Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

Η ανακοίνωση της Π.Κ. Μακεδονίας μετά τη συνεδρίαση με θέμα τα μεταλλεία χρυσού


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, με μοναδικό θέμα την ενημέρωση του σώματος σχετικά με τη μεταλλευτική δραστηριότητα στη Β. Χαλκιδική  και την εξόρυξη χρυσού στο Δήμο Αριστοτέλη.
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης διαβούλευσης, σε μια συνεδρίαση που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, 70 ομιλητές από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς –πανεπιστημιακούς, βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακούς συμβούλους, δημάρχους, εκπροσώπους επιμελητηρίων, ιδρυμάτων, φορέων, ινστιτούτων, κατοίκων, εργαζομένων, της εταιρείας εξόρυξης κ.ά.- είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν δημόσια τις θέσεις τους σχετικά με το θέμα.

Σ.Α.Στρατωνίου - ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης


ΑΠΟ ΚΡΕΑΣ...ΨΑΡ!


Η "πρώτη του φορά σε μπουρδέλο" !!!

Πενθήμερη αποβολή πήρε μαθητής για τη φωτογραφία που τράβηξε και ανέβασε στο διαδίκτυο, μετά από την επίσκεψη του σχολείου του στη Βουλή.
Ο μαθητής σήκωσε αυτοσχέδιο πλακάτ, το οποίο έγραφε: «Πρώτη μου φορά σε μπουρδέλο!!!» και όπως είναι λογικό σήκωσε θύελλα συζητήσεων. (ΠΗΓΗ)

Δήλωση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Θοδωρή Δρίτσα και Σταύρου Κοντονή, μελών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ σχετικά με τις χτεσινές αθλιότητες που παρακολούθησε το πανελλήνιο


Καταγγέλλουμε την από χθες σε εξέλιξη άθλια επιχείρηση ταύτισης της συντρόφισσάς μας Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Κασιδιάρη από τον Πρόεδρο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ Χρήστο Μαρκογιαννάκη και από άλλους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Επιστολή των Οικολόγων Πράσινων στην ΕΣΗΕΑ για το ταξίδι – περιήγηση των δημοσιογράφων από την El Dorado Gold


Με σημερινή επιστολή μας στην ΕΣΗΕΑ, οι Οικολόγοι Πράσινοι την καλούμε να δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον, προς όφελος της ποιότητας και αντικειμενικότητας του δημοσιογραφικού έργου και της σωστής ενημέρωσης των πολιτών. Καλούμε τους δημοσιογράφους που θα συμμετέχουν στο οργανωμένο πρόγραμμα περιήγησης στις εγκαταστάσεις της El Dorado Gold σε Ελλάδα και Τουρκία, να συνεχίσουν το ρεπορτάζ για το θέμα των εξορύξεων χρυσού με ανάλογες επισκέψεις στις περιοχές που πλήττονται, με επαφές με την τοπική κοινωνία, αλλά και με φορείς και επιστήμονες που αντιστέκονται στις επενδύσεις χρυσού διαθέτοντας τεκμηριωμένα επιχειρήματα για τις συνέπειες που αυτές θα προκαλέσουν στην ευρύτερη περιοχή.

Γράμμα από 17χρονο μαθητή στον Στουρνάρα

Ο μαθητής ζητά να μάθει γιατί τα μέτρα κατά της ύφεσης, που αναφέρονται στο βιβλίο των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ δεν εφαρμόζονται στην πραγματικότητα
Γράμμα έστειλε στον υπουργό Οικονομικών ένας 17χρονος μαθητής Γ' Λυκείου από τα Χανιά, με το οποίο ζητά να μάθει γιατί τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ύφεσης, που αναφέρονται στο βιβλίο των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ, στο οποίο θα εξεταστεί πανελλαδικά, δεν εφαρμόζονται στην πραγματικότητα.

Όλη η Χαλκιδική σε ένα τετράγωνο της Θεσσαλονίκης

Εκ διαμέτρου αντίθετες οι θέσεις των επιστημόνων για την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, σε ένα «διάλογο κωφών»
Το κλίμα αντιπαράθεσης της βορειοανατολικής Χαλκιδικής μεταφέρθηκε σήμερα σε ένα οικοδομικό τετράγωνο της Θεσσαλονίκης. Αφορμή η ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για την επένδυση του χρυσού στην περιοχή, η οποία όμως εξελίχθηκε σε «διάλογο κωφών». Παρά την τολμηρή απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, να γίνει ανοιχτή ενημέρωση και να ακουστούν όλες οι φωνές, κάτι που δεν έκαναν όταν έπρεπε όλοι οι αρμόδιοι και πρώτη από όλους η Πολιτεία.

Ζητήθηκε η άρση ασυλίας του!

Οι πληροφορίες είναι βάσιμες και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης!
Ζητήθηκε η άρση της βουλευτικής ασυλίας βουλευτή της Χαλκιδικής.
Το θέμα μπορεί να λέει πολλά μέχρι και ...τίποτα! Μήπως όμως θα πρέπει οι Χαλκιδικιώτες ψηφοφόροι να γνωρίσουν το θέμα από τον ίδιο το βουλευτή;
-Όλες οι υποθέσεις των βουλευτών πρέπει να είναι σε γνώση των πολιτών για να ξέρουν τι ψήφισαν ή ενδεχομένως θα ψηφίζουν!

Βαλάντης Βορδός, Μικρό Ανθολόγιο


Δημοσίευση της ιστοσελίδας www.poiein.gr, που αφορά τον δικό μας, τον Πολυγυρινό, τον Χαλκιδικιώτη νέο ποιητή Βαλάντη Βορδό. 
Δείτε την!
Αλκυόνη
Σ’ ένα μπαρ
αργοπίνοντας
σκοτωμένες ώρες
σε είδα
Φτωχή η ποίησή μου
να περιγράψει ομορφιά
Αφού μαθημένος αλλιώς
καθαρογράφω πόνο

Στημένα ρεπορτάζ για τα μεταλλεία της Χαλκιδικής;

ΠΗΓΗ: tvxs
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η κίνηση της El Dorado Gold να διοργανώσει ταξίδι – περιοδεία για δημοσιογράφους με σκοπό να πραγματοποιήσουν ρεπορτάζ για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες της εταιρείας σε Ελλάδα και Τουρκία. Το ταξίδι μεόλα τα έξοδα πληρωμένα θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7 και 10 Απριλίου και ακολουθεί την τελευταία συνέντευξη τύπου της εταιρείας στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς κατά την οποία ανακοίνωσε την απόφασή της να παραμείνει στην Ελλάδα και απέδωσε τις πληροφορίες περί φυγής σε «παρανόηση από πλευράς δημοσιογράφων».

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ OFF SHORE ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Η φοροδιαφυγή των offshore, των κεφαλαίων που διακινούνται παράνομα στο εξωτερικό είναι η κορυφή του παγόβουνου. Τα κόμματα που επιχειρούν να πείσουν ότι οι off shore αποτελούν ξένο προς την καπιταλιστική οικονομία σώμα και υπόσχονται να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή κοροϊδεύουν ωμά το λαό. Συγκαλύπτουν τις προκλητικές νόμιμες φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου και ότι η ελευθερία κίνησης κεφαλαίου στην ΕΕ οδηγεί στο να βρίσκονται νόμιμα στο εξωτερικό κεφάλαια δεκάδων δις. Επίσης συγκαλύπτουν ότι οι φορολογικοί παράδεισοι δεν υπάρχουν τυχαία, αποφασίζονται από κυβερνήσεις και εξυπηρετούν τις διεθνείς κεφαλαιαγορές, τον ίδιο τον καπιταλισμό.

«Μας αναγκάζουν να υπερασπιζόμαστε στη Χαλκιδική τα συμφέροντα μιας εταιρείας»

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, πήρε το λόγο κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των αστυνομικών του Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης την Πέμπτη και προκάλεσε αίσθηση με τις τοποθετήσεις του.
Δεν μάσησε τα λόγια του και ενώπιον των δεκάδων συναδέλφων του, που συμμετείχαν στη συνέλευση. 

Θέλουν να κρατήσουν όμηρο τη Χαλκιδική με την αστυνομοκρατία

Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης προς τους κάτοικους της Χαλκιδικής που διοργανώνει η συντονιστική συνέλευση αλληλεγγύης το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 12:00, στο Μοναστηράκι, απευθύνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττική), τονίζοντας ότι η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει.
Όπως σημειώνει, μετά την κατασυκοφάντηση του αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής και την απίστευτης κλίμακας επιχείρηση αστυνομικής βίας και κρατικής καταστολής, η τρικομματική κυβέρνηση καταφεύγει σε «ακόμη πιο ακραίες και επικίνδυνες πρακτικές. Το νέο κεφάλαιο της προσπάθειας ποινικοποίησης και συκοφάντησης του πιο ζωντανού και δυναμικού αγώνα αυτής της περιόδου γράφεται τις τελευταίες μέρες, με τις διαρροές για άσκηση ποινικών διώξεων σε είκοσι κατοίκους της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγιάς, οι οποίοι έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν ως ύποπτοι.

Οι τρεις και η Τρούμπα


Του Θανάση Καρτερού
Ο Ένα κλωτσούσε τραπέζια στο Μαξίμου και εξαπέλυε διαρροές ότι θα μας πάει όλους σε εκλογές, αν δεν συμμορφωθούν πάραυτα ο Δύο και ο Τρία. Ο Δύο κλωτσούσε καρέκλες στην Ιπποκράτους, απαιτούσε να γίνει αντιπρόεδρος και απειλούσε ότι θα έλεγε κι αυτός όχι στο χαράτσι, αν επέμενε στο όχι του ο Τρία. Ο Τρία πάλι, μιας και τα έχει ήδη κλωτσήσει όλα -ιδέες, προγράμματα, πολιτικές-, προτιμούσε να τσινάει δημοσίως: Εγώ χαράτσι δεν ψηφίζω και κλωτσάτε όσο θέλετε.

Ενάντια στα μεταλλεία χρυσού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταλλείων πραγματοποιήθηκε, από κατοίκους της Χαλκιδικής, στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας σήμερα και κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για τα μεταλλεία χρυσού.

Ένταση μεταξύ αστυνομικών και εργαζόμενων στα μεταλλεία


Ένταση προκλήθηκε στην κάτω μεριά στη περιφέρειας όταν εργαζόμενοι στα μεταλλεία προσπάθησαν να σπάσουν την καγκελόπορτα και να εισέλθουν στην Περιφέρεια με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγκρουση με τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση εκτροχιάστηκε όταν ο καθηγητής υγιεινής του ΑΠΘ, Αλέξης Μπένος κατά την ομιλία του στο συμβούλιο ήταν αρνητικός απέναντι στην επένδυση των μεταλλείων χρυσού και ανέφερε ότι θα "υπάρξουν φέρετρα και τα πρώτα θα έιναι των μεταλλορύχων". Το γεγονός μεταφέρθηκε από μεταλλορύχους που βρισκόντουσαν μέσα στην αίθουσα σε αυτούς που ήταν έξω στο δρόμο με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.
Seleo.gr News 

Καθιστική διαμαρτυρία των εργαζόμενων στα μεταλλεία χρυσού

Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν πριν λίγο οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού που είναι συγκεντρωμένοι στην Περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας. Οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται από την κάτω μεριά της Περιφέρειας, στην Ανδριανουπόλεως, πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία για λίγη ώρα, κλείνοντας τον δρόμο για να δηλώσουν την στήριξή τους στην επένδυση των μεταλλείων.
Seleo.gr News

Προς οδηγούς και .....αρμόδιους!


Ένα μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο 3ο χιλιόμετρο του δρόμου Σημάντρων-Πολυγύρου. Στο σημείο αυτό, το οδόστρωμα υπέστη μεγάλη καθίζηση με αποτέλεσμα, να έχει κοπεί ο δρόμος και η διέλευση των οχημάτων να είναι επικίνδυνη γίνετε μόνο από το ένα ρεύμα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. 
Στο σημείο της καθίζησης έχουν τοποθετηθεί πρόχειρα μια πινακίδα, κώνοι και πέτρες. Όμως το θέμα θα πρέπει να 
αντιμετωπιστεί άμεσα από την Π.Ε.Χαλκιδικής

Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ στη Θεσσαλονίκη και την Ιερισσό


Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα το Σάββατο 6/4/2013 θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα της επίσκεψης είναι:
==Στις 17:00 θα συναντηθεί με τις συντονιστικές επιτροπές αγώνα κατοίκων Χαλκιδικής.
==Στις 18:00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση της Ν.Ε. Χαλκιδικής μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού.
==Στις 21:30 θα παραβρεθεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση-συνεστίαση της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στο κέντρο Focus.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ...;


ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ

« Έφυγε» ο Νίκος Παππάς, κυβερνήτης του «Βέλους»

Μία από τις εμβληματικότερες φυσιογνωμίες της αντίστασης κατά της Χούντας
«Έφυγε» ο Νίκος Παππάς. Ο κυβερνήτης του θρυλικού «Βέλους», του Κινήματος του Πολεμικού Ναυτικού, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 83 ετών, έπειτα από τη «μάχη» που έδινε με τον καρκίνο.
Ο ναύαρχος Παππάς νοσηλευόταν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, πρόσφατα όμως είχε επιστρέψει στο σπίτι του, επιλέγοντας να δώσει εκεί την τελευταία του μάχη με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Η κηδεία του θα γίνει στην Κύμη.