Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Όταν σε συγχαίρει ο Πορτοσάλτε πρέπει να προβληματίζεσαι, τουλάχιστον!


Ψηλά τη σημαία!!!

Εικόνα από ΓΡΕΚΙ

ΑΝΥΠΑΚΟΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (;)Οι προστάτες των μαθητών

Ίσως να μην το ξέρατε, αλλά η κυβέρνησή μας και οι συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες της σε αυτή τη δύσβατη διαδρομή, τα κανάλια, είναι οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές και στιβαροί προστάτες των παιδιών και των νέων ψυχών αυτής της χώρας.
Τι να πρωτοθυμηθούμε; 
Που εκμηδένισαν το εισόδημα των γονέων τους, ώστε τα παιδιά να σκληραγωγηθούν, όπως και οι παππούδες και προ παππούδες τους στα πέτρινα χρόνια της κατοχής και της μεταπολεμικής Ελλάδας, γεφυρώνοντας έτσι το χάσμα των γενεών;

Μας έχουν "τρελάνει" οι άλλοι, προσπαθεί να μας "αποτελειώσει" το ΚΚΕ !

"Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε και τα οποία οδηγούν σε μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, συνολική υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας. Έχει την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση που έχει οδηγηθεί συνολικά η εκπαίδευση..." (ανακοίνωση του ΚΚΕ)
"Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις σαν μέσο εκβιασμού της κυβέρνησης. Δεν πρέπει να δώσουμε πάτημα στην κυβέρνηση να στήσει στον τοίχο τους καθηγητές χρησιμοποιώντας σαν μοχλό τις εξετάσεις των παιδιών της εργατικής λαϊκής οικογένειας που έδωσε τόσα για να πάει εκεί που είναι να πάει»!!! (Νίκος Σοφιανός, ΚΚΕ)

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις κινητοποιήσεις των καθηγητών

Σε ένα ακόμα ρεσιτάλ εκβιασμού και υποκρισίας, η κυβέρνηση κρατά σε ομηρία την εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία, με στόχο την εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης.
Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι οι δύο πρόσθετες ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, όπως υποκριτικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά η πλήρης διάλυση των δημόσιων σχολείων.

ΝΙΚΗ Πολυγύρου: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (14/5/13)


ΜΑΪΟΣ 2013 - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Ο μήνας Μάιος  έχει καθιερωθεί εδώ και αρκετά χρόνια για τον Πολύγυρο ως μήνας εκδηλώσεων με επίκεντρο τη σημαντική επέτειο  της Κήρυξης της Επανάστασης  στη Χαλκιδική - 17 Μαΐου 1821. Έτσι και  φέτος με σημείο αναφοράς τον επίσημο εορτασμό, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου, ο Δήμος Πολυγύρου και φορείς της αυτοδιοίκησης, της παιδείας και του πολιτισμού της περιοχής οργανώνουν εκδηλώσεις, τις οποίες συγκεντρώσαμε και σας τις παρουσιάζουμε στο παρακάτω πρόγραμμα:

Σκουριές: Επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα σε κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής

Επίθεση με δακρυγόνα δέχθηκαν σήμερα κάτοικοι της Χαλκιδικής από δυνάμεις των ΜΑΤ στον Κάκκαβο.

Οι κάτοικοι πήγαν σήμερα το πρωί στο βουνό, όπως έκαναν και τις προηγούμενες μέρες, για να σταματήσουν τις εργασίες αποψίλωσης των αιωνόβιων δένδρων στο ρέμα του Καρατζά από τους εργαζόμενους της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.

Παρθενώνας (Μαρμαράς): Πρόσκληση σε εκδήλωση

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΠΛΗΝ ΛΕΤΟΝΙΑΣ

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Εντάξει, το να επιλέγουν να μην υιοθετήσουν ως νόμισμά τους το ευρώ η Βρετανία ή η Σουηδία και η Δανία, το καταλαβαίνει και το χωνεύει κάποιος. Το να μη θέλουν όμως να μπουν στην Ευρωζώνη «μπατίρηδες» του αλήστου μνήμης «υπαρκτού σοσιαλισμού», χώρες δηλαδή όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχία ή ακόμη και η Ρουμανία και η Βουλγαρία, αυτό συνιστά σίγουρα διασυρμό του ευρώ!
Αποδεικνύει επίσης εμπράκτως πόσο αντιπαθής έχει γίνει στα μάτια όχι μόνο των λαών της Ευρώπης, αλλά και των κυβερνήσεών τους ο πυρήνας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και κυρίως μετά τα δεινά και τον όλεθρο

ΙΔΟΥ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ: ΣΤΟ 27% ΑΝΕΒΗΚΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ!


ΣΠΑEΙ ΚΑΘΕ ΡΕΚΟΡ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ!
Στο 27% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας το Φεβρουάριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), καταρρίπτοντας παταγωδώς τα προκλητικά ψεύδη της κυβέρνησης.
Το "θαύμα" της θετικής διαφοράς ανάμεσα σεπροσλήψεις / απολύσεις, το οποίο επικαλέστηκε χθες (8/5) η κυβέρνηση για να καλλιεργήσει ψεύτικες ελπίδες και νααποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, δεν κράτησε ούτε τρεις μέρες! Συμφωνα με τα στοιχεία, η εκτόξευση του αριθμού των ανέργων, μέσα σε ένα χρόνο, υπήρξε πρωτοφανής (+22,8%)!

ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ... ΤΟ ΝΕΡΟ ΟΕΟ???

Αντε, ας υποθέσουμε ότι "φεύγει" το νερό... Που θα πάει;;;;
Θα πετάξει... σαν τη σκόνη;;;

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Όλα τα είχαμε ακούσει από τους λαλήσαντες «οικολόγους» που κατοικοεδρεύουν στην Ιερισσό, αλλά ότι θα έκαναν ανοικτή συνέλευση γιατί... «σε 10 μέρες, όπως λένε θα εξαφανιστεί το νερό του Κακάβου, από το οποίο υδροδοτείται η Ιερισσός», ειλικρινά ήταν κάτι που μόνο εκείνοι (ευτυχώς) θα μπορούσαν να είχαν φανταστεί.
 500.000 κ.μ. νερού είναι οι ανάγκες μας κάθε χρόνο, από τα 13.000.000 κ.μ. που συνολικά διαρρέουν ρέματα και χείμαρρους, πριν χυθούν τα 12.500.000 κ.μ.στη θάλασσα. Μέχρι τώρα, Δόξα τω θεό, δεν τα καταφέρανε... να διψάσουμε.

Συναυλία για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ


ΕΑΣ Πολυγύρου: Δήλωση καλλιέργειας 2013: Γιατί επιβαρύνουν τους αγρότες παρά τα προβλεπόμενα ;

Δωρεάν η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ΟΣΔΕ τονίζει το ΥπΑΑΤ
"Οι Αιτήσεις ΟΣΔΕ 2013 υποβάλλονται δωρεάν από τους παραγωγούς και τις υποβάλλουν δια μέσω των πυλών εισαγωγής (ΕΑΣ) με βάση την υπογραφείσα σύμβαση», διευκρινίζει το ΥπΑΑΤ και προσθέτει ότι «καμία επιπλέον επιβάρυνση για την υποβολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ 2013 δεν είναι επιτρεπτή και σε περίπτωση που κάτι τέτοιο σημειωθεί, το ποσό της αμοιβής της ΕΑΣ μειώνεται αυτόματα κατά το ποσό που ελήφθη, ενώ σε περίπτωση επανάληψης θα διακόπτεται η συνεργασία με τη συγκεκριμένη ΕΑΣ".

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ


Με το Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Νέας Καλλικράτειας κ. Κώστα Πασσαλή είχε συνάντηση ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας-Χαλκιδικής κ. Πάνας Απόστολος
To θέμα της συνάντησης ήταν τα προβλήματα στη καθαριότητα στη Δημοτική Ενότητα Καλλικράτειας καθώς και στα τοπικά διαμερίσματα της.
Ο κ. Πάνας τόνισε την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου που η αύξηση του πληθυσμού είναι τεράστια επισημαίνοντας ότι ήδη κατά τη περίοδο των εορτών η κατάσταση ήταν ήδη πολύ δύσκολη σε όλη τη περιοχή της Καλλικράτειας αλλά και σε άλλες όπως η  Νέα Ηράκλεια.

Πολύγυρος: Εκδηλώσεις "ΕΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ"