Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Μοντέρνοι καιροί


Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για τα Μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική (βίντεο)

Εκδήλωση - συζήτηση για τα μεταλλεία χρυσού στην Χαλκιδική πραγματοποίησαν τη Δευτέρα η Λαϊκή Επιτροπή, ο Σύλλογος Γυναικών και η Επιτροπή Ανέργων της Ε΄ διαμερισματικής κοινότητας Θεσσαλονίκης. Ομιλητής ήταν ο Γιάννης Ζιώγας, Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας του Α.Π.Θ. και Περιφερειακός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στην εκδήλωση εκφράστηκε η αλληλεγγύη προς τους αγωνιζόμενους κάτοικους της Χαλκιδικής, αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών για συντονισμό όλων των φορέων της περιοχής στην βάση κειμένου που ψηφίστηκε ομόφωνα από τους παρευρισκομένους.
Το ψήφισμα:

Νοθευμένα ελαιόλαδα

O ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος το οποίο πωλείται με την ένδειξη ελαιόλαδο έξτρα παρθένο, ενώ από την εξέτασή του προέκυψε ότι είναι νοθευμένο με ηλιέλαιο τεχνητά κεχρωσμένο.
Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΕΛΙΑΓΡΟΣ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΕΛΑΙΑ Π.Γ. ΕΠΕ – ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ».
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από τo νοθευμένo – μη ασφαλές προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το παραπάνω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Στο δρόμο της Κόκκινης Πρωτομαγιάς

ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ 
για την ανεξαρτησία και το σοσιαλισμό!
Εργάτες, εργάτριες, άνεργοι, 
αδέλφια μετανάστες, νέοι και νέες
Η Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους εργάτες που θυσιάστηκαν στον αγώνα για την απελευθέρωση της παγκόσμιας εργατικής τάξης και ολόκληρης της κοινωνίας από τις αλυσίδες της μισθωτής σκλαβιάς. Μαζί είναι και ημέρα αγώνα των εργατών όλου του κόσμου ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία και εθνότητα ενάντια στο κεφαλαιοκρατικό σύστημα της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Ταυτόχρονα είναι μια ευκαιρία για προβληματισμό και προετοιμασία για αυτά που έρχονται, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Δήμος Αριστοτέλη: Υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων 2013.

O Δήμος Αριστοτέλη ενημερώνει τους δημότες του ότι, ξεκινά από την 1η Μαϊου 2013 η υποβολή αιτήσεων για το νέο Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων έτους 2013.
Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα Δημοτικά Καταστήματα όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη, κατά τις ημέρες και ώρες που παρευρίσκεται δημοτικός υπάλληλος, καθώς και στο προσωπικό των Προγραμμάτων «Κοινωνική Μέριμνα» και «Βοήθεια στο Σπίτι».
Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που οφείλουν να προσκομίσουν οι δικαιούχοι είναι τα εξής:

Πάσχα στην Αρναία (βίντεο)

Πολύγυρος: Πρωτομαγιά με το ΠΑΜΕ


Οι βαλκανικοί πόλεμοι, η απελευθέρωση της Χαλκιδικής και το 1ο ανεξάρτητο τάγμα Κρητών, παρουσίαση Βιβλίου (βίντεο)

Το βιβλίο "Οι βαλκανικοί πόλεμοι, η απελευθέρωση της Χαλκιδικής και το 1ο ανεξάρτητο τάγμα Κρητών", του Γιώργου Ζωγραφάκη, παρουσιάστηκε στον Άγιο Νικόλαο, το πρωί της Κυριακής, (28/4), από τον ιστορικό Γιώργο Παπαγιωτάκη και τον ίδιο τον συγγραφέα. Πρόκειται για μελέτη πάνω στα βιβλία του στρατηγού Ιωάννη Αλεξάκη, ο οποίος, νεαρός λοχαγός, επικεφαλής ενός λόχου Κρητών, μέρος του ανεξάρτητου τάγματος Κρητών, απελευθέρωσαν τη Χαλκιδική. Ο Γιώργος Ζωγραφάκης, εκπαιδευτικός στη Χαλκιδική με καταγωγή από το Ζαρό, μελέτησε για μήνες όσα έγραψε ο

Συνάντηση για τη μαύρη τρύπα του ΠΑΣΟΚ...

... πολύ μεγάλη είναι,  χωράνε να πέσουν κι οι δυο μαζί !

Για το Γιωργάκη, ρε γαμώτο! ...

...δεν τ' άξιζε; Τι είναι διακόσια χιλιάρικα, και κάνετε έτσι;

ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ: Η ΣΥΝΟΧΗ της ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ…

Η«ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη «εκτελεί» ομόφωνα τα κελεύσματα της πολιτικής. Ακριβέστερα: «προσαρμόζεται», σαν χαμαιλέοντας, στη σκοπιμότητα των πολιτικών παιχνιδιών.
ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ, λοιπόν, στην πολύκροτη και διαβόητη υπόθεση Ζαχόπουλου-Τσέκου και CIA…
Δεν υπήρξαν μυστικές κάμερες, δεν υπήρξαν υποκλοπές, δεν υπήρξαν DVD, δεν υπήρξαν εκβιασμοί και ρεμούλες, δεν υπήρξαν «προσωπικά δεδομένα»…
Δεν υπήρξε η κυκλοφορία επιλεκτικών κομματιών ροζ σκανδαλοθηρίας, ούτε η διακίνηση προϊόντων υποκλοπής…

Κάλεσμα του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς για την Πρωτομαγιά


Εργαζόμενε, εργαζόμενη/άνεργε, άνεργη
Αναρωτιέσαι καθημερινά:
Για πόσο καιρό ακόμα θα συνεχίζεται αυτή η βαρβαρότητα;
Πότε, επιτέλους, θα μπει τέλος σ’ αυτή την ακραία νεοφιλελεύθερη φρίκη, που χρησιμοποιεί ολόκληρους λαούς για πειραματόζωα, προκειμένου να εκτιναχθούν τα κέρδη των πολύ μεγάλων εταιρικών ομίλων και μιας χούφτας ολιγαρχών;
Πως θα γίνει η ανατροπή;
Πάνω από έναν αιώνα πίσω, το 1886, οι εργάτες του Σικάγου έδωσαν τις απαντήσεις με τους μαζικούς, ηρωικούς αγώνες τους. Τους αγώνες αυτούς, όπως και όλους τους εργατικούς αγώνες, τιμούμε την 1η του Μάη, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τη μεταφορά της πρωτομαγιάτικης αργίας την Τρίτη του Πάσχα.

''Επενδύσεις'' υπό καθεστώς ακραίας αστυνομοκρατίας... (βίντεο)

Σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία και λειτουργούσα δημοκρατία, η συνεχής και άνευ προηγουμένου αστυνομοκρατία που υπάρχει με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και του ''αρμόδιου'' υπουργού, εδώ και μήνες στην Βορειανατολική Χαλκιδική (γιατί επέλεξαν την καταστολή αντί για τον διάλογο) θα είχε φέρει ενώπιον των ευθυνών τους όσους ψευδώς υποστήριζαν τόσο καιρό πως η δήθεν επένδυση απολαμβάνει την ευρεία κοινωνική συναίνεση των τοπικών κοινωνιών.

Kρατική βία, ασφάλεια, Αριστερά (βίντεο)

Βίντεο της εκδήλωσης με θέμα: «Kρατική βία, ασφάλεια, Aριστερά», που διοργάνωσε το Red Notebook την Παρασκευή 26 Απριλίου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης Μούιζνιεκς και τα γεγονότα στη Χαλκιδική.
Στο πρώτο μέρος, μιλούν η Σοφία Βιδάλη, εγκληματολόγος (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) και η Γιάννα Κούρτοβικ, δικηγόρος, μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.