Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Υπέρ της συνέχισης λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού το ΣτΕ

Με νέα απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας, τάσσεται και πάλι υπέρ της συνέχισης λειτουργίας ων μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές της Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Αυτή τη φορά, το Ε’ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε ως αβάσιμες τις αιτιάσεις που προέβαλε στην προσφυγή του ο Σύλλογος και κάτοικοι της Μεγάλης Παναγιάς για παραβίαση της αρχαιολογικής νομοθεσίας, λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων στην περιοχή.

Οι… καγκελάτοι!


Δια χειρός Αλιθέρση
Και μόνο οι εικόνες από τις παρελάσεις, τα χιλιόμετρα από τα κάγκελα που και πάλι χρησιμοποιήθηκαν, με τις κλούβες σε διάταξη… προστασίας, με το σύνολο της αστυνομικής δύναμης και των ΜΑΤ, που για μια ακόμη φορά επιστρατεύθηκαν, για να κρατήσουν μακριά από τις εξέδρες των επισήμων τον… «εχθρό λαό», αρκούν για να πείσουν και τους πιο δύσπιστους, που παρακολουθούν τα γεγονότα στη χώρα μας, για το χάος που υπάρχει ανάμεσα στο λαό και στην κυβέρνησή του! 

Τι δεν καταλαβαίνεις;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

"Οι Σκουριές ξεσκουριάζουν συνειδήσεις!"

Ο ΠΑΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής-Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάνας Απόστολος, συναντήθηκε με το προϊστάμενο διεύθυνσης πολίτικης προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Κώστα Κοκαλάκη.
Ο κ. Πάνας θέλησε να έχει ενημέρωση έγκαιρα από την αρμόδια αρχή για θέματα πολιτικής προστασίας ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου καθώς η Χαλκιδική ανήκει στην υψηλή ζώνη επικινδυνότητας για τέτοια ζητήματα.
Στο επίκεντρό της συζήτησης τέθηκε από το Κ. Πάνα η μη μείωση κονδυλίων στη πολιτική προστασία και η ανάγκη της σύνταξης σχεδίων για τέτοια θέματα από τους Δήμους και η μετέπειτα επικύρωση τους από την εκάστοτε Περιφερειακή Ενότητα.

ΕΝΑ «ΚΡΑΤΟΣ» ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ


Του Βασίλη Τσούγκαρη
Ο Μάρτης μας χαιρετά βιαστικός, η «άνοιξη» μπαίνει για τα καλά, θεωρητικά βέβαια, γιατί στη χώρα του ΠΟΤΕ, για τα επόμενα χρόνια δεν πρόκειται να δει ο κοσμάκης «άνοιξη».
Και ενώ το χάος σε όλα συνεχίζεται κανονικά, ενώ δεν ξέρουμε από πού και πώς να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να ανταποκριθούμε στα «δώσε και πλήρωνε» της υποτιθεμένης κυβέρνησης μας, ήρθε και το πατατράκ της Κύπρου, και έδεσε το γλυκό.
Κατά τους πολιτικούς μας, και ειδικά τους συμμετέχοντες στον «συνεταιρισμό» (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) έχουμε πετυχει πολλά, και έχουμε μπει σε μια πορεία «ανάκαμψης» (δε θυμάμαι ποιος γελοίος το είπε αυτό, και τον χαρακτηρίζω έτσι γιατί δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, με τον κοσμάκη) και πολλά άλλα.

ΤΕΤΟΙΑ... ΟΡΘΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!! (Βίντεο)

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Δεν γνωρίζουμε τι είδους ντοκιμαντέρ ήταν αυτό που προβλήθηκε στο 15ο Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ούτε σε ποια κατηγορία διαγωνίστηκε με θέμα τον «αγώνα» της μερίδας εκείνων των κατοίκων της Ιερισσού, που έχουν φανατιστεί εναντίον της μεταλλείας στη ΒΑ Χαλκιδική (Ευτυχώς δεν είναι όλοι).
 Αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι το μονταρισμένο βίντεο, που προβάλλεται από τα αντιμεταλλευτικά blog, για το τι επακολούθησε μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ είναι μια... όρθια κωμωδία (αγγλιστί stand-up comedy). Αν δηλαδή υπάρχει φεστιβάλ τέτοιου είδους κωμωδίας, αυτό το βίντεο για μας είναι προτεινόμενο... για βραβείο!