Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Παρουσίαση βιβλίου του Γ.Ι.Ζωγραφάκη

Μεγάλης αποδοχής έτυχε το βιβλίο του Γ. Ζωγραφάκη "Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι - Η Απελευθέρωση της Χαλκιδικής και το 1ο Ανεξάρτητο Τάγμα Κρητών" του οποίου έγινε, τον περασμένο Μάρτιο, και η 1η ανατύπωση "προκειμένου να ικανοποιηθεί η αυξημένη ζήτηση που είχε, αλλά και να αποσταλεί σε περισσότερους παραλήπτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, ιδιαίτερα δε στους εκπαιδευτικούς της Χαλκιδικής", όπως αναφέρει ο συγγραφέας-ερευνητής του βιβλίου, συμπληρώνοντας:
"Η ανατύπωση έγινε δυνατή χάρη στην ευγενή και πρόθυμη χορηγία πολύ γνωστού Χαλκιδικιώτη ευπατρίδη, διδάκτορα σπουδαίας επιστήμης και πολύ επιτυχώς ασχολούμενου περί τα κοινά τον οποίο θερμά ευχαριστώ." 
Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου έγινε στον Πολύγυρο, στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη και όπως φαίνεται και από την πρόσκληση, στη συνέχεια,  στις 28 Απριλίου θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Μανωλάδα ενάντια στη δολοφονική επίθεση κατά των μεταναστών

Λαφαζάνης: Αναστολή σημαίνει κατάργηση του Μνημονίου

«Δεν υπάρχει καμία αναστολή. Τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι θα ακυρωθούν, θα καταργηθούν, θα πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Είχε προηγηθεί η διατύπωση του Αλέξη Τσίπρα σε συνέδριο του Economist περί «αναστολής του Μνημονίου» από μία κυβέρνηση με κεντρικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Για τη δολοφονική επίθεση στη Ν. Μανωλάδα Ηλείας


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει τη χτεσινή μαφιόζικη δολοφονική επίθεση μπράβων της εργοδοσίας στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, που με καραμπίνες πυροβόλησαν «εν ψυχρώ» και στο ψαχνό 200 Μπαγκλαντέζους εργάτες γης στη φράουλα επειδή απαιτούσαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 6 μηνών «μεροκάματα του τρόμου» σε άθλιες συνθήκες.
Η τρομοκρατική εργοδοτική επίθεση σε βάρος των Μπαγκλαντέζων εργατών γης είναι το αποκορύφωμα προηγούμενων συχνών, ωμών και ατιμώρητων ρατσιστικών επιθέσεων που έγιναν στη Νέα Μανωλάδα από μπράβους του ίδιου μεγαλοεργοδότη – μεγαλέμπορου φράουλας.

Κατακραυγή για το μακελειό της φράουλας

Σοκ προκαλεί το χθεσινό λουτρό αίματος στη Μανωλάδα Ηλείας. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τη δολοφονική επίθεση κατά εκατοντάδων μεταναστών εργατών στα φραουλοχώραφα από τους επιστάτες τους, που είχε ως αποτέλεσμα 28 από αυτούς να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Κατακραυγή της Ελλάδας και σταδιεθνή ΜΜΕ για το μακελειό της φράουλας. Εν τω μεταξύ, στο διαδίκτυο ξεκίνησε εκστρατεία που καλεί σε μποϊκοτάζ των ματωμένων φραουλών» της Μανωλάδας. Στις 14:30 το μεσημέρι, ομοσπονδίες και συνδικάτα πραγματοποιούνπαραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στις 17:00 στο υπουργείο Εργασίας. Συγκέντρωσης διαμαρτυρίας πραγματοποιεί το ΚΚΕ στις 16:00 στην κεντρική πλατεία Μανωλάδας.

¨Πασχαλινό παζάρι"


"ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - κατασκευή πραγματικότητας & προπαγάνδα" - Πολτιστικό Κέντρο Ιερισσού Σάββατο 20/4

Ο πολύχρονος αγώνας κατά της εξόρυξης χρυσού της Χαλκιδικής αντιμετωπίστηκε από τα κυρίαρχα ΜΜΕ αρχικά με απόπειρες φίμωσης και αργότερα με προσπάθειες συκοφάντησης. Οι κάτοικοι των χωριών μας έχουν στοχοποιηθεί από μερίδα των Μέσων, τα οποία τους παρουσιάζουν συστηματικά ως «τρομοκράτες».
Η παρουσίαση των γεγονότων και των όσων επακολούθησαν πόρρω απέχει από το να είναι αμερόληπτη και αντικειμενική. Όχι μόνο ο τηλεοπτικός χρόνος μοιράζεται άνισα, αλλά πολλές φορές παρακολουθούμε μια τηλεοπτική «πραγματικότητα» – κατασκευασμένη για τις ανάγκες του σόου των δελτίων των 8μμ. Στον άμβωνα της τηλε-δημοκρατίας και στον καθεστωτικό Τύπο, δεν βρίσκεται ούτε ο ελάχιστος χρόνος για να αναφερθούν οι συνεχείς καταπατήσεις των ανθρώπινων και συνταγματικών μας δικαιωμάτων, η διαρκής παρακολούθηση από τις αστυνομικές δυνάμεις, η παραβίαση των δικαιωμάτων των δικηγόρων μας, οι προσαγωγές – εξαφανίσεις συμπολιτών μας επί ώρες, οι αφόρητες πιέσεις για την παράνομη λήψη γενετικού υλικού.

Κάποτε θα πρέπει να γίνουμε «άνθρωποι».


Ήμαρτον…
Κάποτε θα πρέπει να γίνουμε «άνθρωποι».
Έχει γεμίσει ο Πολύγυρος με δηλητηριασμένα αδέσποτα τις τελευταίες εβδομάδες.
Το τελευταίο σκυλί βρέθηκε σήμερα το πρωί σε αλάνα, που όπως φαίνεται από τις συννημένες φωτογραφίες, παίζουν παιδιά κάνοντας αυτοσχέδια σπιτάκια.
Δεν είναι η πράξη, πέρα από απάνθρωπη, και άμεσα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και για τα παιδιά μας;

Ταυτοποιήθηκαν δύο υπήκοοι Αλβανίας ως οι λοιποί δράστες της ληστείας σε σπίτι στο Πλατανοχώρι Χαλκιδικής την 23.03.2013


Αρχικά είχε ταυτοποιηθεί ως ένας από τους δράστες της ληστείας ένας υπήκοος Αλβανίας 22 ετών
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, ταυτοποιήθηκαν δύο υπήκοοι Αλβανίας ως οι λοιποί από τους τρεις δράστες της ληστείας σε σπίτι στο Πλατανοχώρι Χαλκιδικής την 23.03.2013.
Αρχικά είχε ταυτοποιηθεί ως ένας από τους δράστες της ληστείας ένας υπήκοος Αλβανίας 22 ετών.
Ύστερα από μεθοδική και οργανωμένη αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν δύο υπήκοοι Αλβανίας 22 και 25 ετών ως οι λοιποί από τους τρεις δράστες της ληστείας που έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της 23.03.2013, κατά την οποία

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ


Με το Δήμαρχο Προποντίδας κ. Δαμιανό Ιορδανίδη είχε συνάντηση-εργασίας ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας-Χαλκιδικής κ. Πάνας Απόστολος .
Ο κ. Πάνας ενημερώθηκε για την έως τώρα πορεία του δήμου και θέλησε να ενημερωθεί για τα  τρέχοντα ζητήματα ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου από τη πλευρά του ό Δήμαρχος ενημέρωσε για τα έργα που είναι σε στάδιο υλοποίησης  κυρίως τα δίκτυα Ύδρευσης σε διάφορες περιοχές όπως (Σήμαντρα,Φλογητά,Διονυσίου,Πορταριά).
Επίσης επισημάνθηκε από το κ. Πάνα η ανάγκη έργων οδοποιίας στη Καλλικράτεια στη Τριγλιά και στα Μουδανιά πράγμα που όπως σημείωσε ο Δήμαρχος είναι στον άμεσο προγραμματισμό εν όψει προγραμμάτων που θα υπάρξουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων


Συνελήφθη χθες (17.04.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 25 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, ο προαναφερόμενος εντοπίστηκε στην περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: