Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

«Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα ακυρώσει τις συμβάσεις εξόρυξης χρυσού»: παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τη Χαλκιδική (βίντεο)


Τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τις μεταλλευτικές και εξορυκτικές δραστηριότητες στην Ελλάδα, τις εναλλακτικές προτάσεις του, τις νομικές και πολιτικές πλευρές, εξέθεσαν σε συνέντευξη Τύπου σήμερα οι Ηρώ Διώτη, η Κατερίνα Ιγγλέση, η Ειρήνη Αγαθοπούλου και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Αν κι εφόσον εμείς γίνουμε κυβέρνηση, θα ακυρώσουμε τις συμβάσεις εξόρυξης χρυσού, για μια σειρά από λόγους», επισήμανε από το ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου η Ηρώ Διώτη, βουλευτίνα Λάρισας και συντονίστρια της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ 5/4 ΣΤΟ ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 /4/2013
Η «με οποιοδήποτε κόστος εξόρυξη χρυσού» για το λαό της Χαλκιδικής σημαίνει: ΜΑΤ, χημικά μέσα σε σχολεία και χωριά , βίαιες προσαγωγές, παράνομη λήψη DNA, ξύλο, δικαστήρια….
Δεν μας τρομοκρατούν! Συνεχίζουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι!
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ
Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013, οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής διοργανώνουν συναυλία οικονομικής ενίσχυσης στο Ιβανώφειο γήπεδο μπάσκετ του Ηρακλή στις 9.30 το βράδυ.
Με τους:

Ο Λάκης και η αισθητική που μας αξίζει


Κάθε κρίση έχει την αισθητική που την εκφράζει. Το κραχ του ’29 γέννησε έναν Μπρεχτ. Το δικό μας έναν Λάκη. Ίσως όμως το ’29 να μην εκτιμούσαν, οι σύγχρονοί του, τον Μπρεχτ όπως εμείς σήμερα, που το πέρασμα του χρόνου απέδειξε ότι η λάμψη του χρυσού είναι αιώνια. Ίσως κάποια στιγμή, μετά από δεκαετίες, ο Λάκης να αναγνωριστεί για το ταλέντο και την προσφορά του.
Είχα καιρό να παρακολουθήσω εκπομπή του. Μπορεί και πάνω από ένα χρόνο. Ποτέ δεν μου άρεσε το «Τσαντίρι».

Συνέντευξη τύπου Αλ. Τσίπρα - 03/04/2013

Ο γάμος του Καραγκιόζη

ΝΙΚΗ Πολυγύρου - ΔΙΑΓΟΡΑΣ Ν. Πλαγίων 3-0

Για το πρωτάθλημα της Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας ΕΠΣ Χαλκιδικής σήμερα, 3-4-2013, η ΝΙΚΗ Πολυγύρου κέρδισε τον ΔΙΑΓΟΡΑ Ν. Πλαγίων με τέρματα 3-0.
Τα τέρματα για την ομάδα του Πολύγυρου πέτυχαν: Οκόρο (2) και Συμεωνίδης. 

ΑΡΣΕΝΙΚΟ 49.000 φορές πάνω από το όριο!

Τα ρέματα, που γειτνιάζουν με το εργοστάσιο εμπλουτισμού της εταιρείας, έχουν τεράστια περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα. Εκβάλλουν στον Στρυμονικό σε κοντινή απόσταση από ιχθυοκαλλιέργειες και μυδοκαλλιέργειες

Σοκαριστικές είναι οι καταγγελίες που έφτασαν χτες στα γραφεία της «Εφ.Συν.» από την Ολυμπιάδα. Οι φωτογραφίες με καφεκίτρινα νερά και αφρούς από ρέματα που γειτνιάζουν με το εργοστάσιο εμπλουτισμού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», έφτασαν σε εμάς την ώρα που η διοίκηση της «Ελντοράντο» έδινε συνέντευξη Τύπου, φρουρούμενη από διμοιρίες των ΜΑΤ, στη Θεσσαλονίκη.

Καρκινογόνα μέταλλα στη Χαλκιδική

Όταν επαληθευτούν οι μετρήσεις του διαπιστευμένου στο εθνικό σύστημα διαπίστευσης ειδικευμένου εργαστηρίου που μαρτυρούν ότι τα βαριά μέταλλα στα δύο ρέματα της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής που γειτνιάζουν με την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», πρέπει οι δραστηριότητες της εταιρείας εξόρυξης χρυσού να σταματήσουν άμεσα, διότι εγκυμονούν σοβαρούς (αν όχι θανάσιμους) κινδύνους για το περιβάλλον της περιοχής και την υγεία των κατοίκων.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις του εργαστηρίου, το αρσενικό είναι 49.000 φορές πάνω από τις προβλεπόμενες τιμές, το μαγγάνιο 2.660 φορές, 169 ο μόλυβδος και πολύ πάνω από το φυσιολογικό ο υδράργυρος.

Παρασκευή 5/4: Το θέμα των μεταλλείων στο Π.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας


Greek Daltons

ΚΑΘΑΡΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ...


Βαρέα μέταλλα στα νερά της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής

Μεγάλες ποσότητες βαρέων μετάλλων, όπως αρσενικό, μόλυβδος και ψευδάργυρος, εντοπίστηκαν στα νερά της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής τα οποία γειτνιάζουν με το εργοστάσιο της Εντοράντο Γκόλντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.
Βάσει μετρήσεων που έγιναν στα νερά που εκβάλλουν στον Στρυμονικό σε κοντινή απόσταση από ιχθυοκαλλιέργειες και μυδοκαλλιέργειες, εντοπίστηκε αρσενικό 49.000 φορές πάνω από τις προβλεπόμενες τιμές, μαγγάνιο 2.660 φορές περισσότερο, μόλυβδος 169 φορές περισσότερο ενώ πολύ παραπάνω από το φυσιολογικό όριο κινείται και ο ψευδάργυρος.

Απάντηση της "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" στο δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών"


Το σημερινό πρωτοσέλιδο της "Εφημερίδας των Συντακτών"


8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ


Η 8η Συνάντηση χορωδιών της Χαλκιδικής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 και ώρα 11:30 στην αίθουσα τελετών του Δημοτικού Σχολείου Νικήτης.
     Στην 8η Συνάντηση Χορωδιών θα συμμετέχουν οι χορωδίες του Δήμου Σιθωνίας :
  • Νικήτης
  • Μεταγγιτσίου
  • Ν. Μαρμαρά
  • Παρθενώνα
  • Συκιάς και του Παγχαλκιδικού Συλλόγου.