Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Κάθε...Πάχτας στον πάγκο του

Ενεργοί Πολίτες Δ. Ε. Αρναίας
Το μεταλλευτικό λόμπι προϋπήρξε πολύ πριν εμφανιστεί το χρηματοπιστωτικό. Και τα δυο αυτά αρπακτικά λόμπι έχουν σαν κοινό χαρακτηριστικό τους ότι καραδοκούν για κρίσεις σε διεφθαρμένα (κύρια) καθεστώτα, όπου βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για λεία που στη συνέχεια θα την κάνουν πλιάτσικο. Ιδιαίτερα το μεταλλευτικό λόμπι ενσωμάτωσε διαχρονικά στο DNA του και την περιβαλλοντική καταστροφή σε όποιο σημείο του πλανήτη εύρισκε χαλαρούς ή και ανύπαρκτους όρους δράσης, όπως έγινε παντού στο τρίτο κόσμο αλλά και στην Ελλάδα. Σήμερα -και με τη βοήθεια της ανόδου της τιμής κύρια των χρυσού, χαλκού- τείνουν να συγχωνευτούν σε ένα άκρως επιθετικό και αρπακτικό λόμπι που γίνεται επικίνδυνο ιδιαίτερα όταν διαπλέκεται με διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό, όπως ακριβώς στην Ελλάδα.

Πολύγυρος: Ένστολη διαμαρτυρία αστυνομικών για το θέμα των Σκουριών


«Γίναμε ‘κόκκινο πανί' για τους κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μαζί τους. Η επένδυση χρυσού στις Σκουριές δεν είναι θέμα της Αστυνομίας». Αυτά υποστήριξαν συνδικαλιστές αστυνομικοί, που πραγματοποίησαν το πρωί ένστολη διαμαρτυρία έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, στη σκιά των πρόσφατων επεισοδίων για τα μεταλλεία χρυσού και τον τραυματισμό ενός 27χρονου συναδέλφου τους.

ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ «ΡΥΘΜΙΣΗ»! ΜΠΟΡΕΙΣ;


Όταν σε παλαιότερα άρθρα μου έγραψα ότι οι κυβερνώντες δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ότι η παίρνουν «ληγμένα», η ζουν σε άλλη χώρα, άλλον πλανήτη καλύτερα, οι «χειροκροτητές» και τα διάφορα κομματόσκυλα, οι βολεμένοι με λίγα λόγια, έσπευσαν να πουν ότι ισοπεδώνω τα πάντα, και ότι δεν αναγνωρίζω τις «προσπάθειες» και τα αποτελέσματα της κυβέρνησης.
Σαν να λέμε, να παραδεχτώ τόσο εγώ όσο και όλοι οι Έλληνες, ότι πεταει ο γάιδαρος, και μάλιστα παίρνει και επιβάτες.
Βέβαια, η Ελληνική πραγματικότητα έχει σπάσει κάθε ρεκόρ παραλογισμού.
Αυτό κάποιοι δεν το βλέπουν.

Το Δόγμα του Σοκ στην «Επένδυση» Σκουριές


Ενεργοί Πολίτες Δ. Ε. Αρναίας
Ναόμι Κλάιν (συγγραφέας «το δόγμα του σοκ»):  «Το μεταλλείο χρυσού των Σκουριών είναι μια άμεση απειλή για την ασφάλεια, την επιβίωση και την οικονομία και γι’ αυτό οι άνθρωποι αντιδρούν εξαιρετικά έντονα». 
------------------------------------------------------------------------------
Σαμαράς:  «Θα προστατέψουμε τις ξένες επενδύσεις με κάθε κόστος». 
«Ελληνικός Χρυσός-Eldorado»:  «Η επένδυση στις Σκουριές αποτελείπρότυπο επενδύσεων για όλη τη χώρα». 
Βορίδης:  «Ο χρυσός ανήκει σε όλους τους έλληνες και όχι μόνο στους κατοίκους της Ιερισσού». 

Συναυλία Ιερισσός 25.05

Μεγάλο το ενδιαφέρον για τη Χαλκιδική από τους Κύπριους επισκέπτες στο 16ο "ΤΑΞΙΔΙ" της Λευκωσίας

Μεγάλο το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την Χαλκιδική στην 16η Τουριστική Έκθεση Κύπρου "ΤΑΞΙΔΙ” 2013 που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου και πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία από τις 16 έως τις 19 Μαΐου 2013. Η Χαλκιδική συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το οποίο απέσπασε τις καλύτερες κριτικές. Η έκθεση ήταν αρκετά συρρικνωμένη σε σχέση με παλαιότερες διοργανώσεις αλλά η συμμετοχή του κόσμου ιδιαίτερα αυξημένη.

Συναυλία για μια εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ (Ιερισσός 25.05)


Οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού σας καλούν σε συναυλία συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων ενάντια στην καταστροφή του τόπου τους. Η συναυλία θα γίνει το Σάββατο 25 Μαΐου 2013, στην πλατεία της Ιερισσού – ώρα έναρξης 8.30 μμ.
Η συναυλία αυτή δεν πραγματοποιείται μόνο για να θυμίσει την καταστροφή του Κακκάβου, αλλά και για να θυμίσει σε όλους μας την καταστροφή της δικαιοσύνης. Δύο συμπολίτες μας συνεχίζουν να είναι προφυλακισμένοι με πολιτική εντολή, κι όπως δηλώνουν οι δικηγόροι τους, κατασκευασμένες κατηγορίες.

Προσέξτε γιατί ο φασισμός θα μας βρει στον ύπνο!

Η όψιμη à la carte ευαισθησία περί ελευθερίας του λόγου και επαρκούς νομοθετικού πλαισίου που προβάλλεται από τη Νέα Δημοκρατία και συντηρητικούς κύκλους ως πρόσχημα για να δημιουργήσει προσκόμματα στην ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου, δεν πείθει κανέναν. Πολλώ δε μάλλον όταν έχουν προηγηθεί Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, επιστρατεύσεις εκπαιδευτικών, διαδικασίες ψηφοφορίας στη Βουλή που έχουν εγείρει συχνά ζητήματα αντισυνταγματικότητας (ας θυμηθούμε τη διαδικασία ψήφισης του Μνημονίου).

Ψήφισμα συμπαράστασης της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας στους κατοίκους της Χαλκιδικής

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας στέκεται αλληλέγγυα και συμπαρίσταται στον ιερό αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής για τη σωτηρία του τόπου και των ανθρώπων που τον κατοικούν.
Συμπαρίσταται στον αγώνα των αγωνιστριών και των αγωνιστών για την υπεράσπιση του τοπικού πλούτου τους και του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν αυτοί και τα παιδιά τους. Θεωρεί υποχρέωσή της να υπερασπιστεί το δίκιο συμπολιτών της για καλύτερη ποιότητα ζωής και προστασία των εισοδημάτων τους, που υπονομεύονται από μια βραχυπρόθεσμη επένδυση – εντολή με εξευτελιστικά αντισταθμιστικά οφέλη.

Απόστολος Πάνας: "Να ξεκινήσει το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών"


Τουριστική σεζόν για την  Χαλκιδική και η Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής  μόλις σήμερα συνάπτει σύμβαση για το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών.
 Συνήθως η προετοιμασία του προγράμματος αρχίζει την προηγούμενη χρονιά ούτως ώστε το πρόγραμμα τον Μάρτιο να βρίσκεται σε εξέλιξη για να καταπολεμηθούν οι προνύμφες φέτος όμως η προετοιμασία του ξεκίνησε πολύ καθυστερημένα στα μέσα Φεβρουαρίου και έχουμε φθάσει τέλη Μαΐου και δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.
 Η τουριστική περίοδος για την Χαλκιδική έχει ξεκινήσει ήδη πολύ δυνατά και είναι απαράδεκτο να έχει καθυστερήσει τόσο μια τέτοια διαδικασία που αφορά την υγεία των κατοίκων και  των χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται την περιφέρεια μας.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

Tο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιθωνίας συνεδρίασε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Ιωάννη Τζίτζιου, την παρουσία του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής κ. Κωνσταντίνου Παχίδη, εκπροσώπων του Δασαρχείου, της Αστυνομίας και του Λιμενικού, των αρμοδίων αντιδημάρχων, των προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων, εκπροσώπων των εθελοντικών ομάδων της περιοχής και άλλων εμπλεκομένων εκπροσώπων φορέων.

Πολύγυρος: Έκθεση ζωγραφικής