Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Α. Τσίπρας: Από την κατάργηση στην αναστολή του μνημονίου (Βίντεο)

Στο συνέδριο του Economist μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας και διατύπωσε την εκτίμησή του ότι η κυβέρνηση ζει με ψευδαισθήσεις, και παρουσιάζει ως επιτυχία μια αποτυχημένη πολιτική. Για άλλη μια φορά εξέφρασε την πίστη του στο ευρώ και την ανησυχία του ταυτόχρονα για το μέλλον του, υπογραμμίζοντας ότι για να σωθεί χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Αυτό που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο είναι η θέση –που μάλλον είναι καινούργια- του προέδρου του Σύριζα για το μνημόνιο.

Επίσκεψη του συντονιστή της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Δ. Βίτσα στην Ιερισσό.


Έκτακτη επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο συντονιστής της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Δημήτρης Βίτσας, στην Ιερισσό, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος και της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Χαλκιδικής. Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, συναντήθηκε με εκπροσώπους της επιτροπής αγώνα ενάντια στις εξορύξεις και συζήτησαν την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μετά και την προφυλάκιση των δύο αγωνιστών της Ιερισσού. 
Για ακόμη μία φορά δηλώθηκε η έμπρακτη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στον δίκαιο αγώνα τους, μετά και την απόφαση / ψήφισμα  της Κ. Π. Ε. 
Στο άμεσο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για:

Συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης κατά των ορυχείων της Χαλκιδικής

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειον συγκέντρωση αλληλεγγύης στους κατοίκους της Χαλκιδικής που αγωνίζονται ενάντια στα μεταλλεία χρυσού της εταιρίας "Ελληνικός Χρυσός". Οι συγκεντρωμένοι από διάφορους πολιτικούς χώρους, οργανώσεις και κινήματα όπως το Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ, Παγκρήτιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων κτλ, εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στους διωκόμενους αγωνιστές της Χαλκιδικής και απαίτησαν την άμεση απελευθέρωση των δύο που συνελήφθησαν την και προφυλακίσθηκαν"με βάση ένα απόλυτα σαθρό κατηγορητήριο".

"Ο,τι είχα να πω, το είπα με το υπόμνημα"

Με επιστολή από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τονίζει πως ότι είχε να πει στην Προανακριτική Επιστροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, το είπε με το αναλυτικό υπόμνημα που έστειλε.

Ο κ. Παπανδρέου δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση να παραστεί με φυσική παρουσία προκειμένου να καταθέσει στην Πορανακριτική και με μία πολιτική δήλωση - επιστολή παραπέμπει στο προηγούμενο υπόμνημα, το οποίο όπως ο ίδιος διευκρινίζει είναι επαρκές και σαφές, και στο οποίο αποτυπώνεται ότι γνωρίζει και ότι έχει να πει για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τους χειρισμούς επί πρωθυπουργίας του. 

Διάγγελμα μέσα από τα ερείπια

Όπως τον Δεκέμβριο, έτσι και τώρα η εκταμίευση της δόσης μετατράπηκε σε παιχνίδι δήθεν διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους τροϊκανούς και η προαποφασισμένη συμφωνία της στις μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει εμφανίστηκε περίπου σαν εθνική επιτυχία. Ουφ! Ανακούφιση!
Γύρω από τον εκβιασμό και την υποταγή για τη δόση παίζεται ένα έργο εσωτερικής κατανάλωσης, με το οποίο η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα τεχνητής αισιοδοξίας. Η ψεύτικη αισιοδοξία όμως τον Δεκέμβριο κράτησε μόνον ένα μήνα, καθώς η πραγματικότητα της κρίσης αποδείχτηκε ισχυρότερη από την εικονική πραγματικότητα της τρικομματικής κυβέρνησης.

Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1ης Μαΐου

Χαμηλές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1ης Μαΐου και απελευθέρωση των τιμών από 1ης Ιουλίου ανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Economist.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υφυπουργός τόνισε ότι σύμφωνα με τη σχετική Κοινοτική Οδηγία τα τιμολόγια της ΔΕΗ απελευθερώνονται την 1η Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής.

Ιερισσός: Μαρτυρίες των κατοίκων κάνουν λόγο για προβοκάτσια...

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΔΟ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
 Ο Δήμος Πολυγύρου στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» υλοποιεί δράση για τη Διαχείριση των Αστικών Απορριμμάτων βάζοντας σε λειτουργία 1.700 κάδους κομποστοποίησης σε πάρκα, πλατείες και κατοικίες.
Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία, η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία, το κομπόστ. Είναι ένας πολύ άμεσος και σημαντικός τρόπος ανακύκλωσης. Έχει υπολογιστεί ότι το 35% των οικιακών απορριμμάτων μπορούν να κομποστοποιηθούν.
Όλα τα οργανικά υπολείμματα όπως κουρεμένο γρασίδι, φύλλα, κομμένα κλαδιά, χόρτα, μαραμένα λουλούδια, ροκανίδια, χώμα από γλάστρες, λαχανικά κουζίνας, άχυρα, τσόφλια από αυγά, κατακάθια του καφέ, φύκια θαλάσσης κλπ είναι η απαραίτητη τροφή για το χώμα. Αν τα χρησιμοποιήσουμε σωστά, δηλαδή, αν τα λιπασματοποιήσουμε στους πράσινους κάδους κομποστοποίησης, εξοικονομούμε χρήματα, ζωντανεύουμε το έδαφος και βοηθάμε στην προστασία του περιβάλλοντος.

Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων Θεσσαλονίκης

Η Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων Θεσσαλονίκης καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προφυλάκιση των δύο αγωνιστών κατοίκων της Ιερισσού. Καταγγέλλει την απόλυτη Συνταγματική και δικονομική εκτροπή που έλαβε χώρα, ταυτόχρονα με την παραλυσία της Δικαιοσύνης που σέρνεται πειθήνια πίσω απ το άρμα του αρχιπραιτωριανού Δένδια. Αφού καταπατήθηκαν εκκωφαντικά και προκλητικά όλες οι δικονομικές εγγυήσεις των 2 κατηγορουμένων αγωνιστών της Ιερισσού και εκπαραθυρώθηκαν από το κολαστήριο της ΓΑΔΘ όλα τα δημοκρατικά και συνταγματικά δικαιώματα κι ελευθερίες των κατηγορουμένων, μέσα στο άντρο της ανομίας και του φασισμού, σε μια παρωδία ανάκρισης, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι οι 2 αγωνιστές, που αντιμετώπισαν ένα σκληρότατο, κατασκευασμένο κατηγορητήριο βασισμένο σε

Δουλειά δεν είχε διάβολος...


Ξημερώματα της Κυριακής 14 Απρίλη κάποιοι βάλανε όλη τους την τέχνη βάφοντας ΙΧ αυτοκίνητο στην Μεγάλη Παναγία. Οι δράστες χρησιμοποιώντας κόκκινο σπρέι και με καμβά το λευκό αυτοκίνητο δημιούργησαν ένα έργο τέχνης παρόμοιο με ζωγραφιά τετράχρονου παιδιού.
Το αυτοκίνητο ανήκει σε κάτοικο ο οποίος αντιδρά στην εξόρυξη χρυσού. Τα κίνητρα των δραστών της επίθεσης παραμένουν άγνωστα. Τι σκοπό είχαν άραγε;

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΠΑΜΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
"ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ" ΚΑΡΟΛΟΣ ΝΤΙΚΕΝΣ
Η τελευταία δράση πριν τις διακοπές του Πάσχα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 στις 6.00 μ.μ.. Εθελοντές εκπαιδευτικοί θα διαβάσουν σε παιδιά της Ε και Στ τάξης του Δημοτικού Σχολείου κείμενα από το βιβλίο "Τα πάθη του Κυρίου" του Κάρολου Ντίκενς. Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές θα επιδοθούν σε πασχαλινές κατασκευές.
Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου (Οικία Τραγανού) λειτουργεί με το ακόλουθο πρόγραμμα: Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή 2.00 μ.μ. έως 8.00 μ.μ. και Τρίτη και Τετάρτη 10.00 π.μ. έως 4.00 μ.μ.. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23710 25143.
Οι δράσεις "Πάμε Βιβλιοθήκη" στη Δημοτική βιβλιοθήκη Πολυγύρου θα συνεχιστούν μετά το Πάσχα.

Η σύνθεση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, σε συνεδρίασή της, εξέλεξε το Πολιτικό Γραφείο το οποίο αποτελείται από 11 μέλη. Υπενθυμίζεται ότι ο Κουτσούμπας Δημήτρης έχει ήδη εκλεγεί ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Η σύνθεση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ είναι η εξής:
Κουτσούμπας Δημήτρης, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ
Αβραμόπουλος Κώστας
Αρβανιτάκης Δημήτρης

ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ!

Ολόκληρη η εκδήλωση-συζήτηση (βίντεο και φωτογραφίες) της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Ωραιοκάστρου ενάντια στα Αντιλαϊκά Μέτρα για την εξόρυξη του χρυσού στη Χαλκιδική. Εκπρόσωποι από τις επιτροπές αγώνα της Χαλκιδικής, αλλά και από το Μέτωπο Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάϊκο (Κιλκίς), ανάλυσαν τα προβλήματα που δημιουργούν οι μεταλλευτικές δραστηριότητες στις περιοχές τους και τον αγώνα που κάνουν για να αποτρέψουν την περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται.

Ψήφισμα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής

Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους κατοίκους της Ιερισσού και το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού που υφίστανται την οργανωμένη καταστολή της κυβέρνησης η οποία θέλει να επιβάλλει την συγκεκριμένη καταστροφικη -για το περιβάλλον και την κοινωνία- επένδυση. 
Καταδικάζουμε πρακτικές και καταστάσεις που βιώσαμε, όπως τις εισβολές της αστυνομίας στα σπίτια των κατοίκων, την προπαγάνδα της εταιρείας με στημένες συγκεντρώσεις και πληρωμένα ταξίδια δημοσιογράφων, το ρόλο συγκεκριμένων ΜΜΕ στην προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων και τη στοχοποίηση των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας που ενωμένη αντιστέκεται.

" Προβοκάτσια δυσφήμισης του αγώνα μας η φωτιά στο κτίριο του Αστυνομικό Τμήμα Ιερισσού "

Ιερισσός: "Όταν δεν ξέρεις ποιος το έκανε, δες ποιον βολεύει..."

"Ξεμπλόκαρε" η Ιερισσός, οι κάτοικοι αποφάσισαν να ανοίξουν τα οδοφράγματα. Αναφορικά με τη φωτιά στο Α.Τ οι Ιερισσιώτες κάνουν λόγο για "στημένο παιχνίδι" κι υποστηρίζουν πως κάποιοι θέλουν να τους ενοχοποιήσουν.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις εστίες φωτιάς στο ισόγειο του ΑΤ, στο υπόγειο και σε δύο κατασχεμμένα βαν, την ίδια χρονική στιγμή.
Η φωτιά επεκτάθηκε και σε ΙΧ κατοίκου της περιοχής.
Το ενδεχόμενο να κάνουν περιπολίες εξετάζουν τώρα οι κάτοικοι για να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά στο εξής.

Τα ΜΑΤ και την ΕΚΑΜ εσείς;;; Την μετοχή της Eldorado εμείς!!! 16/04/2013


Από Ενεργοί Πολίτες Δ. Ε. Αρναίας
Χθες Δευτέρα 15 Απριλίου και στα Χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Τορόντο η μετοχή της Eldorado βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση. Αμέσως μετά το άνοιγμα η μετοχή βρέθηκε να χάνει πάνω από 6% ενώ στο κλείσιμο της ημέρας οι απώλειες έφθασαν στο -8,34% (-0,63$/ανα μετοχή). Η κατάσταση πλέον δείχνει μη αναστρέψιμη για την εταιρεία αφού μόλις σε 2 ημέρες βρέθηκε να χάνει πάνω από 1$ ανά μετοχή. Πολύ κάτω από το φράγμα των 8 δολαρίων (6,92$)

"Κατάντια" το πάρκινγκ της πρώην Νομαρχίας Χαλκιδικής

Τους τελευταίους 4-5 μήνες το πάρκινγ της Νομαρχίας πραγματικά έχει εγκαταληφθεί πλήρως παρουσιάζοντας μία απαράδεκτη εικόνα για το κέντρο του Πολυγύρου. Πέραν των πολλών σκουπιδιών Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!!! Υπολειτουργούν μόνον 2-3 φωτιστικά περιμετρικά του χώρου ενώ εσωτερικά αυτού ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ!!!!!!!!Αναγκάζομαι να κάνω την παρούσα παρατήρηση καθώς εχθές το βράδυ καθώς διέσχιζα πεζός το παρκινγκ, οδηγός Ι.Χ ο οποίος κινούνταν εντός του χώρου, με χαμηλή ταχύτητα, παραλίγο να παρασύρει μητέρα με το μωρό της το οποίο το είχε σε καροτσάκι!!!!!!!Ο οδηγός καθώς έστριψε μέσα στο πάρκινγκ, λόγω ΤΗΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ, δεν είδε (και λογικό είναι) την κυρία με το καροτσάκι και σταμάτησε οριακά μπροστά στο καροτσάκι (πάλι καλά).

Το Άγιον Όρος μπαίνει... στη μάχη της Ιερισσού

Εκπρόσωπος της Ιεράς Επιστασίας στη συνέλευση των συντονιστικών επιτροπών χθες στην Ιερισσό. Εστειλε μήνυμα κατά της επένδυσης στις Σκουριές
Το Αγιον Ορος «μπαίνει» στον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης του χρυσού. Το μήνυμα κόμισε χθες στην Ιερισσό και στη συνέλευση των συντονιστικών επιτροπών, με κάθε επισημότητα, ο πατέρας Νικόδημος, ο οποίος εμφανίστηκε και μίλησε ως εκπρόσωπος της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Ορους.
Ηταν η πρώτη φορά που εκπρόσωπος του Αγίου Ορους εμφανίζεται σε συνέλευση για την εξόρυξη της Σκουριές και η πρώτη φορά που η Ιερά Επιστασία του Αγίου Ορους παίρνει θέση στο θέμα.

Για τη φωτιά στο Α.Τ. Ιερισσού

Δελτίο Τύπου
Ιερισσός, 16/04/2013
Σήμερα τα ξημερώματα, χώροι του ΑΤ Ιερισσού, καθώς και δύο κατασχεμένα οχήματα που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο, υπέστησαν ζημιές από φωτιά. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε άμεσα.
Δηλώνουμε ότι:
Τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες – απ’ όπου κι αν προέρχονται – στοχεύουν στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, και στην τρομοκράτηση του ηθικού ενός κοινωνικού κινήματος.
Κάθε παρόμοια ενέργεια, όχι μόνο δεν πτοεί τον αγώνα που εδώ και χρόνια δίνουμε για τον τόπο μας, αλλά δυναμώνει την αποφασιστικότητά μας να τον περιφρουρήσουμε.