Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Απόψε έξω από την Γ.Α.Δ.Θ.

"Γιώργο, Βασίλη, μην φοβάστε τίποτε". Με όση δύναμη διαθέτουν, οι κάτοικοι της Ιερισσού, που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους προς τους συμπατριώτες τους που βρίσκονται κρατούμενοι για τις Σκουριές. (ΠΗΓΗ)

XΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΝΙΚΗΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ. Θεσσαλονίκης

Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης μας μαζί με το λαό της Χαλκιδικής να καταδικάσει τον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και να παλέψει οργανωμένα ενάντια στις αντιδραστικές πρακτικές.
Ξέρουμε πως ο στόχος της συγκυβέρνησης των μονοπωλίων είναι να εφαρμοστεί ο νόμος της κερδοφορίας τους και να γίνει πάση θυσία η επένδυση ενός πολυεθνικού ομίλου, ληστεύοντας τον λαϊκό πλούτο και ρημάζοντας την περιοχή.

Έξαλλη η Ένωση Αστυνομικών Χαλκιδικής: Γλιτώσαμε στο παρά πέντε - Η Κερατέα δεν δίδαξε τίποτα (έγγραφα)


Με επιστολή της η Ένωση Αστυνομικών Χαλκιδικής εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην περιοχή τους με αποκορύφωμα την χθεσινή επίθεση στο Α.Τ. Ιερισσού που είχε ως αποτέλεσμα εξαιτίας των φθορών που προκλήθηκαν να αναστείλει την λειτουργία του και να μεταφερθεί στον Πολύγυρο.
Οι αστυνομκοί επισημαίνουν ότι είχαν προειδοποιήσει για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Χαλκιδική εδώ και μήνες εξαιτίας της υπόθεσης του μεταλείου χρυσού στις Σκουριές για το οποίο διαμαρτύρονται οι κάτοικοι χωρίς ωστόσο να τους λάβει κανείς σοβαρά.

Ο μεγαλο-στόκος το παίζει σωτήρας μας!

Ο αμίλητος, εδώ και πολύ καιρό μίλησε !!!


Μεταλλεία χρυσού στο Δήμο Αριστοτέλη - Κράτος δικαίου για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας, δικαιοσύνης και εμπιστοσύνης στη δημοκρατία ή κράτος καταστολής;


Με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ε. Λιβιεράτο, που κατέθεσε στις 11 Απριλίου 2013, ο Βουλευτής Σερρών κ. Μάρκος Μπόλαρης αναφέρεται στην ανάγκη επίβλεψης της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων για τα μεταλλεία χρυσού στο Δήμο Αριστοτέλη από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Τήρησης των Περιβαλλοντικών Όρων.
Με την ερώτησή του ο κ. Μάρκος Μπόλαρης καλεί τον Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. να απαντήσει:
- Πόσες φορές, πότε και με ποια θέματα έχει συνεδριάσει η Επιτροπή Ελέγχου Τήρησης των Περιβαλλοντικών Όρων, που προβλέπεται από την υπ’αρίθμ. 197504/10.04.2012;

ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ


Είδαμεν ζωήν… ελευθέραν
100 Χρόνια από την απελευθέρωση της Ιερισσού
 Εξαιτίας των πρόσφατων τραγικών γεγονότων που διαδραματίζονται αυτές τις ημέρες στην Ιερισσό Χαλκιδικής, αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου Είδαμεν ζωήν… ελευθέραν που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14/4/2013, στο Πνευματικό Κέντρο Ιερισσού.
 Για τη νέα ημερομηνία θα ενημερωθείτε.

Χαλκιδική: Να προστατευθεί ο τουρισμός από το κλείσιμο δρόμων

Έκκληση του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής να μην συνεχιστούν οι αποκλεισμοί δρόμων. Μέχρι στιγμής οι κρατήσεις δείχνουν αύξηση της κίνησης τόσο κατά τις αργίες του Πάσχα, όσο και κατά την καλοκαιρινή περίοδο
Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την Πασχαλινή περίοδο και τη φετινή θερινή σεζόν, για τον τουρισμό της Χαλκιδικής, αρκεί τα γεγονότα που έχουν δημιουργήσει μία σταθερή εστία αναταραχών στις περιοχές Σκουριών- Ιερισσού, να μην οδηγήσουν σε κλείσιμο των δρόμων.

Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική: Η καλιφορνέζικη ακτή των Βαλκανίων

Ως την καλιφορνέζικη ακτή των Βαλκανίων φιλοδοξούν να παρουσιάσουν την Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική ο κεντρικός δήμος της πόλης και ο Οργανισμός Προώθησης Τουρισμού Χαλκιδικής, προκειμένου να προσελκύσουν το τουριστικό ενδιαφέρον των βαλκανικών λαών που ήδη θεωρούν την περιοχή αυτή ονειρεμένη.
Αυτό αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα τουρισμού και διεθνών σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, με αφορμή την παρουσίαση που θα κάνει αύριο στο Opentourism, μια εκδήλωση κοινωνικής δικτύωσης για τους ανθρώπους που αγαπούν τον τουρισμό, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Money Show.

"Πολιτικό Βαρόμετρο" - Απρίλιος 2013

Δείτε ΕΔΩ τα ευρήματα της μέτρησης

ΑΔΕΔΥ: "Να αξιοποιηθεί η δικαστική οδός για το μειωμένο εφάπαξ, να κατατεθεί αγωγή"

Προς Ομοσπονδίες – Μέλη Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Σας κάνουμε γνωστό ότι, παράλληλα με τους συνδικαλιστικούς αγώνες για την ανατροπή των νόμων που μειώνουν δραστικά το εφάπαξ, υπάρχει η δυνατότητα, αξιοποιώντας και τη δικαστική οδό, να κατατεθεί αγωγή.
Στα πλαίσια αυτά ενημερώνουμε, όσους μέχρι τώρα έχουν πάρει ή θα πάρουν στο μέλλον μειωμένο εφάπαξ και επιθυμούν να προσφύγουν, πρέπει να καταθέσουν στο ΤΠΔΥ, συμπληρωμένη αυτήν την ένσταση που σας επισυνάπτουμε (Ρ: μπορείς να δεις στη συνέχεια της ανάρτησης).
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ο Καίσαρας...


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Ο Δήμος Πολυγύρου στο πλαίσιο  του προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» υλοποιεί δράση για τη Διαχείριση των Αστικών Απορριμμάτων βάζοντας σε λειτουργία 1.700κάδους κομποστοποίησης σε πάρκα, πλατείες και κατοικίες.
Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία, η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία, το κομπόστ. Είναι ένας πολύ άμεσος και σημαντικός τρόπος ανακύκλωσης. Έχει υπολογιστεί ότι το 35% των οικιακών απορριμμάτων μπορούν να κομποστοποιηθούν.

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


«ΝΕΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»
Ο Δήμος Πολυγύρου μετά τις επιτυχημένες δράσεις στο πλαίσιο καταπολέμησης της ανεργίας σε τοπικό επίπεδο α) με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα 55-64 από το οποίο έχουν ωφεληθεί 13 άτομα προς συνταξιοδότηση, β) με την ολοκλήρωση του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα, από το οποίο προσλήφθηκαν 80 άτομα, συμμετέχει σε ένα ακόμα Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Μέσω της Αναπτυξιακής Σύμπραξης με τίτλο «ΣΥΝΕΡΓΙΑ», στην οποία είναι μέλος, υλοποιεί το Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση στην Χαλκιδική, που φέρει τον τίτλο «Νέες ευκαιρίες απασχόλησης στη Χαλκιδική - Αντίδοτο στην κρίση».

Θέρμη Θεσσαλονίκης: "Μάθε την αλήθεια για τις Σκουριές"


Ανακοίνωση - καταγγελία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Χαλκιδικής


Σήμερα 12 Απριλίου 2013, ήταν προγραμματισμένη η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χαλκιδικής Κατερίνας Ιγγλέζη, προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα «Υψηλές συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων και αρσενικού σε εκροές αποβλήτων στην περιοχή της Ολυμπιάδας» (Ρ: σχετικά μπορείς να δεις ΕΔΩ)
Η συζήτηση τελικά δε θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη του ΥΠΕΚΑ.

Σκουριές, τα αίσχη της ψευδο-ανάπτυξης ... μέρος 3ο


Παρουσιάζουμε αποσπάσματα από το μικρό οδοιπορικό που πραγματοποιήσαμε, στις 03 και 07 Απριλίου 2013, στην ευρύτερη περιοχή των Σκουριών.

Κάλεσμα Συντονιστικού Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού


Κάλεσμα αλληλεγγύης στους δύο συλληφθέντες από την Ιερισσό


ΚΑΛΕΣΜΑ Επιτροπής Αγώνα Μεγάλης Παναγίας


Ο αγωνιζόμενος λαός της Χαλκιδικής στέλνει κραυγή αγωνίας στους σκεπτόμενους πολίτες  όλης της χώρας.
Δύο από τους συναγωνιστές μας, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 συνελήφθησαν από τα σπίτια τους στις 3.15 το πρωί , μπροστά στα μάτια  των έντρομων παιδιών τους, από  οπλισμένους της ομάδας ΟΠΚΕ.
Τέτοιες συλλήψεις  είχαμε να δούμε από τη μαύρη εποχή  της Χούντας, όταν χιλιάδες αγωνιστές  εξαφανίζονταν από τα σπίτια τους και κατέληγαν σε ξερονήσια.
Ο υπουργός της αστυνομικής αυθαιρεσίας  πρόλαβε να αποκαλέσει τους δυο συλληφθέντες «τρομοκράτες» και «εγκληματικά στοιχεία», τη στιγμή που δεν έχουν  απολογηθεί ακόμη στον ανακριτή!

Από το "Γαλατικό" χωριό...