Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Βόμβα στη Βουλή: Ο Παπανδρέου ενημερωνόταν συνεχώς για τη λίστα Λαγκάρντ


Ολική ανατροπή στα έως τώρα γνωστά δεδομένα για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ προέκυψε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, από την ηλεκτρονική αλληλογραφία που κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, ο άνθρωπος που έσβησε το usb το οποίο του είχε αποστείλει ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με την αποκαλυπτική αλληλογραφία που έχει ως ημερομηνία 7 Ιουλίου του 2011, ο τότε επικεφαλής της ΕΥΠ όχι μόνον έχει συνεχιζόμενη εμπλοκή με τις διαδικασίες διερεύνησης της λίστας Λαγκάρντ, αλλά και ενημερώνει τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τα σωματεία εργαζομένων στην «Ελληνικός Χρυσός – Μεταλλεία Χαλκιδικής»

Αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου με εκπροσώπους των τριών σωματείων εργαζομένων στην «Ελληνικός Χρυσός - Μεταλλεία Χαλκιδικής», μετά από αίτημα των τελευταίων. Στο πλαίσιο της συνάντησης οι εκπρόσωποι των σωματείων είχαν σύντομη συνομιλία και με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των σωματείων κατέθεσαν γραπτό υπόμνημα με τα αιτήματά τους, ενώ το ΚΚΕ τους εξέφρασε τις γνωστές θέσεις του για την επένδυση και συνολικότερα για τις εξελίξεις. ΠΗΓΗ

Επίθεση στις Σκουριές:Ταυτοποιήθηκαν δύο δράστες

Δύο κατοίκους έχουν ταυτοποιήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη για την πρωτοφανή επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Για τον έναν δράστη έχει ταυτοποιηθεί το DNA που βρέθηκε σε σκούφο που εντοπίστηκε λίγα μέτρα μακριά από το εργοτάξιο, ενώ για τον άλλο μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του βρέθηκε κυνηγετικό όπλο, το οποίο όπως προέκυψε από την βαλλιστική εξέταση των φυσιγγιών που εντοπίστηκαν στον χώρο της επίθεσης, χρησιμοποιήθηκε από τους ένοπλους κουκουλοφόρους.

Το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής για τη συνάντηση μεταλλωρύχων με τη νεοναζιστική χ.α.


Με αφορμή την συνάντηση στην Βουλή με Συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων σωματείων και Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, όπου τους επιδόθηκε υπόμνημα για τις θέσεις των Μεταλλωρύχων όσον αφορά την επένδυση στις Σκουριές
Δηλώνουμε τα παρακάτω:
1. Διαχωρίζουμε πλήρως την θέση μας με το ατόπημα των 2 συναδέλφων συνδικαλιστών.
2. Αγωνιζόμαστε να αρθούν όλα τα εμπόδια για την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης – και της μεγάλης επένδυσης χρυσού στην Β.Α Χαλκιδική.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Το ΚΚΕ καταδικάζει τη συμφωνία του Ευρωγκρούπ για την Κύπρο και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Κυπριακό λαό για να αντιμετωπίσει τα αντιλαϊκά μέτρα που δρομολογούνται σε βάρος του.
Η εφαρμογή της συμφωνίας συνιστά κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης με δραματικές συνέπειες στη μείωση των μισθών, κατεδάφιση των ασφαλιστικών ταμείων - πρόνοιας, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, εκτίναξη της ανεργίας. Το αρχικό «όχι» της κυπριακής βουλής αφορούσε στη διατήρηση της Κύπρου ως φορολογικού παραδείσου για τα μονοπώλια και την υπεράσπιση των συμφερόντων της αστικής τάξης και δεν αφορούσε τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση της ΚΝΕ

Η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 19.00, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εκδήλωση με θέμα: «Αλήθειες και ψέματα για τον σοσιαλισμό, η σοσιαλιστική εξουσία»
Ομιλήτρια θα είναι η Καπέτη Θεανώ μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει μουσικό αφιέρωμα και προβολή video.
Στην εκδήλωση θα αναδειχθούν ζητήματα γύρω από την οικοδόμηση του σοσιαλισμού τον 20ο αιώνα και τις κατακτήσεις που αυτός έδωσε στο σύνολο των εργαζομένων.

Τουριστικό Προϊόν Χαλκιδικής: Αξίζει την τύχη που του επιφυλάσσει η «Ελληνικός Χρυσός»;


Σκέψεις του Σπύρου Αβδημιώτη
Μόνιμο Διδακτικό Προσωπικό ΤΕΙ
Ερευνητής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Πολλά ακούγονται και πολλά λέγονται για τη Χαλκιδική, τις τελευταίες εβδομάδες. Στο λεξιλόγιο όλων μας οι λέξεις ανάπτυξη, επένδυση, κέρδος, όφελος, περιβάλλον, χρησιμοποιούνται συνεχώς, δίχως όμως (και είμαι βέβαιος για αυτό) να εννοούν όλοι με τον ίδιο τρόπο τις έννοιες αυτές. Καθείς, με βάση τη δική του οπτική γωνιά βλέπει αυτό που θέλει να δει, και πράττει αυτό που πρέπει για να σώσει το τόπο του, την οικογένειά του, την πατρίδα του, επιμένοντας στα δικά του επιχειρήματα δίχως να ακούει τους άλλους, οι οποίοι είναι a priori είτε πουλημένοι, είτε εγκάθετοι, είτε ταραξίες.

Ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής για 10η χρονιά στην έκθεση τουρισμού της Ρουμανίας TTR από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου 2013.

Η Χαλκιδική συμμετείχε με αυτόνομο περίπτερο και εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού κ. Γρηγόρη Τάσιο και πολλούς επιχειρηματίες του νομού.
Πάνω από 3.000 Ρουμάνοι επισκέφθηκαν το περίπτερο της Χαλκιδικής ζητώντας πληροφορίες για τον προορισμό. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό και η εκτίμηση είναι ότι φέτος η αύξηση των τουριστών από την Ρουμανία θα είναι 5-7%.

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής από τις πρωτοβουλίες πολιτών της Β` Πανελλαδικής Συνάντησης «Χωρίς Μεσάζοντες» στην Κατερίνη

Κατά τη διάρκεια της Β‘ Πανελλαδικής Συνάντησης Πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες», η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 24 Μαρτίου 2013, στην Κατερίνη, οι δεκάδες εκπρόσωποι κινήσεων πολιτών που μετείχαν σε αυτή, εξέδωσαν ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο: 
==Συμπαρίστανται στον αγώνα των πολιτών για την υπεράσπιση του τοπικού πλούτου τους και του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν αυτοί και τα παιδιά τους.

Ο Πάχτας και η Γεωργία στην πατρίδα του Αριστοτέλη


Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι «τις αρετές τις αποκτούμε, αφού πρώτα τις ασκήσουμε». «Κάνοντας δίκαιες πράξεις γινόμαστε δίκαιοι, ενεργώντας συνετά γινόμαστε συνετοί και κάνοντας ανδραγαθήματα γινόμαστε γενναίοι» έγραφε χαρακτηριστικά στα Ηθικά Νικομάχεια. Σε μια μετανεωτερική εκδοχή άρθρωσης του λόγου περί ηθικής, ο Αλαίν Μπαντιού, αντιτάσσει στην  κυρίαρχη ηθική της αγοράς που ακυρώνει κάθε προοπτική χειραφέτησης, την ηθική της αλήθειας : « Ανάμεσα στον Άνθρωπο ως εφικτό έρεισμα του αστάθμητου χαρακτήρα των αληθειών, ή τον Άνθρωπο ως είναι-προς-θάνατον (ή προς-ευτυχίαν: είναι το ίδιο πράγμα) πρέπει να διαλέξουμε.

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την απόφαση του Eurogroup

Η Κύπρος κάτω από το βάρος εκβιασμών και απειλών οδηγήθηκε χθες βράδυ στο Γιούρογκρουπ σε έναν οδυνηρό συμβιβασμό.
Η Κύπρος θα μπορούσε να αποφύγει αυτήν την εξέλιξη αν αυτοί που διαχειρίστηκαν το περήφανο ΟΧΙ του Κυπριακού λαού, δεν ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν υποστηρίξει το ΝΑΙ την περασμένη Παρασκευή. Και κυρίως αν η Κύπρος δεν έμενε απελπιστικά μόνη στο Γιούρογκρουπ.

Αδίστακτη η λυκοσυμμαχία της ΕΕ προχωρά σε καταστροφή του κυπριακού λαού

Η χτεσινή συμφωνία του Eurogroup για την Κύπρο σηματοδοτεί μια χωρίς προηγούμενο καταστροφή για τον Κυπριακό λαό. Η διάλυση του τραπεζικού συστήματος, οι μαζικές απολύσεις, η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, οι γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις και η ριζική επιδείνωση των όρων διαβίωσης του κυπριακού λαού, θα είναι το αποτέλεσμα της επιτροπείας από την Τρόικα.
Η ΕΕ και το ΔΝΤ δείχνουν και πάλι το αποκρουστικό πρόσωπο της καπιταλιστικής και ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, που δεν διστάζουν, μέσα σε μερικές μόνο μέρες, να καταστρέψουν έναν ολόκληρο λαό, εκβιάζοντας με κάθε δυνατό τρόπο. Οι δηλώσεις του Σόιμπλε ότι «η συμφωνία δεν είναι ανάγκη να εγκριθεί από την κυπριακή βουλή» δείχνει τον ολοκληρωτισμό στον οποίο κατρακυλάει η σημερινή ΕΕ και οι ηγεσίες της.

75 δημοσιογράφοι και tour operators στη Χαλκιδική

75 δημοσιογράφοι και tour operators που εκπροσωπούν γραφεία Ανατολικών χωρών (Σερβίας, Βουλγαρίας, Ουκρανίας) επεσκέφθησαν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου την Χαλκιδική μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Χαλκιδικής.
Περιηγήθηκαν και στα 3 πόδια της Χαλκιδικής συνοδευόμενοι από τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρη Χαδαλή.