Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ ΛΑΜΒΑΝΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΝΕΚΡΟΥ ΚΑΙ... ΑΘΩΩΘΗΚΕ!

Απόφαση-σταθμός από Δικαστήριο των Τρικάλων το οποίο έκρινε ότι δε φέρει ευθύνη κατηγορούμενος για υπόθεση είσπραξης σύνταξης της νεκρής μητέρας του, αλλά το ίδιο το ΙΚΑ!!!...
Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος Κ.Μ. ελάμβανε για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα κανονικά τη σύνταξη της μητέρας του η οποία είχε αποδημήσει εις Κύριον. Το ποσό που κατηγορείται πως εισέπραξε είναι περί τις 7.000 €. Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο, όπου παρά την πρόταση της Εισαγγελέως για ενοχή και καταδίκη, η έδρα έκρινε τον κατηγορούμενο αθώο. Και σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης την ευθύνη δεν έφερε ο κατηγορούμενος, ο οποίος εξακολουθούσε να βρίσκει χρήματα κάθε μήνα στο τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του, αλλά το ίδιο το Κράτος και το ΙΚΑ!!!... Το ίδιο το ΙΚΑ το

1 ΣτΕ 1492/2013 (Ε΄, 7μ.) Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την εκμετάλλευση των μεταλλείων Κασσάνδρας στην ανατολική ακτή της Χαλκιδικής

24/5/2013
Με την 1492/2013 απόφαση του Ε΄ Τμήματος (7μ.) του Δικαστηρίου απορρίφθηκε αίτηση ακυρώσεως κατά της υπ΄ αριθμ. 201745/26.7.2011 κ.υ.α. περί εγκρίσεως των περιβαλλοντικών όρων του έργου: «α) Μεταλλευτικές-Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας και β) Απομάκρυνση, Καθαρισμός και Αποκατάσταση Χώρου Απόθεσης Παλαιών Τελμάτων Ολυμπιάδας», με δικαιούχο την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ.».
Με την απόφαση αυτή κρίθηκαν, ειδικότερα, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Ξενοδοχοϋπάλληλοι Ζακύνθου σε Χρυσή Αβγή: "Επιστρέφεται... με φασίστες δεν κουβεντιάζουμε"

Αποστομωτική απάντηση έδωσε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζομένων στον επισιτισμό Ζακύνθου στη Χρυσή Αβγή που επιχείρησε να εμφανίσει ως "φιλεργατική" την παρέμβασή της προς την κυβέρνηση για διεξαγωγή σεμιναρίων των εργαζομένων.
"Στην πραγματικότητα το φασιστικό μόρφωμα ως πιστή συστημική δύναμη εξασφαλίζει μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές για τους εργοδότες που θα δεχτούν να συμμετάσχουν στα σεμινάρια ενώ οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα", αναφέρει το ρεπορτάζ του 902 που δημοσιεύει το έγγραφο.
Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου έστειλε πίσω τα χαρτιά της Χρυσής Αυγής, "διαμηνύοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να συζητήσουν τίποτα με το εγκληματικό ναζιστικό μόρφωμα που προπαγανδίζει μεροκάματα 18 ευρώ μόνο για Έλληνες, που απαιτεί από την κυβέρνηση να απαλλάξει τους εργοδότες από φόρους και μία σειρά άλλα ζητήματα που αποδεικνύουν ότι είναι κόμμα του ίδιου σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος", καταλήγει το ρεπορτάζ.

Ενδυματολογικό το ...πρόβλημα της βουλής...

Δείτε για το θέμα ΕΔΩ

ΚΚΕ: Η φοροληστεία πνίγει όλες τις λαϊκές οικογένειες

Οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δε θα ανακουφίσουν τα υπερχρεωμένα σε εφορίες λαϊκά νοικοκυριά, αλλά θα συνεχίσουν τη φοροληστεία που πνίγει όλες τις λαϊκές οικογένειες. Ακόμη και εκείνοι που θα καταφέρουν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις, δύσκολα τελικά θα ανταποκριθούν στο σύνολο των οφειλών και το ληστρικό επιτόκιο, τη στιγμή μάλιστα που το εργατικό-λαϊκό εισόδημα μειώνεται συνεχώς. Επιπλέον, όσοι δε θα μπορέσουν να πληρώσουν τις οφειλές τους θα έρθουν αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, εφάπαξ και με δημεύσεις σε κινητή και ακίνητη περιουσία.

Περί "υπάρξεων" ο λόγος...

"..δεν έχει λόγο ύπαρξης πλέον το ΠΑΣΟΚ" (Α. Διαμαντοπούλου)
-Λόγος δικής σου ύπαρξης στη πολιτική σκηνή υπάρχει, Αννούλα της φωτοτυπίας;
-Σίγουρα όχι!

Έγγραφο - φωτιά για απολύσεις στους δήμους

Απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων προαναγγέλλει έγγραφο-φωτιά του υπουργείου Εσωτερικών που αποκαλύπτει σήμερα το «Έθνος», το οποίο ζητά από τους δήμους συμπληρωματικά στοιχεία με την αναλυτική καταγραφή των νομικών προσώπων στους ΟΤΑ α' βαθμού, καθώς και του προσωπικού που απασχολούν.
Το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε νέα απογραφή-εξπρές των νομικών προσώπων των δήμων μέχρι τις 31 Μαΐου που είναι η καταληκτική ημερομηνία αποστολής των στοιχείων.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Συνεδριάζει την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013, στις 14.00, στο Δημαρχείο Πολυγύρου, το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου, με θέματα στην ημερήσια διάταξη τα ακόλουθα:
1. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού οικ. Έτους 2013 (Εισηγ.: κ. Χ. Βορδός)
2. Αποδοχή τακτικής κατανομής ποσού 129.440,07 στον Δήμο Πολυγύρου (Εισηγ.: κ. Χ. Βορδός)
3. Αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών από Δάνειο (Εισηγ.: κ. Χ. Βορδός)

Κυριακή 26 Μαΐου: Βόλτα στις Σκουριές


25/5: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην μεγάλη συναυλία της Ιερισσού

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα δώσουν δυναμικό παρών στην αυριανή συναυλία η οποία είναι κατά της επένδυσης με τους υπάρχοντες οικονομικούς και περιβαλλοντικούς όρους.
Ο Κωνσταντίνος Καμπάνης, Αναπληρωτής Τομεάρχης του τομέα περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής και οι εκπρόσωποι του κινήματος και της νεολαίας στον Νομό Χαλκιδικής, Αθανάσιος Μάγιατζης και Δημήτρης Γούτας, μαζί με μέλη της συντονιστικής επιτροπής και στελέχη του κινήματος μας, θα βρίσκονται στην Ιερισσό το Σάββατο 25/5 στις 18:OO έτσι ώστε να κάνουν δημόσιο διάλογο και να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις.

ΟΧΙ ΟΠΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ...


"ΧΑΜΕΝΟ" ΚΑΙ ΣΤΗ... ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ..."!!!

Ούτε σε μια μετάφραση δεν μπορείς πια να του έχεις εμπιστοσύνη!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Είπαμε και εμείς, μια φορά... να αποδώσουμε τα εύσημα στο... πολύγλωσσο "παρατηρητήριο..." και πέσαμε σε νέα πλάνη!
Θέλαμε να το συγχαρούμε για τη... συγκλονιστική αποκάλυψη που έκανε φέρνοντας στο "φως της δημοσιότητας"τους... μύχιους πόθους του γενικού διευθυντή της Eldorado Paul Wright, σε δηλώσεις που έκανε στην εβδομαδιαία εφημερίδα mining-journal, όπου κατά την πλέον... αρχέγονη ΜΚΟ ο κ. Wright προσδοκεί σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης για να ξεκολλήσει, όπως ισχυρίζεται το μέχρι πρότινος έγκυρο - μόνο στις μεταφράσεις του - "παρατηρητήριο..." η επένδυση στο Πέραμα της Θράκης.

Γ. Παναγιωτακόπουλος: "Κανείς δεν ντρέπεται για την κατάντια να αγωνιζόμαστε να κρατηθούμε εντός Βουλής; "


Σύντροφε Πρόεδρε, Σύντροφοι του Π.Σ.,
Για ποια πολιτική να μιλήσουμε και με ποια λογική;
Τα αποτελέσματα στην πολιτική τα παράγουν οι πολιτικές σας πράξεις, τα λόγια, οι αδυναμίες, η έλλειψη στρατηγικής, η έλλειψη ενότητας στους στόχους, ο πολιτικός σας δυϊσμός, που ενώ αποδέχεστε τη στρατηγική της συντήρησης μιλάτε στο όνομα του προοδευτικού χώρου.
Τα αποτελέσματα τα παράγουν οι εντυπώσεις περί αλάνθαστων ηγετών, που ξέρουν τα πάντα και δεν ακούν κανέναν, οι φοβίες του προσωπικού κόστους, η ανασφάλεια για την προσωπική τους στρατηγική και για την καριέρα τους.

Περιβαλλοντικές επιπτώσεις της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Β.Α Χαλκιδική

Ελπίδα Φαρδογιάννη*

Η περίπτωση των μεταλλείων της Β.Α Χαλκιδικής, όπου τα τελευταία χρόνια ασκεί τη μεταλλευτική της δραστηριότητα η εταιρία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» έχει γίνει το τελευταίο διάστημα ευρέως γνωστή σε παγκόσμια κλίμακα λόγω της έκτασης που έχει πάρει το θέμα των μαζικών κινητοποιήσεων των κατοίκων που αντιτίθενται στην εξόρυξη.
   Στο σκάνδαλο αρχικά, της πώλησης 317.000 στρεμμάτων (Ν.3220/2004) στη Β.Α Χαλκιδική, 90% των οποίων χαρακτηρίζεται ως δάσος, από το ελληνικό δημόσιο στην «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ»  (95% η καναδική ELDORADO GOLD και 5% η ΑΚΤΩΡ-Μπόμπολας) με όφελος μόλις 11 εκατομμυρίων ευρώ, ήρθε να προστεθεί το «πράσινο φως» του ΥΠΕΚΑ (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής) για την επέκταση του έργου και την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων (26 Ιουλίου 2011).

Πολύγυρος: Έκθεση ζωγραφικής


Ιερισσός 24/5: Εκδήλωση: Εξάρτηση και απεξάρτηση

ΙΕΡΙΣΣΟΣ, 24 Μαΐου 2013, ώρα 19:00, στο προαύλιο του Κέντρου Πολιτισμού.
Συζήτηση για τις εξαρτήσεις (διαδίκτυο, αλκοόλ, τζόγος και ναρκωτικά) τα επακόλουθα τους και τους δρόμους απεξάρτησης. 
ομιλητές:
Φαίδων Καλοτεράκης, πρόεδρος ΚΕ.Θ.Ε.Α.
Κώστας Αρβανίτης, δημοσιογράφος

Αναπάντητα ερωτήματα, Ολυμπιάδα 23-05-2013.

ΧΡΥΣΕΣ ΑΥΤ-ΑΠΑΤΕΣ

Στις μπανανίες και στις κατ' επίφαση δημοκρατίες, επικρατεί ο ''νόμος'' (διάβαζε συμφέρον) των εταιρειών . 
Ότι λένε , υπόσχονται ή προπαγανδίζουν οι εταιρείες μέσω των γνωστών μηχανισμών παραπληροφόρησης είναι κάτι σαν ταμπού. 
Κάθε αμφισβήτηση ακόμα και τεκμηριωμένη , αποσιωπάται, θάβεται ή λοιδορείται. 
Σε όλες τις περιπτώσεις η ΤΡΑΓΙΚΗ αλήθεια αποκαλύπτεται σε όλες της τις διαστάσεις όταν φύγει η εταιρεία που μέχρι τότε ήταν συνήθως στο απυρόβλητο.
Βλέποντας την εταιρεία Ελληνικός (Καναδικός) Χρυσός (η οποία παρεμπιπτόντως δραστηριοποιείται στην Χαλκιδική από το 2004 περίπου) να ρίχνει τις ευθύνες στους προηγούμενους ιδιοκτήτες, για το θέμα της ρύπανσης ρέματος στην Ολυμπιάδα, που ανέδειξε πρόσφατα η εφημερίδα των συντακτών, αναρωτιέται κανείς εάν υπάρχει διέξοδος στο θέατρο του παραλόγου των ανεύθυνο-υπεύθυνων εταιρειών και των ντόπιων υποτακτικών τους.

Ανακοίνωση Συλλόγων Μεγάλης Παναγιάς

Mετά την προφυλάκιση των δυο συναγωνιστών μας συνεχίζεται η άδικη πιστεύουμε μεταχείριση της πολιτείας απέναντι στους υπερασπιστές τους τόπου μας, εκ των οποίων δυο από τη Μεγ.Παναγία και ένας από την Ιερισσό.
Καταγγέλουμε τις άδικες κατηγορίες που τους προσάπτουν και πιστεύουμε ότι είναι θύματα της γενικής καταστολής που υφίσταται η περιοχή μας επειδή η πλειοψηφία της νοιάζεται και αγωνιά για το μέλλον και την ύπαρξη του τόπου που γεννηθήκαμε.
Και ρωτάμε: Έχουμε ή όχι το δικαίωμα να αντιδράσουμε σε κάποιον που επιβουλεύεται το μέλλον του τόπου μας;
Έχουμε ή όχι το δικαίωμα να διαδηλώνουμε για τη ζωή μας;

Γενική Συνέλευση Τρίγλιας: "ΟΧΙ στα στερεά απόβλητα του Δήμου Σιθωνίας"


Στη Γενική Συνέλευση  των κατοίκων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαίου 2013 στο ΚΑΠΗ Ν  Τρίγλιας, με θέμα την διαχείριση των Α.Σ.Α του Δήμου Σιθωνίας  και τηνκατάργηση της 6718/06-03-2013  Κ.Υ.Α (ΦΕΚ 706/Β/28-03-2013, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
      1.   Να μη δεχθεί ο Δήμος Νέας Προποντίδας ως κύριος μέτοχος του ΧΥΤΑ της 2ης  
           ΔΕΔΑ , τα Αστικά Στερεά Απόβλητα (ΑΣΑ) του Δήμου Σιθωνίας,  

25 ΝΕΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟN ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Νέους από 10 χώρες των Βαλκανίων, της Ευρώπης και του Καυκάσου, που αυτές τις μέρες φιλοξενούνται στον Ταξιάρχη στο πλαίσιο του σεμιναρίου “Πολλαπλασιαστές για την Ειρήνη σε 3 βήματα”, που διοργανώνουν οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων με τη στήριξη του Δήμου Πολυγύρου, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, στο Δημαρχείο Πολυγύρου, ο Δήμαρχος, κ. Αστέριος Ζωγράφος. Παρόντες ήταν ακόμα οι αντιδήμαρχοι, Χρήστος Βορδός και Χρήστος Δημητριάδης.