Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Για να δείτε τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στον τόπο σας (αυτές που είναι δηλωμένες ...εννοείται) καθώς και τις όποιες μετρήσεις έχουν γίνει από την ΕΕΑΕ (Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας) επισκεφθείτε τον ιστότοπο ΕΔΩ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (Βίντεο)

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Την επίσκεψη των δημοσιογράφων στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Eldorado Gold, παρουσίασε σε χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ του το TV Super
Πέρα από την ξενάγηση που είχαν στην Ολυμπιάδα και το Στρατώνι πολύ σημαντική ήταν η συνάντηση που είχαν με τους 11 προέδρους των Μαδεμοχωρίων.
 Σ' αυτή την επαφή κατάλαβαν ότι όλες αυτές οι αντιδράσεις που καταγράφονται εδώ και 1 χρόνο, εκπορεύονται από μια μειοψηφία πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας, οι οποίοι εκμεταλλεύονται εις το έπακρον τη μεγαλύτερη μάστιγα ίσως, που ταλανίζει την Ελληνική κοινωνία και δεν είναι άλλη από τα μικροκομματικά συμφέροντα.

Έλεγχο της περιουσίας Πρωθυπουργών, Υπουργών και Υφυπουργών από το 1974 ως σήμερα ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Τον έλεγχο της περιουσίας Πρωθυπουργών, Υπουργών και Υφυπουργών από το 1974 ως σήμερα ζητούν με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Σ. Παναγούλης και Ν. Αθανασίου
ΘΕΜΑ: «Έλεγχος περιουσίας Πρωθυπουργών, Υπουργών και Υφυπουργών από το 1974 ως σήμερα»
Με τον νόμο υπ΄αριθμό 4065/2012 που ψήφισε η Βουλή και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 9 Απριλίου του 2012 ορίζεται η συγκρότηση Επιτροπής και καθορίζεται ο επανέλεγχος και ο αρχικός έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης όλων των εν ζωή κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών που διετέλεσαν ή διατελούν, από το 1974 έως το 2012, Πρωθυπουργοί, αρχηγοί πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό Κοινοβούλιο, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί.

Το χαράτσι μοχλός εξαθλίωσης!


Του Δημήτρη Τσιμούρα
Το χαράτσι παρουσιάζεται από τους κυβερνώντες σαν μια αναγκαία πηγή κρατικών εσόδων, για να… «ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που αναλάβαμε ως χώρα έναντι των δανειστών μας». Οι όποιες υποσχέσεις, που δόθηκαν από τους κυβερνητικούς εταίρους προς το λαό περί της καταργήσεώς του, έπεσαν στο κενό. Έτσι όχι μόνο δεν καταργείται αλλά επεκτείνεται, εκτός από τις κατοικίες που μέχρι τώρα ίσχυε, σε αγρούς, σε οικόπεδα οικοδομήσιμα η μη, σε κάθε είδους ακίνητης περιουσίας!

Εγκληματική ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ της «Ελληνικός Χρυσός-Eldorado»

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Δ.Ε. ΑΡΝΑΙΑΣ

Τα Κέρδη πάνω από την Υγεία. 
Παραβιάζονται κατάφορα οι όροι της αδειοδότησης και επισύρουν κυρώσεις.
Σύγκριση υγρών αποβλήτων της «Ελληνικός Χρυσός» στην Ολυμπιάδα με τα όρια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής για φυσικούς αποδέκτες με τα οποία η «Ελληνικός Χρυσός» δήλωσε συμμόρφωση σύμφωνα με την ΜΠΕ που κατέθεσε το 2010, την ΑΕΠΟ που έλαβε το 2011 και την άδεια λειτουργίας που έλαβε το 2012 για τον νέο εργοστάσιο εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα. 
Η ΜΠΕ της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» που κατατέθηκε το 2010 -και με βάση την οποία εκδόθηκε η ΑΕΠΟ το 2011- προέβλεπε συμμόρφωση με τα όρια που είχε θεσπίσει η τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής (σήμερα Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής) όσον αφορά στη διάθεση υγρών βιομηχανικών αποβλήτων σε φυσικούς αποδέκτες (ποτάμια, ρέματα, λίμνες κλπ) στο νομό Χαλκιδικής.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Η κυβέρνηση και η τρόικα χρησιμοποιούν τους επιόρκους για να δικαιολογήσουν τις χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, που έχουν ήδη δρομολογήσει, με στόχο να σβήσουν κάθε έννοια σταθερής εργασίας και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η μοίρα τους είναι κοινή με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
Οι εργαζόμενοι και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα έχουν καθήκον και συμφέρον να παλέψουν από κοινού για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, με σύγχρονα δικαιώματα για όλους, για να απλωθεί δίχτυ προστασίας για όλους τους ανέργους, να μη μείνει καμιά λαϊκή οικογένεια απροστάτευτη απέναντι στη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα.

ΝΕΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ APP STORE! ΕΝΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ


Από την Τρίτη 9 Απριλίου, είναι διαθέσιμη δωρεάν για τους χρήστες συσκευών iOS η νέα εφαρμογή mySeeties. Πρόκειται για τον πληρέστερο οδηγό πόλεων για τον τουρισμό, τα μουσεία και τα μνημεία, την εστίαση, τη διασκέδαση, τα εμπορικά καταστήματα, τις επιχειρηματικές και πολιτιστικές δράσεις.
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε 8 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ρώσικα, Βουλγάρικα, Σέρβικα, Τούρκικα). Οι χρήστες, οι οποίοι μπορούν να κατεβάζουν την εφαρμογή εντελώς δωρεάν στις συσκευές τους μέσω του App Store. Μέσω της εφαρμογής, έχουν τη δυνατότητα έξυπνης αναζήτησης με λέξεις-κλειδιά (keywords) προκειμένου να διευκολυνθούν στον εντοπισμό των πληροφοριών που αναζητούν.

Δήμος Ν.Προποντίδας: 40 προσλήψεις

Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών, συνολικού αριθμού σαράντα (40) ατόμων για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου για τις εξής, κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα.
Το κείμενο της ανακοίνωσης ΕΔΩ

Το θράσος μιας Χαλκιδικιώτισσας

Ζητάει και τα ρέστα μέσα από τη φυλακή
Επίορκος δημόσια υπάλληλος, που εκτίει ποινή κάθειρξης για υπεξαίρεση 1,3 εκατ. ευρώ από το ΚΕΠΕΠ Καρδίτσας και είναι υπόδικη για υπεξαίρεση ακόμη 1 εκατ. ευρώ, διεκδικεί «οφειλόμενους μισθούς»...
Μόνο ως απύθμενο θράσος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την ενέργεια μιας επιόρκου δημοσίου υπαλλήλου (στο Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών Καρδίτσας), (Ρ: Χαλκιδικιώτισσα η "κυρία") η οποία παρότι καταδικάστηκε για υπεξαίρεση 1,3 εκατομμυρίου ευρώ από τα ταμεία του ιδρύματος (εκκρεμεί και άλλη δίκη για 1 εκατομμύριο ευρώ) έφτασε να διεκδικεί οφειλόμενους μισθούς 9 μηνών με το αιτιολογικό ότι την απέλυσαν το 2010 πριν εκπνεύσει ο ένας χρόνος κατά τον οποίο είχε τεθεί σε δυνητική αργία.

ΤΑΙΠΕΔ: Υψηλό ενδιαφέρον για το ακίνητο στη Χαλκιδική

Υψηλό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από διεθνείς και εγχώριους επενδυτικούς ομίλους για την αξιοποίηση του ακινήτου στο Παλιούρι Χαλκιδικής. 

Η προθεσμία για την υποβολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος έληξε την Παρασκευή 5 Απριλίου με την υποβολή προσφορών από 9 επενδυτικά σχήματα. Οι σύμβουλοι αποκρατικοποίησης αξιολογούν τις υποβληθείσες προτάσεις και εντός των προσεχών ημερών θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.
Πηγή: www.capital.gr

Ανεπιθύμητη παντού η Χρυσή Αυγή

Για δεύτερη φορά σε λίγες μόλις ημέρες, η Θάσος κήρυξε ανεπιθύμητη τη Χρυσή Αυγή, ακυρώνοντας άλλη μία δράση διανομής τροφίμων μόνο σε Έλληνες κατοίκους του νησιού. ΣτηνΚαλαμάτα, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της πόλης καταγγέλλουν την έφοδο των Χρυσαυγιτών, παρουσία του βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση, για να ελέγξουν αν δουλεύουν παράνομες, αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες. Στην Ξάνθη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο μια μεγάλη αντιρατσιστική πορεία, με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Την ίδια ώρα, οδήμαρχος Καβάλας μπήκε στο στόχαστρο της ακροδεξιάς οργάνωσης με αφορμή την παραχώρηση σχολικής αίθουσας σε παιδιά μεταναστών από την Αλβανία για τη φιλοξενία φροντιστηρίου εκμάθησης της μητρικής τους γλώσσας. 

ΚΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Το ΚΚΕ καταψήφισε την τροπολογία που αφορά την απαλλαγή των διοικήσεων των τραπεζών από πιθανές ευθύνες για δάνεια που χορηγήθηκαν σε νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτικών κομμάτων. Η συγκεκριμένη τροπολογία ψηφίστηκε με απαράδεκτο τρόπο, αφού κατατέθηκε εκπρόθεσμα σε άσχετο νομοσχέδιο με τη γνωστή διαδικασία των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής.
Το ΚΚΕ και στο παρελθόν αντιτάχθηκε σε νομοθετικές διατάξεις που εισήγαγαν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα δάνεια των κομμάτων.
ΑΘΗΝΑ 9/4/2013 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Κ. ΙΓΓΛΕΖΗ: Υψηλές συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων και αρσενικού σε εκροές αποβλήτων στην περιοχή της Ολυμπιάδας


Προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
 Θέμα: Υψηλές συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων και αρσενικού σε εκροές αποβλήτων στην περιοχή της Ολυμπιάδας
 Την 1η Απριλίου 2013, κατατέθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ η καταγγελία της κ. Ιγγλέζη Κατερίνας και του κ. Ευθυμίου Κώστα σχετικά με εκροές υγρών αποβλήτων στην περιοχή της Ολυμπιάδας, προερχόμενα από το εργοστάσιο εμπλουτισμού της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Άλλο ένα πλήγμα για τα Σήμαντρα από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Νέας Προποντιδας!

Με απόφαση Δημάρχου 3 Απριλίου 2013 μετακινείτε ο ένας εκ των δυο γραμματέων της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΗΜΑΤΡΩΝ Στα Ν.Μουδανιά.Κύριε Δήμαρχε και κύριοι Δημοτικοί σύμβουλοι για ποιο λόγο αυτήν η απόφαση? τα Σήμαντρα είναι μια δυνατή δημοτική κοινότητα με πάνω από 2.500 χιλιάδες κάτοικους, και μένουν με έναν υπάλληλο για τις γραφειοκρατικές εργασίες της κοινότητας, όταν σε κοντινή δημοτική κοινότητα με 3.000 χιλιάδες κατοίκους απασχολούνται πάνω από 6 υπάλληλοι.

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΚΜ για τον Χρυσό στην Χαλικιδική

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι,
Για την επένδυση του εργοστασίου, εμείς δεν θα φωνάξουμε «Ζήτω» και «Γεια».
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όχι μόνο δεν χαιρετίζει την επένδυση, αλλά ενώνει τη φωνή της και παίρνει θέση με τους κατοίκους, που αγωνίζονται με απειθαρχία και ανυπακοή για το δίκιο τους και τα δικαιώματα τους. Προτείνουμε σήμερα να καταλήξει σε θέση το Περιφερειακό Συμβούλιο και να ληφθεί απόφαση.
Είμαστε μια χώρα που έχει στα σπλάχνα της, στο υπέδαφος της όλα τα βασικά μέταλλα (Fe, Al, Cu, Pb) και τα δευτερεύοντα (Ni, Cr, U, Mo, Mn). Υπάρχει Χρυσός και Άργυρος που αποτελούν εθνικό απόθεμα. Είμαστε πλούσια χώρα, δεδομένου ότι η συνολική αξία του ορυκτού πλούτου, της χώρας εκτιμάται, μαζί με τους υδρογονάνθρακες, σε 1,5 τρις ευρώ. Ενώ η αντίστοιχη αξία στην περιοχή μας εκτιμάται σε εκατοντάδες δις ευρώ.

Κατάργηση των μέσων μεταφοράς (λεωφορεία) των εργαζομένων στο Πόρτο – Καρράς.


Με τον ποιο  σκληρό τρόπο για να παραιτηθούν από την δουλειά τους οι εποχιακοί ξενοδοχοϋπάλληλοι (με προϋπηρεσία άνω τον 12 ετών) έλαβε η εταιρεία του Πόρτο– Καρράς καταργώντας τα μέσα μεταφοράς από και προς το Ξενοδοχειακό συγκρότημα.
  Είναι  γνωστό ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι οι περισσότεροι από αυτούς από την προηγούμενη σεζόν του 2012, η εταιρεία τους αναγκάζει να χρησιμοποιούν τα Ι.Χ αυτοκίνητα τους όπου οι περισσότεροι δεν έχουν, αλλά και αν είχαν είναι τόσο δαπανηρό το κόστος λόγω των μεγάλων αποστάσεων από ( 50-90 χμ) αυτό αντιστοιχεί με το μεροκάματο  τους στην βενζίνη.  Τα λεωφορεία για την μεταφορά του προσωπικού έχουν γίνει εθιμικό δίκαιο από την έναρξη της λειτουργίας του Πόρτο – Καρράς από το 1970 έως και σήμερα.

Θεσσαλονίκη: 3ο Πολιτικό-Πολιτιστικό Φεστιβάλ Αριστερής Ανασύνθεσης


Ανακοίνωση Συλλόγου Τριτέκνων Δήμου Αριστοτέλη

Αιτήσεις–εγγραφές για το νέο πρόγραμμα διανομής τροφίμων έτους 2013 θα γίνονται καθημερινά στα γραφεία του συλλόγου Χαλκιδικής 37 στην Ιερισσό από Παρασκευή 12 Απριλίου κάθε απόγευμα από 7 έως 8μμ κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μέχρι 31 Μαΐου 2013.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
-Ταυτότητες (φωτοτυπίες θεωρημένες)
-Αίτηση έντυπη (υπάρχει στον σύλλογο)
Πληροφορίες: 6977 716 950 & 2377 022 955

ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με δημοσίευμα για το ζήτημα των γερμανικών οφειλών προς τη χώρα μας

Εύλογα ερωτηματικά ανακύπτουν από τη σιωπή του Πρωθυπουργού για το ζήτημα των γερμανικών οφειλών προς τη χώρα μας
Σύμφωνα με δημοσίευμα στον ελληνικό Τύπο, που αναδημοσιεύθηκε και στη Γερμανία, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έχει στα χέρια του, από τις 8 Μαρτίου, πόρισμα 80 σελίδων με στοιχεία, αποδείξεις και νομικά επιχειρήματα για το κατοχικό δάνειο και τις γενικότερες οφειλόμενες επανορθώσεις της Γερμανίας προς τη χώρα μας για τα δεινά που υπέστη κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.

Σιθωνία συνάντηση χορωδιών Παγχαλκιδικός- Παρθενών 2013