Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

"Το Σφαγείο" (1974, Τραγούδια της Φωτιάς)

Μέρος του φιλανθρωπικού της έργου ;

Η Εκκλησία δίνει για site 3.370.000 ευρώ
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών αποφάσισε να χρησιμοποιήσει από το κονδύλιά της, 3.370.000 ευρώ, για τη δημιουργία site!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Καρφί», που αναφέρει και τη σχετική απόφαση, ανακοινώθηκε η δημιουργία «ηλεκτρονικής πλατφόρμας οργάνωσης του εθελοντισμού του προνοιακού έργου της Εκκλησίας», μέσω ΕΣΠΑ.
Το συνολικό κόστος είναι 3.737.529,73 ευρώ και όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, πρόκειται για μία εφαρμογή που θα διαχειρίζεται το σύνολο της πληροφορίας που σχετίζεται με τους παρόχους / προσφέροντες και με τους αποδέκτες του προνοιακού έργου.

Τι σπουδάζει το παιδί;

Στρατιωτικό πραξικόπημα 1967 -ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

"ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΧΟΥΝΤΑ"


ΜΑΤ ξυλοκοπούν δικηγόρους στην Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

Έξω από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από την Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ, για τη βίαιη προσαγωγή των δύο συλληφθέντων, και το εξωφρενικό κατηγορητήριο που τους αποδόθηκε, για τον εμπρησμό στις Σκουριές.

Μέτρηση της Metron Analysis...

...για την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (21-4-2013)

Δημόσιο: Δεν μεταφέρεται η αργία της πρωτομαγιάς

Ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης:
"Εορτασμός 1ης Μαΐου 2013
Σας ενημερώνουμε ότι η 1η Μαΐου, η οποία, σύμφωνα με την περίπτωση (α) της παρ. 11 του άρθρου 1 του ν. 1157/1981, έχει οριστεί ως ημέρα αργίας για τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τους Ο.Τ.Α. και τα λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, δεν θα μεταφερθεί και θα εορταστεί ανήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2013."

Παίξε με τον Κωστάκη !!!

Αν έχεις χρόνο για παιχνιδάκι κάνε κλικ ΕΔΩ και παίξε βοηθώντας τον Κωστάκη (...τον Καραμανλή, βέβαια!) στο έργο του! 

Επιστολή Επιτροπών Αγώνα Χαλκιδικής προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Προς Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Τον τελευταίο καιρό στη Χαλκιδική βιώνουμε ένα κλίμα αδικαιολόγητης κρατικής τρομοκρατίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας, με κύριο στόχο το κοινωνικό κίνημα και τους αγώνες του ενάντια στην καταστροφή της Χαλκιδικής από την επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και την εξόρυξη χρυσού.
Το κράτος δείχνει το ανάλγητο πρόσωπό του διαπράττοντας τη μια βιαιότητα και αυθαιρεσία μετά την άλλη. Οι καταγγελίες των κατοίκων διαψεύδονται από τους αρμόδιους στα παράθυρα των ειδησεογραφικών εκπομπών και τηλεδικών παρά την ύπαρξη αδιάψευστων στοιχείων, οι αναφορές της Διεθνούς Αμνηστίας αγνοούνται, οι αρμόδιοι υπουργοί αρνούνται να προσέλθουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις συναδέρφων τους.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο συλλαλητήριο ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό και την "επέτειο" της Χούντας, την Κυριακή 21 Απριλίου, στις 6μμ στο Αγ. Βενιζέλου
21 Απριλίου 1967 – 21 Απριλίου 2013
46 χρόνια μετά… Οι Χούντες πέφτουν με εξεγέρσεις!
Στην «ανάπηρη δημοκρατία» των Μνημονίων, δεν είναι μόνο η φτώχεια, η ανεργία και η εξαθλίωση που μαστίζουν. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες μπαίνουν στο στόχαστρο: συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες θρυμματίζονται, η «δημοκρατικά» εκλεγμένη κυβέρνηση παρακάμπτει το Κοινοβούλιο με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για να ξεπουλήσει δημόσιο πλούτο και κοινωνικά δικαιώματα σε κάθε είδους «δανειστές» ενώ η κρατική καταστολή έρχεται να αντιμετωπίσει ως τρομοκράτη όποιον αντιστέκεται και οργανώνεται απέναντι σ’ αυτή τη λεηλασία.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη συμπλήρωση 46 χρόνων από το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

46 χρόνια από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στη χώρα μας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι-ες με μια ολομέτωπη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία.
Το σημερινό μήνυμα αντίστασης είναι ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, τον αυταρχισμό , την καταστολή των αγώνων και τον περιορισμό της λαϊκής κυριαρχίας. Είναι ένα μήνυμα αντίστασης και αφύπνισης όλων μας για την υπεράσπιση αυτών που κατακτήσαμε με αγώνες και αίμα.

ΝΙΚΗ Πολυγύρου - ΑΡΗΣ Κασσανδρείας 1-1

Τελευταία αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Α' Ερασιτεχνικής κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Χαλκιδικής, σήμερα και αύριο.
Η ομάδα του Πολύγυρου τελείωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα με αγώνα που έδωσε σήμερα με τον ΑΡΗ Κασσανδρείας. Το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν ισόπαλο με τέρματα 1-1. Το τέρμα της ΝΙΚΗΣ πέτυχε ο Τότσα στο πρώτο ημίχρονο.

ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ...


Έχει ενδιαφέρον, για τη Χαλκιδική, ένας ανασχηματισμός της κυβέρνησης;

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης συζητιέται  τελευταία πάρα πολύ και είναι πιθανό να γίνει τελικά μετά τις γιορτές του Πάσχα.
Στην περίπτωση αυτή ο ανασχηματισμός αυτός έχει ενδιαφέρον και για τη Χαλκιδική! Πώς;
-Σενάριο πρώτο: το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης το κρατάει ο νεοδημοκράτης Καράογλου με αναπληρωτή υπουργό έναν πασόκο, τον Γιάννη Δριβελέγκα!
-Σενάριο δεύτερο: Το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης το παίρνει πασόκος, με πολλές πιθανότητες ο Πάρης Κουκουλόπουλος, και αναπληρωτή κάποιον νεοδημοκράτη. Σ' αυτήν την περίπτωση ο Χαλκιδικιώτης βουλευτής μένει εκτός Μακεδονίας-Θράκης.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967

Θυμόμαστε, διδασκόμαστε, αγωνιζόμαστε για τη λαϊκή συμμαχία, το λαό στην εξουσία, το σοσιαλισμό. Βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα από την τότε περίοδο για τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Η στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967, που είχε τη στήριξη των ΗΠΑ και της αστικής τάξης στην Ελλάδα, μπόρεσε να επιβληθεί γιατί δεν βρήκε απέναντί της έναν λαό οργανωμένο, αποφασισμένο να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, αξιοποιώντας και τις οξυμένες αντιθέσεις του αστικού πολιτικού συστήματος. Αντίθετα, η πραγματική δύναμη του λαού ήταν υπονομευμένη από αυταπάτες, από την αναμονή των εκλογών που δήθεν θα έδιναν λύση σε χρονίζοντα λαϊκά προβλήματα, καθώς και από το κλίμα υποταγής και μοιρολατρίας.

ΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ "ΒΕΝΣΕΡΕΜΟΣ"

Σε συνέχεια των προηγούμενων δράσεων, με σκοπό την ενημέρωση και την κινητοποίηση των κατοίκων του Πολύγυρου, σήμερα, 19 Απριλίου 2013, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνάντηση - συζήτηση από την Επιτροπή Αγώνα Πολύγυρου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.
Συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα, εκφράστηκαν απόψεις και συμφωνήθηκαν οι εξής δράσεις:
1.Σάββατο 20/04/2013: Η Επιτροπή Αγώνα Πολύγυρου συμμετέχει στην εκδήλωση-ενημέρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού με θέμα "Οι Σκουριές στην ενημέρωση"

Ε.Ν.Α.Χαλκιδικής - Ενημέρωση στα Φλογητά για την Κοινή Γεωργική Πολιτική και την Γεωργική Επιχειρηματικότητα και εκλογές.

Με δεδομένη σχεδόν την εκδίκαση της δημιουργίας Ένωσης Νέων Αγροτών Χαλκιδικής την Δευτέρα, 22 Απρ 2013 από το Πρωτοδικείο Μουδανιών, η Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης Νέων Αγροτών Χαλκιδικής προσκαλεί όλους τους Νέους Αγρότες την Δευτέρα, 22 Απρ 2013, στις 20.30, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Φλογητών, σε έναν συμβολικό χώρο, για συζήτηση για την Κοινή Γεωργική Πολιτική και την Αγροτική Επιχειρηματικότητα, και ακολούθως εκλογές μόνο ανάμεσα στα μέλη της Ένωσης Νέων Αγροτών Χαλκιδικής.

Και εγένετο... Κατίδης

Μια εικόνα, λένε, χίλιες λέξεις. Αν και περάσανε μέρες από το γεγονός, η εικόνα του 20χρονου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Γ. Κατίδη να χαιρετά ναζιστικά εν είδη πανηγυρισμού, παραμένει αναλλοίωτη. Μερικοί συμπέραναν ότι ήταν «θέμα βλακείας» -και ο ίδιος ο αθλητής μεταξύ αυτών-, άλλοι ότι πρόκειται για ζήτημα αμορφωσιάς του νεαρού και κάποιοι το πήγαν παρακάτω, υπογραμμίζοντας τις αιτίες και τους λόγους που γεννούν τον φασισμό σε κάθε εκδοχή της μνημονιακής πραγματικότητας και της καθημερινότητάς μας. Έτσι, ο καθένας από την πλευρά του ζητούσε την ανάλογη, σύμφωνα με τα επιχειρήματά του, ποινή ή την αθώωση του ποδοσφαιριστή.

Επίθεση στο Δήμαρχο Ναυπακτίας με μπαλτά

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου!

Το βαρέλι των μνημονιακών δεν έχει πάτο!


Προσλήψεις ...δημοσίων υπαλλήλων!