Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Ο ορισμός της συνδικαλιστικής ξεφτίλας...

Ήττα τεραστίων διαστάσεων για το συνδικάτο των καθηγητών και παράλληλα μπαίνει η ταφόπλακα του συνδικαλιστικού κινήματος μετά τη χθεσινή εξέλιξη στο θέμα της απεργίας των καθηγητών!
Αναλύσεις έγιναν πολλές και από παντού, θα γίνουν πολύ περισσότερες και ο καθένας θα βρει πολλές να διαβάσει και να βγάλει τα συμπεράσματά του!
Πέρα από την θλιβερή έκβαση αυτής της "ιστορίας" οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν για άλλη μια φορά το μέγεθος των ξεφτιλισμένων ηγεσιών αλλά... διαπίστωσαν ότι ξεφτιλισμένοι δεν είναι μόνο οι "συνήθεις ύποπτοι" (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) ...υπάρχουν κι άλλοι (...αριστεροί τρομάρα τους)!
Τελικά δικαιώνεται μόνο το ΠΑΜΕ που ήταν από την αρχή αντίθετο στην πρόταση της ΟΛΜΕ, ήξερε με ποιους είχε να κάνει!

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του΄21 της ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ και οι ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ της ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ της


Γράφει ο Αθανάσιος Τσαμουρτζής
Στις 13-6-1954, στο Πολύγυρου, στον καθιερωμένο εορτασμό των εθνικών επαναστάσεων της Χαλκιδικής, μέσα στο μητροπολιτικό ναό, ο τότε υπουργός των Στρατιωτικών, ο μεγάλος Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, άκουε με μεγάλη προσοχή τον τότε Δήμαρχο Πολυγύρου να εξιστορεί την εθνική προσφορά των Χαλκιδικιωτών στους αγώνες του Εθνους μας.. Στη σχετική αντιφώνησή του ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος σε μία έκρηξη ειλικρίνειας είπε (1)
“…Αν εις σας τους κατοίκους της Χαλκδικής είναι  γνωστά τα γεγονότα του 1821 και 1854, εις  πολλόυς όμως είναι άγνωστα. Δεν  είναι γνωσταί εις όλην την  Ελλάδα αι μαρτυρικαί σελίδες και  αι δοκιμασίαι της Βορείου Ελλάδος και ειδικότερον της Χαλκιδικής, της οποίας τιμώμεν σήμερον την ένδοξον και με αίμα ηρώων και μαρτύρων συνυφασμένην ιστορίαν…»
Για να προσθέσει πιο  κάτω

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση-συζήτηση "Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής για ζωή και το κίνημα της αλληλεγγύης"


Επιστολή εργαζομένου στα μεταλλεία Κασσάνδρας

Προς τον κύριο Μίκη Θεοδωράκη
Κύριε Θεοδωράκη,
Διάβασα χθες την επιστολή συμπαράστασης σας στον αγώνα των κατοίκων της Ιερισσού. Αναφέρετε ανάμεσα στα άλλα:
«Εάν ήμουν νέος, θα πήγαινα να αγωνιστώ μαζί τους. Εξ άλλου το παράδειγμά τους μας φωτίζει σαν φάρος. Μας δείχνει το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι ζωντανοί και Ανεξάρτητοι Έλληνες.»
Εγώ κύριε Θεοδωράκη ευχαριστώ την οποιαδήποτε υπέρτατη δύναμη μπορεί να υπάρχει ή τις όποιες συγκυρίες, που δεν είστε νέος. Γιατί αν ήσασταν και σας έβλεπα εδώ πάνω θα αναγκαζόμουν να καταρρίψω ακόμα ένα από τα παιδικά μου είδωλα που με ακολουθούν μέχρι και σήμερα… και μέσα σε αυτά τα τελευταία χρόνια, τα δύσκολα χρόνια για τον Ελληνικό λαό έχω καταρρίψει τόσο πολλά.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ TV SUPER 14/5/2013

Θεσσαλονίκη, εκδήλωση, Σάββατο 18/5


ΗΜΕΡΕΣ ΜΝΗΜΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ


Πολύγυρος: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20-5-2013 ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ
Τους κάδους κομποστοποίησης θα λάβουν τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 οι πρώτοι 240 πολίτες, που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος Πολυγύρου για την οικιακή κομποστοποίηση.
Θα προηγηθεί σεμινάριο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για τον τρόπο που λειτουργεί ο κάδος κομποστοποίησης, από επιστημονική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δρ. Μηχ. - Μ.Sc. (Περιβαλλοντική Διαχείριση), Αβραάμ Καραγιαννίδη.
Ο περιβαλλοντολόγος, Χρήστος Καρκανιάς, Επιστημονικός Συνεργάτης του ΑΠΘ, θα μιλήσει για την οικιακή κομποστοποίηση, τον τρόπο εφαρμογής της, τα χαρακτηριστικά του προγράμματος και θα εξηγήσει ποια οργανικά υλικά μπορούν να κομποστοποιηθούν και ποια όχι. Παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να υποβάλουν τα ερωτήματά τους ενώ θα τους διανεμηθεί οδηγός για την κομποστοποίηση και εγχειρίδιο χρήσης του κάδου.