Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Πετυχημένη διαφήμιση για την Κρήτη

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Επ. Οδό Ν. Μουδανιών - κυκλώματος Κασσανδρείας και συγκεκριμένα από κόμβο Ν. Μουδανιών μέχρι γέφυρα Ν. Ποτίδαιας


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση εργασιών αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων σήμανσης στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Δ.Τ.Ε./Π.Ε.Χ. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ο γιος κι ο ανιψιός...

"Αν ο Γιώργος δεν ήταν γιος του Ανδρέα δεν θα γινόταν πρωθυπουργός" (Παρασκευάς Αυγερινός, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ)
-Σιγά το νέο που μας είπε! ...Όσο θα γινόταν και ο άλλος αν δεν ήταν ανιψιός του ...θείου του!

Με τη δικαιολογία του «Γαία Επιχειρείν» χρεώνουν οι Ενώσεις τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

H Neuropublic ήδη έχει θέσει σε λειτουργία
την ηλεκτρονική της πύλη ΓΑΙΑ Επιχειρείν
(www.c-gaia.gr),
 όπου μπορεί να εγγραφεί ο αγρότης
με δικό του κωδικό.
Θέσεις ετοιμότητας για την καινούρια χρονιά παίρνουν ήδη οι τρεις «πυλώνες» του ΟΣΔΕ στη μετά του μονοπωλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ εποχή. Οι γεωπόνοι μελετητές εξοπλίζουν τα γραφεία τους με προσωπικό και μηχανογραφικά συστήματα. Η Τράπεζα Πειραιώς-ΑΤΕ σχεδιάζει να εκπαιδεύσει τους υπαλλήλους πάνω στην πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού πρώτα τη δοκιμάσει με τον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό της και την Κάρτα Αγρότη.
Όμως, η κοινοπραξία Neuropublic-ΠΑΣΕΓΕΣ προχωρά πιο πέρα από όλους, έχοντας το προνόμιο της αποκλειστικής πρόσβασης στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ εδώ και τρία χρόνια, με βάση τη σύμβαση με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη σύνταξη και υποστήριξη των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Ποινή φυλάκισης με αναστολή για τις διαδηλώτριες των Σκουριών

Ποινή φυλάκισης 6 έως 7 μηνών με αναστολή τριών ετών επέβαλε το δικαστήριο στις τρεις γυναίκες της Ιερισσού που κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση στα επεισόδια στις Σκουριές. Ασκήθηκε έφεση.
Οι τρεις γυναίκες αθωώθηκαν για την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής.

Ελεύθεροι δύο άνδρες που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Χαλκιδικής, οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για την καταδρομική εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, τον περασμένο Φεβρουάριο. Ανακριτής και εισαγγελέας, με σύμφωνη γνώμη, αποφάσισαν να τους αφήσουν ελεύθερους υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ, επιπλέον, στον έναν επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 8.000 ευρώ. 
Σήμερα επρόκειτο να απολογηθεί ένας ακόμη κατηγορούμενος, κάτοικος Ιερισσού Χαλκιδικής, ο οποίος όμως πήρε προθεσμία για την προσεχή Πέμπτη.

Την ενοχή των διαδηλωτριών από τις Σκουριές πρότεινε ο Εισαγγελέας

Την ενοχή για τις τρεις γυναίκες που φέρονται ότι συμμετείχαν στα προ ημερών επεισόδια με αστυνομικούς στο δάσος των Σκουριών εισηγήθηκε προς το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου, ο εισαγγελέας της έδρας.
Η δίκη διεκόπη και αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συμμετείχαν σε διαμαρτυρία, που έγινε στις 12 Μαΐου, κατά της επένδυσης χρυσού στις Σκουριές και, όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν οχήματα της

Πριν τη σύσκεψη των μνημονιακών αρχηγών


Οι Πολυγυρινές αδελφές Βασιλάκη στα σύγχρονα Θεσμοφόρια !

Την αναβίωση της γιορτής των Θεσμοφορίων* διοργάνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Μουσείο Ακρόπολης όπου και συναντήθηκαν εκπρόσωποι της νέας γενιάς αγροτικών επιχειρήσεων της Ελλάδας.
Μεταξύ αυτών και οι Πολυγυρινές βιοκαλλιεργήτριες Ζαχαρούλα και Μάνια (Δημητρίου) Βασιλάκη. Η Ζαχαρούλα και η Μάνια Βασιλάκη καλλιεργούν βιολογικούς ελαιώνες στον Άγιο Δημήτριο, Πολύγυρος, και εξάγουν το ελαιόλαδο της οικογενειακής τους επιχείρησης σε πολλές χώρες.
Σήμερα η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" κάνει δισέλιδο αφιέρωμα στην εκδήλωση με κεντρικά πρόσωπα τις Πολυγυρινές αδελφές.
Η εφημερίδα κάνει αναφορά και στην Μαριάννα Καζάκη από τη Νέα Γωνιά με τα γνωστά "ντολμαδάκια της Μαριάννας" με εξαγωγές στην Ιαπωνία, την Αγγλία, τις ΗΠΑ κ.λ.π..
Δείτε στη συνέχεια σχετικό υλικό της εφημερίδας.

Ανακοινώνει προσλήψεις...


Σε τραγική κατάσταση οι παιδικές χαρές στην Ελλάδα

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι παιδικές χαρές σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες στην πλειονότητά τους λειτουργούν με σπασμένα και σκουριασμένα όργανα, ενώ δεν πληρούν τους βασικούς κανόνες ασφαλείας, καθώς αρκετοί παιδότοποι δεν έχουν φωτισμό, φύλαξη και συντήρηση, με αποτέλεσμα να συνιστούν σοβαρό κίνδυνο για τη σωματική υγεία των μικρών παιδιών.
Σε ολόκληρη τη χώρα έχουν καταγραφεί περίπου 10.000 παιδικές χαρές, με τις περισσότερες να βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση, αναφέρει το Έθνος σε δημοσίευμα του, στο οποίο παράλληλα αναφέρεται η περίπτωση του Δήμου Αθηναίων ο οποίος έχει 130 παιδικές χαρές εκ των οποίων οι μισές δεν είναι πιστοποιημένες.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΕ 3 ΗΠΕΙΡΟΥΣ

Πριν ακόμη την επίσημη έναρξη της σαιζόν 2013, η Χαλκιδική μπήκε στην ατζέντα δημοσιογράφων της Αμερικής, της Ασίας και της Ευρώπης ως ένας από τους προορισμούς που παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον για τους αναγνώστες, τηλεθεατές, ακροατές τους.  Η μεγάλη επιτυχία των αποστολών για τις οποίες προηγήθηκαν αρκετοί μήνες προετοιμασίας και συζητήσεων, οφείλεται σε συνεργασίες μεταξύ πολλών φορέων, οργανισμών και επιχειρήσεων της Ελλάδας.
 Η Turkish Airlines στα πλαίσια της συνεργασίας της με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, σύστησε τον προορισμό σε εκπροσώπους της περιοχής Chorum της Τουρκίας, σε τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν και σε δημοσιογράφους από το Yekaterinburg της Ρωσίας.

«Κατασκευή έργων συλλογής, μεταφοράς και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στην Τοπική Κοινότητα Ολυμπιάδος, Δήμου Αριστοτέλη»

==Δημοπρατείται αύριο 28/05/2013 το Υποέργο: «Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Ολυμπιάδος», προϋπολογισμού2.520.520,00€.
==Δημοπρατήθηκε την προηγούμενη Εβδομάδα το Υποέργο: «Κατασκευή έργων συλλογής και μεταφοράς λυμάτων Τ.Κ. Ολυμπιάδας, ΔήμουΑριστοτέλη», προϋπολογισμού 5.083.590,00€.
==Ολοκληρώνονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου: «Κατασκευή έργων συλλογής, μεταφοράς και εγκατάστασηςεπεξεργασίας λυμάτων στην Τοπική Κοινότητα Ολυμπιάδος, Δήμου Αριστοτέλη», το οποίο έχει ενταχθεί στα συγχρηματοδοτούμεναΕυρωπαϊκά Προγράμματα.
Την περασμένη Τρίτη 21 Μαΐου δημοπρατήθηκε το Υποέργο: «Κατασκευή έργων συλλογής και μεταφοράς λυμάτων Τ.Κ. Ολυμπιάδας, Δήμου Αριστοτέλη», προϋπολογισμού 5.083.590,00€. Το υποέργο αυτό περιλαμβάνει την κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς των ακαθάρτων από το Αντλιοστάσιο στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων περίπου 2,5 χλμ, την κατασκευή έργων και αντλιοστασίου αναρρόφησης και έργων αυτοματισμού.

Πολύγυρος: "Μεγαλώνοντας παιδιά με αυτοπεποίθηση"


''ΡΕΥΜΑ ΑΕΡΟΣ'' ΑΠΟ ΙΕΡΙΣΣΟ...


30 Mαΐου τελευταία μέρα προπονήσεων για Προπαιδικό και Παιδικό τμήμα μπάσκετ.

Τις τελευταίες προπονήσεις κάνουν τα τμήματα Προπαιδικό και Παιδικό μπάσκετ του Α.Ο.Πολυγύρου.
Την Πέμπτη 30 Μαΐου θα είναι η τελευταία μέρα προπονήσεων για τα δύο τμήματα.
Τα τμήματα Junior μπάσκετ και Βόλλευ καθώς επίσης και το τμήμα Παγκορασίδων μπάσκετ θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους έως και την Τρίτη 11 Ιουνίου.
Παρακαλούνται οι γονείς που δεν έχουν εξοφλήσει τις συνδρομές προς τον Όμιλο να φροντίσουν άμεσα για τακτοποίηση τους για να είναι η ομάδα συνεπής στις υποχρεώσεις της προς τους προπονητές.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης παρουσιάζει το βιβλίο του Γιώργου Ζωγραφάκη στην Αθήνα


Ο Καρανάσιος για τη γέφυρα του Στανού

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής – Νέα Δημοκρατία Ευθύμης Καρανάσιος, συνεργάστηκε με τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, σήμερα Δευτέρα 27-5-2013.
Συζητήθηκε το θέμα της γέφυρας του Στανού και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την προσωρινή αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης του χωριού προς τη Θεσσαλονίκη, με την κατασκευή πλωτής γέφυρας από το Στρατό.
Παράλληλα ο Βουλευτής βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το Υπουργείο Εσωτερικών για την οριστική διευθέτηση του προβλήματος με την κατασκευή νέας γέφυρας.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ ΤΟ 4ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Νέο σεμινάριο ενημέρωσης για τους κάδους και το πρόγραμμα κομποστοποίησης, που υλοποιεί ο Δήμος Πολυγύρου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013 στις 12.00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Πολυγύρου. Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται στον τουριστικό κλάδο (ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα και κάμπινγκ) του Δήμου Πολυγύρου, με σκοπό να κάνουν πράξη την κομποστοποίηση στο χώρο τους. Το ίδιο σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν και όσοι πολίτες δεν κατάφεραν να συμμετέχουν στα προηγούμενα σεμινάρια.

Η ελληνική ορυκτολαγνεία

Πετρέλαιο στο Αιγαίο, χρυσός στη Χαλκιδική. Που κρυβόταν τόσα χρόνια όλος αυτός ο ορυκτός πλούτος και δεν το ξέραμε; Και είναι αλήθεια τυχαίο, ότι τον “βρήκαμε εν μέσω κρίσης;
Στο λαϊκό φαντασιακό το πετρέλαιο και ο χρυσός είναι σαν τους κρυμμένους θησαυρούς, θαμμένοι κάτω από τη γη, περιμένοντας τον τυχερό που θα σκοντάψει πάνω τους και θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη πλούσιος. Η πραγματικότητα φυσικά είναι διαφορετική και πολύ πιο πεζή. Αν ένα ορυκτό είναι εν τέλει θησαυρός ή όχι, εξαρτάται από το αν τα χρήματα που θα βγάλει κάποιος πουλώντας το θα υπερκαλύψουν ή όχι το κόστος της εξόρυξης.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΣΤΗ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ

Συνεχίζεται ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Πολυγύρου. Σε δωρεάν τεστ ΠΑΠ έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013 γυναίκες στη Γαλάτιστα στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου σε συνεργασία με τον Δήμο Πολυγύρου.
 Η εξέταση θα γίνεται από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ. στο Περιφερειακό Ιατρείο Γαλάτιστας. Οι γυναίκες της Γαλάτιστας, που ενδιαφέρονται να εξεταστούν, θα πρέπει για την καλύτερή τους εξυπηρέτηση να τηλεφωνούν λίγες μέρες νωρίτερα στα γραφεία του «Βοήθεια στο σπίτι» της Δ.Ε. Ανθεμούντα στο τηλέφωνο 2371351710 (εργάσιμες ώρες) και να δηλώνουν συμμετοχή.

Η συναυλία στην Ιερισσό (25/5/2013)


Στη συνέχεια το δεύτερο μέρος της συναυλίας

Δείτε το βίντεο και...

...ακούστε τι λένε τα ...πιθηκοειδή!