Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Προσαγωγές νεογνών

Π.Α.ΜΕ.: Ο ρόλος της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ είναι επικίνδυνος

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ στην σημερινή της συνέντευξη τύπου για μια ακόμη φορά υπερασπίστηκε την στρατηγική που χρόνια ακολουθεί. Ανταγωνιστικότητα – Υγιής επιχειρηματικότητα και ζήτω το εργαλείο της δημοκρατίας, ο κοινωνικός διάλογος που δήθεν δεν αξιοποιήθηκε.
Ακόμη, ότι οι μόνοι υπεύθυνοι για τη βαρβαρότητα που ζουν και οι εργαζόμενοι της χώρας μας είναι η Γερμανία και η Μέρκελ.

ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην Κύπρο και τη στάση της κυβέρνησης

Η αντίσταση του κυπριακού λαού και το περήφανο ‘ΟΧΙ’ του κυπριακού κοινοβουλίου δείχνουν τον πραγματικό δρόμο της διαπραγμάτευσης καθώς και το ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι.
Είναι μια εξέλιξη που αφήνει πολλαπλά έκθετη τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία δια μέσου του κ. Στουρνάρα και με εντολή του κ. Σαμαρά, στήριξε την καταστροφική αυτή απόφαση γερμανικής εμπνεύσεως, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι είναι προσδεδεμένη στο άρμα του ακραίου νεοφιλελεύθερου μερκελισμού, που διαλύει τους ευρωπαϊκούς λαούς.

(Video) Μετά τη Θεσσαλονίκη σταματούν και στη Χαλκιδική οι μεταφορές μαθητών - Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι λεωφορειούχοι

Χειρόφρενο ετοιμάζονται να τραβήξουν και οι λεωφορειούχοι του Ν. Χαλκιδικής ένα 24ωρο μετά την ανάλογη κίνηση των συναδέλφων τους στη Θεσσαλονίκη. Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα συνέλευση, με την παρουσία του πρόεδρου του συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Μακεδονίας-Θράκης Γιώτη Χαραλάμπους. Θα εξετάσουν το ενδεχόμενο αύριο το πρωί να βγάλουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα λεωφορεία, χωρίς όμως να παρακωλύουν την κυκλοφορία, διεκδικώντας την πληρωμή τους. 
Όπως αποκάλυψε στο thesstoday ο κ.Χαραλάμπους, ο σύνδεσμος τουριστικών πρακτόρων εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το νέο ψαλίδισμα 10% στις συμβάσεις τους.
Δείτε στο βίντεο τι είπε:

Το ΔΙΚΑΜ για τη μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική


Την έντονη ανησυχία και την αντίθεσή του με τις επαπειλούμενες σοβαρές αλλοιώσεις στο φυσικό περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, λόγω της εκμετάλλευσης του ορυκτού φυσικού πλούτου, εξέφρασε το ΔΣ του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών στη συνεδρίασή του.
Συγκεκριμένα, το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών, λαμβάνοντας υπόψη τις εκτιμήσεις για ανεπανόρθωτη καταστροφή του ευρύτερου περιβάλλοντος της Χαλκιδικής, που διατυπώθηκαν από έγκριτους επιστήμονες και καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, από Πανελλήνιους Επιστημονικούς φορείς, από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, από Δημοτικές Αρχές, από την τοπική κοινωνία και από Οργανώσεις, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

Τα μεταλλεία χρυσού στο Π.Σ. Κ.Μακεδονίας

Αύριο, Πέμπτη 21/3/13, στις 13:00 θα συζητηθεί το θέμα των μεταλλείων χρυσού στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας!
Ενδιαφέρουσα συνεδρίαση, ενδιαφέρουσα από πολλές πλευρές!
Το σημαντικότερο βέβαια η απόφαση που θα ληφθεί (αν!) και πολύ σημαντικό είναι να μάθουμε αν και πώς θα τοποθετηθούν οι Χαλκιδικιώτες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Η ελιά και το λάδι της Χαλκιδικής

Η ελιά και το λάδι της Χαλκιδικής έχουν μια ξεχωριστή θέση στην προτίμηση των καταναλωτών πανελλήνια!
Τα τελευταία χρόνια βελτιώνεται διαρκώς και συστηματοποιείται η καλλιέργεια των ελαιοδέντρων ενώ παράλληλα αυξάνονται σημαντικά οι βιολογικές καλλιέργειες.
Είναι σημαντικό, σε όλη αυτή τη διαδικασία, η επιστημονική καθοδήγηση και ο συστηματικός έλεγχος των προϊόντων για τη διασφάλιση της ποιότητας του προϊόντος και τη διατήρηση της άριστης εικόνας του στην αγορά. 
Παρακολουθώντας κανείς την προσπάθεια των ελαιοκαλλιεργητών της Χαλκιδικής διαπιστώνει ότι ολοένα και περισσότεροι ελαιοπαραγωγοί θέλουν και επιδιώκουν να έχουν στα χέρια τους ελέγχους από αναγνωρισμένα επιστημονικά εργαστήρια έτσι ώστε να είναι βέβαιοι για το προϊόν τους αλλά και απόλυτα ειλικρινείς απέναντι στους καταναλωτές!
-Αλήθεια, μήπως, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, ήρθε η ώρα για την δημιουργία Ινστιτούτου ελιάς στη Χαλκιδική, που αποτελεί και αίτημα των ελαιοκαλλιεργητών;

Προβάδισμα 0,8% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ.

Προβάδισμα 0,8% στην πρόθεση ψήφου παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. 
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ απαντά το 23,4% των ερωτηθέντων (σε σχέση με 23,1% τον Φεβρουάριο του 2013) και ΝΔ το 22,6% (22,8%).

Τρίγλια - Α.Ο.Πολυγύρου


ΚΚΕ με αφορμή την «παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού»

Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο εθνικισμός και ο φασισμός είναι εχθροί της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Ο Έλληνας άνεργος, ο νέος μαθητής και σπουδαστής, ο ανασφάλιστος εργάτης, ο κακοπληρωμένος υπάλληλος, ο καταχρεωμένος ΕΒΕ δεν έχουν εχθρό το μετανάστη βιοπαλαιστή, τον εργάτη με διαφορετικό χρώμα, γλώσσα, θρησκεία. Δεν τους κλέβει αυτός το ψωμί από το τραπέζι. Είναι το μεγάλο κεφάλαιο που το κάνει, μαζί με τα κόμματα και τους πολιτικούς που το στηρίζουν. Για την τραγική κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία, τα σχολεία δεν φταίνε τα παιδιά των μεταναστών που κάθονται στο ίδιο θρανίο με τα παιδιά των Ελλήνων εργατών.

Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΧΙ, ΕΜΕΙΣ;

Ο ιστορικός κύκλος κλήρωσε στην μαρτυρική Κύπρο να σηκώσει το βάρος Τιμής. Είναι εμφανές πλέον ότι δεν πρόκειται για συμπτωματικές ενέργειες, κακές συγκυρίες, ή απλοϊκούς σχεδιασμούς, αλλά για αποικιοκρατικό σχέδιο αλλοίωσης λαών, ή και αφανισμό εθνών - κρατών με βαθειά ιστορία. 
Πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας οικονομικών πτωμάτων, ώστε να καμφθεί κάθε αντίσταση ή αντίδραση προκειμένου να υπάρχει έξωθεν απόλυτος έλεγχος και κατ’ επέκταση ολοσχερής κατάργηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Μετά την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα ο Δαυίδ της Ευρώπης κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον υπερφίαλο Γολιάθ αποδεικνύοντας πως η ιστορία δεν βάφτηκε με αίμα τυχαία.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Μόνη απάντηση στη ληστεία των καταθέσεων στην Κύπρο το λαϊκό κίνημα για έξοδο από ΕΕ και ευρωζώνη

Η γκανγκστερική κλοπή των καταθέσεων των Κύπριων πολιτών δείχνει ότι οι ληστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ντόπιες αστικές τάξεις δεν έχουν κανένα απολύτως όριο προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των τραπεζιτών.
Αφού λεηλάτησαν την καταστροφή της Ελλάδας, Ισπανίας, της Πορτογαλίας μέσω Μνημονίων, προχωρούν το «δολοφονικό τους δρομολόγιο» στην Κύπρο, κλέβοντας τις καταθέσεις, πριν προχωρήσουν στη λεηλασία του φυσικού πλούτου και των ενεργειακών κοιτασμάτων, αφού πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό απέναντι στους εκβιασμούς και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που του επιβάλλουν η ΕΕ, το ΔΝΤ, με τη συνενοχή των αστικών κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων της κυπριακής και της ελληνικής, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Το «όχι» στο σχέδιο της ΕΕ δεν είναι ενιαίο. Υπάρχει το «όχι» του λαού και το «όχι» εκείνων που θέλουν να υπηρετήσουν ιδιαίτερα συμφέροντα μονοπωλίων.

ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΓΥΡΩ ΜΑΣ...;


Σε απολογία 22 ύποπτοι για την επίθεση στις Σκουριές!

Σε 22 υπόπτους για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές κατέληξαν οι αστυνομικές αρχές που διεξάγουν τις έρευνες. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη όλοι, κάτοικοι της Ιερισσού και της Μ. Παναγιάς, έλαβαν κλήση σύμφωνα με την οποία καλούνται την Παρασκευή να δώσουν κατάθεση στους αστυνομικούς της κρατικής ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που έχει αναλάβει τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης, ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων. 
Όπως έγινε γνωστό είναι η τελευταία ενέργεια των αστυνομικών πριν σταλεί η δικογραφία που σχηματίστηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής που θα αποφασίσει για την άσκηση ποινικών διώξεων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Ε. Καρανάσιου


Ερώτηση κατέθεσαν Βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο  Ευθύμης  Καρανάσιος, στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη  Νικόλαο  Δένδια, με θέμα την Πρόσληψη Συμβασιούχων Πυροσβεστών και απορρόφηση επιλαχόντων  Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.
Στην ερώτηση τους οι Βουλευτές αναφέρουν:
«Ο διαγωνισμός των 4000 Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης που έγινε αποκλειστικά για την εργασιακή  αποκατάσταση των Συμβασιούχων Πυροσβεστών, παρουσιάζει καθυστέρηση ως προς την εφαρμογή του.

21 ΜΑΡΤΙΟΥ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ


Άλλη μια παγκόσμια μέρα Δασοπονίας βρίσκει τη χώρα μας στη μέγγενη των μνημονίων, την κοινωνία μας ισοπεδωμένη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα βυθισμένα στη φτώχεια, στην πείνα και στην απόγνωση και τους νέους μας με ανεργία πάνω από 60% να παίρνουν το δρόμο της μετανάστευσης.
Τα Δάση οι δασικές εκτάσεις και τα δασικά εδάφη γενικά, που αποτελούν πάνω από το 65% της Ελληνικής γης, αφημένα στην τύχη τους τα τελευταία χρόνια.
Εμείς οι εργαζόμενοι καταγγέλλουμε εδώ και πολλά χρόνια τώρα, την απαξίωση και τη δραματική υποβάθμιση της αρμόδιας για τα Δάση και το Φυσικό Περιβάλλον Δασικής υπηρεσίας, κύρια χαρακτηριστικά της οποίας υπήρξαν: