Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

Οι παίκτες του Αστέρα στο πλευρό των κατοίκων της Χαλκιδικής

Λίγη ώρα πριν την έναρξη του επεισοδιακού Τελικού Κυπέλλου μεταξύ του Ολυμπιακού και του Αστέρα Τρίπολης, οι παίκτες της ομάδας της Αρκαδίας φωτογραφήθηκαν με κασκόλ κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.
Κρατώντας κασκόλ που γράφει "SOS Χαλκιδική" οι παίχτες του Αστέρα "φώναξαν" τη συμπαράσταση τους στους κατοίκους που διαμαρτύρονται για τα μεταλλεία χρυσού.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΛΑΝΗ


Του Αναστάσιου Σεμίζογλου*
Η εξόρυξη χρυσού απ’ την πολυεθνική εταιρεία ELDORADO και ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. δεν είναι μια συνηθισμένη εξορυκτική δραστηριότητα σεβόμενη το περιβάλλον, όπως διαδίδουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας ή πιστεύουν οι αφελείς. Είναι μια τεράστιας έκτασης οικολογική καταστροφή με σύγχρονα μηχανήματα, εργαλεία και μεθόδους που προσφέρει η επιστημονική τεχνολογία. Πρόκειται κυριολεκτικά περί μιας πρωτοφανούς σε έκταση γενοκτονίας της φύσης. 
Στόχος τους είναι η ισοπέδωση του Στρατονίκειου όρους και η έσχατη λεηλασία της φύσης μέχρι και του τελευταίου κόκκου χρυσού αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες άμεσες και απώτερες. 

Όταν γυρίσω...

Η γιορτή της ... ΜΑΤ-ΜΑΝΑΣ

Ο σύλλογος 3-τέκνων *Αλληλεγγύη* του δήμου Αριστοτέλη συγχαίρει τον αστυνομικό διευθυντή των ΜΑΤ Χαλκιδικής και τα μπαρμπαδέλια του για τον πρωτότυπο τρόπο έκφρασης ευγνωμοσύνης στις τρίτεκνες μητέρες από την περιοχή της Ιερισσού.
Και αφού πλέον κατατροπώθηκε ο σκοτεινός εχθρός του έθνους που εξέφραζαν οι μάνες αυτές προτείνουμε να ισχύσουν από αύριο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την επίθεση των ΜΑΤ & τις συλλήψεις στις Σκουριές


Η βάρβαρη επίθεση με ξύλο, χημικά και συλλήψεις που δέχτηκαν από τα ΜΑΤ γυναίκες κάθε ηλικίας στον Κάκαβο της Χαλκιδικής στις 12 Μαΐου, είναι ένας ακόμα κρίκος στην ατελείωτη αλυσίδα της βίας και της καταστολής με την οποία έρχεται αντιμέτωπος ο λαός κάθε φορά που αντιδρά στην εξαθλίωση της ζωής του και στο ξεπούλημα του τόπου του.
Η Ελληνική Αστυνομία απέδειξε για πολλοστή φορά το πόσο καλά υπηρετεί την τρικομματική κυβέρνηση των μνημονίων και της εξαθλίωσης του λαού μας καθώς και τα ντόπια και ξένα συμφέροντα που νέμονται τον τόπο μας.

Σκουριές 12 Μαΐου 2013

"Το χάλι της πλακόστρωσης στον παλαιό οικισμό της Νικήτης συνεχίζεται."

"Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης: Το χάλι της πλακόστρωσης στον παλαιό οικισμό της Νικήτης συνεχίζεται. Τη μια μέρα ο δρόμος στρώνεται και την άλλη ξηλώνεται χωρίς κανένας να νοιάζεται. Αφού ούτε ο δήμαρχος ασχολείται, μήπως θα πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας;" ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Πάχτας με αφορμή τα σημερινά, 12/5/13, γεγονότα στις Σκουριές

Παρά τις επανειλημμένες αναφορές και προειδοποιήσεις μας διαπράττονται εντός της εδαφικής περιφέρειας του δήμου μας συνεχόμενα κακουργήματα από μια ολιγομελή εγκληματική οργάνωση που τρομοκρατεί τους δημότες και επιβάλλει με τη βία τη θέλησή της στην πλειοψηφία.
Σήμερα άγνωστοι μέχρι στιγμής κακουργηματίες, που θέλουν να λέγονται πολίτες, πυροβόλησαν με κυνηγετικά όπλα εναντίον αστυνομικών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους. Το προηγούμενο διάστημα επιτέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του Δημάρχου, κατέστρεψαν αυτοκίνητα του δήμου και δημοτικών συμβούλων, τραυμάτισαν σοβαρά δημότες μας, απείλησαν, εκβίασαν και εκβιάζουν εργαζομένους, ανθρώπους του μόχθου, κατέστρεψαν ιδιωτική και δημόσια περιουσία.

Δένδιας για τους τραυματισμούς αστυνομικών στη Χαλκιδική

«Οι πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών στη Χαλκιδική συνιστούν μέγιστη πρόκληση εναντίον του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας. Είναι ευνόητο ότι σε μία δημοκρατική χώρα οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα στη διαμαρτυρία. Αλλά είναι ευνόητο επίσης ότι οποιοδήποτε αίτημα εκδικάζεται από τις αρμόδιες δικαστικές ή άλλες εντεταλμένες αρχές και δεν μπορούν να επιβάλλουν το δικό τους "δίκαιο" κουκουλοφόροι με κυνηγετικά όπλα και μολότοφ. 

Διαμαρτυρία Σωματείων εργαζομένων στην Ελληνικός Χρυσός


ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΑΠΕΡΓΩΝ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΩΝ – ΓΟΝΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΗ, 6 το απόγευμα
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ
Η βάρβαρη πολιτική ενάντια στο λαό δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν δεν πέσει το ρόπαλο της καταστολής και της τρομοκρατίας στα κεφάλια ΟΛΩΝ των εργαζόμενων. Κάθε κεφάλι που σηκώνεται πρέπει να πέσει.
Μετά τους ναυτεργάτες και το Μετρό, η κυβέρνηση επιστρατεύει και τους καθηγητές.
Θέλει πάνω από τα σκυμμένα κεφάλια τους να περάσει το σχολείο όχι της γνώσης αλλά της αγοράς, της υποταγής στα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου. Οι χιλιάδες απολύσεις που συνεπάγονται τα νέα μέτρα της θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες παιδείας για κάθε λαϊκή οικογένεια.

"...ζώον με φορτίο..."

H άγρια καταστολή στη Β. Χαλκιδική συνεχίζεται

Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
Σήμερα, παγκόσμια ημέρα της μητέρας, πλήθος γυναικών που διαδήλωναν ειρηνικά, για μία ακόμη φορά , υπερασπιζόμενες τον τόπο τους τη ζωή και το μέλλον των παιδιών τους, σε περιοχή του βουνού Κάκαβος, περικυκλώθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ και χτυπήθηκαν ανελέητα. Δύο μητέρες, τριών παιδιών η καθεμιά, τραυματίστηκαν. Η μία τραυματίας βρίσκεται στο νοσοκομείο ενώ η δεύτερη είναι μεταξύ των τριών προσαχθέντων γυναικών που έχουν μεταφερθεί στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής.
Οι συγκεντρωμένες γυναίκες δέχθηκαν απειλές και από άτομα της Ελληνικός Χρυσός και από άντρες της αστυνομίας.

ΚΚΕ(μ-λ) για την Χαλκιδική [12-05-2013]

Οι ψευτο-παλικαράδες των ΜΑΤ, υπάλληλοι των καναδών χρυσοθήρων και του Μπόμπολα που τους στρατοπέδευσε η τρικομματική κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου και Κουβέλη στις Σκουριές της Χαλκιδικής και πληρώνονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού έκαναν πάλι το κατόρθωμα τους. Ξυλοκόπησαν άγρια και τραυμάτισαν γυναίκες κάθε ηλικίας, τις έριξαν χημικά και συνέλαβαν τρεις από αυτές στον Κάκαβο, το αρχέγονο δάσος του οποίου καταστρέφουν οι μπουλντόζες της καναδικής πολυεθνικής.

ΜΑΥΡΗ ΕΙΝΑΙ ΚΙ Η ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ


Σκεπτόμενος Πολίτης

 Όλα μπάχαλο: «Πάμε Κάκαβο ;»
Φυσιολατρικοί περίπατοι. Βόλτα για να γνωρίσουμε το βουνό. Μάζεμα μήλων (το θυμάστε αυτό;). Το βουνό είναι δικό μας, τα δάση είναι δικά μας, η γή είναι δική μας, ο αέρας είναι δικός μας, τα νερά είναι δικά μας. Μόνο δικά μας. Και τα δικά σας δικά μας είναι. Πρωτοχρονιά-Πρωτομαγιά-Πρωτομηνιά και κάθε μέρα στον Κάκαβο. Τσίπουρα, σουβλάκια και κοψίδια, με χορό και με τραγούδι κάνουμε την υπέρβαση κόντρα στην εξουσία. Κουκουλοφόροι μπαχαλάκηδες, βόμβες μολότωφ, πίσσες, εμπρησμοί, καταστροφές, τρομοκρατία,  αποκλεισμος δρόμων, κρυφτούλι με τα ΜΑΤ. Και από πάνω, επιλεκτική βιντεοσκόπηση, για να έχουμε να κοκορευόμαστε, να παριστάνουμε τα θύματα και να προπαγανδίζουμε.

Τέσσερις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί από κυνηγετικό όπλο στις Σκουριές

Τέσσερις αστυνομικοί φέρονται να έχουν δεχθεί σκάγια από κυνηγετικό όπλο σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση πριν από λίγο. Ωστόσο η κατάσταση τους φαίνεται να μην είναι ανησυχητική ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν τα σκάγια προήλθαν από τον ίδιο πυροβολισμό .

Seleo.gr News

Κάκκαβος 12/5/2013

Συλλήψεις τριών γυναικών στις Σκουριές για παρεμπόδιση κυκλοφορίας

Συλλήψεις τριών γυναικών έγιναν σήμερα στο δρόμο προς το εργοτάξιο των Σκουριών μετά από προγραμματισμένη κινητοποίηση γυναικών ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από μονάδες των ΜΑΤ, επειδή θεωρήθηκε ότι   παρεμπόδισαν την ελεύθερη διέλευση ενός εταιρικού τζιπ.
Οι γυναίκες οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου προκειμένου να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτόφωρου.
Επιπλέον, από την επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία, δύο γυναίκες τραυματίστηκαν, με τη μία εξ αυτών να μεταφέρεται στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου.

Αποκλεισμένη η αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής

Κλειστοί είναι σήμερα οι δρόμοι που οδηγούν στην  αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής!
Ο αποκλεισμός αυτός μάλλον προμηνύει προσαγωγές ή συλλήψεις!

ΦΕΚ "ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ; ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑ!!!

Ο ακατονόμαστος κυπελλούχος 2013 στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων

Άξιος ο μισθός του κομιστή...

Το θέμα των ημερών, αναμφισβήτητα, είναι η απεργία των καθηγητών και η πολιτική τους επιστράτευση η οποία ήδη έχει υπογραφεί από τον πρωθυπουργό!
Αυτή τη στιγμή οι "πρόθυμοι" προσπαθώντας να συκοφαντήσουν τον αγώνα των καθηγητών ψάχνουν και βρίσκουν διάφορους τρόπους !
Δείτε τι κάνει ένας τέτοιος "πρόθυμος" εκδότης, ο κομιστής DVD, ο άνθρωπος που βρέθηκε με 5.000.000,00 € στα σύνορα προσπαθώντας να τα φυγαδεύσει στο εξωτερικό:

Έκθεση – κόλαφος του Κόφι Ανάν που φωτογραφίζει και την αγοραπωλησία των μεταλλείων Κασσάνδρας: Λήστεψαν την Ελλάδα όπως το Κονγκό και την Σιέρρα Λεόνε!

Η Deutche Bank είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πλιάτσικο, όπως και στις χώρες της Αφρικής! 
Και εδώ αναρωτιόμαστε εάν το μνημόνιο ήταν “λάθος” ή αν μας έκαναν “πειραματόζωα”! Όχι, απλώς είμαστε ΖΩΑ που δεν καταλάβαμε ότι δεν είμασταν ειδική περίπτωση, αλλά ιθαγενείς που ψηφίσαμε φυλάρχους – αχυρανθρώπους των τοκογλύφων. Καλά ξυπνητούρια.
Μείζον παγκόσμιο σκάνδαλο που άπτεται της αποτίμησης της αξίας των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου κατά τη διάρκεια αποκρατικοποιήσεων…