Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του ΄21 ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ και ο George Finley. Μία Πολιτικοϊστορική Προσέγγιση του ΘέματοςΓράφει ο Αθανάσιος Τσαμουρτζής
Η Επανάσταση της Χαλκιδικής του 1821 με τη μεγάλη διάρκεια της και με τις μεγάλες αναστατώσεις και καταστροφές, που παρατηρήθηκαν σ΄όλη τη Χαλκιδική, ήταν αναμφισβήτητα ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός εθνικών διαστάσεων, μεγάλης στρατιωτικής και σημειολογικής σημασίας τότε και σήμερα, διότι απέδειξε κατά μη αμφισβητούμενο τρόπο, ότι
1. Η μεγάλη εθνική προσπάθεια του 1821 δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός της νοτίου Ελλάδος και των νησιών της περιοχής, αλλά ένας γενικότερος πανελλήνιος ξεσηκωμός από το Νότο μέχρι το Βορρά, όλης της Ελλάδος.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΩΝ "ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΤΗ "Χ.Α."

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Κάποιοι «καλοπροαίρετοι» αναγνώστες μέσα από σχόλια ή μηνύματα ρωτούσαν... εναγωνίως, γιατί δεν δημοσιεύσαμε κάποιο άρθρο ή σχόλιο για το θέμα που ανέκυψε με την επίσκεψη του προεδρείου του σωματείου των υπογειτών στους βουλευτές της "Χ. Α.";
 Η απάντηση σε «πρώτο χρόνο» είναι αυτονόητη.
Εμείς δεν είμαστε ούτε αυτόκλητοι υπερασπιστές, ούτε αυτόκλητοι κατήγοροι κανενός.
Επίσης, οι μεταλλωρύχοι δεν είναι «Κατίδηδες» με την έννοια: "δεν ήξερα ότι.."
Είναι μεγάλα παιδιά, που ξέρουν να κουβαλούν την ευθύνη των πράξεων τους και των όποιων συνεπειών έχουν αυτές.

Οι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας διαφωνούν με την επίσκεψη στη ναζιστική χ.α.


ΟΧΙ στους νεοναζί!

Αυστραλία-"Απαγορευτικό" στη φασιστική-νεοναζιστική Χρυσή Αυγή
«Δεν υπάρχει θέση για τέτοιου είδους πολιτικούς στο έθνος μας» δήλωσε στην εφημερίδα "Νέος κόσμος" η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, ξεκαθαρίζοντας την θέση της κυβέρνησής της όσον αφορά το θέμα χορήγησης βίζας σε βουλευτές του νεοναζιστικού κόμματος της «Χρυσής Αυγής» που προτίθενται να επισκεφθούν την χώρα.
«Ελέγχουμε κάθε άτομο που προτίθεται να επισκεφθεί την Αυστραλία και, βέβαια, έχουμε ελευθερία λόγου στη χώρα μας. Ακόμα και αυτοί που έχουν τις πιο απεχθείς απόψεις, δεν φιμώνονται στην Αυστραλία. 

ΝΙΚΗ Πολυγύρου - Π.Ο.Μουδανιών 2-1

Τελείωσε το παιχνίδι μεταξύ της ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου και του Π.Ο.Μουδανιών για το πρωτάθλημα της Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Χαλκιδικής.
Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Πολύγυρου με τέρματα 2-1.
Τα τέρματα για την ΝΙΚΗ πέτυχαν οι: Λας Οκόρο και Κερατίδης.

Το Σωματείο Υπογειτών Παραγωγής προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Ανακοίνωση του Σωματείου Υπογειτών Παραγωγής όπου εξηγεί τους λόγους της επίσκεψης στα γραφεία της φασιστικής-νεοναζιστικής χρυσής αυγής.
Όσο μας αφορά, οποιασδήποτε μορφής "δούναι και λαβείν" με τους φασίστες-νεοναζί τύπου χ.α. είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ και ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ, παρεμπιπτόντως  είναι απορίας άξιον για ποιο λόγο δεν πήρε θέση ακόμα το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ!!!
Δείτε την ανακοίνωση στη συνέχεια της ανάρτησης:

ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ...


ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ TV PRESS ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (βίντεο)

Χιλιάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας κατά την υπό αμφισβήτηση έργο εξόρυξης χρυσού στη βόρεια Ελλάδα που λένε καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και φέρνει μηδενικά κέρδη για την ανεπάρκεια ταμειακών διαθεσίμων της χώρας. 

«Θέλουμε τη γη, το νερό και τα δέντρα δεν είναι, μια χρυσή τάφο", φώναζαν χιλιάδες Έλληνες, βαδίζοντας για τη στήριξη της τοπικής κοινότητας στην περιοχή Σκουριές της Χαλκιδικής, στη βόρεια Ελλάδα. 
Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εξόρυξης χρυσού στο 317 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα περιοχή είναι σοβαρή, λένε οι διαδηλωτές. Υπάρχει σχεδόν ένα γραμμάριο του χρυσού σε κάθε τόνο του εδάφους στην περιοχή. Εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι γης θα πρέπει να απομακρύνονται, κόβοντας ένα προστατευόμενο φυσικό δάσος, στη συνέχεια, χημική επεξεργασία με το αρσενικό, το κάδμιο και άλλες τοξικές χημικές ουσίες.

Αττίλας 3

Αφού διέλυσαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας...

Προσέλαβαν καρδιολόγο για τις...λιποθυμίες στο Υπουργικό Συμβούλιο!
Προληπτικά μέτρα για την υγεία των κυβερνητικών στελεχών παίρνει το Μέγαρο Μαξίμου καθώς με απόφαση της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης προσελήφθη έμπειρος ιατρός εργασίας με ειδικότητα στην καρδιολογία, πριν από λίγες ημέρες ενέκρινε  δαπάνη ύψους 2.511 ευρώ για σύναψη σύμβασης έργου παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών τεχνικού ασφαλείας και ιατρού εργασίας.

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

ΦΟΡΟΙ...


Κυκλοφόρησε ...


Είσαι ΔΗΜΑΡ; Νέες προοπτικές καριέρας σου ανοίγονται: Γίνε κι εσύ διοικητής σε νοσοκομείο!

Από το ΕΣΥ για τους πολίτες στο ΕΜΕΙΣ (για την πάρτη μας)
Πάνω από το πτώμα της Υγείας (όποιος έχει μπλέξει με Νοσοκομείο από την εποχή που ο Λοβέρδος κατεδάφισε το σύστημα υγείας καταλαβαίνει τι θέλω να πω) τα αρπακτικά της Τρικομματικής συνεχίζουν το πάρτυ τους...
Η αθλιότητα έγινε "ενημέρωση" από τον εργατοπατέρα κύριο Χατζησωκράτη που καλεί τα μέλη της ΔΗΜΑΡ να υποβάλλουν τα χαρτιά τους για ...διοικητές Νοσοκομείων (!) και κατόπιν να ενημερώσουν το κόμμα για τα περεταίρω. Καταλαβαίνετε τώρα...

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής: Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός χέρι – χέρι με τους ναζιστές !

Ο κατήφορος του εργοδοτικού συνδικαλισμού δεν έχει τέλος. Στις 21 Μαρτίου, την ώρα που σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι έδιναν τη μάχη για να αναδείξουν το νόημα της ημέρας, ως Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Φυλετικών διακρίσεων και του Ρατσισμού, οι πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων στην Ελ. Χρυσός, συναντιόντουσαν με βουλευτές της φασιστικής – νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, από την οποία έλαβαν την αμέριστη στήριξη της, καθώς και τη συμφωνία της στην εξόρυξη χρυσού!