Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Ο "κινέζος" και η Κινέζα

Συγκινήθηκα…


- Όταν άκουσα τον πρωθυπουργό να δηλώνει χαρούμενος και συγκινημένος που η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, πήρε το κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης. Την επόμενη μέρα, υπέγραψε, γεμάτος χαρά και συγκίνηση, την επίταξη των εκπαιδευτικών, καθώς τη μεθεπόμενη τον περίμενε το κουραστικό ταξίδι για τη μακρινή και φίλη Κίνα. Αισθάνθηκα τύψεις, γιατί ήμουν ένας από αυτούς που το προηγούμενο χρονικό διάστημα, τον πότισα φαρμάκι εκδηλώνοντας την πρόθεσή μου για απεργία στις εξετάσεις. Η νίκη του Ολυμπιακού ήρθε σαν βάλσαμο να απαλύνει τις δικές του πληγές και τις δικές μου τύψεις. Τελικά, ο πρωθυπουργός μας, θα έπαιρνε το δρόμο του ξενιτεμού, χαρούμενος και όχι λυπημένος.

ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ… ΝΑ ΜΗ ΓΙΝ!!!

Κυριακή 19 Μαΐου 2013
Για άλλη μια φορά, κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας βρέθηκαν, και πάλι, στο σημείο Χοντρό Δέντρο, από όπου και κινήθηκαν προς το σημείο Σκουριές, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά , να διέλθουν με τα αυτοκίνητά τους από το σημείο του εργοταξίου και να επιστρέψουν στο χωριό τους. 
Η αστυνομία,όμως, έκλεισε για άλλη μια φορά το δημόσιο δασικό δρόμο και δεν επέτρεψε την διέλευση των πολιτών. 

Ο Δήμος Πολυγύρου αδιαφορεί για την υγεία των παιδιών του Παιδικού Σταθμού Ορμύλιας.


Το τελευταίο διάστημα, υπάρχει έλλειψη καθαριότητας στον Παιδικό Σταθμό της Ορμύλιας, με αποτέλεσμα να εγκυμονούνται πολλοί κίνδυνοι για την υγεία των μικρών παιδιών. Υπεύθυνος για την παροχή καθαριότητας, είναι ο Δήμος Πολυγύρου, ο οποίος δεν παρέχει κατάλληλες συνθήκες   υγιεινής στον Παιδικό Σταθμό.
Έτσι, το Δ.Σ. του Παιδικού Σταθμού προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση η οποία έχει μοιραστεί και στους γονείς των παιδιών:

ΟΤΑΝ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ…

Πρόκληση μεγάλη για πολλούς , αποτελεί το θέμα των Πανελλαδικών εξετάσεων πάνω στο μάθημα της Έκθεσης. Εμείς θα προσπαθήσουμε να συναισθανθούμε τους εξεταζόμενους μαθητές της ΒΑ Χαλκιδικής που δίνουν τη δική τους μάχη αυτές τις ημέρες. Τα παιδιά αυτά που σύρθηκαν στην ασφάλεια «για προσωπική τους υπόθεση», που φάγανε χημικά στην αυλή του σχολείου τους, που βρέθηκαν λιπόθυμα με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και κρίσεις πανικού να δέχονται πρώτες βοήθειες από καθηγητές και γονείς, που βαφτίστηκαν οι γονείς τους, οι παππούδες τους, οι φίλοι τους τρομοκράτες, σίγουρα άλλα θέλανε να γράψουν πάνω στο επίμαχο θέμα της έκθεσης. Θύματα ενός εκπαιδευτικού συστήματος «μέγγενη», που επιβραβεύει την υποκρισία, το ψέμα, την παπαγαλία και την υποταγή, εξαναγκάστηκαν όχι να εκφράσουν την προσωπική τους άποψη και εμπειρία, αλλά να γράψουν τα κλισέ που μάθανε στα φροντιστήρια και που οι εξεταστές τους θέλουνε να δουν γραμμένα.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ; Ναι, υπάρχουν !…


Σκεπτόμενος Πολίτης
 
…Είναι αυτά στα οποία ζουν ματαιόδοξοι σαν τους παρακάτω.
 1.  Δασο(παρα)λογική Εταιρεία
 Άραγε υπάρχει «αρχέγονο» δάσος στις Σκουριές; Προφανώς εκεί στη Δασολογική, από υπερβάλλοντα ζήλο, μπέρδεψαν τις επιστημονικές έννοιες με τις εκλαϊκευμένες, υιοθετώντας ορολογία «οικολόγων». Δάσος υπάρχει, σίγουρα παλιό, αλλά όχι αρχέγονο με την επιστημονική έννοια του όρου. Μπήκαν οι άνθρωποι εκεί στη Δασολογική και σε άγνωστο αντικείμενο (μεταλλεία) και το αποτέλεσμα ήταν αποκαρδιωτικό.

ΘΥΜΗΣΕ ΜΟΥ...


Έναρξη λειτουργίας Κέντρων Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Κασσάνδρας

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Κασσάνδρας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Κασσάνδρας. Στο πλαίσιο των Κ.Δ.Β.Μ. θα προσφερθούν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΟΡΜΥΛΙΑΣ

ΤΟ Δ.Σ. ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΟΡΜΥΛΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΜΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.
ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Π.Σ ΟΡΜΥΛΙΑΣ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα προβλήματα των εργαζόμενων με σύμβαση στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Οικονομικών
 Θέμα: Προβλήματα των εργαζόμενων με σύμβαση στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων.
 Στην καθαριότητα των  δημόσιων σχολείων μετά από μακροχρόνιους  αγώνες του κλάδου μετατράπηκαν οι συμβάσεις για ένα μέρος των εργαζομένων το 2007 από συμβάσεις αναθέσεις έργου σε καθεστώς αορίστου χρόνου, με πλήρη και μερική απασχόληση.