Δ. στον Πολύγυρο

Στα πλαίσια του προσυνεδρίου της Ν.Δ. που θα γίνει την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 στη Θεσσαλονίκη στο οποίο θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος του κόμματος και Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 επίσκεψη κλιμακίου στελεχών από την Κεντρική Διοίκηση του κόμματος στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, με επικεφαλής τον Βουλευτή Επικρατείας κ. Ιωάννη Μιχελάκη.
 Πρόγραμμα επίσκεψης και συναντήσεων:

Απόψεις του ΣΥΝ.ΓΕ.Μ.Ε. για τη μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική

ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ FUTURE LIBRARY Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ!
15 ΙΟΥΝΙΟΥ – 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ
Αυτό το καλοκαίρι, από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2013, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολυγύρου στο Δίκτυο Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών, Future Library, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου θα ξεναγήσει τους μικρούς αναγνώστες της στον πολύχρωμο κόσμο της. Θα χρωματίσει με όλα τα χρώματα τις αναγνώσεις, τις δράσεις και τις εκδηλώσεις της.
Τίτλος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, που σκοπό έχει να ενισχύσει στη συνείδηση του κόσμου τη σπουδαιότητα του θεσμού των βιβλιοθηκών ως κέντρων μάθησης, δημιουργικότητας και διάδρασης είναι: «Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου ο Κόσμος είναι Πολύχρωμος»!

Δήμος Πολυγύρου: ΑΝΤΙΛΥΣΣΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Στον αντιλυσσικό εμβολιασμό και  την καταγραφή των ποιμενικών σκύλων, προκειμένου να δημιουργηθεί βιολογικός φραγμός κατά της λύσσας, θα πρέπει να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ οι κτηνοτρόφοι σύμφωνα με την υπ’ αριθμό 331/10301/25-1-2013 Κοινή Υπουργική Απόφαση «Πρόγραμμα επιτήρησης και καταπολέμησης της Λύσσας στην Ελλάδα» (άρθρο 4 παράγραφος 2).
Η καταγραφή και ο αντιλυσσικός εμβολιασμός των ποιμενικών σκύλων γίνεται από τους ιδιώτες κτηνιάτρους  και τα στοιχεία αυτά διαβιβάζονται στο Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Χαλκιδικής, το οποίο είναι αρμόδιο για την επιβεβαίωση του αντιλυσσικού εμβολιασμού κατά την διενέργεια των επίσημων ελέγχων στο πλαίσιο εφαρμογής άλλων εθνικών προγραμμάτων (βρουκέλλωσης αιγοπροβάτων και βοοειδών, φυματίωσης βοοειδών, σαλμονέλωσης ορνίθων,  τήρησης ευζωίας κατά την εκτροφή κ.λ.π).