Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Εκδηλώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική


Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής για γη και ελευθερία συμπυκνώνει τους αγώνες όλου του λαού ενάντια στη βαρβαρότητα της πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ, που θέλει να διαγράψει ολόκληρες γενιές φτωχοποιώντας και υποβαθμίζοντας τις ζωές του.
Ο αγώνας για να σταματήσει το οικολογικό και οικονομικό έγκλημα στις Σκουριές είναι αγώνας  όλων μας. Ή όλη η Ελλάδα θα γίνει Ιερισσός ή αλλιώς θα γίνει Μανωλάδα με ξεπούλημα στα μονοπώλια, εργατική σκλαβιά, οικολογική καταστροφή και κρατική τρομοκρατία.
Για να νικήσει ο λαός κάθε εργασιακός χώρος και γειτονιά να γίνουν "γαλατικά χωριά" ανυπακοής, αντίστασης και ανατροπής. Στη βάρβαρη πολιτική του Κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού απαντάμε με την αγωνιστική ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και των αγωνιζόμενων κατοίκων για την ανατροπή της Κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ .

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα με θέμα: "46 χρόνια από τη στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου"

Χρυσαυγίτης βουλευτής "φτιάχνεται" με τον ήχο και τα καυσαέρια των τανκ...

...Είναι γνωστή άλλωστε η σχέση του βλήματος με το τανκ!
«Εμάς μας αρέσει ο ήχος της ερπύστριας στην άσφαλτο και το καυσαέριο των τανκ» ανέφερε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος, επιχειρηματολογώντας για την επαναφορά των μηχανοκίνητων στρατιωτικών τμημάτων στις παρελάσεις.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Καράμπελας, εξήγησε ότι η συμμετοχή των μηχανοκίνητων τμημάτων σε κάθε παρέλαση κοστίζει 2,357 εκατομμύρια ευρώ.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΣΙΩΠΗ ΕΣΠΑΣΕ!!!


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί 21/4/2013 συνάντηση των κατοίκων της Ολυμπιάδας με αφορμή τον «θόρυβο» που δημιουργήθηκε από τα δημοσιεύματα σχετικά με τα νερά στην περιοχή του χωριού. 
Όλα αυτά που κουβεντιάζονταν κατ’ ιδίαν, σε πηγαδάκια και παρέες, ακούστηκαν επιτέλους και δημόσια, ανοίγοντας έτσι και στην Ολυμπιάδα τη συζήτηση για την μεταλλευτική δραστηριότητα, θέμα το οποίο τα τελευταία χρόνια ήταν ταμπού για το χωριό. Με αρκετές αντεγκλήσεις, κάποιες φορές σε υψηλούς

ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΡΑΟΥΛΑ...


ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ


Καπελώματα, καμώματα και κατορθώματα στην Ιερισσό
Σκεπτόμενος Πολίτης
«…Ο λαός, παραπλανημένος από απατηλά οφέλη, επιζητεί συχνά την καταστροφή του και συγκινείται εύκολα από λαμπρές ελπίδες και απατηλές υποσχέσεις… Στρεφόμενοι τώρα στο ερώτημα για ποια πράγματα είναι εύκολο και ποια δύσκολο να πείσεις κάποιον, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι εκείνο για το οποίο πρέπει να τον πείσεις, είτε δείχνει σε πρώτη ματιά, ως σίγουρη ή χαμένη υπόθεση, είτε πάλι μπορεί να του φανεί γενναία ή δειλή πράξη.

Εθελοντική αιμοδοσία


Πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σάρτης


ΣτΕ 1492/2013: ανησυχητικά σημάδια


Στις δημοκρατικές κοινωνίες οι δικαστές είναι αυτοί που απονέμουν το δίκαιο με αφορμή τις υποθέσεις που άγονται ενώπιον τους. Αναντίρρητα οι αποφάσεις τους είναι σεβαστές, υπόκεινται όμως σε κριτική όπως, άλλωστε, συμβαίνει με τα έργα όλων των ανθρώπων. Ειδικότερα, η κριτική των δικαστικών αποφάσεων είναι επιβεβλημένη καθόσον δεν αρκεί η έκδοση μιας απόφασης για να απονεμηθεί το δίκαιο αλλά θα πρέπει, παράλληλα, να ικανοποιεί και το περί δικαίου αίσθημα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει να διακρίνεται από πειθώ, πράγμα που συμβαίνει όταν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως επιβάλλει το Σύνταγμά μας. Έχοντας αυτά κατά νου, διατυπώνουμε τις πρώτες κρίσεις μας αναφορικά με την υπ’αριθμ. 1492/2013 απόφαση του ΣτΕ η οποία απέρριψε την υπ’αριθ. 7947/11 αίτηση κατοίκων της Χαλκιδικής σχετικά με την αδειοδότηση των μεταλλείων χρυσού στην περιοχή.

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013


Σας ενημερώνουμε ότι το Μάιο θα ξεκινήσει  η υποβολή των δικαιολογητικών  για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων για το έτος 2013. Οι ενδιαφερόμενοι, που επιθυμούν να λάβουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, καλούνται να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά το διάστημα από 1 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2013 στο γραφείο του «Βοήθεια στο Σπίτι» (Παλαιό Δικαστικό Μέγαρο) καθώς και στα κατά τόπους κοινοτικά καταστήματα των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Πολυγύρου.
Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι είναι  τα εξής:

Παραχώνοντας αιωνόβια δένδρα - Η ανάπτυξη Πάχτα-El Dorado έρχεται...

Δείτε τι εννοούν με τον όρο ανάπτυξη οι ιεροκήρυκες της ψευδο-επένδυσης. Δείτε πως έχουν ξεριζώσει και παραχώσει κακήν - κακώς δεκάδες (συμπεριλαμβανομένων αρκετών αιωνόβιων) δένδρων στην περιοχή ρέματος Καρατζά, στο δάσος των Σκουριών , σε λήψεις που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της 21ης Απριλίου 2013.
Αυτά τα αίσχη, είναι μόνο η αρχή μιας σειράς ενεργειών, που θα καταλήξουν στην δημιουργία ορυχείου χρυσού και άλλων εγκαταστάσεων - μεταλλείων σε περιοχές της Β.Α. Χαλκιδικής.
Μετά από αυτά που θα δείτε, νομίζουμε γίνεται ξεκάθαρο γιατί η εταιρεία και οι υποτακτικοί της, δεν θέλουν "κανέναν στα πόδια τους." Φοβούνται τον έλεγχο, φοβούνται την δημόσια παρουσίαση της ΄΄ανάπτυξης΄΄ τους που θα κάνει και τον τελευταίο πολίτη να καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει στην Β.Α. Χαλκιδική, να καταλάβει τι πραγματικά εννοούν κάποιοι πιπιλίζοντας τον όρο ανάπτυξη...

Βροντερό ΟΧΙ και από τους Σουηδούς


20/4/2013 συγκεντρώθηκαν στη Στοκχόλμη πληθώρα κατοίκων από διάφορες πόλεις της Σουηδίας για να διαμαρτυρηθούν για τα μεταλλεία χρυσού, ουρανίου και άλλων μετάλλων που άλλα ήδη λειτουργούν και πολλά περισσότερα σχεδιάζονται σε περίπου 7 περιοχές της χώρας.
Στη συγκέντρωση διαβάστηκε χαιρετισμός από τις επιτροπές αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής, της Θράκης και του Κιλκίς.
Ο χαιρετισμός:

Ρέμα Καρατζά, τα αίσχη της ψευδο-ανάπτυξης ... μέρος 4ο

ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Με την εντός έδρας ήττα (3η συνεχόμενη) από τον Ιωνικό Ν. Φιλαδέλφειας με 69-79 ολοκλήρωσε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' εθνικής. Οι αθλητές του Δημήτρη Μύθου έκαναν καλό ξεκίνημα και προηγήθηκαν 19-13(10') αλλά οι φιλοξενούμενοι φάνηκε ότι ήθελαν πιο πολύ τη νίκη για να σωθούν στην κατηγορία(αν και τελικά δεν την είχαν ανάγκη) και προηγήθηκαν μέχρι 21 πόντους(41-62 στο 27'). Από εκείνο το σημείο οι αθλητές μας έπαιξαν καλή άμυνα και μείωσαν μέχρι και στο 57-65(35') αλλά οι φιλοξενούμενοι με πολλά εύστοχα σούτ και άλλα τόσα επιθετικά ριμπάουντ επικράτησαν με 61-71. Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα:

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την επίθεση των ΜΑΤ σε δικηγόρους

Ο αιματοβαμμένος αυταρχισμός της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και της τρόικας κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα. Ελάχιστες μέρες μετά από τις παράνομες συλλήψεις και προφυλακίσεις των δύο κατοίκων της Ιερισσού επειδή δεν έσκυψαν το κεφάλι στο Μπόμπολα, ο Δένδιας έστειλε τους πραιτωριανούς του να χτυπήσουν τους δικηγόρους της Θεσσαλονίκης οι οποίοι, μαζί με κατοίκους της Χαλκιδικής, είχαν συγκεντρωθεί για διαμαρτυρία ενάντια στην επίσκεψη του υπουργού Αδικίας Αντώνη Ρουπακιώτη.

Πρόσκληση της Ένωσης Νέων Αγροτών Χαλκιδικής